Apucival beszélget Irulan... És kiderül, ami a könyvből nem: a Császár lánya zseni, a Császár hülye... világos! Őőőőő... Nem rémlik "fennring"nek eljthető név... Mintha gondot okozna a kiejtés a szinészeknek :-DDD
Mikor jön Prix pilóta kávédarálója? A színvonal megvan... Az első kettőben ennyire nem látszott, hogy ennyire... :(
És a porfelleg... Gejl tevekaravános keleti gyerekmesékben szoktak ilyet mutatni, ugy a 80as évek elején...
A robbanás pont olyan jó minőségü volt, mint néhány Trekker rajongói filmje házilag ügyködve... És a sötétben kéken világitó fremen szem! "Természetesen" cirkoruha nélkül, valami csukjás izében... Ugy éreztem, a buckalakókat látom szincserével...
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
BoKaZoKnI: Hallotam errõl e tervrõl de csak a Gigger vázlatokat láttam , viszon ez az oldal / amire hivatkoztál / Istencsászári :-) 90% biztos vagyok a Minisorozat /HBO/ készítõi is merítettek -> pl. a jelmez vázalatokból / Sardaukarok nagyon hasonlítanak - és itt is van egykis keleties jellege a ruháknak / nagyon nagy kár hogy ez sose készült el látszik rakta hogy nagyon széped kidolgozott emlékezetes mû lett volna / legalábbis a vázlatok alapján / ha befejezik ...Amúgy ki ez a Jodorowsky sose hallotam róla ?
Ezt a filmet egyáltalán színésznek mondható emberekkel kellett volna eljátszatni. Ez a banda az amatőr színjátszóköröket is megalázó színvonaltalanságot produkált. És feltűnt még valakinek a rendkívül sok szláv nevű a stáblistában?
feltunt nektek, hogy amikor "go:rnij" ratalalt a csali-fuszertelepre, es elobukkant paul, aki mellesleg szamara mar 2 eve halott volt, egyszeruen csak annyi volt kb., hogy "szia paul, szoval te csinalod mindezt? gyere haver"
semmi ledobbenes, semmi izgalom - mintha ket hete talalkoztak volna utoljara (ha jobban gondolunk, tenyleg ket hettel korabban talalkoztak utoljara :)))
dobbenetesen szar szineszi jatek es rendezes - ezt a filmet inkabb szinhazi szineszekkel kellett volna eljatszattni, mert azok latvanyos gesztikulaciokat hasznalnak, es az erzelmeket is tulreagaljak - hisz az utolso sorban is latni kell mindent :)))
Hali! Mivel a HBO nem itt van, anyu pedig vagy felvette időzitve, vagy elfelejtette, tehát ha felvette, vasárnap láthatom, és közvetitek, ha nem vette, akkor a hó végén látom csak... :o)))
ciki... el is felejtettem :)
sebaj, megnéztem szinkron nélkül DVDről... :)))
a véleményem azóta se változott :)
Vegetable: várjuk az Interaktív Összefoglalót :)
Látom, kellő érdektelenség fogadta a harmadik (és hál' Istennek) befejező részt... Bár nem szokásom, de hangosan káromkodtam a tv előtt. Biztosan nem a '70-es évekből való ez a feldolgozás? Mert a számítógépes kidolgozottsága néha kísértetiesen olyannak tűnt (pl. a tömeg rohanása...). És számos jelenetben ordított, hogy alá van vetítve a háttér, de annyira, hogy néha már fájt. Egy közepes költségvetésű tvfilmben jobban megoldják ezt a dolgot.
Ez egy nagyon hasznos link!
Azért örülök neki különösen, mert évekkel ezelőtt letöltöttem valahonnan ezeket a HR.Giger skicceket, de azóta a HDD kukába került :-((
Volt már erről szó korábban, és én csak Ridley Scott-ig visszamenőleg ismertem a történetet, ez a Jodorowsky teljesen új volt.
Feltétlenül nézzetek meg!
Sziasztok! Mint nagy Dűne fanok, már bizti hallottatok róla, de azért feldobom a témát, hátha valakinek új. A '70-es évek elején elkezdett, majd pénzügyi okok miatt hirtelen abbamaradt Dune porjectről van szó. Alexandro Jodorowsky rendezte volna. Nem semmi, milyen neveket tudott megnyerni magának.... a Harkonnenek designja H.R. Giger kezében volt, a "többit" Salvador Dalira bízta, a zenéről állítolag a Pink Floyd gondoskdott volna. A Báró szerepét Orson Welles játszotta volna, és Dali lett volna Shaddam császár. Nem részletezem tovább, mindig sokat írok, inkább itt egy cím:
http://www.duneprime.f2s.com
Különösen érdekesek szerintem a szereplők rajz-vázlatai, szinte már képregényhős-szerűek.
Ami nagyon el van találva ugyanitt, az a Sardaukarok ábrázolása. Kár érte nagyon, erre kiváncsi lettem volna.
nem, itt (majdnem) senkinek nem tetszik a sci.fi channel fele tv valtozat - ellenben az a "tv-edition", amirol szo van, az a lynch fele film tv valtozata