Nem! Az Orban, a Medgyessy es a mostani kormanjz egyarant felelos. szerintem. Esetleg lehet vitatkozni, hogz melyik mennyire. Ez a velemenyem egyebkent eleg regota ismert...
Én ugy emlékszek, hogy M.P.-nek hivták a minszterelnököt 2002 után. Rossz a memoriám? Vagy a Tiszai védelemhez 2/3-os többség kellett volna? Alkotmánymodositás esetleg?
"...Én, Medgyessy Péter, egyezséget ajánlok a nemzetnek, hogy Magyarország gazdag és virágzó ország legyen...
8. ...2004-ben befejezzük a Tisza és mellékfolyói teljes körű árvízvédelmi rendszere, valamint a Duna-Tisza-köze kiszáradását gátló hálózat megépítését, zöld folyosót hozunk létre..."
http://www.nol.hu/cikk/382462/
"Barati Attila, Pácin polgármestere (aki a kérés nyomatékosítása érdekében már öt napja folytat éhségsztrájkot) lapunk kérdésére kifejtette: a szükséges hétmilliárd helyett csak 1,3 milliárd forint szerepel a 2006-os büdzsében a programra, s ez a kivitelezés elhúzódásával és a csatlakozó (főként a belvízvédelmi) beruházások elmaradásával fenyeget. - Semmi olyat nem kérünk a kormánytól, amit a Vásárhelyi-tervre vonatkozó érvényes jogszabályok ne tartalmaznának, ahhoz viszont ragaszkodunk, ami az elfogadott tervekben és a nekünk tett kormányzati ígéretekben szerepel - nyilatkozta a Népszabadságnak Veres Nándor, Nagykörű elöljárója. Szerinte a 2000. évi nagy áradás bármikor megismétlődhet, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy 2007-re vagy - ahogy mostanában mondják nekik - csak 2013-ra fejeződik-e be a beruházás."
Ez szép. A Zorbánkormány az oka, hogy a M és GY kormányok leállitották az elkezdett árvizvédelmi tervek megvalositását. Ugye az idei elsö negyedéves hiánynak is OV az oka? Meg mindennek amit M és GY elbénázott... Tulajdonképpen lehet, annyira utáljátok Orbánékat, hogy bármit is csináltak, akár jot, hasznosat is, azt meg kellett szüntetni, le kellett állitani, nehogy már valaki azt higyje, hogy O.-ék tettek valami jot az országért. Elö kéne szedni mit igértek szociális barátaid árvizvédelem terén 2002-ben. Nem ezt ami most van.
Nagyon csodálkozom, hogy többiek még nem rontottak rá a más véleményt képviselő jajacra.
Most már tudjuk, aki mást ír le, mint a topikgazda az hülye, és baromságokat ír.
Továbbá hiányolom, hogy a bértopicoló megjegyzés, valamint ennek díjazása még nem hangzott el.
Érdeklődve várom a fejleményt!
Csak kérdezem: tudjátok-e milyen baba hangulatban zajlott néhány falugyűlés, amelyen napirend volt a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése?
Egyébként több települési vélemény szerint: mindezt a nagy árvíz (2000) után kellett volna erőből átvinni gyorsan, mert akkor lett volna belőle 5 év alatt valami. Így mind kormányzatilag, mind helyi szinten ,,ki kell szenvedni". Persze így jobb lesz; csak vannak ilyen izgalmak, mint ez a hosszú árvízi időszak.
jajajca ->"Érdekes módon március 20-án még azt mondta..." Sarkany -> "...ha a Fidesz nyer április 9-én, elmaradt..." jajajca ->"...mindössze annyit, hogy Gyurcsány márc. 20-án még magabiztosan..." jajajca ->"...azon kívül Orbánék a 2000 árvíz után azonnal léptek és..." Sarkany ->"...Erre minden hülye képes, még Te is... "
Ennyit erröl.
Egyépként roppant elegáns amikor a topikgazda lehülyézi a vele nem egy állásponton levö hozzászolot.
Nem mindössze annyit, hogy Gyurcsány márc. 20-án még magabiztosan azt nyilatkozta, hogy nem lesz árvíz és nem hoztak rendkívüli intézkedéseket.
Azon kívül, hogy a Vásárhelyi terv elsorvasztásával nem építettek gátakat, még ez az óriási felkészülési hiba is közrejátszik abban,. hogy akinek viszi a víz valamilyét azt a megfelelő felkészülés hiánya miatt viszi.
Megvédjük a Tisza menti településeket, az ott élőket akkor is, ha a legutolsó előrejelzések szerint a tetőzéskor várható vízszint meg fogja haladni az elmúlt napokban becsülteket, ezt pénz vagy anyaghiány nem akadályozhatja - mondta Gyurcsány Ferenc a szolnoki Tisza-parton, ahol az árvíz elleni védekezési munkát tekintette meg. nol.hu >>
A gondjaimat a jobboldallal kitűnően megfogalmazta DJ.
Más.
Mindjárt a Duna Tv-n egy utifilm (rend: Tolvay Ferenc) a spanyol zarándokútról, arról az útról, amiről Coelho könyve szól. Karácsonykor olvastam. Kíváncsi vagyok a filmre.