Keresés

Részletes keresés

gyomnövény Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1802

Én is 0-ás vércsoportú vagyok, mégsem hiányzik a hús.

Az eddigi megfigyeléseim alapján inkább a fiúgyerekek hajlamosak arra, hogy húst hússal egyenek (gyermekkorban szerintem a szervezet ösztönösen jelez, hogy mire van éppen szüksége, úgy látszik ez egy genetikai dolog lehet), és felnöttként is többnyire férfiakra jellemzö, hogy sok mindenröl le tudnának mondani, de a húsról nem. Azok a nök, akik szintén nem tudnának és nem is akarnak a húsról lemondani, szerintem még mindig ritkábban esznek húst mint "velük egykutya" férfi társaik.

Előzmény: AliceCsodaországban (1796)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1801
hat most ugy mukodik a dolog, h papa-mama nem eszik hust, a 2 kislany se.
egyutt laknak a nagyszulokkel es a papa occsevel aki eszik hust.
a gyerekek siman elfogadtak ... eddig semmi feszultseg.
iskolaban nem tudom mi lesz ... osztalykirandulason ... stb.
de sok helyen ez teljesen elfogadott es ahogy a repulon kerhetsz vegetarius kajat igy a suliban is, menzan is. meg a mcdonaldsban is van vegaburger!

hogy fogjak megelni a gyerekek, nem tudom ... de ahol toknormalis dolog, h mindenki valamiben "mas" ott ez nem olyan nagy szam.
ok eleve masok, mert magyarok Kanadaban, mert mittudomen ...

a masik csalad ahol 27 - 28 evesek a "gyerekek" azokat megkerdem ... mert Parizsban elnek ... de amig napi kapcsolatban voltunk, megtortent, h a kislany 6-7-8?? evesen valami babazsurbol ugy jott haza, h megevett 3 szardinias kenyeret. oke. egeszsegedre! ejjel kihanyta es tobbet nem volt tema.
Előzmény: Mikolt (1662)
gyomnövény Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1800

:))) Anyukámmal kezet foghatna!

Nekem úgy látszik szerencsém van: tényleg hamar telítödök, ha sós mogyorót eszem. Ha nagyon éhes vagyok és a normál kaja még sokára lesz kész, egy marék mogyoró, és megszünteti a maró éhséget, de az étvágyamat nem veszi el az ebéd/vacsi elkészültéig.

De ez csak a mogyoróra (esetleg mandulára, dióra) igaz, pattogatott kukoricára, chips-re, ropira már nem. Úgyhogy ezekkel már nekem is nagyon kell vigyáznom. :P

Előzmény: manojoe (1795)
tótágas Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1799

"pl. földimogyoróból egyszerüen nem lehet túl sokat enni."

Jaj, dehogynem! Sose érezted még másnap (vagy aznap este) hogy "most asszem elrontottam a gyomromat, egy hétig enni sem kívánok" ?! Na, az a sok :)

Előzmény: gyomnövény (1794)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1798
nalunk soha nem kellett ilyeneket enni szerencsere:) mai napig nem szeretem a rezgos dolgokat, mint kocsonya, disznosajt, a szalonnat sem. kicsinek mindig csirkemellet kaptunk, aztan felnottkorban jott a disznohus, es a marha. en nagyon szeretem a csirket meg a marhat, csak ujabban nem jon be. semmi tudatossag nem volt a leszokasban. olyan idoszakot eltunk at, hogy egyszeruen nem volt penzunk husra, mindig kenyeret tesztakat meg rizst ettunk, es csak hetvegen anyosnal volt hus. na attol a jo zsiros cucctol allandoan hasmenesem volt, igy szep lassan elmaradt. es egyszer eltunodtem, hogy mikor is ettem utoljara, es hat (akkor) masfel honapja. egyszeruen elszokott a gyomrom a zsiros kajatol.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1797
Én bizotsan tudom,ha anyu nem erőlteti a húsevést akkor gyerekként is eszem,de mai ésszel úgy gondolom csak így tudtam hatni a szüleimre,hogy nem eszem és amit eszem azt sem azt amit ők szeretnének.Én rengeteget híztam az utóbbi néhány évben,de azért mert "csokizabbáló " lettem,ha néhány napig korlátozom a sütit csokit remegek értük,mint valami rossz kábszeres:)).Húsféléből csak soványat eszem és felvágottat is ritkán,ha tudom korlátozni a szénhidrát csoki dolgaim,akkor olvadnak a kilóim lefelé.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1796

Bizony, papácska valószinűleg mókus volt előző életében...:-)))

Jelzem neki B vércsoportja van. Meg a nagyobbik lányomnak is, ő se nagyon eszik húst - de nem vegetariénus, csak ritkán eszik húst, ez ilyen egyszerű.

Nekem meg 0-ás a vércsoportom, és én szeretem a húst...

Szóval az emberek külonfélék.

Előzmény: manojoe (1795)
manojoe Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1795

Meg persze az olajos magvak, de azok hamar eltömítenek - pl. földimogyoróból egyszerüen nem lehet túl sokat enni.

