Néhány félreértést szeretnék tisztázni. Nagy különbség van a két zenekar között. A Solaris Fusion egy működő zenekar. A Solaris 1986-ban megszűnt. Azért élesztettük fel, mert meghívásokat kaptunk sok helyről. Ezekre a helyekre többnyire el is mentünk. Sokat kellett próbálni a koncertekre. Lacin és rajtam kívül senkinek nem ez a főfoglalkozása a régi zkarban, így elég nehéz volt összehozni a próbákat. Kisszabó Gabi pl. nem is jött velünk a két utolsó Mexikói útra. Magyarország egy olyan hely, ahova a kutya sem hívta meg a zenekart. Sértődésről tehát egyáltalán nincs szó, az első adandó alkalmat kihasználva megcsináltuk a MÜPA koncertet a nem létező zenekarral. A Solaris Fusiont azért hoztuk létre, mert úgy érezzük, hogy az utóbbi időben megnőtt az igény erre a zenére. Mivel a többi régi tag nem akart már szinpadon Solarist játszani, ezért új tagokkal folytatjuk, és mivel ez nem teljesen ugyanaz a zenekar, ezért a névváltoztatás, utalva ugyanakkor arra, hogy főleg Solaris számokat játszunk. Tehát nincs sértődés, nem is volt, gyertek Solaris Fusion koncertekre.
Én mint magyar rajongo igen is ugy erzem hogy a Solaris 1993 és 2006 között igen is meg volt sértödve. ne mesélje be már nekem senki hogy ha próbálnak egy los angelesi vagy riói koncertre akkor egy kisebb helyen nem lehet alacsony költségvetés mellett egy bejátszó bulit tartani a magyaroknak. Ha akarják megoldják. Szerintem nem akarták.
Igen, Robinak abban igaza van, hogy 1 koncertre nem éri meg fél évet dolgozni neki. De lehet hogy nem 1 koncertben kellett volna gondolkodni.
Merjünk talán nagyot álmodni.
After Crying - Solaris World tour , képtelenség lett volna???
Úgy látom, hogy a cikket az eredeti helyéről már le is vették, ez egy Google által gyorstárazott verzió. ????
Igen, ez így van, nem véletlenül nem találta már Tutus ezt a cikket ma délben. Ugyanis épp a személyeskedő, főként az Erdész Robira vonatkozó sértő részek miatt - Tamással egyeztetve - ma reggel megkértem a cikk íróját, ha lehet, vegye le a cikket a Passzio.hu oldaláról. Mert nem szeretnénk, ha ilyen vélemények nyomán a két zenekar között bármiféle feszültség alakulna ki, ennek nem lenne semmi értelme!
B.Cs. nagyon készséges volt, pár óra múlva válaszolt is, belátta, hogy ez tényleg nem volt szerencsés dolog a részéről, és a cikket eltávolította az oldalról. Délelőtt 11-kor már nem volt fönt a cikk, direktben már nem érhető el!
Az már más kérdés, hogy tárgyi tévedések is vannak a cikkben, ahogy Bosi is említi ezeket.
A Solaris Fusion tagjaival kapcsolatban pedig: az valóban igaz, hogy Vali végig nagyon feszült volt, de ez nem amiatt volt, mert nem lett volna biztos magában, hogy megfelelően el tudja-e játszani a számokat, hanem már a koncert előtt is mondta, hogy nagyon aggódik a technika miatt, nehogy valami "elszálljon"... Hát, be is jött, amitől félt és mivel kifelé gyakran alig vagy nem is hallatszott, hogy mit és hogyan játszott - pedig utóbb mondta is, hogy ő "nyomta ezerrel" :o) -, ezért nem érzem korrektnek a cikkíró szavait Vali játékát illetően. A LA2006-tal kapcsolatban írottakkal pedig kifejezetten vitatkoznék: ebben a számban épp a zongoraszóló nagyon jól hallatszott és jól lehetett hallani, hogy Vali szinte sportot űzött abból, hogy Robinak még a billentéseit és a hajlításait is egy az egyben hozza! Nagyon jó és szép volt! És ahogy merrin is említette: a ráadásban még jobban szólt a LA2006 :o) (Én ezzel az új felállással is megkaptam minden olyan érzést ebben a számban is, amit a korábbi koncertek során már átélhettem - és ez nekem nagyon sokat jelent!)
Gyurit pedig csak bátorítanunk kell egy kicsit, hogy ne legyen olyan szerény és eressze ki jobban a "hangját" :o), ne fogja vissza a játékát!
Káptalan Bandi gitárjátékában én cseppnyi határozatlanságot nem éreztem: épp ellenkezőleg, nagyon nagy kedvvel, lazán és gördülékenyen játszott, mintha már évek óta játszaná ezeket a zenéket!
Laci és Tamás pedig hihetetlen energiával játszottak végig, élvezet volt nézni, ahogy újra belevetik magukat ezekbe a zenékbe!
