Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ilyen szinten én sem értek hozzá, de gondot nem akarnék venni magamnak. Ha 120A-nál leveri a 16-os biztosítékot fogyózásnál, az azt hiszem nem az a gép amire vágyom.
nem értek az elektronikához, 1 vezetékig nincs gond de utána már nekem sok:)) de amit nekem irtak leirom neked, szóval állitólag a co hegesztőgépnek másabbak az áramfelvételei vagy jellegörbéje vagy mi, és ezért verte le nekem 120 amper felett, ha bevontal hegesztettem akkor meg még 130 ampernál sem verte le a biztit, szóval valami karakteriszikánál van valami eltérés, de amelyik gépbe beletesznek egy olyan alkatrészt ami azt eredményezi hogy lassan vegye fel az áramot az nem csapja le a 16 ost. remélem nem irtam nagy hülyeséget, de valami ilyenre emlékszem:))
Mert nekem az eddigi 200-as awi gépeim sem verték le. Sőt, az első BLM HF-es még 10A-ről is elindult. A C16-tal simán ment az AC/DC BLM is, igaz bekapcsolásnál az már rendesen meghúzta a hálózatot. Az ERGUS valszeg lágyindítású lehet, mert ennél meg sem pislan a lámpa.
"Összes tartozékkal"kép meg nincs róla, pedig fontos tényező az árban.Persze lehet hogy az a csóri macsek a tartozék.Ő karmolja bele a vasba a varratot kinjába mikor vezetőnek be van dugva a dienese-be.
Az első jasic nem verte le. A második jasic csapkodta. A harmadik meg alfaweld volt az sem verte le. A negyedik meg ami most van alfaweld 185 ez sem veri le.
Ne tudom mire gondoltak, de Ati77-nek (álnéven macliz) volt kétszer ilyen gépe, de ha jól emlékszem csak a hasonló alfawelddel voltak 16A kismegszakító leverős gondjai. A Jasiccal nem.
Egyébként meg az ERGUS útmutató is 20A-t ír a gépnek. Nálam meg vígan megy 10A-es kismegszakítóról is (mondjuk 140A fölé még nem mentem)
Mert a miénk mind olasz. Lehet, hogy a német gyártmányúak fordított burkolattal készülnek. Hamburgban hidegebb a klíma, ezért szerelik így, nehogy túlhűljön:-))
Bizony, az összes ERGUS-on elöl van a kifúvó rostély. A 200A felettieknél van még fent és hátul is. De olyan, hogy csak hátul, olyan nincs. Az enyém is ugyanolyan, csak a digit verzió. Fordított burkolattal biztosan nem tudja átfújni a hűtőbordát. Remélhetőleg nem nyiffantotta ki. Elvileg a hővédelem megóvja, csak a bekapcsolási ideje csökken le.
Váltottunk mélt az eladóval, a biztosíték igénye érdekelt. Azt mondta az úr, hogy elmegy 16A-al is, de a biztos működéshez 20A kellene neki. Szerintem neki is lehetett ilyen jellegű problémája, mert azt írta, hogy utánajárt a dolognak, szakszervizben egy kis beavatkozással tudják úgy módosítani, hogy rendesen elmenjen 16A-rel is. De szerintem ezzel a teljesítményét is levennék. Jól gondolom?