Nem -e??? te nem ismered az apámat.

gyomnövény Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1794

Ez roppant érdekes! Gyerekkoromban nekem családi szokások miatt "kellett" szalonnát, körömpörköltet, hurkát-kolbászt, disznósajtot meg hasonlókat ennem, de igazán sohasem élveztem az ízüket; varázsa inkább a családi együttlétnek (nagyszülök, keresztszülök, unokatestvérek + mi együtt) volt. Meg a füszereknek. Például az abált szalonnát a tetején lévö fokhagyma-piros paprika páros tette ízletessé, a hurkát-kolbászt és a disznósajtot is a füszerek meg hozzá a savanyú uborka/káposzta. A sült szalonna (vagy sült virsli) is csak tojásrántottával és jó adag paradicsommal, paprikával volt finom; esetleg még hagymával is.

Már dolgozó felnött ember voltam, amikor egyszerüen megundorodtam a húsoktól. Az elöbbi példák pedig azt erösítették meg bennem, hogy régen sem szerettem én igazán a húsételeket, pusztán a család kedvéért ettem (nem kényszerítettek, csak én nem szerettem kilógni a sorból és finnyáskodni) és a füszerek, kísérö zöldségek kellemes íze "tévesztett meg".  Miért ne ehetném és élvezhetném a növényi eredetü ételeket önmagukban, miért "mellékesek" vagy "járulékosak" valamilyen húsétel mellett? - Tettem fel magamnak a kérdést. Amióta javarészt növényi eredetü kajákat fogyasztok, úgy érzem kiszélesedett számomra az íz-paletta és sokkal intenzívebbek az ízek, jobban élvezem az evést. És nem hízok! Mert nagyobb mennyiségü zsírt elsösorban a húsok tartalmaznak. A hideg húskészítmények (pl. felvágottak, virsli, szalámik) a zsiradékon felül meg rengeteg rákkeltö anyagot (tartósítószerek, állományjavítók, színezékek, stb.). Meg persze az olajos magvak, de azok hamar eltömítenek - pl. földimogyoróból egyszerüen nem lehet túl sokat enni.

Előzmény: Törölt nick (1782)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1793
Az 18 éve volt:)). Pamella Anderson elbújhatott akkor melettem,de nagyon rossz volt egyébként,tehénnek éreztem magam.
Előzmény: manojoe (1790)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1792
nalunk csoki - cukor tilalom volt.
mikor a nagyobbik ovodaba kerult es a telapovers szep elmondasaert kapott egy szaloncukrot kozolte; "en ezt nem ehetem meg, de feltesszuk a fara"
behivattak az ovodaba ...
sutemenyt evett, rendszeresen sutottem, es persze ha valamibe kellett cukor akkor tettem, csak "szopogatos" cukrot nem, es csokit nem.
aztan kesobb lazult a dolog, de csokizabalas sose volt.
eredmeny;
a legidosebb fiam (24 eves) mostansag beszeltunk rola es megkoszonte ... (mint a Tv nezesi eros korlatozast is ...) es ritkan eszik csokit, sot edesseget se nagyon. egyetlen lukas foga van.
a kozepso gyerek az amiota maga megteheti egy darabig falta a csokit (egyebkent borzalmas sovany), de miutan "teleette magat" azota o se.
a kicsi meg ha van eszik, ha nincs ugyis jo.
egyetlen lukas foga sincs ... most katona ... allitolag az egesz szazad-ezred mittudoemen miben o az egyetlen!

egyebkent en nem csak a foguk miatt, hanem mert elremitett sok gyerek a totalis tebolya a csoki utan ... a hisztik a kozertben ... az ovodaban nem a szulonek orultek, hanem "mit hoztal?" stb
Előzmény: gyomnövény (1754)
xxx8 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1791
Peru vagy Bolivia, utána fogok nézni. Nem legenda.:) Miért van ott kórház? Hát a magunkfajta, elpunyult, civillizációs betegeknek. Megkeresem ok? Nem sejtettem, hogy ilyen vihart vetek ezzel a kis történettel.:)))
Előzmény: Bütykös Bolha (1729)
manojoe Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1790
OFF, te egy tejcsárda vagy.
Előzmény: Törölt nick (1788)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1789
senki. meselem.
Előzmény: AliceCsodaországban (1787)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1788
Lehet benne valami,mert anno a lányzómnak volt 1 tejtestvére aki kb napi 6-7 dl tejet kapott tőlem.Érdekes akkor mindennap kívántam a húst,ami egyébkét nem jellemző rám és a szoptatás alatt a tej-tojás allergiám is szünetelt..Attól fogva hogy az én tejemet ette főleg,rendeződött a széklete és többet aludt.Mondjuk szegény mamája 1 gramm tejet sem tudott neki adni,addig az anyatej gyűjtőtől kaptak napi 3 dl-t.
Előzmény: manojoe (1786)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1787
Helyes, ki akadályoz meg ebben? :-)))
Előzmény: Mikolt (1784)
manojoe Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1786

Csak érdekességképpen:

A tápszerek módosított tehéntejből készülnek, mert, idézem: "Míg az anyatej is csak az édesanya kiegyensúlyozott táplálkozásával nyeri el teljes tápértékét, a kizárólag vegetáriánus étrendet legelésző tehén teje meg se közelítheti a fejlődésének legérzékenyebb és legintenzívebb szakaszában lévő embergyerek igényeit." (Ez a Mildibés hozzátáplálós füzetben van, a Nestlés valamivel összeszedettebben írt a dologról, de elvesztettem)

Tehát pl. a szoptatós nőnek nem javasolt a tisztán növényi étrend, mert éppúgy nem tudja biztosítani a gyereknek a kellő tápanyagot, mint egy olyan szoptató nő, aki szénhidrátot eszik zsírral.

