Keresés

Részletes keresés

MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.13 0 0 369
Tisztelt Fixy!

Minden 15.000 Ft-os meglévő havi forgalmú ügyfeleinket természetesen nem kerestük fel
automatikusan, csak azokat akik MINDEN feltételnek eleget tesznek.

Mivel Önröl nem volt semmi információm igy nem irhadtam, hogy természetesen fel fogják
keresni Önt telefonon ill. levélben. Azért, hogy az információ ne szüljön félreértéseket, irtam
Önnek, hogy a legcélszerübb, ha megirja nekünk (a többi ügyfelünk is) az ügyfélszámát és mi
utánanézünk, hogy eleget tesz-e a feltételeknek (melyeket a kollegám Önnel telefonon közölt).

Remélem ISDN vonalának minőségével meg lesz (van) elégedve.

Bízom a további sikeres együttmüködésünkbe.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: Törölt nick (368)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.13 0 0 367
Tisztelt Maus Róbert Péter!

A "Csak Önnek" ISDN akciónkat kifejezetten célzott ügyfélkörnek indítottuk.
Azon ügyfelek, melyek a megadott feltételeknek eleget tettek, levélben kaptak
értesítést az akcióról, további teendőkről.

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy nem volt elég feltétel a 15.000 ill. a 8.000 Ft-os
meglévő havi forgalom megléte. A feltételek összetettek voltak és az ügyfeleknek küldött
értesítő tartalmazta azokat.

A 8.000 Ft-os feltétel módosítást azért tettük, hogy minél több ügyfelünk igénybe vehesse
szolgáltatásunkat.

Tehát a meglévő forgalom szükséges de nem elegendő feltétele volt az akcióban való
részvételhez. További feltételek voltak például:

- meglévő műszaki háttér
- az elöfizetönek nem lehetett díjtartozása

A MATÁV Rt. célja a minél nagyobb (elégedett) ügyfélkör kialakítása ill, ennek megtartása.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: Törölt nick (362)
HelpDesk Creative Commons License 2000.09.13 0 0 366
Üdv Mindenkinek!

Azt hiszem ideje egy kicsit felfrissíteni a témát: Hétfőtől megszűnt az ISDN "Kihívás akció".
Nézzük, mi lett helyette:
1. 1 db Simens Profiset 30/51+ ISDN2 csatlakozás standard csomaggal (tehát nincs analóg kimenet)
- egyszeri átalakítási díj: 19.900 Ft
- havidíj: 4500Ft
- maximum 2000 Ft kedvezmény a 8000 Ft belföldi forgalom után havonta
2. 2 db Simens Profiset 30/51+ ISDN2 csatlakozás standard csomaggal (még mindig nincs analóg kimenet)
- egyszeri átalakítási díj: 29.900 Ft
- havidíj: 4500Ft
3. ISDNNet csatlakozás profi csomaggal (mostmár van)
- egyszeri átalakítási díj: 19.900 Ft
- havidíj: 4850Ft
4. 1 db Simens Profiset 30/51+ ISDNNet csatlakozás profi csomaggal
- egyszeri átalakítási díj: 29.900 Ft
- havidíj: 4850Ft
A 3-4-es ajánlathoz opcionálisan kedvezményes MATÁVNet előfizetés (64kb/sec) választható 4750 ft-ért.
Új ISDN megrendelése esetén az egyszeri díj 30000 Ft-tal drágább az átalakításnál.

Egyenlőre ennyi.
Kíváncsian várom a visszajelzéseket...

eMM Creative Commons License 2000.09.12 0 0 365
Á nemM, elég kétértelmű volt, a velem kapcsolatos beírásod.
De inkább ne offoljunk.
Előzmény: Pucros Mackó (364)
Pucros Mackó Creative Commons License 2000.09.12 0 0 364
Nem bizony. Szerinted én téged igen?
Előzmény: eMM (363)
eMM Creative Commons License 2000.09.12 0 0 363
OK semmi értelme partalan vitának, egyébként pedig nem negatív hangulatot keltek,hanem tényeket írok le.

Pucros Mackó,mondd bántottalak én téged valaha is?

Előzmény: 4ndr3w (357)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 362
Mindenkinek!

