Keresés

Részletes keresés

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.02.08 0 0 239
Általában ez természetes monopólium, mert aki előbb behúzza a drótot, annak nagy előnye van. Egy házban bekötni valakit sokkal olcsóbb, mint a házig elvinni és aztán bekötni.
Meglepne, ha sok olyan ház lenne, ahol két kábeltv szolgáltató is ott van, dróttal. Merthát az égi csatornák mindenütt ott vannak, ugye.

Van már szerződés? Úgy tom, nincs.

Ne féljünk a monopóliumoktól!!! :-)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.02.07 0 0 238
Szerintem azért olyan nyugodtak se lehetünk, mert más házaknál olyan szerződést kötött az építető a szolgáltatóval amivel utólag nem lehetett semmit csinálni, (gyakorlatilag monopóliumot teremtettek neki) Se meleg kásával se hideggel....
Előzmény: zzoltan (237)
zzoltan Creative Commons License 2005.02.07 0 0 237
De nem ám! Én is mindig megvárom, amíg kihül. :)
Előzmény: Modrooka (236)
Modrooka Creative Commons License 2005.02.04 0 0 236
Azért nem eszik olyan forrón a kását!:-)
Előzmény: zzoltan (235)
zzoltan Creative Commons License 2005.02.04 0 0 235
18. kerületben a Gesztenyés lakóparkban 35.000 Ft-ot kérnek "csatlakozási díj" címén, holott ott is benne volt a lakás műszaki leírásában a kábeltévé... És nincs akció. :(
Előzmény: Fedél nélkül előfizető (232)
Modrooka Creative Commons License 2005.02.02 0 0 234

Nyáron megkérdeztem a UPC-t net ügyben, mert az nekünk eléggé fontos, és azt az infot kaptam, hogy a szomszéd utcában ( Visegrádi) Ők vannak. Akkor felhívtam a figyelmüket arra, hogy a Vésőben 144 lakásos társasház épül:-)) Hümmögtek...és azt válaszolták, következő nyárra valószinűleg megoldják.:-)))

Most néztem meg a UPC oldalán, hát a Véső utcában egyenlőre UPC Direct van......

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (233)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.02.02 0 0 233
A környéken UPC van, szinte biztos, hogy ők adják a TV-t. Viszont akkor már érdemes tőlük venni a netet és a telefont is. UPC-n belül a helyi hívás díjtalan!!! Locsi-fecsi feleségek figyelem. :-)
A bekötés díjat szinte mindig elengedik az akciók keretében.
Előzmény: Fedél nélkül előfizető (232)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.02.01 0 0 232
Sziasztok szomszédok !

Szerintem az a Viza ház lesz, én annak idején szemeztem vele, de amikor 9 hónappal az átadás előtt még nem volt az építettőjé teljes egészében az ingatlan elment a kedvem tőlük (persze se építési engedély, se semmi) és jól is tettem, mert eredetileg 2005 nyárra ígérték az átadást, és ha most állnak neki az nem sok jót jelent. (leginkább késni fognak, de legjobb esetben is összecsapják, mint plébános a misét)

Más: Ha már volt róla szó bocs... Nem tudjátok ki fogja csinálni a kábeltévé - telefon hálózatot? Annak idején kérdeztem az Angyalföldisektől, de nem tudták még megmondani akkor. Ezzel kapcsolatosan egy gondról hallottam más házaknál: Sokszor az adott cég finanszírozza teljes egészében a gerinchálózat kiépítését, és így az ő tulajdonában marad például az a helység, ahová a szálak összefutnak, illetve az összes kábel, stb. Innentől kezdve ha más szállítót akarsz igénybe venni, neki külön kell(ene) vezetéket kihúzni a lakáshoz, ami jelentősen megnehezíti a dolgokat. A másik jópofa dolog, hogy komoly belépési, vagy bekötési díjat számítanak fel ha nem a legdrágább csomagra fizetsz elő, miközben a lakás műszaki leírásában benne van a kábeltévé, és telefon csatlakozási pont kiépítése.
Reméljük nálunk ebből nem lesz probléma.

kalambaka Creative Commons License 2005.02.01 0 0 231

Nem véletlenül a "Riverloft" nevű lakópark épül ott? Valami gyárépületet is fel akarnak újítani és loft-lakásokká alakítani.

