Így elsőre az ugrik csak be, hogy tegnap a két ráadást egybeolvasztották, úgy mint vidéken szokták.
A műsor dettó ua. volt, hangról nem nagyon tudok nyilatkozni, mivel az első ill. a második sorban álltam, ott meg eleve nem tökéletes a hangzás. A fényben nem találtam semmi kifogásolnivalót.
Lehet, hogy a csarnok nem bírta volna a nagyobb hangerőt?
A pénteki "kengurukamerás" faszi szombaton nem volt, de a minikamerák akkor is működtek, Ákos nagyon megszerette őket...:-))
Nekem nem tűnt olyan kicsinek a SAP, jó persze nem egy BS.
Viszont ez a 2x6000 ember nem töltötte volna meg a BS-t, az tuti.
Valaki készítene egy összehasonlítást a pénteki és a szombati koncertről? Ugyanis én csak a péntekin voltam... viszont úgy éreztem (sajnos), mintha egyedül lettem volna ott, mivel a körülöttem állók csak álltak, és néztek... és néha lenézően néztek (rám, hogy mi a francért PRÓBÁLOM magam jól érezni, és minek ugrálok, és miért énekelek teli torokból). Ez nagyon lehúzott hangulatilag... :( ...de megpróbáltam nem figyelni rájuk... ami sikerült is volna, ha nem állít le egy párocska (féltették a testi épségüket... pedig még be sem tudtam indulni rendesen a körülmények miatt... ;D )
A koncert tényleg halknak tűnt... a SAP pedig kicsinykének... az emberek hangulata az első néhány sorban biztosan jó volt... hátrébb (a keverőpultnál, ahol álltam... izé... tomboltam :) ), mintha moziban lettek volna az emberek. Emiatt nem éreztem magam hejdejól.
Nekem nem ért meg ennyi pénzt ez a koncert... egy szavam nem lett volna, ha fele annyiba kerülnek a jegyek.
1. 2:05 volt a playtime
2. nem tudok ehhez mit hozzáfűzni.
3. Válasz lejjebb ez nem slágerfesztivál volt - habár a "Zúzunk,zúzunk ésd zúzunk"-ba az Erő és alázat belefért volna
4. Általában azok voltak a jól hangzó részek amijkor 3 gitár szólt a színpadon.
5. És milyen sz@r letta szitázása (Zöld fej...)
6. Na ez viszont nekem bántotta a csőrőmet : A részletek (már amiket felismertem) Mátrix , Az ördög ügyvéde , Az Ötödik elem , Armagetddon , és (ebben nem vagyok biztos) de mintha a 2001-es Űrodüsszeiából is lett volna bevágás.
7. A Péntekin az első 5 percben szólt normális hangerővel aztán mintha a Szigeten lettünk volna (jól lehúzták a hangerőt)
Annyira nem voltak gyogyós a társulat, mint Debrecenben, de Ákos itt is bemutatott olyan mozgásokat, hogy szakadtunk a röhögéstől.
Egyszer úgy megindult a kamerás pasi felé, hogy azt hittem feldönti, de csak "hátratolta".
Volt több ilyen szituáció is ( biztos nem véletlen ), érdekes felvételek lesznek...
Ja igen, és most nem KGST-boys, hanem Varsói szerződés csapata voltak.
Egyesek elől bambán néztek, hogy ammegmi...:-(((
Én vagyok a világ egyik legpechesebb embere... Gyakorlatilag két hónapja a november 25.-i koncertre készültem, a koncertjegy dedikálva, szinte keretbe foglalva. Tegnap kora délután indultunk volna Nyíregyházáról az egyik haverommal IC-vel(a jegyet már arra is megvettem előtte nap a biztonság kedvéért), erre tegnap a vonatindulás előtt fél órával úgy belázasodtam, mint az állat - kuva jó!!! Mivel Pesten nem tudtunk volna hol aludni és a reggel 7 órási IC jöttünk volna haza, nem kockáztattam az egészségem, főleg hogy a láz egy vesegyulladás miatt alakult ki. Bocs, hogy untattalak benneteket, de legalább valahol elsírhattam a bánatom. Eléggé padlón vagyok, de azért annak örülök, hogy a debreceni bulin ott lehettem és hogy Ti biztos jól szórakoztatok pénteken és szombaton is. Egyébként kb. háromévente szoktam lázas lenni, nem értem ki akarta, hogy pont tegnap legyek megint.:-((((
Sok volt az ökörködés a színpadon a SAP-ban is? Mert Debrecenben nagyon elengedték magukat a fiúk.