Az összképet tekintve a cikk pozitív kicsengésű, ahogy B.Cs. is említi a cikk végén:
"Mindenkinek ajánlom figyelmébe. Ez egy jóízű zenekar."
Ennek a koncertnek a nagy-nagy sikere pedig fantasztikus visszaigazolás a Csapat számára, hogy jó úton jártak, amikor úgy döntöttek, hogy ezt akarják játszani, mert EZT csinálni KELL és ÉRDEMES!
Egyébként - talán nem árulok el vele titkot, hiszen ez jó hír - Tamás mesélte, hogy a koncert utáni fórumos reagálásainkat olvasva Attila és Robi is gratulált Tamáséknak!
"Káptalan András 9 évig volt a Prognózisban (nála volt „másodgitáros a Vörös Pisti”),..."
Bocsánat, de nem véletlenül van idézőjelbe téve a Vörös Pistire vonatkozó rész!
Ezek nem a cikkíró szavai, hanem idézet a konferálásból: a koncerten hangzott el poénként és mindenki nagyot derült rajta, mert vettük a lapot, amikor a tagok bemutatása során Tamás eljutott Káptalan Bandiig. Azért tudtunk jót nevetni ezen a szövegen, mert tudjuk, hogy Vörös Pisti is nagyon jó gitáros, átfedés is van a Prognózis és a Solaris rajongótábora között, ahogy ez régebben már ki is derült ezen a fórumon :o)
Igen, egyetértek veled, hogy kicsit mindenkit cikizett ez a cikk és sok benne a pontatlan dolog is. Például ehhez nem tudom mit szólna Vörös Pisti: "Káptalan András 9 évig volt a Prognózisban (nála volt „másodgitáros a Vörös Pisti”),..." Tény, hogy Bandi állati jó gitáros! Én nagyon kedveltem a Prognózisban. De azért ez a mondat kicsit túlzás, na! :)))
Elolvastam a cikket. Vannak benne igazságok, de vannak melléfogások is szerintem. Az igazságokról nem írok, azt mindenki elolvashatja a cikkben.
A klubkezdés nem volt zártkörű, meghívásos volt. Csak egyszerűen a hely méretei miatt nem volt meghirdetve. Azért nem, hogy akik a zenekar körüli eseményeket eddig is figyelték, mindenképpen beférjenek. Így is több jegy kelt el, mint amennyien befértek volna. Sajnos sok embernek mégis közbejött valami, ezért nem volt teltház.
A Napoleon Boulevard nem a Solaris, amelyik „bevett” egy énekest. Az egy másik együttes, más stílussal, más image-el.
1993-ban nem állt össze a Solaris, csak egyetlen koncertet adtak Dr. Kollár Attila akkori munkahelyéről való búcsúzása alkalmából. Nem büntettek senkit a külföldi koncertekkel. Egyszerűen oda meghívták Őket, itthon meg csak ráfizetéssel tudtak volna koncertezni.
Robi elmondta a koncert utáni közönség találkozón, hogy nem sértettség vezeti. Nem éri meg Neki az a rengeteg munka és az idő kiesés, ami egy ekkora koncert megszervezésével jár. Nem tudom miért kell a sértődésről írni.
Az alulpróbáltságot én nem a zenészek teljesítményében látom. Inkább csak a technika kezelése és a keverés teljes hiánya jelentett gondot. Ilyen helyzetben, amikor a technika nem akar megfelelően működni, az bizony feszültséget gerjeszt az emberben. Azon sem csodálkozom, hogy a fuvola sok esetben nem volt hallható, hiszen Batha Gyuri nem is hallotta önmagát, nem volt kontrollja.
Nem tudom, hogy a Vali bizonytalanságát taglaló bekezdésben mi értelme van az Erdész Robit sértő félmondatos megjegyzésnek. Nem tartom jónak, ha valaki aki publikus cikkeket ír, személyeskedésbe csap át.
Vali bizonytalansága is a technikának köszönhető. Aki ott volt hallhatta, hogy a koncert vége felé például a laptop, ami a billentyűs megszólalást vezérelte, felmondta a szolgálatot.
Úgy látom, hogy a cikket az eredeti helyéről már le is vették, ez egy Google által gyorstárazott verzió. ????
Szeretném elolvasni ezt a cikket, de a linkre kattintva nálam a Passzió főoldala jön be és az előző cikkek között és az archívumban sem találok semmit... Most én vagyok a béna? Iszonyat derékfájással fetrengek itthon és szeretném tudni, hogy milyen volt (ha már nem mehettem el.... a francba :-( ).
Köszönöm Mindenkinek a zenekar nevében is - aki ott volt kedden, és aki ott lesz az elkövetkezendő Solaris Fusion koncerteken - a lelkesítő hozzászólásokat, jó volt olvasni, és szükségünk is van rá, hogy tudjuk, érdemes folytatni... Üdv, T.
