Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2007.08.06 0 0 166

Itt egy maximum 12  millás lakásról van szó - ennél drágábbra nem jár a félszocpolt. Arra 10-et egyetlen bank sem ad.

Emellett sok múlik az értékbecslőn. Nekem az OTP-nél van lakáshitelem, az ő becsüsük pl. nagyon gáláns. Nekem 10,8 millára értékelte anno a lakásom, amit 9,5 millára alkudtam le, az öcsémét 14 fölé tette, és csak 12 milliót fizetett érte. Aztán persze óvatosan 75 százalék hitelbiztosítéki értékből indul, és onnan számolja ki a fedezeti értéket.

De beszéltem már olyan becsüssel egy másik hitelintézetnél, mondta, hogy ki van adva, hogy értékelje a piaci ár alá az ingatlant. Nála ért volna a lakásom maximum 9 milliót, az öcsémé meg vagy 11-et. Ezek után persze lehet dobálózni a magas százalékokkal, hogy milyen sokat ad a bank, de ez csak pr-fogás, mert ugyanannyit adott volna.

Amúgy nem ennek függvényében érdemes választani, hogy a bank az adott ingatlanra mennyi pénzt hajlandó kockáztatni és kihelyezni, hanem az egyéb kondíciók alapján.

Előzmény: SD1pécs (165)
SD1pécs Creative Commons License 2007.08.06 0 0 165
Ennél azért jóval többet is kaphatsz...
Egyrészt a HB érték a piaci értéknek inkább 85%-a, másrészt pl. az Ellánál már minimálbérre is ennek 75%-át adják, de több más banknál is mehet még ennél is feljebb a jövedelmetek függvényében.
Előzmény: Orsy27 (163)
Híd Creative Commons License 2007.08.06 0 0 164

Orsy, 

a bank a hitel fedezetét nézi. Felbecsülteti az ingatlant, annak kb. 75 százaléka a hitelbizosítéki érték, és annak veszi kb. a 60-70 százalékát, ez az, amit megad hitelként. Vagyis arra számíts, hogy az ingatlan piaci értékének kb. a felét kaphatod meg. Hogy te a maradékot félszocpolból, pókernyereményből vagy éppen szexmasszázzsal fizeted-e ki a tulajdonosnak, az a banknak édesmindegy.

Szóval 10 milliónyi kölcsönhöz 20 millió forintnyi ingatlanfedezet kell. Ha 20 millót ér a lakás, végül is megkaphatod a 10 millió hitelt, félszocpol viszont ilyen drága ingatlanra nem jár.

Előzmény: Orsy27 (163)
Orsy27 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 163

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Használt lakást szeretnénk vásárolni, a fél szocpolt felvennénk önerőnek, s ahhoz lenne szükségünk kb. 10 millió hitelre, kaphatunk-e egy jelzáloggal annyit (mindketten dolgozunk), vagy két ingatlant kell jelzáloggal megterhelnünk? Köszönöm!

Advantech Creative Commons License 2007.08.06 0 0 162
Gázártámogatás: ezért kár volt, mert az éltevitelszerűen ott élőket kell figyelembevenni. (Több helyen, többszöri rákérdezés alapján.)

A.
Előzmény: bliget (161)
bliget Creative Commons License 2007.08.03 0 0 161
Szia! Albérletes vagyok, és a mivel nem lakom a szüleimmel, ezért megkértek arra, hogy jelentkezzem ki, mert gázár támogatást szeretnének igénybe venni. (Lakóhelyet veszik figyelembe, az egy helyre bejelentettek jövedelme alapján bírálják el a kérelmelmeket.) Barátokat még nem kérdeztem meg. Magamat ismereve ez a dolog egyáltalán nem rizikós. Remélem ők is ismernek eléggé :-)
Előzmény: Híd (160)
Híd Creative Commons License 2007.08.03 0 0 160
De bliget, ha a barátod nem bízik benned, a bank miért tegye? Amúgy hogy hogy nincs lakóhelyed? Mindenhonnan kijelentkeztél?
Előzmény: bliget (159)
bliget Creative Commons License 2007.08.03 0 0 159
Szia! Igen ezt meg fogom próbálni, csak félek, hogy ez egy kicsit kényes lesz a másik félnek (barátra gondolok). De megpróbálom! Köszi!
Előzmény: Híd (157)
bliget Creative Commons License 2007.08.03 0 0 158
Hát korábban talán egyetértettem volna. De most, hogy ebben a helyzetben vagyok, folyton keresek valamit, ami biztosíték lehet a banknak: pl. évek óta rendszeres, azonos bankhoz érkező jövedelem, munkáltatói igazolás, munkahelyi vezetékes telefon, saját telefon azonos számmal... Szóval lehet, hogy ez a banknak nem meggyőző, igen lehet. De szerintem a lakcím sem nyújt nagyobb biztonságot. (de köszönöm a hozzászólást! :-)
Előzmény: banditaaaa (156)
Híd Creative Commons License 2007.08.03 0 0 157