Kalambaka-centerház

Előzmény: Gabrini (228)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.02.01 0 0 230
Szerintem az Angyalföldi tisztában van azzal, hogy hiába építtett minden házat külön kft.-vel, ezzel csak a pénzét tudja elválasztani, a hírnevét nem. Akár jól, akár rosszul teljesít egy ilyen leány kft.-je, azt rá is kivetítetik (ezzel a többi beruházására).
Nem hiszem, hogy náluk ilyen gond felmerülhet, legalábbis amíg jól mennek az eladások.
Tja, a zugfirkászok mindenre kaphatók!!! ;-)
Modrooka Creative Commons License 2005.01.31 0 0 229
Ha szörnyülködni akartok, olvassátok el az Európa - ház topikját..... Azok után, amit ott találtam, azt hiszem, mi nagyon szerencsésen választottunk.
Gabrini Creative Commons License 2005.01.27 0 0 228

Az Ikon és a Riverside között is nagy földmunkák kezdődtek. Mi épül oda? Egy újabb lakópark, vagy netán valami bevásárlóközpont? Táblát nem láttunk amikor kinn voltunk.  

Modrooka Creative Commons License 2005.01.26 0 0 227

Sziasztok!

Ma nem tudtunk ellenállni a hóesésnek, és kimentünk megnézni, hogy áll az építkezés:-)))

zzoltan Creative Commons License 2005.01.26 0 0 226
Na majd meglátjuk mi lesz, mikor odáig eljutunk.
Ugyan érdeklődtem a témában, de egyenlőre minket sem fenyeget az a veszély, hogy a légkondi külső egységének az elhelyezésén problémázzunk. :)
Szerintem megvárjuk az első nyarat, és ha nagyon elviselhetetlen lesz, akkor majd keresünk megoldást. :)
Előzmény: fiend (225)
fiend Creative Commons License 2005.01.26 0 0 225
Attól, hogy még nem büntették meg a lakókat nem biztos, hogy nem is fogják! Én speciel ingább az önkéntes jogkövetésre szavazok mint az önkormányzattal való késöbeni vitára! :-)
Előzmény: zzoltan (224)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.26 0 0 224
Légkondi kültéri egység elhelyezésének ügyében érdemes megnézni a Teve házat, melynek földszintjén van az AL irodája.
Ott annyi kültéri egység van (nem csak az erkélyen, hanem a homlokzati falon is), hogy ha arra járna az önkormányzati illetékes, akkor az egész házat lebontathatná. :)
Előzmény: Véső (222)
Véső Creative Commons License 2005.01.25 0 0 223

Kedves Lakók!

Mai szemlélődésem alapján megállapítom, hogy házunk lassan eléri legmagasabb pontját, lehet tartani a bokrétaünnepet! :))

Véső Creative Commons License 2005.01.25 0 0 222

Én úgy tudom (de lehet, hogy rosszul), hogy kültéri egységet nem lehet az utcára néző teraszokra rakni. Ez nem engedélyezett, erre a műszaki egyeztetésen az építésznek kötelessége "felhívni a figyelmet". Hogy utána Te, mint lakó kutyaházat, zöldségeságyást vagy éppen libikókát csinálsz a teraszodon, az már az AF-et a legkevésbé izgatja. Max. ha helyi rendeletbe ütközik, felszólítanak. (Megjegyzem, a légkondi kültéri egységét (általában) nagyon sokan kiteszik a teraszra, ezt még az egyeztetésen is bevallotta az ügyintéző).

Őszintén megmondom, engem ez az "erre jön az önkormányzati ügyintéző" meg "feljelent a szomszéd" meg "megfigyel az ellenségem" stb. a szocializmus mechanizmusaira emlékeztet.

Tisztában kell vele lenni, hogy ez egy társasház, mindenkinek alkalmazkodnia kell a másikhoz.

