Keresés

Részletes keresés

Sarkany Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3862

Szerintem ez mindent eldöntött...

A megfenyegetett és megzsarolt Romsics a Bács 7-ben a negyedik helyen végzett 4,4 %-kal...

Előzmény: eR-dei (3861)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3861
Ez egyébként hogy tetszik?
"Bagó Zoltán: Nálunk a 2002, a Szövetséggé alakulás óta megpróbálunk áttérni egy ilyen vállalatszerű működésre, ahol menedzsmentek vannak, önálló döntési kompetenciával, önálló költségvetéssel, hatáskörökkel satöbbi.
(...)
Bagó Zoltán: Itt Bács 7-esben engem egy dolog érdekel, amire a vállalatirányítási rendszerben menedzsmenti felelősséget kaptam, hogy (…) a számokat, a nyereséget, a profitot – ha úgy tetszik, azt kitermeljem. Ehhez a felügyelő bizottság részéről kaptam bizonyos utasításokat. Azokat a partnerekkel, a beszállítókkal, az üzleti kapcsolatokkal azokat a tárgyalásokat én lefolytatom és a végeredmény fog számítani. Nálunk is meg a partnereknél is. Osztalékot akkor tudnak fizetni, hogyha nyereséges a cég. Ugyanez működik nálunk is, ha a választásokat országos szinten, megyei szinten, helyi szinten nyerjük, akkor vannak kézzelfogható eredmények, ha nem nyerjük, akkor nincsenek.

Szerintem ez mindent eldöntött...
Előzmény: eR-dei (3860)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3860
Neked tudnod kell, mekkora pressziók voltak és hogyan viselkedtek az mdf-el a fideszben.
Úghogy nem nagyon hiszem, hogy a szavazók különösebben mozdíthatók lennének.
Még akkor sem, ha a politikusok nyelnek egy nagyot és szövetkeznek.
Szerintem.
De lehet, hogy tévedek.
Előzmény: tibra (3856)
Enzo Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3859

"1. Hol áll az egyik, s hol a másik párt a palettán, ha úgy tetszik egy jobb-bal egyenesen?"

Miért vetíted a politikai palettát 1 dimenziós térbe? Ha vetíted, akkor ortogonálisan a jobb-bal tengelyre? Mert még akkor is távol állnak egymástól.

Előzmény: Tiborcsik (3848)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3858
Fenyegetéseket kapott Dávid Ibolya

http://index.hu/politika/belhirek/?main:2006.04.11.&261746

Sarkany Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3857

Érdekes helyzet.

Az MDF többet profitálhat a tökös kiállásból, mint Orbán a visszalépésre rávett vagy kényszerített jelöltek szavazótáborából...

tibra Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3856

"Az MDF-esekről nem mondtuk le, a vezetőkről lemondtunk, (...) az MDF-tagjai szerintem harcolni akarnak" - mondta, hozzátéve: a párt helyi vezetői, tagjai és a rá szavazók kormányváltást akarnak, ezért is voksoltak az MDF-re. Jelezte: célzott kampányt kívánnak folytatni, hogy az MDF szavazóit meggyőzzék, "jöjjenek el, támogassanak bennünket".

Ezt mondta ORbán Viktor. Lesznek itt még helyi harcok:)

Előzmény: eR-dei (3855)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3855
Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy egy kicsit fogja vissza magát, rövidesen vége a választásoknak és után együtt kell dolgozni.

Terla kérdéseire a válaszaim:
1) Néha Julikának írom néha Botkánénak, ahogy szoktam Ferit és Szalayt is írni :))
2) Nem látom reálisnak azt, hogy veszélyeztessuk az mszp- szdsz kormány megalakulását azzal, hogy Ferit segítjük egyéni körzetben ogy képviselőnek.
3) ebből következik, hogy bármennyire is kedvelem Szalay Ferit, nekem és meggyőződésem a választóimnak is, fontos, hogy tovább mehessen saját kormányunk.,
4) Helyben szerintem a pártoknál szélesebb koalícióra kell törekedni :)
5) véleméynem szerint, ha az MSZP koalíciós kényszerben lett volna az elmult 3,5 évben, a dolgok némileg másként mentek volna, ugyanakkor azt is tudom, hogy bizonyos hibák (pl. Kétpó) hasonló valószínűséggel bekövetkezhettek volna. :(

Hidd el, én tényleg hallgatok arra amit mondani szoktál, de szerintem most nem reális a felvetésed.

Tib:

Szerintem ez jól érthető: ha folytani akarjuk a kormányzást, akkor meg kell nyerni a választást. Ha meg akarjuk nyerni a választást, akkor az mszp és szdsz jelölteket kell támogatni.
Persze ez nem szerelmi kérdés: én pl. a programomat szertném megvalósítani, helyben és országosan is (már ha lehetek ennyire kevéssé szerény).
Ha a fejhlesztési programpontok legalább részben megvalósulhatnak, akkor elégedett leszek.
Ennek a programnak a megvalósulását és a jelenlegi kormánykoalícióban látom.
tibra Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3854

SZerintem formát nem az országos politkában bontanak.