1. 3.pontodra:
Meg lett mondva előre ( ugyan nem túl pontosan ), hogy az eddig agyonrágott koncertdalokat ( Idelenn Idegen, Indiántánc, Utolsó levél, Dúdolni halkan, Örvény stb. ) most kihagyja.
Mondjuk a besztofok egy része azért megmaradt ( ami nem baj ), ezért sántított kicsit Ákos konferansziéja.
Ezért érezhetted rövidnek, meg talán hiányosnak is.
2. Ezt sajna én is tapasztaltam. Elsőkoncertes kislányok kérdezték a második sorban, hogy:
- Nagyon fogtok ugrálniiiiii????
- ÁÁÁÁÁ nem.
Mellettem egy srác bőrkabátban(!) állta végig a koncertet, kb. 2 szám alatt felemelte a kezét, ennyi.
LoReNa:
Ákos a koncert folyamán 3 mellényt használt el ( olyan jellegűeket, mint ami a "Hűséges" cuccokon is látsz ).
Katonás színűben kezdte ( ilyen volt mindegyik zenészen ), aztán egy fényes feketébe bújt át, majd a végén jött az ezüstszínű.
Ha tévedek az utóbbi kettő sorrendjében, majd kijavítanak.
Remélem tényleg lesz jövőre DVD.
Azok a hangszerekre rögzített kamerák nagyon állat képet adtak.
A színpadkép meg egyszerűen fantasztikus volt.
Jó koncert volt ez, csak:
1. rövidnek éreztem
2. a körülöttem álló emberek közül sokan csak álltak, nem énekeltek, nem tapsoltak, nem ugráltak, semmit sem csináltak. Vagyis de. pl elkísérték az Ákos-rajongó barátnőjüket...
3. Miért nem volt Erő és alázat?
4. Keresem az utam mixben a gitár rész NAGYON KIRÁLY!
5. 2500Ft egy pólóért azért igencsak túlzás szerintem...
6. A kivetítőkön a különböző 1 másodperces effektek, bevágások nagyon jók voltak, mint pl a világűrben a kamera felé száguldó meteor.
7. Halk volt, hisz hallottam a saját éneklésemet (sajnos, hisz igen rosszul tudok énekleni:)
Máskor is megyek :)
Na, meséljetek, milyen volt a koncert? Gondolom, mostmár szabad, és nem sértődik meg rajta senki. Nekem ma Ákosból két induljon a banzáj!-remix jutott egy förtelmesen rossz buliban, de ebbe az egész koncertet beledtam. Túlzás lenne azt mondani, hogy ez az öt mixelt perc kárpótolt volna két és fél óra élőákosért... Na meg a nagy rakat részeg fickó tahózását is nagyon élveztem.
Milyen ezüstmellényről van itt szó?! Ez durván hangzik! Mondjatok már valamit!
Lorenka
A mai koncert igennagyonbaromira jó volt! :)))) Ákos tud valamit, amit kevesen ebben a műfajban...
Kissé off:
Viszont: (bár erről legkevésbé sem Ákos tehet):
Megütött a guta a koncerten! Épp előttünk ment ki két 16 év körüli lányka. Illetve csak az egyik ment és támogatta a barátnőjét, aki épp összecsuklani készült, majd meg is tette. A körülöttünk álló pasik nézték, de egyiknek sem jutott eszébe, hogy segítsen, pedig szemmel láthatóan ájult/ájulófélben volt. Így aztán a barátnőmmel segítettük fel, hogy kijussanak a levegőre. Pár perc múlva utánuk mentem, ahol kiderült, hogy csórikám valóban elájult egy pöttyet, valszeg lement a vérnyomása. Miért van az, hogy az emberek tök közönyösek más baja láttán?????? Különösen a pasik...
A turnéról még korai egyáltalán azt mondani, hogy lesz, bár halkan már be lett ígérve.
Ha lesz, akkor a tavaszi menetben Székesfehérvár, a nyári turnén pedig Siófok az 1000%-os helyszín.
A mai buliról: Fergeteges volt.
Holnap is megyek.
De sz@r nekem.....:-))))))
Tényleg, nem tud valaki a turné-állomásokról valamit? Mert oda, (ha minden jól megy, nem is egyre) ha törik, ha szakad elmegyek.
A mostanira egyébként mégcsak nem is a piszkos anyagiak miatt nem mentem, egyszerűen lehetetlen körülmények adódtak, így nem jött össze.