Ha meg mégis jön az önkormányzat felszólító levele, akkor meg balfék vagyok, amiért pont engem büntet, miközben ezer (tízezer) másik ember is kiteszi a légkondi kültéri egységét.

Megjegyzem, engem egyelőre nem érint ez a légkondi mizéria, csak filozofálgatok itt.

Előzmény: Modrooka (221)
Modrooka Creative Commons License 2005.01.25 0 0 221
Én is így gondoltam:-) ...tudtam:-)
Előzmény: zzoltan (217)
fiend Creative Commons License 2005.01.25 0 0 220
A légkondi kültéri egységét nyugodtan rakhatod az erkélyre amíg az az utcáról nem látszik! Abba nincs beleszólása senkinek sem!:-) Csak az utcafront felöli öszképet megváltoztató beavatkozásokhoz szükségeltetik az önkormányzat engedélye! Az ellenőrzés meg elég véletlenszerű! Elég ha az építési előadó véletlenűl arra sétál vagy egy kedves szomszéd feljelent az önkormányzatnál!
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (218)
fiend Creative Commons License 2005.01.25 0 0 219
AZ önkormányzatnak nem kell becsengetnie! Egyszerűen küld egy felszólítást, hogy a nem engedélyezett modosítást szüntessék meg egy adott időpontig! Ha nem teljesítí a tulajdonos akkor meg jön a büntetés! Rosszabb esetben az önkormányzat saját költségen lebontatja (vissza alakítatja) a változtatást és kiküldi a számlát. Ha nem fizet a tulaj akkor ráterhelik az ingatlanra!
Előzmény: Véső (215)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.01.25 0 0 218
Pont így van a légkondival. Az árakat stb. lent írtam. Bár nem tudom, megvalósítható volna-e ez a módszer, ha mindenki kérne légkondit. Van-e elég hely a csöveknek?
Arra gondoltam, amit Véső írt: a jogok érvényesítése a nehéz. Nincs kedvem barkácsoló kedvű szomszédokkal vitázni.
Nézzétek meg az Orzcy téri lőrésházat. Csupa klinkertégla, emiatt tetszik, de az erkélyek nem kiugranak, hanem belsők, azaz lőrésszerűek. Ez agyrém, nemtom, miért is vett itt valaki lakást, mert tök sötét lehet. Na, de a lényeg, hogy ezek az erkélyek tele vannak kacatokkal, ami nagyon csúnya, lepukkant hatást kelt. Jó volna elkerülni.
Előzmény: zzoltan (217)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.25 0 0 217
Bocsi, hogy megint közbeszólok, de én megkérdeztem az AL-től ezt a légkondi ügyet...
Azt mondták, hogy nekik mint kivitelezőnek nem engedik meg a kültéri egységek utcafrontra való elhelyezését, így a tetőn vagy a pincében helyezik el őket. De épp ezért le is beszéltek erről, mert nagyon költséges lenne a többlet kábelezés és csövezés miatt. Megsúgták, hogy én mint lakó már az erkélyre is kitehetem majd a kültéri egységet. :)
Előzmény: Modrooka (216)
Modrooka Creative Commons License 2005.01.25 0 0 216

Kedves Véső!

A légkondival kapcsolatban én úgy tudom, hogy az építtető nem rakhat nagy teljesítményű kültéri egységet az utcafrontra.

Előzmény: Véső (215)
Véső Creative Commons License 2005.01.25 0 0 215

A baj csak az, hogy elviekben. Például nem lehet utcafrontra légkondi kültéri egységét felszerelni (nálunk is lesz ilyen szabályozás, ha jól emlékszem), mégis úton-útfélen láthatod. És senkit sem érdekel.

Nem hiszem, hogy az önkormányzat rohan becsengetni minden házba, hogy ugyan már, szereljék már le a légkondi kültéri egységeit.

