Ugye ti sem gondoltatok komolyan, hogy 2490-ert 8 db ketretegu video-dvd-t adnak? Ennyiert 8 db ures, egyretegu dvd-t kapni. Azt mondtam, 2490 Ft mind a 4 evad, de nem egyutt!
Jééé, ezek szerint akkor Foti is úgyanúgy értelmezte ezeket a sorokat, ahogyan én! Mondjuk, én a pofáraesést ez ügyben kihagytam, mert nekem bőven elég, hogy a TV-s felvételek már évek óta megvannak lemezre másolva, hála az itteni valamelyik fórumtárs akkori segítségének! Szal, én szerintem még a 4 db-os szett 2490(!) Ft-os ára esetén is elgondolkodom: vajon megvegyem-e a gyári változatot?
The show has a large cult following in Hungary. Due to its Hungarian dubbing (with excellent actors dubbing the show) and the lack of other comedy shows on tv in the early '90s the show became very popular, and has been repeated since on various channels. Several phrases of the show are now part of the popular culture in Hungary.
"Stokes: Ez inzultáció ! Még majd sor kerül rá, hogy azok isznak ott fent rostos málnaszörpöt, mi meg itt Sato Lafit-ot. Henry: Tegnap este is azt ivott ! (Stokes taslit ad 1.) Jáááj !..."
Most hirtelenjében csak ez az idézet jutott eszembe, de talán valahol van ennél jobb is ahhoz, ami most eszembe 5lött!
Tehát arra gondoltam, milyen is lenne a sorozat - mind a 26 rész! -, ha a szerepek felcserélődnének? Ismétlem: minden maradna ugyanaz a történet folyamatában, végig az epizódokban, csak... :)))
Csak, mondjuk, Lord Meldrum helyet cserélne Stokes-szal, Teddy, James-szel, Ms. Poppy és Cissy, mondjuk, Ivy-val és Henryvel, Mrs. Lipton Agátha-val, Mabel Lady Levenderrel, Wilson kapitány Charles-szal, az érsekkel, és mindent így, ilyen felállással a BBC újraforgatná a sorozatot? :))
> Minél kevesebb van beszélve róla, annál jobb. Hát ez jól meg van mondva! > Vagy netán a Lipton-Twelvetrees féle "Ne szólj szám, nem fáj fejem"-re gondoltál? :)))) Bezony! Ezt nagyon jól eltalálta a fordító, tökéletesen illik oda a magyar szólás is.