Az internet alapú számlarészletező (és egyéb adatelérés) kapcsán a következő email-t kaptam (részletek):

"Vállalatunk nem titkolt célja, hogy az Információs Társadalom felé
vezető utat egyengesse, aminek igen fontos eszköze az internethasználat
mindennapossá válásának segítése. Mindezt figyelembe véve megkezdtük a munkát
annak érdekében, hogy a jövőben az interneten keresztül ügyfeleink számára is
elérhető legyen számlázási rendszerünk.

A fejlesztés igen nagy volumenű, minden kérdésre (új hardver és szoftver,
folyamatok, kockázatkezelés, adatbiztonság stb.) kiterjed...

Az interneten keresztül megjelenő szolgáltatások között újdonságok, eddig nem
elérhető lehetőségek is lesznek, pl. az Ön által is említett "Számlarészletező"
szolgáltatás kiterjesztése azokra a hívásokra is, amelyekről még nem készült
számla (amellyel kapcsolatban cél az 1 napos frissesség biztosítása). Másik
újdonság lesz bizonyos forgalmi csomagok statisztikáinak elkészítése (ami idővel
megoldást adhat az Ön Mindenkinek csomaggal kapcsolatos felvetésére), ill. ezek
interneten keresztüli megrendelésére. Ezeken túl persze lehetőség lesz számlák
és a hozzájuk tartozó hívásadatok visszakeresésére, azok letöltésére is.

A rendszer használatának díjazásával kapcsolatban a Matávnak még nincs kialakult
álláspontja...

A rendszer indítása pilot formában fog történni, melybe önkéntes alapon
természetesen egyéni és üzleti előfizetőket is be vonunk. Erre a "próbaüzemre"
bármely Matáv-ügyfél jelentkezhet, épp azért, mert a pilot célja az életszerű
tömeges használat rendszerre gyakorolt hatásának felmérésén túl az, hogy
ügyfeleink igényeit, ötleteit is megismerhessük és ezekkel összhangban
alakíthassuk ki a rendszer továbbfejlesztési irányait."

Remélem sokaknak bizonyos megkönnyebülést jelentenek a fenti hírek!

Üdvözlettel

Maus Róbert Péter

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 361
Szia NaNe!

"Az S0 busz egy mezei 2x2 páras kanóc (szimmetrikus jelkábel), amit végig kell fűzni a készülékek csatlakozó aljzatain és kész. Ja, a busz végére illik tenni 2 lezáró ellenállást. Kifejteni nem kell, árnyékolás nincs, nem is lehet, mert az árnyékolást nem is tudod hova kötni."

Ja! Igazság szerint a közelemben ISDN berendezés nem nagyon volt (sajna és még analóg TPV-ken nőttem fel...), és úgy emlékeztem, hogy az általam látott S0 kábelnek volt árnyékja. Amúgy a lényeg a sodrott érpárakon lenne! Való igyaz: elméleti alapon szóltam, de...

A szimmetrikus jelátviteli-rendszerek zavarvédettsége 50-80dB szokott lenni. Ha a környezet nagyon zajos, elképzelhető az árnyékolt kábel használata - az NT-nek (hálozatról megy, nem?!) védőföldddel kell rendelkeznie, és az árnyékolás úgyis csak az egyik végen köthető GND-re (épp a földhurok elkerülése miatt).

A kifejtésnél a struktúrált kábelezés szigorát rángattam ide - azért szvsz bizonyos (határ)esetekben ez is számít.

De abban a pillanatban, hogy a Matáv Rt. felszereli ingyért a Csak Önnek (megreklamált...) csomag szerint az NT-met, én is többet fogok (gyakorlati oldaláról is) tudni.

Nagy tisztelettel

Maus Róbert Péter

Előzmény: NaNe (335)
Macika Creative Commons License 2000.09.11 0 0 359
Ha ez így van, akkor tényleg jó a dolog.
Előzmény: Törölt nick (358)
4ndr3w Creative Commons License 2000.09.11 0 0 357
Kedves eMM!