Előzmény: fiend (214)
fiend Creative Commons License 2005.01.25 0 0 214
Az utcafront felöli felületek, ablakok, erkélyek "elcsúfításába" a területi önkormányzatnak is nagy beleszólása van. Pl. megtilthatja virágok, hirdetmények, portálok létrehozását kialakítását! Pl a ház oldalára csak az önkormányzat építési osztályának engedélyével lehet felrakatni egy reklámot! És ugye ott már a városképért felelős bizotságnak is van beleszólása! Tehát nem elég, hogy a Társasház Szervezeti és Működési Szabályzata korlátozza ezen tevékenységeket még az önkormányzatnak is nagy beleszólása van!
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (212)
Modrooka Creative Commons License 2005.01.25 0 0 213

A felújítási alapba fizetendő díj minimumát a 12/2001 (I.31.) Kormányrendelet 16§ 2.bek. a) pontja határozza meg, ami most 8 Ft/m2. Ettől többet is be lehet fizetni, ha a közgyűlés úgy határozik.

Zajforrásokról,állatartásról,  az erkélyen való ruhaszárításról, virágelelyzésről, bútorok milyenségéről az erkélyen a Véső Ház házirendjében olvashatsz. Mondjuk ott van néhány dolog, amivel én személy szerint nem értek egyet, de ez már az én mínuszom.

Ja, és itt olvasható az is, hogy " a glpjármú üzembentartója a tárolóhelyet köteles tisztán tartani, felel a vonatkozó tűzvédelmi szabályok betartásáért és a tárolással kapcsolatban keletkezett kárért is."

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (212)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.01.25 0 0 212
A második ütemmel közös ház azért felvet egy-két kérdést:
- ha mi beruházunk, abból ők is részesednek (pl. öntöző rendszer kiépítése), de nem fizettek;
- bármiről döntünk, abban nincs beleszólásuk, csak "elszenvedik".

A mi részünk 145 lakással alkot társasházat. A könnyebb működés érdekében az elején kell meghatározni a játékszabályokat, különösen azokon a területeken, ahol komoly ellenérdekeltség lehet: zajforrások, állattartás, közös területek használata, utcafronti lakások erkélyeinak és ablakainak "elcsúfítása", kert- és garázshasználat, no meg pl. a felújítása alap nagysága és nemfizetések szankcionálása. Utóbbiakat célszerű volna számításokkal is megalapozni.
Előzmény: Véső (211)
Véső Creative Commons License 2005.01.25 0 0 211

Háát, igen. Mivel viszonylag sokan fogunk ott élni, nagyfokú (fizetési, együttműködési) fegyelemre lesz szükség. Mert ha mindenki mást akar majd, akkor igencsak nehezen fog a társasház szekere zörögni. Sok múlik majd a Közös Képviselőn is, mennyire fogja tudni összefogni a Házat, mennyire és milyen jól lesz képes "irányítani".

Előzmény: fiend (210)
fiend Creative Commons License 2005.01.25 0 0 210
Ha jól emlékszem akkor az összes (jelenleg 3) lépcsőház lakói alkotják majd a társasház lakóközösségét! Gondolom a majdan felépülő új szárny (további 2 lépcsőház) pedig majd bekapcsolódik ebbe a lakóközösségbe! Én legalábbis így értelmeztem a SZMSZ-t amit az AF-nél adtak és alá is irattak velünk! :-) Az öntöző rendeszr egy jó kérdés! Nem emlékszem, hogy a belső kertel kapcsolatosan valahol olvastam volna valami konkrétumot! Szóban az hangzott el, hogy teljesen kiépítve, parkosítva adják majd át! Ez nem tudom tartalmazza-e az öntöző berendezést. Bár utólag kiépítettetni nem lesz egyszerű az biztos! Gondolok itt a plusz beruházási költségre, megrendelésre, kivitelezés ellenőrzésére, stb. Szóval mire azt sikerül elfogadtatni mindenkivel, hogy építtessünk ki egy autómatizált öntözőrendszer, pár milcsiért, már ősz lesz a haja annak aki elkezdte!:-) Úgyhogy én reménykedek benne, hogy már átadáskor benne lesz! Más modon nehezen tudom elképzelni, hogy valaha lesz ott öntöző berendezés!
Előzmény: Véső (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!