Keresés

Részletes keresés

hitman Creative Commons License 2019.05.30 0 0 166013
"Mutogatni lehessen haveroknak, ne tudják fikázni se a márkát, se a szerkezetet, és örökké tartson. Lehetőleg szervizelni se kelljen harminc évig. És havonta 2 másodpercet késsen csak."

Seiko Astron. =}
Előzmény: Törölt nick (166012)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.30 0 0 166012

Mutogatni lehessen haveroknak, ne tudják fikázni se a márkát, se a szerkezetet, és örökké tartson. Lehetőleg szervizelni se kelljen harminc évig. És havonta 2 másodpercet késsen csak. Ja, és ne kerüljön egy Rolex árába.

Aki ilyet akar, az nem csak az órák világában tájékozatlan. És persze azt sem érti, h mi a baj ezzel.

Előzmény: földlakó_ (166011)
földlakó_ Creative Commons License 2019.05.30 0 0 166011

Kinek mit jelent a márka és a minőség? Milyen körben akar (?) villogni a cuccaival?

Nekem pl. nagyon tetszett (és tetszik is) a Certina DS-1, a "célkeresztes" számlappal. A Hamilton Jazzmaster félig skeleton kinézettel. A Junghans Max Bill sorozat. Aztán inkább egy Nomos-nál kötöttem ki (a Bauhaus, meg az in-house mivolta miatt), meg ilyen-olyan vintage óráknál (Cornavin, Helvetia, Cyma, Revue). Pl. a 60-valahány éves Helvetia amit legtöbbet hordok, nyáron NATO szíjon. Van aki azt is különlegesnek tartja, és megdicséri. A szíjat! 3000 Ft.

Szerintem a maga szintjén valamennyi órám minőséginek mondható, de nem túl villantósak, ami persze soha nem is volt cél. Az órakedvelők némelyiket biztos értékelnék, de a nagy átlag úgyis csak azt látja, mekkora, milyen szíjon, mennyire csillog. Fenti márkákat az emberek 90%-a nem ismeri. Amit ismernek, a mainstream-be tartozó luxusmárkák, és a középkategóriás (?) Tissot, Certina, stb. ami az óraboltokban megtalálható. Svájci, új, csillog, jó.

A társaságtól függ, hogy mivel tudja az ember az elismerő pillantásokat begyűjteni. Ha akarja... Vagy marad a műélvezetnél, és azt hordja, amit ő maga igazán szeret és értékel. Én pl. nem izgulok a Rolex-re... ahogy hallottam (vagy itt olvastam?), az USA-ban minden menő ingatlanosnak az van, mert ők azzal villognak. Én pl. egy in-house Damasko-ra 100x jobban izgulnék. Vagy valami szép régi Tellus-ra. Sajnos arról lemaradtam, mikor lehetett volna...

Vagy ha nagyon oversize b_zi lennék, akkor egy vintage Stowa B-Uhr... na de hagyjuk a fantáziákat, nem raboltam bankot :D

BoltosAnthy Creative Commons License 2019.05.29 0 0 166010

Búcsúzóul.

Nem vagyok troll, csak vásárlás előtt, mivel nekem nem kevés pénzről van szó, merészeltem kérdezni.
Igen, az ország egyik, ha nem a, legnagyobb órás fórumán, órákról. Vagy hol kellett volna? A Gyakori kérdéseken, vagy a Kutyatartós rovatban?
Igen, NEKEM fontos a márka és a minőség.

Rájöttem, hogy nem telik márkás, minőségi órára, főleg, hogy ahogy itt is sokak szerint, sajnos a Rolex alatt nincs olyan. (tokozás, homage, műanyag alkatrészek, ...) :(

Bocsánat, hogy zavartam és, hogy élek. :(

APT Creative Commons License 2019.05.28 0 0 166009

Jópofa, jó állapotban gyűjteményi darab, viselhető is.

Előzmény: földlakó_ (166008)
földlakó_ Creative Commons License 2019.05.28 0 0 166008
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.27 0 0 166007

Egyhónapos troll-nick.

Előzmény: davidehg (166006)
davidehg Creative Commons License 2019.05.27 0 0 166006

Csak azt nem ertem, hogy akkor minek farasztod itt az embereket mondavacsinalt kerdesekkel?????

Előzmény: BoltosAnthy (166004)
rtivi Creative Commons License 2019.05.26 0 0 166005

Képanyag:

Előzmény: APT (166003)
BoltosAnthy Creative Commons License 2019.05.26 0 0 166004

Köszönöm mindenkinek, minden kérdésemre adott válaszát!

Sikerült meghoznom a döntést: Nem veszek semmilyen órát. Ezzel járok a legjobban.

Sziasztok!

APT Creative Commons License 2019.05.25 0 0 166003

Az Omega a 40-es évek végén kezdte el egy-két csúcsmodelljén alkalmazni a jelzett koronát, de az "olcsó" óráin még a 60-as években sem volt ilyen. A JLC még később, és náluk a jelzett korona teljesen általános használata kb: a 80-as évektől datálható (már ahol nem valamilyen speciális, kőbetétes, stb.. korona van, mert az akkor nem jelzett azóta sem).

