1.0 lenne -- 1.1 azt jelentene hogy van egy teljes erteku es egy korlatozott frekitartomanyu csatorna.... De mint irtad a szamokkal a *bekodolt stream-ek* szamat irjak le, nem a tartalmat, igy a 2.0 tartalma lehet akar mono, akar stereo, akar a Dolby Surround 2.2 csatornaja matrix-kodolassal, vagy valami mas. Ahogy az 5.1-en is sokszor csak csend szol hatul vagy a DS-nek megfelelo helyzet maskent kozodlva.
A sztereó nem azt jelenti, hogy két hangszóróból szól a zene. A mono nem azt jelenti, hogy egy hangszóróból szól a zene. Azt jelenti, hogy hány hangsáv van. A mono szólhat egy, kettő és akárhány hangszóróból, akkor is momo marad(régebben álsztereónak nevezték amikor két hangszóróból szólt a mono). A sztereó szólhat, ha élvezni akarjuk hatást, minimum két hangszóróból (jobb+bal), de lehet négy, stb. Valóban úgy lenne logikus, hogy a két csatornás monot 1.1-nek nevezzék. És a sztereót 2.0-nak.
Értem. Bár azért ha biztosat akarsz, kiszeded az egyik rész hangsávját (pgcdemux-szal 1-2 perc), átteszed wav-ba (Besweet-tel pl) és a wav-ot betöltöd egy hangszerkesztőbe (Goldwave pl.) na ott egyértelműen látszik hogy monyó-é vagy szterejó. :O)
Megnéztem, meghallgattam a részeket, fülhallgatóval a fülemen, s az alap zene- és zörejsáv monó volt. Hasonlóan, mint a DS9 első évadja, vagy mint a TNG nagy része.
Namostakkor: egyik bótban kezembe akadt az ominózus Androméda-sorozat eleddig egyetlen megjelent lemeze és azon az szerepel (jól megnéztem többször is), hogy hang: magyar 2.0... Honnan jött akkor, hogy monó van rajta?
Ps.: úgy látom több lemez nem is jött ki belőle eleddig...
Ilyenkor annyira örülök, ha nekem az összes Trek megvan már, és nem szorulok rá, egyetlen tv adóra sem!:-)) Asszem lassan a tvmból is ki fogom húzni a szoba antennát, úgyis csak egy felesleges "madzag"
mi úgy vettük észre hogy csak egy részt adtak le eredeti nyelven, a többi szinkronizált, mint ameliyk épp most is megy ,( szegény Picard, a Celtris III-on ragadt)
Akkor igazán feltűnö a ST-ben, pl. amikor valaki kimegy jobbra az ajtó felé(ami épp nem látszik, de tudjuk, hogy ott van), és az ajtó nyitás-csukódás zaja balról hallatszik.
Ez a mono vs sztereo dolog nagyon érdekes. Nem lehet az, hogy már eredetileg monó kópiát kaptak? Emlékeim szerint van egy olyan Voy epizód, aminek a zenei és zörej sávja monó, a szinkronban meg sztereóban visszhangzik a szinkronstúdió.
Nem tudom, nem értek hozzá, csak kérdem. De lehet, hogy a szinkronos topikban rá kellene kérdezni.
"V3 fordítva adja le a sztereót"
Áááá... és én kezdetektől fogva azt hittem, hogy én rontottam el a digizést... De akkor mégse :-)
Nos, megint OFFolok egy jóízűt… Sajnos… Nem lehetne megoldani valahogy, hogy legyen egy mód mondjuk hibák jelzésére? Mármint csak olyanokra természetesen, amelyek egyértelműen AXN-es hibák, nem a szolgáltatóké… Hétfőn a leadott Csillagkapu 2×08-as (Family című) részénél a vetités sikeresen a főcimmel kezdődött, az eleje erősen lemaradt… Az ismétléseknél is… az épp most adottnál is… Legutóbb korrekt és gyors megoldás született, most valahogy semmi, mintha az adónál nem is néznék, mit adnak és hogyan. De ha legalább a néző jelzi, annak valahogy el kellene jutni hozzájuk. Na erre kellene valami jó megoldás. Nem szeretném, hogy az AXN is a V3 szintjére süllyedjen, ahol inkább megszüntették a fórumot, hogy ne legyen tele a sok hibabeirással… volt akkoriban elég…
Természetesen bocs az OFFért, de hirtelen nem láttam más megoldást, hová is irhatnám, ahol valaki is elolvassa talán és reagál rá.
