Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Azért most már én is kicsit gyanakvóbb vagyok, mint tegnap. Láttam jópár nagyon hasonló fizimiskájú gépet máshol is. Továbbá az erdőkertesiek honlapján is van ilyen, tök ugyanilyen, de ők csak 1 év garival árusítják. Vajon miért? Valóban lehet itt valami kuruckodás a zárt ajtók mögött.
Nem állítom, hogy nincs igazad az elektronika, vagy a fődarabok származását illetően, csak azt mondom, hogy viszonylag kis termelési volumen esetében simán megoldható a háztáji összeszerelés. Mindazonáltal az élvezeti értékéből semmit sem von le, ha netán kínai az elektronika. Az tény, hogy értenek hozzá, tudják, hogy mi van a saját gépükben, tudják javítani ha kell. Továbbá nem lehetnek vacak komponensek, ha 3 év teljeskörű garanciát mernek rá vállalni.
Szerintem nem megoldhatatlan. Nem kell naponta 20 db-ot gyártani, csak amennyit eladnak, meg még egy kicsit raktárra, ha beesik valaki, akkor legyen mit adni neki. Én még nem építettem hegesztőgépet, de aki évek óta ezt csinálja és ott van minden alkatrész a polcokon az simán összerakhat néhány darabot egy nap alatt. Különösen, ha nem is egyedül van. Nem egyedi építésekről van itt szó. És gyanítom nem is ad el belőle hetente 10-20 db-ot. Legalább is én így gondolom.
Régebben árult úgy gépet, hogy a fiának van egy gumis műhelye Csepelen és ott is át lehetett venni. Nem tudom hogy így árul-e még, de ha komolyan érdekel rákérdez hetel tőle. Annyi hogy ott nem lehetett kipróbálni a gépet. De személyesen a legjobb, bármikor mehetsz mert ott lakik, csak egyeztess.
Ott ül bizony, hogy a pokol tüze égetné le a veres seggéről a szőrt. Ráadásul hamarosan kell mennem Pestre, ott is leszek néhány napig, ezért is indult meg az agyam, hogy onnan elcsettegnék Nagykőrösre. Csak lennék egy kicsit jobban meggyőződve arról, hogy nekem erre tényleg szükségem van. Akkor nem agyalnék ennyit.
Nehéz ám úgy élni, hogy néha megjön az eszem, néha meg elmegy. Még szerencse, hogy nincs annyi pénzem, mint amilyen lökött vagyok.
Nekem azt mondta, hogy ők gyártják. Én simán elhiszem, mert azért egy inverter nem lehet akkora kihívás, hogy egy felkészült szakember ne tudná legyártani. Szerintem ennél bonyolultabb dolgokat is gyártanak Magyarországon. De tény, hogy nem jellemző. Szerintem csak annyi a titok, hogy Kínából olyan olcsón be lehet szerezni a gépeket, hogy annyiért nem éri meg itthon forrasztgatni. Az sem ördögtől való dolog, ha pl. bizonyos alkatrészeket, paneleket máshonnan szereznék be. De azért a három év garancia az sejtet valamit a minőségről. Csak ne lenne olyan messze.
Ez a honlapjuk, régóta gyártanak trafós gépeket. Nagykőrösön egy családi ház mögött van a műhelyük. Annak idején küldött képeket a co gépük összeszereléséről, belsejéről. Nekem is szimpatikus volt mikor beszéltünk, de már ők is kezdenek kínaiasodni. Az utcánkban a kasztnisnak is tőle van gépe, kb 4éves de még trafós. Ezt az inverterest kb 1éve gyártják, erre én is kíváncsi lennék mert ugye igazi magyar inverterest még nem láttam.(csak átmatricázott kínait, kuko, Weldi)
Beszéltem a hirdetővel, ők gyártják, szimpatikus volt. Egyfázis, 2T/4T, szakaszos üzemmód, visszaégésgátlás stb. Állításuk szerint C16-ról simán megy. Van nekik trafós is, de az úr szerint az azért bekapcsolásnál meghúzhatja úgy a rendszert, leverje a 16-ost, az inverteresnél ilyen nincs. Ipari felhasználásra is ajánlják és így is 3 év garanciát adnak.
Hát én sem sparhelt-ba dugom be a pákám a parázsba mert szintén elektromossal rendelkezem. ) Te aztán nagyon precízen megcsinálod. Én csak réz sarút használok mert azt le is tudom forrasztani rápréselés után. Bepréselés előtt nipolán csövet húzok a csatlakozáshoz majd forrasztás után ráhúzom. Remélem jól írtam a nipolánt én így ismerem régimódi elnevezés. )
Ismerem a zsugor csövet is. Egy két esetben használtam is de nem ennél. Majd modernizálok már, tudom nem ártana hiszen beszereztem én inwerteres hegesztőgépet is. Viszont illő lesz már roppantó fogót és készletet is beszereznem. Mindig jó a háznál az ilyen, sokszor volt rá szükségem.
Mindenhol ahol csavarral szorítod össze a kábelt oldalról.
Kivéve ha szemes forrfül kell a végére, példáol a motorok csatlakozó csavarjai alatt, ott jobb egy rendel saru, teljes körrel vagy villásvégű kábelsaru.