Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5154

Igen szfváron. :)

Csak sok esetben hallottam bizonyos netről vásárolt palackot nem töltenek.

Ezekkel nem vagyok képben mit ,hogyan kellene tenni

Előzmény: Mnagy (5153)
Mnagy Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5153

Fehérváron cserélnéd? Air liquide, Messer, Linde.

Előzmény: Törölt nick (5151)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5152

Igen, az amit rátol az ember, akár 4-5 szálat is bele lehet fűzni és megcsavarni. Nagyon egyszerű és nagyszerű találmány. Szükség esetén simán oldható. Én nagyon szeretem.

Előzmény: turbo2 (5149)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5151

Sziasztok melóhelyen "szekálnak" ha már költök gépre vegyek co gépet.

Palackot honnan érdemes venni hozzá meg mekkorát ?

Valamint mennyibe kerülne és mire kellene figyelni ?

Köszönöm

turbo2 Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5149

erre van az erveghuvely.....jobb mint a forrasztas.

Előzmény: Törölt nick (5148)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5148

Most már használd is ha megvásároltad. ) A vezeték szín szerinti jelölését gondolom ismered? Mivel sodrott rézvezetéket használunk ezekhez a végeket feltétlen forraszd le és csak azután kösd be. Hidd el sokkal biztonságosabb mert nem töredezik és szakad szét a vezeték vég és nem is melegszik, nem lép fel ezáltal kontakt probléma sem. 

Előzmény: Hentes papa (5147)
Hentes papa Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5147

Az aljzattípusokat ismerem.

Csak felénk ilyesmivel még nem találkoztam.

Előzmény: Törölt nick (5146)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5146

Használni pedig úgy kell, hogy ha van már felszerelve odahaza ilyen vagy hasonló kerek 3~fázisú dugalj felszerelve akkor hozzá próbálod. Előtte ellenőrzöd, hogy az is ugyan annyi pólussal rendelkezik-e. Szétszereletlen állapotába is bele lehet próbálni, de csak szétszereletlenül! Össze kell hasonlítani. A másik megoldás pedig leolvasod az aljzat típusát és máris kiderül, hogy illeszthető-e vagy sem. Ha nem akkor abban az esetben veszel hozzá való szabványos aljzatot. Ha ezt szeretnéd használni mert van két ledes világítás rajta és nem illeszkedik, abban az esetben viszed magaddal és adnak megfelelelő aljzatot hozzá. 

Előzmény: Hentes papa (5143)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5145

Üdvözletem! 

Ez egyszerű ipari 3~fázisú 400V-s dugvilla amin jelölve van a szabvány szerinti bekötés is. L 1-L2-L3 a  3 fázis, a nulla és a föld. )  Amikor fáziskimaradás van azt mutatja a piros. A zöld pedig azt, hogy mind 3 működik. Meg ne sértődj de azt gondoltam tudod mit vettél. ) Fázis sorrend csak abban az esetben kell megcserélni amikor rossz irányba forog a motor. Akkor az a teendő, hogy két bármely fázist megcseréled. 

turbo2 Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5144

Azt nem tudom hogy a sorrendet jelzi-E ,  de hogy merofej az szinte biztos.  Ebben nem lotyog a banandugo....

Hentes papa Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5143

Találós kérdés:

Mi ez pontosan és hogy kell használni?

Jóárasítva sikerült venni, amit a kevéske német tudásommal tippelek az az,

hogy ez valami fázissorrend vizsgáló. Az egyik a 324-es (32A 5pólus) a másik 634-es (63A 5pólus)

háromfázisú csatlakozóba lehet csatlakoztatni, a hátoldalon meg valamilyen egyéb csatlakozóknak vannak helyek.

Rahed Lee Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5142

Én is ezt imádom, amikor bejön egy ismerős azzal, hogy "ez neked semmi, pillanatok alatt megcsinálod"  Ebből lehet tudni, hogy ingyen szeretné. Erre szoktam mondani, hogy én is annyit dolgozom vele, mint amenyit egy hozzá nem értő amatőr, csak én sokkal jobban meg tudom csinálni. 