Ma du. 5-7-ig olyan felvételekből összeállított műsorral jelentkezik a Vájt fülbevaló a Fúzió Rádióban, melyekben hangsúlyos szerepet kapott a FUVOLA!
Lesz majd JT, Cast, King Crimson, Quidam, Focus, Solaris, Musical Witchcraft, Fugato, Mascera Di Cera, Camel, stb.
Az adás hallható online vagy az éterben az FM93,5-es hullámhosszon Bp. XI. ker. és környékén. (reményeim szerint kevesebb technikai bakival, mint a tavalyi műsor alkalmával)
Vali azt mondta, hogy még egy zenés darab megy a Planetáriumban, amelyhez ő írta a zenét!
Nemcsak A kisherceg története című darab, hanem a Mátyás a csillagok közt c. előadás is az Ő zenéjével szólal meg! Ez utóbbival nemrég készült el, tavasz óta megy ez a műsor a Planetáriumban.
Ja, és most Vedres Csabáékhoz hasonlóan nyit vki egy FUSION topicot, vagy itt értekezünk tovább?
Szerintem mi ne vonuljunk külön topikba, Vedres Csaba és az After Crying esete az más. Jó lenne, ha itt nem lenne semmiféle széthúzás vagy haragszomrád a régi és az új zenekar között, mint ahogy Tamás beszélt is erről a koncerten, hogy ilyesmiről egyáltalán nincs is szó szerencsére.
Maradjunk együtt és élvezzük a régi, jól ismert SOLARIS számokat, valamint a vadonatúj SOLARIS FUSION zenéket is!
Tegnap későn értem haza, meg nem tudtam, hogy publikus - e már a FUSION. Úgyhogy most mondok köszönetet mindenkinek, aki segített létrehozni ezt a csodát. Nem csak zenei élményben volt részünk, hanem egy nagyszerű összefogásnak is, mely nem kevés nehézséget leküzdve örömet szerzett nekünk (úgy láttam önmaguknak a zenészeknek is). Remek volt Tamás konferálása, célzása pl: arra, hogy nemigen akartunk kérdezni. Hát épp lett volna mit, de mi sztem elsősorban hallgatni jöttünk a SOLARIS FUSION-t. Magam sem szeretem az igehirdetés-szerű monológokat, de a kérdezősködésre itt lesznek - hál' a zégnek - a kedd esték. Frappánsak voltak Káptalan Bandi beszólásai, jól jöttek a "malőrök" is: az elakadt kábel, a magát megadó notebook, stb. Megjegyzem a L.A. 2006. vagy 7 utána mintha még jobban szólt volna :)) Szóval remek este volt, köszönet érte!!! Várjuk a folytatást..... M. Kecskés??
Ja, és most Vedres Csabáékhoz hasonlóan nyit vki egy FUSION topicot, vagy itt értekezünk tovább?
Én is csak a legjobbakat tudom mondani az egészről. Fantasztikus volt. Tényleg olyan volt mint egy Családi összejövetel. Kedvesek, szerények és nagyon jó zenészek. És valóban óriási volt, ilyen közelről látni a Művészeket. A közönség is szuper volt. Egy nagy Család. Keblemre mindannyian ! ;-) .
Én is már nagyon várom a szeptemberi koncertet, és a következő klubtalálkozót. Biztos, hogy ott leszek a Planetáriumban és a keddi napokon is.
Ez a közelség nekem is újdonság volt, és tetszett is nagyon a koncert, a hangulat egyaránt! Bár csak a „+ még egy kicsit :-) „ előtt kevéssel érkeztem, nagyon- nagyon jól esett a ZENE, hallani - érezni "igazán". És az a hír már csak masni a csomagon, hogy ebből folyamat lesz! :o)
Köszönöm én is, és cirrocumulusnak is, mindent.
Van egy szóbeli petárdám, amit el 'szoktam' durrogtatni.
Ezt a tavalyi NAGY Solaris koncert kapcsán is elsütöttem már, de az én szóhasználatomban a tegnapi koncertre akkor is ez a legjellemzőbb hasonlat!
Ez volt egy mazsola a kalácsban!
Szóval nem ettől kalács a kalács, de ezek a mazsolaszemek teszik érdekessé, édesebbé ezt az egészet!
Másodpecek, percek, félórák, órák... mi több napok!
Amtől ez az egész így együtt fogyaszthatóbbá, élvezetesebbé válik.
Fennköltségem oka, hogy nagyon jól éreztem magam tegnap. Én ugyan az azidőkbeli rajongók közé tartozom, akik nem a Postásba hanem a Fehérvári úti SZFMH-ba jártunk Solaris klubba, de tegnap mégiscsak én voltam az, aki a velemlevőknek váltig bizonygatta (hmmm. mintha kellett volna!), hogy ugye milyen más hangulatú egy ilyen klubkoncert, mint az "előadó fellépett a pódiumra" stílus.
Köszönet a zenekar tagjainak az élményekért és mindenkinek, akinek ebben bármilyen szinten része volt. ( ... van!)