A múltkori kifakadásomat senki ne vegye sértésnek. De akkor is szörnyű rossz érzés, hogy látod az előkészületeket, és tudod, hogy nem leszel ott. OTT. Azért ez egy egész más helyzet, mintha ott van a zsebedben a jegy. De mindegy már. Remélem azért jól érzitek magatokat. A múltkori izét -bevallom- felvettem, már csak azért is, mert múltkor itt olyan viták kerekedtek, hogy mi hangzott el és mi nem, hogy gondoltam, hasznos lehet. De nem igazán kavart nagy port a dolog.
Szerintem ezt a legjobb/legrosszabb szám dolgot érdemesebb lenne albumonként megcsinálni. Most lássuk az én "nemigazánkedvenc"-eimet:
-általában az összes nagy sláger (kivétel: keresem az utam, most ikon)
-hűség: fénykép és örök április
-indiántánc: minden egyszerű dalban
-beavatás: szerintem is szinte minden szám jó, a titkot én is nyújtottnak találom, a sámán szól sem olyan nagy
-ikon: perpillanat kiráz a hideg a végrétől
Hát nagyjából ennyi. De ez szintúgy változó, mint a kedvencek.
Az ideális popsztár lenne a kedvenc dala? A hűségről nekem is, de ezt nem gondoltam volna. Szerintem kicsit már túlzásba viszi ezt a dolgot, ha továbbra is ennyire kiemeli, ez olyan, mintha mindenki azzal foglalkozna, hogy vele mi van, és most hú, de rossz, hogy őt mindig bántják. Szóval tényleg kicsit önsajnáltatós a dolog. De jó kis szám. Azon röhögtem, hogy a katonai cuccban voltak a koncerten! Pont egy pár napja írtam, hogy ez milyen röhej lenne. Na meg azt is megemlítettem, hogy az ikonra biztos nem mázolta ki magát. Hát nem beletrafáltam?!
Aztán mostmár tessék mondani, hogy megérte-é a pénzt ez a kis buli Ákival?
Tutira biztos vagyok benne, hogy igen, de azért erősítsetek meg: Loren
Kedvenceim és "antikedvenceim"(de hülye szó) Ákostól.
Kedvencek(Albumok szerint, időrendben, kihagyva az Élő dalokak, mivel az koncertalbum)
Karcolatok:Hello
Test:Áradás, Idelenn idegen
Indiántánc:Ez a miénk
Beavatás:Mindegyik szám, de az igazi kedvenc a címadó dal
Ikon:Végre
Hűség:Mire vagy jó?
Több kedvencem is van, de ha már minimális mennyiségűt kell választani, akkor ezek azok.
Antikedvencek:
Karcolatok:Lámpagyújtogató dala
Test:Test
Indiántánc:Tavaszi mohikán
Beavatás:innen nincs olyan amit nem szeretnék
Ikon:Játsszuk el
Hűség:Örök április, Kezem a fegyveren
Nem tud valaki friss infot a tavaszi túrné állomásairól??? (Mert akkor valamelyikre el kell jutnom!)
Annak, aki megy valamelyik koncertre:
Élvezzétek helyettem is a feelinget meg a Zenét!
Jóóóó reggelt!!!
Bocsesz de most fogom összessiteni alegeket mert most vagyok gép közeleben.
trtttrtrtrtrtrtrtrtrtr tcszzzz!!! (ez dob volt :) )
4 szavazat: Valami véget ért és Hello
3 szavazat: Kihalt minden és Elmondatott
2 szavazat: Idelenn idegen, Csak a szerelmen át, Szabadits fel, Csak te vagy, Láss bennem mást, Csillagok alatt és az Ideális popsztár
Mind a kettő... :-))
Vagyis nem tetszenek a kommentárok, és némelyiket kedvelem (Titok, Szabadíts fel, Gyilkos ezüstgolyó, Szívsebész/live, Akarod még?). De mondom, mindegy, hiszen meglehetősen szubjektív az ügy.
Nem fűzök hozzá inkább semmit... :-)))
Personal anti kedvencek:
Lámpagyújtogató dala, Swimming, Do we bow?, Minden egyszerű dalban, Minden nap, A sámán szól
Lámpagyújtogató dala - szürke hangszerelés, gyenge, túlontúl eklektikus szöveg
Menekülj - hatalmas EDDA nyúlás+sablonos, giccses szöveg
Titok - 2 és fél percnél abbamaradhatna, akkor közepes lenne. Így nagyon-nagyon elnyújtott
Szabadíts fel - Nagyon idétlen szöveg, szürke zenei megoldások, elnyújtott dal
Gyilkos ezüstgolyó - ehhez képest egy Cure-dal lakodalmas rock
Szívsebész - dettó
Tudom, hogy merre jársz - minimalista rapre emlékeztető alapok, grafitszürke hangulat
Öngyilkos álom - rémületes zene, önsajnáltató szövegek, szegény srác, de rossz neki, hogy ilyen népszerű.
