Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
tehat ha jol ertem allaspontod nem elvi allaspont.
mondjuk ilyen szeretem/nem szeretem alapon az ember a vilagon sehova nem tudna menni. a jo dolgok mellett mindenhol vannak rossz dolgok es forditva.
nekem picit furcsa ez. az amerikaiak vilagosan szeretik hazajukat es eleeg messzire is jutottak el. sokunknak, latszolag legalabbis, azok a helyek szimpatikusak ahol hazajukat szereto nepek eelnek es ugyanezen emberek ostorozzak a magyarokat hogy nem elegge vagy nem elegge latvanyosan szeretik hazajukat.
de ugyanakkor kepesek fikazni egy masik orszagot, ahol viszont lathatoan nagyon is szeretik hazajukat.
azert egy picit furcsa ez az egesz dolog. a mai magyar jobboldal 50 evig rinyalt es amerika segitseget varta/remelte/kerte/konyorogte mert szovjet elnyomas alatt eltunk. disszidalt ha lehetett amerikaba.
most meg mi van? mi a banatos rohatt uristen van.
merthogy amerika egy jottanyit sem valtozott. akkor a magyar jobboldal 50 evig olyan hulye vagy HULYE volt mint a segg? azt sem tudta mit beszel? hulyesegeket hablatyolt 50 evig a mi draga magyar jobboldalunk?
"figyu ez a ti vízumotok nem egy akkora érték ám, hogy itt az emberek belepusztulnak, ha nem kapják meg"
Vilagos aki nem akar a zusaba menni annak tokmindegy de aki akar vagy valami miatt kell neki annak bizony nagy ertek, igaz nem hal bele ha nem kapja meg dehat abba sem halt bele senki,hogy evtizedekig Felsoorre sem mehetett at hosszadalmas procedura nelkul. Vagy egyaltalan.Az Usan kivul is van elet. Meg Europan kivul is.
figyu ez a ti vízumotok nem egy akkora érték ám, hogy itt az emberek belepusztulnak, ha nem kapják meg. hálistennek van módom ismerni jópár normális amerikait is, és nem olyan műmájer agyhalott seggfejek ám mint te. szal kispajtás, magas lórol leszálhatsz, amerika nem te vegy.
te mester valamit te nagyson nem értesz abbólmamit éeírtam neked. és a már finoman szólva is fsisztoid kiszólásaidból, meg kösz nem kérek. és szállj magadba, teis csak egy senki vagy, egy consumer idiot, ugyanúgy ahogy bárki más itten. annyi a különbség, hogy erre ésn nem verem a farkam, te viszont igen, azt gondolod, hogy ez téged jobbá, többé, tett. maggyőzni nem akarlak semmiről, mindenki úgy élvez, ahogy tud. full stop.
Azt is kiérzem belöle, hogy az a kanadai furkó azt sugallja, hogy az USA most kezdi - hitleri mintára - átalakítani az országot. S ez egy olyantól aki az USA árnyékában képes csak létezni, aki az elsö blikkre elárulta öncélúan az USA-t, számomra türhetetlen. S ehhez Mumu a segítö kéz és az Index a talaj.
Igy onmagaban kiragadva a mondatot nem ertem mi a bajod ,valoban az Eisenhover terv a nemet autopalya szisztemat vette alapul az Interstate halozat kiepitesenel. Azt azonban sokan nem tudjak,hogy az USA-ban epitettek egy rovid freeway szakaszt valahol a nyugati parton,igaz szinte csak mutatoba es az otletet a nemetek onnan vettek.
Kérni fogom az illetékeseket, hogy - amíg az Indexen ilyeneket lehet leírni - addig a beazonosítható Index forumozóknak és moderátorainak vagy ne adjanak soha vízumot, vagy a tökeiket is morzsolják meg mielött beengedik az USA-ba, mert ilyeneket publikálnak:
Well (Mums: Mi neked Amerika):
" ...komoly az allami befektetesek az usan belul...(lasd hitler autobahn programjat)..."
Javaslom továbbá, hogy Kanada felöl is vegyék le azokat a nyomatokat, még a lábukról is. Nehogy az ilyen véresszájú szemét onnan bekerüljön ide.
És korrupt, nagyhangü disznök vagytok. Az elsö $2-$4-$6,000-es munkaajálantra még a lábatok ujját is rányomjátok a papírra. Mindenkit meg lehet venni, s ti nem tartoztok a drága portékák közé. Sosem tartoztatok. (Tisztelet a kivételnek, ami nem sok.) Period.
Tudod kiskoma, féljen akinek vaj van a fején. Én jobban bízom itt ezekben, mint az otthoni propagandistákban vagy a muszlim (alattomos) robbantgató terrorlegényekben. Én örülök, ha a rendörautók cirkálnak az uccán, mert tudom, hogy nem korrupt bunkokkal, hanem profi "rend örökkel" van tele. A békét a nyugalmat, a biztonságot hozzák. Ez a mindenáron a mindenkori hatalommal való szembenállás krónikus magyar paranoia. Ha leakarják venni azujjlenyomatodat, tehetsz ellene. Nem kötelezö adni, de a következményeit nem kerülheted el,. A véleményetek ebben az ügyben nem faktor. Ha egyetlen magyar nem jön ide akkor sem. 33 évig én ettöl az országtól csak kaptam. Nem anyagiakat. Nem vagyok kódis. Bizalmat, lehetöséget, optimizmust. Olyant amit a T. hazám megtagadott, elvett, elvitt, el államosított tölem a HAZA. Bull... Az igazi emberi jogokat. Ti meg nem tudtok lovagolni, igy átestek a Demokrácia nevü ló tuldó oldalára. KE-östöl.
ugyan balos vagyok de nem erzem magam sikhulyenek es rohejesnek.
amugy szerinted csak balos vesz/venne nagyfelbontasu plazmateleviziot olyan helyen ahol nincs ilyen adas? ez jobbossal elo nem fordulhat?
ha meg igen akkor irdd oda hogy: jobbosok sikhulyek es rohejesek vagytok..
ja es ha az eu torvenybe hozza a biometrikus azonositot akkor kenytelen kelletlen meg fogjuk valositani. ha van penz ha nincs penz. legfeljebb tobb kolcsont veszunk fel.