Vagy ha nagyon felbosszant, akkor azt, hogy "szerintem sem nagy dolog, biztosan te is megcsinálod pillanatok alatt"

Előzmény: Törölt nick (5140)
Mnagy Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5141

Roszdabogjának már én sem álok neki.A mostaniakhoz a cégnél vannak kis dobozkák amiket csipesszel kötünk az akkura.Van hogy több napig hegesztek egy egy autón de még nem volt gond szerencsére.

Előzmény: sanyooo1 (5138)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5140

Igen ezeket szokták mondani :D

Persze fogalmuk sincs ,hogy hiába márkás szerszám attól még kopik...

De szerintem pont neked nem kell bemutatni a szerszám dolgokat :)

Előzmény: sanyooo1 (5139)
sanyooo1 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5139

"de hát csak egyszer kell megvenni..."    :-O)))))))

Előzmény: Törölt nick (5137)
sanyooo1 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5138

Több mint 15 évig kipufogókkal foglalkoztam, imádtam mikor jött a pali, hogy meghegesztették a csövét, de nem jó! Aztán tele volt a teljes keresztmetszet co-dróttal, mert a marha a rozsdán nem tudott rendes ívet fogni, de próbálkozott! Meg a mai elektronikus kocsikon nem egyszerű villannyal nekiállni a munkának! 

Előzmény: Mnagy (5135)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5137

Amikor ilyen áron van a gáz stb ne is várja el valaki ,hogy ingyen dolgozzon az ember.

A maszekolásba én is ezért untam bele.

Mert megmondtam mi mennyi akkor húzták a szájukat.

De amikor mutattam mennyi a szerszám, akkor  az volt ...

de hát csak egyszer kell megvenni...

Előzmény: Mnagy (5135)
maseratisti Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5136

Arról nem is beszélve hogy az ergushoz kéne minimum egy 5000-es generátor, az meg minimum 300.000 :-)

Előzmény: Rahed Lee (5134)
Mnagy Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5135

Úgy 30- 40 éve még én is lánggal hegesztettem, de azóta változtak az idők és a technológia is.Azóta átalakult a kis itthoni műhelyem is, és már kasznit is csak pár jó barátnak javítok.Nem szeretek ingyen dolgozni,mert ugye csak egy foltot kell feltenni az meg nem tart sokáig:-(

Előzmény: sanyooo1 (5131)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5134

Nekem sem hiányzik a generátoros üzemmód. És ahogy olvasom Csikarc hozzászólását, gyanítom hogy a legtöbb generátorkompatibilis kínai gép esetében is vagy kamu, vagy csak egy nyamvadt fojtótekerccsel "oldották" meg. 

Előzmény: maseratisti (5129)
Mnagy Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5133

Értem, a kasznizáshoz akkor is a Co-t javaslom.Viszont, ha érdekel az awizás próbáld ki.

Előzmény: pingui (5132)
pingui Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5132

Nem szeretek rozsdás dolgot tákolni, fémet szeretnék fémhez hegeszteni, nem rozsdához. A rozsdás részt kivágom addig amíg lesz fém, és foltot rakok. Ha gáz a helyzet akkor csere.

Előzmény: Mnagy (5130)
sanyooo1 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5131

Ott még a CO sem mindig jó, én lánggal hegesztettem főleg a kipufogókat. 

Előzmény: Mnagy (5130)
Mnagy Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5130

Szia!
Nekem a 200 QT van, nagyon jó gép, de amikre neked kéne arra inkább egy Mig alkalmasabb.Lepukkant kipufogót rozsdás kasznit könnyebb Co val össze fércelni, én is azzal csinálom. Az awi feltételez egy tiszta fém felületet ami egy rozsdás kaszninál nem mindíg lehetséges.

Előzmény: pingui (5125)
maseratisti Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5129

Tuti nincs benne PFC. Az csak az ergus új "sinus" sorozatában van. (kb 3 óldalt írnak a katalógusban róla)

Az ADV sorozatba raktak valami G-Prot nevű cuccot aminek a matricáján a túlfeszültség meg a generátor "varázsszavak" vannak :-) de a régebbi WIG sorozaton még ezt sem reklámozzák.