Emellett elmondható, hogy az alkalmazott gyári koronák minősége sokszor nem volt kiemelkedő, arany tokhoz is legfeljebb aranyozott koronát alkalmaztak egészen a 70/80-as évekig (de egyes órákon még utána is), az acél tokokhoz is általában galvanizált, vagy legfeljebb "fémsapkás" koronák dukáltak, amelyek állóképessége nem passzolt a tokokhoz - ezek koptak meg/el a leghamarabb, és utána nem ritkán nem tudták őket gyári, jelzett koronával pótolni (vagy azokat olyan drágán mérték - mérik ma is ), hogy inkább nem jelzett, de teljesen oda illő, megfelelő sima típus-koronával helyettesítették.

Ergo önmagában nem, nem gyanús, sőt, régebbi óráknál ez a jellemző.

Előzmény: BoltosAnthy (166001)
öccse Creative Commons License 2019.05.25 0 0 166002

Az Omega csak a 40-es években kezdte jelezni a koronát. Keresni kell a neten az eredeti óráról képeket és nézni, hogy jelzett volt-e.

Előzmény: BoltosAnthy (166001)
BoltosAnthy Creative Commons License 2019.05.25 0 0 166001

Antik karóra vásárlása esetén, mennyire gyanús, ha nem jelzett a korona?

Főleg Omega és JLC példányoknál.

Köszönöm a válaszokat!

djeperto Creative Commons License 2019.05.25 0 0 166000
Félreértettél. Nem az jött le. Da az a tévhit sem igaz, hogy minden a legelejétől in-house, amit a ROLEX gyárt. Sőtt, kevesen is tudják, hogy az első 14 évben Londonba volt bejelentve a cég.
Tisztelem, kedvelem és hordom is a márkát, pont az a lényege, amit a kronométer nevű youtubeos videókban is említettek sokszor, hogy acéllal nem tudják kielégíteni a piacot, ismerősöknek eladják az egész készletet a butikok és akkor a végső felhasználó megveheti a chronon 40% pluszköltséggel.
COSC in-house, vagy kevésbé ismert más szerkezettel, 5 nap járástartalekkal igen is lehet szinte azonos vagy mechanikai értékrendben jobb órát venni 1 millió környékén. Természetesen az ártartásban.. kereskedelemben.. jampiságban VERHETETLEN A ROLEX
Előzmény: Wreck Diver (165998)
ZoliSoft Creative Commons License 2019.05.25 0 0 165999

Köszönöm! Írtam neki.

Előzmény: Törölt nick (165997)
Wreck Diver Creative Commons License 2019.05.25 0 0 165998

Szerintem olvasd el még egyszer figyelmesebben,
ha neked annyi jött le, hogy a Rolex egy túlárazott
bevásárlós tokozó, "legózó" cég.

Az óragyártással kapcsolatos laikus elképzeléseiddel
nincs semmi gond. Azokat csak 50-60 db különböző óra
szét-összerakásával tudnád orvosolni. Érthető, ha se kedved,
sem időd-energiád nincs rá. Csak akkor több olvasás után kell nyilatkozni.

"Sokkal, de sokkal jobb órák vannak (nem sorolom, egyéni döntés mindenkinek melyik) negyed árért."

Ez meg rizsa. Milyen szempontok alapján? Értéktartás,
értéknövekedés használtan? Eladhatóság? Pontosság mechanikusok között?
Pontosság kvarcok között? Vízállóság? Ezek együtt? És melyik modellnél?

Ja, Gondolom, hogy neked az évszázadokon át LeCoultre, Lemania stb. 
szerkezetekkel dolgozó Vacheron Constantin vagy éppen a Patek Philippe
( ami szintén megvette a saját számlap stb. gyártóját ) szintén gagyi "legózó cég"...

Előzmény: djeperto (165989)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.25 0 0 165997

APT

Előzmény: ZoliSoft (165996)
ZoliSoft Creative Commons License 2019.05.25 0 0 165996

Köszönöm a segítséget! :)

Esetleg tudtok valakit, aki megnézné őket?

djeperto Creative Commons License 2019.05.25 0 0 165995
Reális áruk 60.000 - 300.000 ig mozoghat. Természetesen függ az állapotuktól és a sorozatszámtól.

Nagyon szép darabok. Ha családi gyüjteményből vannak, ne herdáld el
Előzmény: ZoliSoft (165992)
Roberto Savastano Creative Commons License 2019.05.24 0 0 165994

Maximum párezer forintot ér,adok érte 5 ezret,ha elküldöd postán gyűjtöm az ilyeneket,de értékük nem nagyon van.

Xddd hülye vagy?el ne add senkinek,lehet hogy többszázezret vagy milliót is érhet darabja :)

Előzmény: ZoliSoft (165992)
ZoliSoft Creative Commons License 2019.05.24 0 0 165992

Tisztelt fórumozók!