Mint már eMMlítetteMM neMM vagyok seMM dolgozó, sem bérenc. De ha már rákérdeztél, elárulom, hogy igenis voltam alkalmazott és elég szépen kib.sztak veleMM és még jópár munkatársammal (van erről 1 topik is, neMM tudom, láttad-e már). Szóval van róla fogalmam, hogy mekkora mocsok egy cég és ha valakinek lenne oka anyázni, akkor nekem tuti.
Viszont neMM vagyok elvakult, és mint írtam, speciel ezzel a szolgáltatással tutira meg vagyok elégedve immár 2 hónapja. Mikor megrendelteMM - olvasva a Fórumot és ismerve a céget - én is tele voltam féleleMMel, hogy mivel lesz majd probléma, hogyan leszek átvágva, stb. És legnagyobb meglepetéseMMre minden működött, úgy, ahogy az elvárható volt és - legalábbis eddig - neMM próbáltak seMMivel átvágni.

Üdv,
4ndr3w

U.i.: szerintem itt hagyjuk abba ezt a vitát, erre is van megfelelő topik, de ez nem erről szól.

Különben ha nálam az ISDN MN előfizetéssel 7k felett tudok töltögetni akár csúcsidőben is, nálad meg csak felével megy, akkor ott biztos, hogy valami nagyon el van kutyulva.

Előzmény: eMM (353)
Macika Creative Commons License 2000.09.11 0 0 356
Eredetileg félreértettem, amit írtál. Aztán már elment a levél, legalább itt van hivatalosan is.

Bár azt meg kell jegyeznem, hogy nem nagy könnyebbség mondjuk a 48 órás előfizetést 24 óra alatt elfogyasztani, mégha olyan gyors is.

Az igazi az lenne, ha az ISDN hozzáférés automatikusan 128 k-t jelentene.

Előzmény: Törölt nick (354)
Pucros Mackó Creative Commons License 2000.09.11 0 0 355
:-))))
úgy látszik, nem ismered még eMM barátunkat:-)))
vagy éppenhogy igen?
Előzmény: 4ndr3w (352)
eMM Creative Commons License 2000.09.11 0 0 353
Áruld már el, csak neMM matáv dolgozó/bérenc vagy?
Asszed nemm vizsgáltam meg a felmerült problémákat saját erőből?
És hányszor próbáltam meg ehhet a matáv segítségét kérni?
Nálam minden renben,de úgy gondolom amásik oldalon csak kőkeményen a profit számít.........
Előzmény: 4ndr3w (352)
4ndr3w Creative Commons License 2000.09.11 0 0 352
OFF

eMM: áruld már el mire jó ez a folytonos negatív hangulatkeltés???
Ha nálad ennyire nem megy valami, lehet, hogy a saját házad táján kellene szétnézni, vagy megnézetni a dolgokat, nem folyton a Fórumban anyázni...

Előzmény: eMM (351)
eMM Creative Commons License 2000.09.11 0 0 351
szerinteMM az 56K-s modemről tök értelmeteln átálni a 64K ISDN ELVI sewbességére.
nekem sajnos már késő a jótanács.
Előzmény: Liquid_FX (350)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.09.11 0 0 350
Hali!

kösz az infot, ugyanis éppen most mérlegelem az isdn-re való átállást. 56k-s modemmel eddig nálam a dl ugy 3-3.5k között ingadozott, az ISDN-től MINIMUM 6k-t várok el a plusz lóvéért...

sayonara: liquid

Macika Creative Commons License 2000.09.11 0 0 349
ISDN vonal esetén az árak 64 kbps adatátviteli sebességre érvényesek. Multilink (2 x 64 kbps) használatakor az időkorlátos csomagok használati idejét csatornánként mérjük, míg korlátlan ISDN hozzáférés esetén az alapdíjat duplázzuk.