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1785
Biztos van valami amitől olyan kapós ez a szalonna,tepertő husi dolog.Biztos az a sok méreg ;).
Előzmény: AliceCsodaországban (1783)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1784
en nem fogok hadakozni a kozetkeztetessel:) de addig lehetoleg megvalogatom, mit eszik:)
Előzmény: AliceCsodaországban (1783)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1783
Nálunk a napköziban gyakran volt töpötyűkrémes kenyér uzsonnára... azt látni kellett volna, hoygan kapkodtuk széjjel (magam is a híres nemevő...)
Előzmény: Törölt nick (1782)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1782
Biztos sok változás történt az elmúlt 10 évben,de nekem a fiam is ovisan szerette meg a szalonnát.nyaranta biztos 15-20 alkalommal sütni kell a kertben.Csokizni a kicsi a nagytól tanult meg a nagy meg az oviban,és néha szégyenbe is hozott a lányzó mert ilyeneket mondott anyukám sajnálja tőlem a csokit....
Előzmény: Gabiiiiii (1781)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1781
nalunk a bolcsiben egesz tisztesseges kajat kapnak.Joghurtot,sok zoldet,stb...
Előzmény: Törölt nick (1780)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1780
Lányom 2,5 éves koráig minta szerűen csak azt kapta ami egészséges,semmi édesség alig liszt sószegény cucc.De elkezdte az ovit mini csoportban.Második nap viszem 9-re épp tízórai és mit ettek? Sült szalonnát.Szóvátettem és azt mondták,a gyerekek imádják.2 hónap múlva mindenki az én kölköm sajnálta,mert még életében nem evett ilyen finomakat mint az oviban szoktak.Tejbegrízt,szalonnát,csokitortát:))).
Előzmény: Mikolt (1775)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1779
Jó jó meg ne egyél, nem vagyok én szagértő...:-)))
Előzmény: bokor (1774)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1778

jajmar, oreglany:) a piramisokat szabadok epitettek, akiket a kozossegi munka lefoglalt az aradas idejere, igy nem lopkodtak, hanem szolgaltak a Napistent:)

a faraokat inkabb hagyjuk, elvettek a sajat hugukat, es ontottak a degeneraciot.

Előzmény: AliceCsodaországban (1769)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1777

Lányom kiskorában épp azért szeretett bele, a golyókba,olyan cuki volt ahogy halászta az apró ujjaival a golyókat.

A fiam meg aki megkésett beszédfejlődésű volt,10 szót tudott,de abból  2 ez volt:Kolbász,husi.Ha nem értettem még meg is veregette az asztal lapját.Husi,kolbász,MOST!

Előzmény: AliceCsodaországban (1771)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1776

Méreg?

Politikai hatalomvágy stb?  Azért ilyenek is voltak ám..

Előzmény: Törölt nick (1772)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1775

2 eves koraig abszolut megvalosithato, hogy ne menjen semmifele kozossegbe az anyja nelkul, tehat megvalosithato a sutimentes etkeztetes.

nalunk az a szabaly a nagyobbiknal, ha nalunk van, hogy van az ebed, es utana az edesseg. viszont ennek az a hatulutoje, hogy osszecsapja az ebedet, eszik par falatot, aztan edesseg. de ez kovetkezetesseg kerdese. szerintem.

Előzmény: Törölt nick (1759)
bokor Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1774

Ne tégy tönkre Alíz, a piramisokat nem rabszolgák építették, ezek nem voltak klasszikus rabszolgatartók, pár hadifoglyot dolgoztattak a núbiai aranybányákban, meg itt-ott... :) A fáraók meg általában családon belül házasodtak és szaporodtak, csupa degenerált volt, de mindahányan kajálták a húst ezerrel. :))

Előzmény: AliceCsodaországban (1769)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1773
A 6-8 fele etel az nem csipsz es cukros joghurt. Az normal etel, az a  valasztek. A szemet az nem valaszthato :). Azt kapja mashol... De en 3 eves koraig vallaltam a felelosseget, azt teljesitettem, innentol mar az o dolga. Tolem most sem kap vackot (vagy csak nagyon ritkan, a mikulascsokijat is megettuk az apjaval nagy onfelaldozoan, mondjuk a csokit sem szereti kulonosebben), aztan majd amikor megerti mi miert van, akkor majd dont is.
Előzmény: gyomnövény (1765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!