Segítségre lenne szükségem, mivel nem tudom, hogy képvise-e egyáltalán valami értéket a 2 db órám. Sajnos nem értek hozzá, ezért bármilyen információt szívesen fogadok.

djeperto Creative Commons License 2019.05.23 0 0 165989

Hát a Rolex is egy tokkozós cég volt még nem is olyan rég... azaz Aegler szerkezeteket tokkoztak (a chronoba meg Valjoux-t), most hogy megvették az Aegler gyárat, azaz összeolvadtak, az még nem azt jelenti, hogy "saját" a szerkezet. Az ETA a Valjoux-ot kebelezte be.

Ezek mellett a Rolex tokkgyártója a Genex volt (bekebelezte), a fémszíjjat a Gay Frères gyártotta (azt is bekebelezte), a számlapokat a Beyeler gyártotta (természetesen ezt is bekebelezte).

Őszintén, szerintem csak nagyon ügyesen kereskedett az öreg Hans Wilsdorf, jól összeválogatta a prémium gyártó cégeket, akikkel gyártatta az elemeket és ÖSSZELEGÓZTA.

Erről rengeteget lehetne még beszélni, vagyis a Rolex történetről, sikerről stb. Jó marketing, hibátlan minőség, elsőosztályú kereskedelmi érzék....és kib....t magas ár!

Sokkal, de sokkal jobb órák vannak (nem sorolom, egyéni döntés mindenkinek melyik) negyed árért.... de a lényeg, hogy nem azt írja a számlapon, hogy: ROLEX

Előzmény: BoltosAnthy (165980)
Roberto Savastano Creative Commons License 2019.05.23 0 0 165988

Ez is jogos mondjuk én a búvár órákat nagyon szeretem,most jutottam el oda,hogy vehetek egy jobb órát filóztam,hogy melyik legyen,de végülis csak azért fizettem 350 ezrethogy azt mondhassan ez egy longines és nem certina vagy tissot,pedig azokkal is meg lehet jelenni.

BoltosAnthy Creative Commons License 2019.05.23 0 0 165987

Pedig pontosan tudod, hogy igazam van!

A szakértőkön és hobbi szakértőkön kívül, az átlag vásárló, aki tud/akar komoly összeget fizetni egy termékért, az nagy részben a presztízst nézi.
Legyen az telefon, autó, óra, parfüm, fegyver, ...

Ez tény!

Egyetlen cég sem élne meg, ha csak szakértők lennének a vevői.

Előzmény: innovations (165986)
innovations Creative Commons License 2019.05.23 0 1 165986

Gondolom most a Tudor főhadiszálláson összedugják a fejüket.

- Hallottad? Ezek a magyarok villantani akarnak, most akkor mi lesz velünk így? Ki kell találni nekik valamit!

Rég nem írtam ebbe az egykor jobb sorsra érdemes topicba, de nem, hogy írni már olvasni sincs értelme.

Uraim!

Viszlát!

;-)

Előzmény: BoltosAnthy (165983)
öccse Creative Commons License 2019.05.23 0 0 165985

A FC-nak saját szerkezeteik vannak elég  jó áron, néhány modelljük kimondottan tetszetős. Értéktartásról nincs információm, nem egy felkapott márka.

Előzmény: BoltosAnthy (165979)
Roberto Savastano Creative Commons License 2019.05.22 0 0 165984

Igen ez valóban gáz,főleg amikor okosórát veszenk 200 ezerért,na attól falnak megyek és amikor kiröhögöm őket akkor elmagyarázza,hogy az milyen jó mert ott is eltudja olvasni a messengert xDd

BoltosAnthy Creative Commons License 2019.05.22 0 0 165983

"Az, hogy itthon ki ismeri ill ki nem nem senkit nem érdekel és nincs is jelentősége."

Bocsáss meg, de ebben nincs igazad. A TE szemedben nincs, eladási szempontból van, és azok szemében is van, akik számára fontos a presztízs és a "villantás". Mert igen, aki drága órát vesz, az mutatni akar vele valamit.
Ez vezetett oda, hogy manapság sok ember, főleg fiatal, simán kiad 300+ -t ÁjfosXXRózgoldElitee modellre, de 50.000 forintos órára már szívja a fogát.

Előzmény: innovations (165982)
innovations Creative Commons License 2019.05.22 0 0 165982

Tudor.

Saját szerkezet ill Breitling B01

A Rolex vintage vonala.

Lényegesen minőségibb kidolgozottsági szint mint Longines ill Tissot.

A Tagnál lényegesen jobb kb Omega szint árazásban is.

Az, hogy itthon ki ismeri ill ki nem nem senkit nem érdekel és nincs is jelentősége.

Presztízs. Néhány modell GMT, BB 58 várólistás. Cirka 10% felárral kapható.

Relatíve jó értéktartás.

Kb ennyi.

Előzmény: BoltosAnthy (165976)
Wreck Diver Creative Commons License 2019.05.22 0 0 165981

Az újabban saját fejlesztésű-gyártású szerkezeteiket,

és a furcsa hibrid okos óra fejlesztésüket ne hagyd ki a képből.

Előzmény: BoltosAnthy (165980)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!