Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Tévedsz olvass vissza, nem szidtam és nem szidom őket, a pulmonologusom nem onkológus ennek ellenére megbízom benne, minden kemo előtt vérvétel a khemoterápiás nővérnél, eredmény várás, ha jó az eredmény ő értesített, kemo reggelén vizit, pulmonologusakkal pulmanologián. onko team, ez a te véleményed, szerintem a betegnek joga van ott lenni és kérdezni, mert ha a válasz annyi ez a protokoll az kevés. Sugár ő igen volt kemény 10 perce elvenni a papírokat és elküldeni jelölésre, majd pár nap várakozás után telefon vigyem fel a legelső ct-m, felvittem megint 10 perc maszk készítés következett. Első sugárra lekísért, majd sajnos beteg lett. Amikor végeztem kaptam egy zárójelentést miszerint megkaptam a sugarakat. Ott le van írva milyen panaszokat említettem a növéreknek és miért nem kaptam sugarat a tüdőmre. Elvittem a zárójelentést a pulmonologiára, ott a nővér átvette, a pulmanológusommal telefonon megbeszéltük mikor kell mennem az első kontrolra. Igaz nálam kb 10 nap volt mialatt lezajlott minden, elismerés, diagnózis, mintavétel kemo, nem is volt időm gondolkodni elfogadtam amit mondtak.
Lehet meglepő számodra, de amikor kicsit leüllepedett bennem minden lettek volna kérdéseim......
Asztakusz nem értem miért kötekszel velem én nem szóltam hozzád egy rossz szót sem és nem is fogok. Örülök, hogy nálatok ez másképp megy , ha egy onkológus nem tud minimum 30 percet szánni egy daganatos betegre ott szerintem baj van, lehet szerinted nem, de nem vagyunk egyformák.
Engem sem értesítettek az onkoteam összejövetelen. Szerintem, amikor összejön a team, ott felesleges a beteg, hiszen folyamatosan találkozik minden kemo előtt az orvossal (onkológus)
Én elhiszem, hogy divat az eügyet szídni, de azért felesleges olyan kijelentést tenni, hogy onkológus nem látott.
Amikor mész kemóra, akkor látod, hogy a hét minden napján kb. 100-an várnak kezelésre, orvosra a folyosón. El tudod képzelni, hogy ezek mindegyikével találkozzon a team? Mikor?
Én is szombathelyi vagyok, ott voltam pulmonológián, onkológián és tüdősebészeten ha sokat nem is tudok az egészről, de március eleje óta odajárok.
A sugárkezelésen is onkológus van, voltam ott is (én valamiért nem kaphattam), igaz, a technikus végzi a kezelést, de ott is van onkoradiológus és az onkoteam küldött oda.
Írtam, hogy volt, csak épp engem felejtettek el értesíteni az időpontról, így én nem tudtam jelen lenni, így találkozni se tudtam velük, kérdezni se tudtam, olvasom itt vannak akiknek ez sikerül nekem nem sikerült.
Valami zavar tényleg van a vételben, mert számomra teljesen erthető, amit írt...
Kérded: Amit Te kapsz kemót, azt a portás rendelte el?
Válasz: Nem , pulmanologus, (új gondolat) az onkoteam tagjaival, akik onkologusok nem is találkoztam, [...] vérvétel, kemo mind pulmanologia volt.
Kérded: Hol adták a kemót? Hol vettek vért Tőled?
Válasz (az előző valaszban): vérvétel, kemo mind pulmanologia volt.
Nem , pulmanologus, az onkoteam tagjaival, akik onkologusok nem is találkoztam, nem tudtam mikor lesz , nem szóltak róla ....., kemomat ők írták elő, vérvétel, kemo mind pulmanologia volt.
Minden kemót úgy kaptam, hogy vérképpel mentem az onkológushoz, azután kemóra mentem, azután 3 hét múlva újra véreredményekkel megjelentem az onkológusnál, aki mondta, hogy mehetek az következő kemóra. És a kemót ő írta elő, hogy mit kapok.
Én még onkologust sem láttam, pedig túl vagyok a 6 széria kemon és a sugáron is. Az ismerősöm már nem fiatal, műtétet javasoltak neki, természetesen majd ha felerősödik, de azt, hogy hogy erősödjön fel nem igazán tudatták vele, ha kap egy korrekt megnyugtató ismertetést az állapotáról, a kilátásokról, a felerősödésének lehetőségeiről, már megéri az onkologus felkeresését.
Én már semmit sem tartok érdekesnek, 3 és fél év után diagnosztizálták nálam a daganatot, a panaszaim végig ugyanazok voltak, pulmanologusnak eszébe sem jutott ct-re küldeni, számát nem tudom hány alkalommal voltam sürgősségin a panaszaimmal hol mentővel hol saját lában, egy dolog nem változott a panaszaim.... Az ismerősöm nem egy orvoshoz járó típus.
Hát persze, hogy nem, kell egy palifogó, aki fájdalmas arccal kijön, és jó feltűnően elsírja a gondosan akkorra összetrombitált valódi betegek előtt, hogy jajjaj, nem javasolta a Doktor Úr...itt a piros újratöltve.
Nem értek hozzá, de emlékeim szerint addig nem foglalkozott velem onkológus, amíg lázas voltam, vagy a vérképem nagyon rossz volt és vért nem kaptam, pedig nem volt ekkora súlyveszteségem.
Az ágyamnál többen is szoktak állni, hozzám nem szóltak (ez egy nagyon rossz dolog), nem tudtam, ki milyen orvos?
Szerinte, nem kezdik meg a kezelést (kemo), amíg nagyon rossz állapotban van a beteg, mert attól még jobban meggyengül.
Az én kemo-kezelésem életem legrosszabb élménye volt pedig a testsúlyom nem csökkent alatta.
"És hogy senki sem itél el senkit elhamarkodottan, főként nem olyanokat akik segíteni akarnak..."
Aki a betegeken akar segíteni, azt itt senki sem ítéli el elhamarkodottan. Aki azonban olyan szer(eke)t ajánlgat rák ellen, amely(ek)ről még soha senkinek nem sikerült bebizonyítania, hogy ember esetében is hatásos a rák ellen, az nem segíteni, hanem átverni akarja a rákos beteget. A betegek szempontból teljesen mindegy, hogy ezt tudatlanságból vagy haszonszerzés céljából teszi.
Jó a kérdés, csak remélni tudom, hogy nem,egy ismerősömnél diagnosztizáltak vastagbél és patkóbél daganatot, minta alapján rosszindulatú, több mint 2 hetet volt bent a kórházban, vért kapott, igen le van gyengülve, hazaküldték felerősödni, de onkológussal nem találkozott ez idő alatt. 108 kg volt jelenleg 53 :(
Eleve a gyógyszermaffia szó használata azt sugallja, hogy vagy paranoiás vagy, vagy valami mlm szekta sikeresen kimosta az agyad, vagy te magad vagy valamelyik mlm szekta rezidens agymosója.
A moderátorokat a gyógyszermaffia lovagjainak nevezni pedig nagyon komoly mentális deficitre utal.
Ennek semmi köze egymás biztatásához, ne csúsztass, ne mosd össze. Ez kizárólag rólad szól.
Szeretem ezt a baráti légkört ami itt dúlik. Ahogy a hasonló sorsú emberek összetartanak, egymást tisztelik és buzdítják. És ahogy segítik azokat akik kiutat keresnek, vagy találni vélnek, vagy mutatnak másoknak. Kiutat a "szomorú valóságból". És hogy senki sem itél el senkit elhamarkodottan, főként nem olyanokat akik segíteni akarnak...