Köszi előre is…
# axn: 2008 április 19. (szombat), 10:26
yogibear: a Csillagkapu 2*08-as epizódnál sajnos hiányzott a magyar szinkron az epizód elején (vásárolt szinkron volt), ezért vágtuk le az elejét.
A TNG szinkronja is mono, kivéve a 6. évad utosó rész és a 7. évad. Volt még közben egy sztereó szinkronos rész. Lehet, hogy akkor próbaképpen csináltak egyet. Ráadásul gyakran előfordul, hogy a V3 fordítva adja le a sztereót. Amikor két ST sorozat ment egyszerre, a DS9 alatt azt hittem én cseréltem meg a csatlakozókat, átdugtam, erre hétvégén a VOY-nek lett fordítva. Azaz a DS9 szinkroncsatornáit cserélték meg. De ez jellemző a V3-ra. pl. a képen az autó jobbról balra elmegy, a hangja meg balról jobbra.
Andromeda: igen ez nekem is csalódás volt (a monó hang), mert úgy emlékeztem, hogy a tévében eredetileg sztereóban adták. Ezért megkerestem az akkori tévés felvételt, s nagy meglepetésemre az is monó volt (igaz a későbbiek már sztereók). Így talán erdetileg is monó volt, lásd pl. a DS9 első évadját, vagy valamelyik első évados Voy-t.
SG: Mit, hogy? LOL. :-D
De ez nem egyedi. A Sliders bővített pilotját is úgy adták le az AXN-en, hogy az eleje angolul ment, mert azokhoz a jelenetekhez nem volt magyar szinkron, s nem is csináltak (sajnos most már nem is lehet).
Na már itt bukott a dolog nálam... még ha egy 50 éves Gerard Philippe film lenne, érteném, de egy alig pár éves szinknél... Ez olyan, mint mikor nemrég az Axn Sf-en úgy ment le egy SG1 rész, hogy a főcim előtti részt nem adták le, mint kiderült, akitől a szinket vették, annak ez "nem volt meg"... vajh kitől vehették? kinai piacon? mert a szink elkészült, a tv3 és a tv2 is leadta, tehát van...
Szerintem érdemes, feltéve persze ha lesz folytatás. (A kiadás talán a külföldit utánozza, ami 11 (!) lemezes, bár nálunk csak 4:3-as a kép, de van magyar monó, angol 5.1 és 2.0 hang, magyarított animált menü, s magyar feliratos extrák: audiokommentár, két előzetes és egy Sorbo-interjú).
ON
Nézegetem a Voyt. Hú, mennyire más volt még itt Ms Torres homlokberendezése :-)
Tegnap halottam hírt, de akkor még nem volt nevesítve. Ma megdöbbenve olvastam, az sfportálon és itt az indexen:-((
Emlékszem egy előadására Klub napon, szórakoztató volt, pedig semmi különöset nem csinált, "csak" fellapozta a régi tv műsort, h mi ment nálunk a tvben, amikor kint bemutatták a TOSt. Hiányozni fog, a hazai sci-fi életből:-((
Azt hiszem sokan tudják, hogy ez a hír itt korántsem off... A Star Trek népszerűsítésében rengetegett tett, nem volt olyan könyv vagy filmajánló, sci-fi-vel kapcsolatos riport, ahol meg ne említette volna.
OFF2 Hmm én csak az első lemezzel találkoztam. Viszont, ha M1-es a szinkron... lehet meg is veszem, egyenlőre úgyan, abban reménykedek, h kiadják majd az egyész 1.évadot egyben is. Lehet irni kéne a kiadónak!?
Úgy látom, nemcsak a Star Trekkel kavarnak viasaték, a Sliderst is összevissza adják a TV6-on, sőt még a Pilot sem volt. Nem igaz, hogy nem tudnak nézni egy epizódlistát... :-(
OFF2
Nem tudjátok véletlenül, hogy az Andromédának hány lemeze jelent meg? Az elsőt sikerült begyűjteni, s nagyon bejön, mert az mtv-s szinkron van rajta. Jó lenne, ha jönne a többi rész is... :-)
Viasat - szórakozz... anyáddal... :O)) Komolyan várom már, hogy egy AXN vagy valamelyik másik jól pofán dörgölje már őket nézőszámilag, aztán mehetnek szórakozni... :)