Keress valakit (szülő, nagymama, bolgog ős, unokatesó, haver stb.), akinek a lakásába bejelentheted a lakóhelyedet. Ez a legegyszerűbb. Az okmányiroda 2 perc alatt ad neked új lakcímkártyát.

Előzmény: bliget (155)
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.02 0 0 156
Huhhh... Nos akkor többszörösen hátrányos helyzetű vagy! Ez olyan, mintha hajléktalan lennél? Én megmondom őszintén 5 évem alatt ilyet még nem láttam..
Egyébként, ha belegondolsz, akkor Te sem adnál köllcsön olyannak, akiről nem tudod, hogy hol lakik.. nem?
Előzmény: bliget (155)
bliget Creative Commons License 2007.08.02 0 0 155
Szia! Csak annyi, hogy: "lakcím nélküli".
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.01 0 0 154
Na az érdekes! és a lakcímkártyádon mi van lakóhelyként?
Előzmény: bliget (153)
bliget Creative Commons License 2007.08.01 0 0 153
Sziasztok! Nekem az a problémám hitelfelvétellel kapcsolatban, hogy nincs állandó lakcímem, és persze közüzemi számlám sincs, ami a nevemre jön. Az ingatlanlízing esetében nem kellene közüzemi számla, de cím mindenképpen. Találkozott esetleg valaki közületek ilyen problémával? Van olyan hitelféle, ahol nem kell semmi, csak mondjuk jövedelemigazolás?
Híd Creative Commons License 2007.07.31 0 0 152
Ezt becsülöm azért a bankokban, hogy a feketén dolgozókat, adócsalókat elhajtják. Kérd meg a főnököd, hogy jelentsen be szerintem. Ezt a kis összeget meg haveroktól is kölcsön lehet szerintem kérni.
Előzmény: Tomey20 (150)
deepen Creative Commons License 2007.07.31 0 0 151

Szia Tomi!

Ha nem a számládra érkezik a fizetésed (ahogy mondtad), illetve nincs ebben az esetben apeh igazolásod, Magyarországon nem fogsz személyi kölcsönt kapni.

Viszont ha van egy autod, arra tudunk felvenni hitelt, aminek visszhitel a neve.

Ha érdekel ez a megoldás, üzenj itt és utána felhívunk telefonon.

Deepen

Előzmény: Tomey20 (150)
Tomey20 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 150

Sziasztok! Szia Deepen!

A segitségeteket szeretném kérni,személyi kölcsön Kezes nélküli"ügyben".

20 Éves fiatalember vagyok,és sajnos ugy alakult,hogy lett egy kis tartozásom:(

saját házzal rendelkezem,de arra nemszeretnék "terhelést" nagyon sok helyen jártam hogy szeretnék felvenni 150.000-200.000 Forintot eddig seholsem fogadták el sajnos,,havi nettó jövedelmem van az ugy 110.000 Forint,nemvagyok sajnos bejelentve,de Munkáltatói igazolást tudnék főnöktöl kérni,hiszen arra rábolintott már,,csak sajnos nemtaláltam eddig seholsem olyan helyet ahol segitenének:(

Kérlek aki tud segitsen ez a számom esetleg ha valaki tudna tanácsot adni: 06/70 348 49 01

Előre is köszönöm: Tomi 

deepen Creative Commons License 2007.07.26 0 0 149

Szia Zalán!

Akkor szerezz egy olyan kezest, akinek van bankszámlája, és kellene az apeh 0-ás igazolás részedről. Ha meg van minden, adok egy telefonszámot és megbeszéljük a továbbiakat.