Akarod még? - a legg**ibb szövegű dal a világon (az én értelmezésem szerint).
Ezek a legnagyobb antijaim. Még van, ami nem jön be (Én leszek, Idelenn idegen, Mégis jó (album), Méreg, stb.), de ezekkel olyan különösebb bajom nincs, csak kicsit gyengének találom őket. A többi dalát viszont nagyon szeretem Ákosnak.
Most jutott eszembe, hogy én még nem is voksoltam arra a bizonyos 5-re. Én albumonként választottam, az könnyebnek bizonyult. A karcolatok még nincs meg, azt kihagytam.
Tehát:
Test: (még nagyon friss) Láss bennem mást
Indiántánc: Angyali szerető
Beavatás: Csak a szerelmen át
IKON: Szabadíts fel
Hűség: Ideális popsztár
De ezen nálam (mint sokaknál) naponta változik.
Ötlet: Ha valaki szeretne ákosról beszélni, akkor pénteken 10től éjfélig megtalál a treforton. Lorena néven, természetesen. Úgyis unatkozni fogok, legalább valmivel elütöm az időt. Ha valakit érdekel ez a dolog, jelezzen vissza!
De végülis mindegy, mert minenféleképpen ott leszek, hátha akad sorstárs.
Üdv: Lora
kezem a fegyverem nekem sem jön be annyira
akarod még? album változata sem az igazi szerintem
monumentum ez bonanza (tudod!)
most igy elsőre nem jut eszembe semmi de a kedvedért majd gondolkodom rajta
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem a debreceni koncerten lévőkhöz, hogy kb. hány perces lesz a buli...
(ui. egy barátom repülője 10-re ér Ferihegyre, és jó lenne kimenni érte fél 11-re...)
Hogy ne bántsuk nagyon azokat, akik nem kíváncsiak erre az infóra, kérek egy emilt... Köszi!
OFF
Alapjában véve igazad van, de azért az nem lehet egy standard és megfelelő magyarázat, hogy kérem szépen, a Net-en szabadság van, mindenki azt csinál, amit akar... De nem is szabad, csak annak hiszed.Épp a minap olvastam egy bírósági jegyzőkönyvet - egy internetes bűnügy teljes anyagát.Hát nem egyszerü a magyar jao az biztos.Tehát : A net szabad és mindenki azt csinálhat - amit szabad.
ON
Mindig arról beszélünk, hogy mik a kedvenc számok Ákostól. Mi lenne, ha egyszer arról is beszélnénk, hogy mit nem szeretünk benne? Pl. csinálhatnánk egy citrom listát. Tudod arra gondolok, hogy az általunk nem annyira kedvelt számokat írnánk ide. Mert biztos van ilyen is. Persze valami magyarázatot kellene mellé írni, hogy mi nem tetszik benne. Szerinted ez jó ötlet?
Nekem pl. van egy pár száma, ami kifejezetten nem tetszik. Főleg a Karcolatokon van ilyen:
A lámpagyújtogató dala
Girl in the Café
Más albumról:
Angel
Esőkirály - ezen sokan meg szoktak lepődni. De hát mit csináljak, ha egyszer nem tetszik.
Az új albumról:
Kezem a fegyveren - ez pl. sokkal jobb lenne, ha az lenne a koncepciója, hogy kezem a fegyverem. (az az utolsó 1 betű mennyit jelent, nem?!)
Egyelőre ennyi. Most Ti jöttök!
Ha olyan szeretnék lenni, mint Te, akkor most azt írhatnám, jaj de sajnállak, micsoda nagy problémád van! Csak 1 héttel később értesülnél a koncertélményekről, nahát!
morpet: a hasonlat tartalmilag persze, hogy nem jó, de abban a tekintetben talán igen, hogy a felkínált helyzetben sokkal nehezebb "jól viselkedni", a kiváncsiság legyőzi az önuralmat... Mindenesetre én nem tettem szemrehányást a koncertet leíró hozzászólónak, így is lesz bőven meglepetés a bulin, de utólag azért ő is belátta, hogy nem volt tekintettel az olyanokra, mint pl Disp.
Alapjában véve igazad van, de azért az nem lehet egy standard és megfelelő magyarázat, hogy kérem szépen, a Net-en szabadság van, mindenki azt csinál, amit akar...