Szerencsére nem kell :-)

Előzmény: Törölt nick (5128)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5127

Köszönöm 

Előzmény: Hentes papa (5126)
Hentes papa Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5126

Mivel úgy látom sokan foglalkoznak a bevont elektróda témával,

feltöltöttem némi infót az elektródatípusoktól és egyéb okosságokról:

https://mega.nz/#!OVETUQRC!UyDHy7fvrQhIiuJX0fSq0NOMGjAV4AqnwythK4fjvDI

pingui Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5125

Üdv!
Hegesztőgépet szeretnék venni otthoni használatra a jelenlegi pici trafóm helyett/mellé. Semmi extra, évente néhányszor zártszelvények, csövek hegesztése, néha autóval kapcsolatos dolgok mint kipufogó esetleg egy küszöb csere.
Nem igazán tudok dönteni, hogy egy MMA/TIG gép legyen mint pl ez :http://hegesztestechnika.net/QT-160-AWI-/-MMA-inverteres-hegesztogep
vagy egy univerzális MIG gép mint ez: http://www.megatool.hu/inverteres_co_hegeszto_iweld_pocketmig_165_160a_5091?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

TIG géppel még nem hegesztettem, de rászánom az időt, hogy megtanuljam alapfokon, bevont elektródás és "CO" már volt a kezeim közt, azokkal elboldogulok. Nekem ez hosszútávú használatra lenne, most beruházok, és egy jó darabig csak gázra és kellékekre szeretnék költeni.

Szerintetek?

Rahed Lee Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5124

Innen már csak bizalom kérdése, hogy az adott gépben van-e PFC szabályzás, vagy csak ráírták a generátoros üzemmódot, mint a 250A-t az egyfázisú "szuper brutál erőgépre". Nekem eddig az összes (3 db) kínai gépem tudta papíron, még a legkisebb 45 ezer Ft-os 160-as BLM MMA is. Az Ergus-nál nem találtam erre utaló adatot. Nem mintha valaha is szükségem volna erre az "extrára". Ettől függetlenül lehet, hogy van benne, de a kapcsolási rajzon, csak a fő szerkezeti egységek, panelek bekötése látható. A további részleteket a nem publikus szervizleírások tartalmazzák.

Előzmény: Törölt nick (5122)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5121

Az a legnagyobb gond, hogy a gépekhez általában adott kezelési útmutatók, specifikációk igen nagy óvatossággal kezelendők. Elképesztő hanyagságok, hibák találhatók a leírásokban. Különösen a kínai származású gépekre igaz. Látszik, hogy muszájból lefordítottá, de arra sem veszik a fáradságot, hogy leellenőrizzék, hogy pl. a bázisáram 5, vagy 10A-től indul. Pedig ehhez csak be kellene kapcsolni a gépet, még hegeszteni sem kell vele. Van, hogy a beállítható paraméterek nem, hogy elmagyarázva sincsenek, hanem egyszerűen hiányzik 1-2 a leírásból. Sokszor már az eredeti angol leírás is hibás.

Most ezek után bízzon meg valaki abban, hogy ha a papíron, vagy a forgalmazó honlapján azt látja, hogy agregátorról is is üzemeltethető, akkor az valóban így is van. Mert a kínai aztán rámatricáz bármit, láthatjuk a hirdetésekben az egyfázisú 250-280A-es "brutál erős" 30 ezer Ft-os "ipari gépeket". A papír sok mindent elbír, kérdés, hogy tesztelték-e. Amikor úgy jönnek ki a boltból pl. originál Iweld-ek, hogy némelyiket be sem lehet kapcsolni, vagy hiányzik a hálózati kábelről a dugó, akkor nekem vannak kétségeim az alapos teszteléseket illetően.

A kelleténél alacsonyabb hálózati feszültség tudtommal ki is nyírhatja az invertert. Sok gépen ezért pl. így szerepel: 230V +/- 10%. És nem biztos, hogy csak annyi történik egy feszültségesés alkalmával, hogy ragad az elektróda.

De ebben a témában Csikarc a szakértő, hátha lesz hozzáfűzni valója. Én csak hangosan gondolkozom, lehet, hogy rosszul tudom.

Előzmény: Törölt nick (5120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!