Amit írsz azt legfelejebb helyben tudom elképzelni.

De ott igen:)

tibra Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3853

Nemcsak én mondom:

egy 2010-es komoly Angela Merkel szerep azt jelenti, hogy 4 év alatt kilépünk az üzenetrögzítős párt szerepéből.

Ezt egészen konkrétan ki kellene jelenteni MDF-nek. Szerintem.

Előzmény: Sarkany (3852)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3852
Az MDF kiáll az MDF mellett

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=11382

Előzmény: tibra (3851)
tibra Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3851

,,Hírszerző több körzetből is úgy tudja: a fórumos jelöltek megkötötték a háttéralkujukat." Ez azért nagyon álszent dolog. NEmrég ezt zsarolásnak nevezte az MDF.

Sarkany Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3850

A visszaléptetétesekhez annyit, hogy ez az egész Fidesz visszaléptetési hisztéria az MDF jelöltjeivel, szarba vérontás.

Ugye, Dávid Ibolya nem léptet vissza. Ez nem jó a Fidesznek.
Most a Fidesz megkínálja az MDF-es képviselőket közvetlenül, egyenként. Biztos lesznek olyanok, akik nem tudják mi a pártfegyelem (ld. Gémessy, vagy hogy a francba írják ennek a gödöllői szédelgőnek a nevét), közülük néhányan visszalépnek.

Biztos elég ez?
Jobboldali berkekben nem tudom mennyire ismerik a matematikát és a választói mentalitást?
Ha vissza is lép néhány MDF-es képviselő, akkor mi a biztosíték arra, hogy a választóik át is szavaznak?

Szerintem, ez a nagy visszaléptetősdi egyetlen dologra lesz jó mindkét oldalon: az MDF szavazók nagy része (és az SZDSZ szavazók egy kisebb része) egyszerűen nem megy el a második fordulóra!

Ez pedig azt jelenti, hogy alapvetően az első forduló eredményei ismétlődnek majd meg. Abban pedig erősebb az MSZP, gyengébb a FIDESZ és marad még néhány bizonytalan választókerület.
Ha ezeket a mandátumokat is mind a Fideszhez számolom, akkor is kevés. Ez esetben a töredékszavazatok a baloldalhoz vándorolnak.

Szóval, nem véletlenül mondta ma a Boross Hóbagoly Péter, hogy ez egy lefutott meccs. 

A  Fidesz, akárhogy is számolom, veszít.

Belülről és magától dől össze majd, az egy tábor, egy zászló kártyavár.

Előzmény: makopa (3849)
makopa Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3849
Csak a kiindulópont hibás a hosszú eszmefuttatásodban, a kompenzációs listánál az első fordulóban elnyert szavazatokat veszik figyelembe.
Tiborcsik Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3848
Ha csak azokat az egyéni szavaztokat összeadjuk, amelyek az első fprdulóban nem nyertes, a másodikra visszaléptetett SZDSZ-es jelöltekre született az első fordulóban, és feltételezzük, hogy legalább ugyanennyit kapnának a másodikban is (kb 270 ezer), az legalább 5, de akár 6 mandátumot is jelenthat az országos kompenzációs listáról. Ezzel szemben az MSZP 3 helyen léptette viassza az SZDSZ-es jelölt javára a jölötjeit, ebből jó, ha kettőt megnyer az SZDSZ.

Ugyenez érvényes az MDF-re is, csak ott nem léptek vissza.

Mi következik ebből? Hogy akár az SZDSZ az MDF-fel is együttműködhetne a második fordulóban, sokkal több helyet nyernének a végén. Ha meg az első foprduló előtt is együttműködtek volna, legaláűbb kétszer annyit nyerhettek volna, mint így fognak. És aki kizárja e két párt együttműáködését, az tegyen fel magának két kérdést: 1. Hol áll az egyik, s hol a másik párt a palettán, ha úgy tetszik egy jobb-bal egyenesen? 2. És a második, hasonlítsd össze a két párt programját, pl. az SZJA-csökkenésről, vagy a kórházprivatizációról.
terla Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3847

Rdeinek, másoknak: Mit jelent a "visszalépés Julika javára" Már a pm asszony, v. Bné kifejezést is durvának tartod? Negédeskedünk, Julikázunk? Fel is szólítod valós v. átszavazott,  képzelt híveidet, hogy Őrá szavazzanak, vagy egyszerűen eltünsz a szavazólapokról? Nem érzékeled, hogy Szolnok érdekében változásra lenne szükség a város irányításában? Pl egy legitim egyéni parlamenti képviselő személyében is? Vagy ezt csak ősszel fogod érezni, amikor  (helyi) koalíciós partnert fogsz váltani ? Még senki sem reagált a speciális helyi koalíciót firtató felvetésemre. Majd ősszel?

