Ha nem ismernénk ezt a magyar labadarúgás nevű posványt, még benevezhetnénk az Európa legizgalmasabb bajnoksága vetélkedőre is. Itt állunk a hatodik helyen négy fordulóval a vége előtt, de csak öt pont választ el a kiesést jelentő tizenötödik pozíciótól minket. A formánk alapján, persze, egyáltalán nem kell rettegni a kieséstől!
Az Újpest ellen remek eredménynek számít ez az idegenbeli 0-0, a másik észak-pesti csapat ellen azonban a következő fordulóban már csalódás volna egy döntetlen.
Amúgy tegnap teljesen megérdemelten nyertünk, mert a Győrnek a gólon kívül, talán 2-3 veszélyesebb támadása volt, amúgy végig mi uraltuk a meccset. Csak az első percben azért nem kellett volna elaludni! Lóri két gólja nagyon szép volt. Alvesnek viszont sajnos nem jött össze, pedig nagyon akart. A meg nem adott gólját nem értem mert szerintem se les nem volt, se kapustámadás nem volt. Ribit miért állította ki a bíró? Jákl-t simán ki lehetett volna állítani, mert rövid időn belül kétszer szabálytalankodott lapot érően és csak az elsőért kapott lapot!
Nagy gratula a srácoknak! Nagyon jó meccsen jól játszva, küzdve, hajtva megérdemelten nyertek. Nagyon nagy helyzeteket hagytunk ki, viszont Alves gólja nagyon szép volt. A második félidő elején az MTK kapufánál nagy szerencsénk volt. Meg azért néga sikerült veszélyes helyzetben eladni a labdát, de szerencsére nem lett belőle nagy baj. Összességében egy jó meccsen megérdemelten nyertünk. A bíráskodás viszont véleményem szerint katasztrófális volt. Az első 30percben teljesen korrekt fújás, utána viszont ellenszélben kellett játszanunk. A bíró olyan későn mutatta fel az első sárga lapot, hogy már kezdtem azt hinni, hogy lapok nélkül lehozza a meccset, pedig már addig is voltak elég durva szabálytalanságok. Mező mozdulatát nem láttam, tehát nem tudom, hogy tényleg könyökölés/ütés volt-e. Viszont Horváthot Alves letarolásáért simán ki kellett volna állítani.
Az ősz végén nagyon mellbevágó volt, amit művelt a csapat, és nem adtam nekik sok esélyt arra, hogy összeszedik magukat. De nagy örömmel követem meg őket, és gratulálok a Székesfehérváron elért győzelemhez! A Tatabánya jelenlegi formája alapján már nem mi vagyunk a Vác után a második fő kiesőjelölt, sőt, ha így folytatjuk, akkor pár forduló után kisimulhatnak a a Rákócziért aggódó arcok!
Nem a mutatott játék tart bent egy csapatot az NB I-ben, hanem a pontok. Egyébként azon kevés alkalommal, amikor látom a csapatot, mindig elég gyengén nyomják (ebből a bajnokságból kivétel az Újpest elleni meccs első félideje), de biztos csak véletlen, és csak a minket sújtó különös balszerencse a magyarázata annak, hogy a zsinórban egy góllal elvesztett meccseken nem sikerült kiütéssel győznünk.
Na most ez az, ami a végelszámolásnál semmit sem nyom a latban! Ahhoz viszont egy meccset sem kell látni, hogy a pontjaink alapján okunk legyen aggódni.
Engem nem győzött meg a csapat, hogy elég spiritusz van bennük a bentmaradás kivívásához. Ha csak kicsit jobban koncentrál a Debrecen, akkor nagy zakó lett volna ebből. A védelmünk hajmeresztő dolgokat produkált. Milinte dicsérhető egyedül, a gólnál pech-je volt, mert Sidibe ott is nagyon gyengén rúgta el a labdát.
A Pécs jó volt egy döntetlenre a Hungária körúton, a REAC egy döntetlenre a Megyeri úton, szóval úgy igazából nem látom, miben is reménykedhetnénk! Azért persze:
"Ez a csapat Debrecenben is képes lehet egy x-re. "
Én még azóta is a múlt év végén zsinórban elszenvedett öt ( a kupával együtt hat)vereség sokkja alatt vagyok, az meg nem túl meggyőző még számomra, hogy az eddig mindössze kilenc pontot begyűjtött Vácot ilyen magabiztosan lenyomtuk. Legyen, persze, igazad, én nem láttam játszani most szombaton a csapatot, te pedig igen, de így látatlanban azonnal aláírnám a 14. helyezést a bajnokság végére, nemhogy arról álmodozzak, hogy nekünk valamire is esélyünk van Debrecenben.