Forrás: www.datanet.hu

Előzmény: Törölt nick (345)
eMM Creative Commons License 2000.09.11 0 0 348
reklamálj csak nyugodtan,kitalálják majd,hogy a hiba a te gépedben van, netán az ISDN kártyában(ez a legritkább),de semmiképpen náluk!
Előzmény: hegyivadasz (347)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.09.10 0 0 347
Fogok is. Nekem eddig már többször szakadt meg a vonalam két nap alatt, mint analóggal egy év alatt.
Előzmény: blr (343)
4ndr3w Creative Commons License 2000.09.10 0 0 346
Szerintem mindenképp megérte, de azt hiszem, ez kiderül a korábbi hozzászólásaimból is. :)
Előzmény: Liquid_FX (341)
eMM Creative Commons License 2000.09.10 0 0 344
Így is van,matávnetes előfizetésről van szó,mégegyről.
Előzmény: 4ndr3w (340)
blr Creative Commons License 2000.09.10 0 0 343
Interware-nél vagyok, és simán megvan a 6 KB/sec letöltés, néha még több is. A lényeg nálam nem is a letöltés, hanem a néha napi több tíz MB feltöltés, ami lényegesen gyorsabb, mint az eddigi 2-3 KB.
Ráadásul nem szakad meg a vonal. (Ha valakinél megszakad, nyugodtan reklamáljon a MATÁV-nál, mert elméletileg nem szakadhatna!)
Előzmény: hegyivadasz (342)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.09.10 0 0 342
Én nem tapasztaltam drámai növekedést. Talán valamivel jobb, mint az analóg vonalon, de jó lenne egymás mellett is kipróbálni, hogy nemcsak a túl magas elvárásaim csapnak be. Nekem átlagosan 1,5-3 Kbyte/sec-on jönnnek le az adatok, néha magasabb, de 5Kbyte/sec-nél magasabb sebességet még nem tapasztaltam.
Előzmény: Liquid_FX (341)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.09.10 0 0 341
Hali!

Nagyjából végigolvastam a topikot, és azokhoz volna kérdésem, akik mostanában álltak át analógról isdn-re: megérte? Mármint mekkora a sebességnövekedés- magyarán: mennyivel jön le a cucc? :)

thnx: liquid

4ndr3w Creative Commons License 2000.09.10 0 0 340
falga:

eMM szerintem nem másik matávos előfizetésre, hanem másik matávnetes előfizetésre gondolt. Matáv előfizetésből természetesen nem kell mégegy, hisz ISDN-nél a két vonal a 128k-val rendelkezésedre áll. Viszont ahhoz, hogy netezesre ki tudd használni mind2t, 2 MN előfizetésre van szükség.

Előzmény: falga (338)
Filburt Creative Commons License 2000.09.10 0 0 339
Nos.

A Matáv végül sikeresen elérte, hogy előfizettem még egy analóg vonalra a Mindenkinek szolgáltatással. Hurrá, hurrá........ B-/

Filburt

falga Creative Commons License 2000.09.10 0 0 338
Még egy előfizetést?
Olyat nem lehet, hogy a két vonalat amit kaptam, egyszerre használjam? Ha külön-külön 64 kbps, akkor az együtt 128. Legfeljebb a Matávnak az olyan lenne, mintha egyszerre két vonalon beszélnék.
Nekem ez meg azért lenne jobb, mert (ha majd megküldik a szerződést) azt a verziót szeretném, hogy havi 4000ért ingyen beszélhessek mellékidőben. Így 2x olyan gyors lenne ugyanannyiért. ?
eMM Creative Commons License 2000.09.10 0 0 337
Úgy hogy veszel MÉGEGY internet előfizetést amatávtól.
Elméletileg dupla a vonal és a percdíj,de matávon belül én már rengeteg verziót hallottam.
Hívd fel 2x-3x a 1212-őt és remekül fox szórakozni a különböző verziókon.
Ez ingyen van.
Előzmény: falga (336)
falga Creative Commons License 2000.09.10 0 0 336
Hello mindenki!

Nekem (kb 2-3 hónapos kaland után) végre pár napja sikeresen bekötötték ezt az ISDNt. Net profi, 64 kbs, állat.
De azt szeretném megkérdezni tőletek, mint nálam szakértőbbek, hogy hogyan tudhatnám ezt a 64et 128ra átállítani?
És ha ez sikerül, akkor egyszerre dupla vonalat, azaz dupla percdíjat fogok fizetni?

NaNe Creative Commons License 2000.09.10 0 0 335
"Az S0 buszt egyébként árnyékolt és megfelelően sodrott kábellel illik szerelni és a kifejtése sem akárhogy lehet."

????

Az S0 busz egy mezei 2x2 páras kanóc (szimmetrikus jelkábel), amit végig kell fűzni a készülékek csatlakozó aljzatain és kész. Ja, a busz végére illik tenni 2 lezáró ellenállást. Kifejteni nem kell, árnyékolás nincs, nem is lehet, mert az árnyékolást nem is tudod hova kötni.

NaNe

Előzmény: Törölt nick (312)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!