Előzmény: hegyi Zalán (146)
tandhconsulting Creative Commons License 2007.07.25 0 0 148

Szia Zotya!

Kaphat, jövedelmet is igazolhat, hiteles fordítást kérnek a bankok. Ha jöv. ig. nélküli az ügylet, akkor 60-70%-ot lehet finanszírozni, ha jó a jövedelemigazolás, finanszírozható a HB érték 100%-is! "Melyik a legjobb bank?" nem jó kérdés, pontosan tudni kellene, hogy kinek! A legolcsóbb törlesztőrészletet könnyen meg lehet találni, csak nem biztos, hogy azt a hitelt az ügyfél meg is kapja...

Egyébként minden nagyon hasonló egy szokványos lakáscélú ügylethez.

Előzmény: zotya-DUB (147)
zotya-DUB Creative Commons License 2007.07.24 0 0 147
Sziasztok!

Ha valaki kulfoldon melozik es kulfoldi allampolgar is (de EU-s), akkor is kaphat lakashitelt Mo.-on? Ilyenkor hogyan igazolod a keresetet? Melyik a legjobb bank euro alapu hitelre, ha max 10 eves futamidoben gondolkodom? A lakas aranak mennyi %-at lehet felvenni?
Elore is koszi a velemenyeket!
hegyi Zalán Creative Commons License 2007.07.24 0 0 146

Nem, kp. Nincs bankszámlám. Ráadásul félmunkaidős minimálra vagyok bejelentve:(

Mivel viszont nem keresek rosszul, volna bőven kezesem is.

Előzmény: deepen (145)
deepen Creative Commons License 2007.07.24 0 0 145

Szia Zalán! Az lenne a kérdésem, hogy folyószámlára kapod-e a fizetésed, mert ha igen akkor el lehet intézni egy apehigazolással. Deepen

Előzmény: hegyi Zalán (144)
hegyi Zalán Creative Commons License 2007.07.24 0 0 144
Az a nagy kérdésem, hogy lehet-e felvenni olyan személyi hitelt(kölcsönt), amihez nem kell jelzálog, jövedelemigazolás, csak kezes? Kb 300 000 Ft-os kölcsönről van szó. Állítólag van ilyen, a neten azonban nem találtam eddig ilyet. Köszi a segyítséget!
Előzmény: deepen (140)
tandhconsulting Creative Commons License 2007.07.21 0 0 143
Látom tegnap minden topicot sikerült spamelni!
Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 142
találtam egy oldalt, ahol egy csomó infót összegyűjtöttek,
meg hitel oldalakat: hitelek
deepen Creative Commons License 2007.07.16 0 0 140

Sziasztok!

Ha bármi kérdésetek lenne hitelekkel kapcsolatban, szívesen válaszolok. Extra kérdésekben is.

Alimami Creative Commons License 2007.07.05 0 0 138
Köszi szépen! Ma felkeresem valamelyik fiókot!
Előzmény: caramba4 (137)
caramba4 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 137
Nekem a CIB-nel azonnal adtak feltetelek nelkul, sot meg internetkartyat is.
Pedig nekem semmilyen szamlamultam nem volt meg Magyarorszagon.
A Citi Banknal is adnak.
Előzmény: Alimami (136)
Alimami Creative Commons License 2007.07.05 0 0 136
Segítsetek, legyetek kedvesek, ha tudtok!

Egy közönséges dombornyomásos kártyát szeretnék kizárólag internetes fizetésre.

A számlavezető bankom azt mondta, hogy ez abban az esetben lehetséges, ha letétbe helyezek 50 ezer Ft-ot. Ezt majd ők szépen kezelik, de hozzányúlnom egyáltalán nem lehet.
Erről szó sem lehet!

Egy másik bank azt mondta, hogy legalább 6 hónapos számlamúlttal kell rendelkeznem a kártyaigénylés előtt.
Ez megint nem jött be.

Ha esetleg tudtok olyan ügyfélbarát bankot, ahol is a kérésem extra feltételek nélkül is teljesíthető, áruljátok el.
Előre is nagyon köszi!
tandhconsulting Creative Commons License 2007.07.04 0 0 135
Hál’ Istennek nem csak az OTP-től lehet személyi kölcsönt igényelni! :)

Előzmény: glad (132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!