Az MDF-ről: Valszeg sok megosztott szavazatot kaptak, sokan az ő listájukra, de fideszes egyénire szavaztak azok közül, akik inkább 4 pártot , mint 2-őt látnak szívesen a parlamentben.

Vidéken, mint az Indexen olvasom, nagy a nyomás, nyilván  sok 3. helyezett mdf-es megegyezik a helyi fideszesekkel a visszalépésről. A z elnöki állásfoglalás ajánlássá szelidülhet.

Azoknak, akik ismernek, de nem tudják: Már kb fél éve nem vagyok tagja semmilyen politikai pártnak...

makopa Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3846

"visszataszító volt, ahogy Demszky meg Kóka ott vigyorgott Hiller haver..."

MN = Magyar Nemzet

Ők szoktak ilyen "visszataszítóan" fogalmazni :))

Előzmény: Tiborcsik (3844)
Tiborcsik Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3845
Majdhogynem velük együtt skandálták: "Húzzunk bele!", de azért azt mégse, ennyi jóérzés még szorult beléjük.

Mi keresnivalójuk volt ott a szoci tömegben? Tán jól érezték magukat?
Aligha, hiszen látszott a képükön a kínvigyor.

Na ilyen kínvigyorral fognak a libsi szimpik a szoci Botkánékra szavazni, vagy inkább sehogy.
Előzmény: Tiborcsik (3844)
Tiborcsik Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3844
Nem tudom mi az az MN, de visszataszító volt, ahogy Demszky meg Kóka ott vigyorgott Hiller haver és Lendvai Ildikó között.
Előzmény: makopa (3842)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3843
Kuncze Gábor szerint kérdés, mennyire mozgósíthatók átszavazásra az SZDSZ választói.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=11351

makopa Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3842

"a Szoci demón marionett bohócként asszisztáló Kuncze-Demszky-Kóka slepp"

:))

Színesedik a stílusod, csak nem az MN felé tartasz?

Előzmény: Tiborcsik (3840)
tibra Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3841

Ja - ugye, ha igaz: a Fidesz mindent felajánlott a MDF-nek karitatív céllal.

Ezt akár az MSZP is megtehette volna. Mondjuk itt különösen (persze ehhez tudni kell már polgármesterjelöltben gondolkodni). Más oldalról: ezt nyilván nem lehet megtenni emberkével. Nyer is az első fordulóban, polgármester is.....

De visszatérve: ez az 55-3 igazi csendőrpertu.

És továbbra is lehet sírni, hogy a vidék nem SZDSZ bázis és csak a főváros marad nekünk. Bár megjegyzem: a kunszenti polgármester szép eredményt ért el.

Előzmény: Tiborcsik (3840)
Tiborcsik Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3840
Oké, de hidd el, azért mert téged visszaléptettek, még nem fognak kevesebben Szalaya szavazni, sőt. Ha te maradnál, kevesebben szavaznának Szalayra.
Csak ehhez mi mindannyian itt Szolnokon kevesen vagyunk, hogy a Szoci demón marionett bohócként asszisztáló Kuncze-Demszky-Kóka slepp ezt felfogja.

:(((
Előzmény: eR-dei (3829)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.11 0 0 3839
Így van! Az én választókerületemről néhány diagrammot fölraktam a honlapomra. http://erdeipeter.tk

Szavazókörönként látható, hogy hol sokkal több a listás szavazat mint az egyéni....
Előzmény: Sarkany (3837)
nilan Creative Commons License 2006.04.10 0 0 3838
Hihetetlen bunkó munkáspárt, 2006-ban:

http://dl.index.hu/dl/video/v2006/v2006_2.wmv
Sarkany Creative Commons License 2006.04.10 0 0 3837

Biztos nézted Te is az SZDSZ-re és az SZDSZ egyéni képviselőjelöltjeire leadott szavazatok számait.

Több szavazatot kapott az SZDSZ listán, mint amennyit az egyéni jelöltekre leadtak. Elgondolkodtató...

Előzmény: eR-dei (3836)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.10 0 0 3836
Nyilván hibát követtünk el, hogy egy komplex felmérésből két diagrammot kivettünk, de takarékoskodni kellett, nagyobb ujságra nem tellett...
illetve nem is biztos, hogy a legjobb adatábrázolásokat tördelték be...
majd legközelebb jobb lesz :))
Előzmény: nilan (3833)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.10 0 0 3835
Otthon marad...
Előzmény: nilan (3834)
nilan Creative Commons License 2006.04.10 0 0 3834
Egy szolnoki MDF-es kire szavaz 23-án?
nilan Creative Commons License 2006.04.10 0 0 3833
Egy felmérésnek nem, de a hozzám bedobott pr. anyagról nem árt ha kiderül, hogy mi is a célja.
Előzmény: eR-dei (3827)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!