Végigolvastalak titeket és megnézegettem azon a cseh/angol oldalon a képeket, hát mit mondjak... csúcs! Elképesztően szépek ezek az állatok! Nagyon szeretnék én is egyet, de sajnos most nem tudnék neki normális helyet biztosítani :( De egyszer csak összejön!
Nektek meg boldog leguánozást kívánok továbbra is. Ja, és ne fukarkodjatok a képekkel, fájdítsátok nyugodtan a szívemet :))
Én ismerem a boltot. A weblapjukat ritkán frissítik, asszem jelenleg sem az aktuális árak vannak fent. Érdemes telefonon érdeklődni. Egyébként itt láttam először leguánt, itt szerettem beléjük! :-) Sőt, itt vettem a dzsungáriai törpehörcsögöm is! :-)
egyébként ez az Iguanainfo vendégkömnyve, ott leltem a hirdetést.
Már írtam a srácnak, hogy küldjön képet a leguról, meg a terkótól is, továbbküldöm majd a fotókat, ha szeretnéd.
Hol találtad ezt a hirdetést? Lehet, hogy engem érdekelne! Persze nem raknám össze Ottóval, azzal még várok! Ugyanis úgy néz ki, hogy egy külön szobában be tudok majd rendezni egy 2x1 méteres alapterületen, 2,5 méteres magassággal egy "terráriumot"! De az még nem most lesz!
Basiliskus:- Lehet, hogy nem aktuális még Neked, de hátha érdekel egy hírdetés, amit ma találtam. Idézem:
"Üdvözlök mindenkit. Ha valaki szeretne egy kb 40-45cm körüli jól táplált leguánt terráriummal együtt jelképes összegért odaadnám. A helyzet az hogy két példányom is van de nem férnek össze még úgy sem, hogy külön vannak tartva. Ráadásúl időm sincs elég velük foglalkozni az utóbbi időben. Az említett példány már kézhez volt szoktatva, de a fenti okból kifolyólag most megint félénkebb. Egyébb iránt egészséges mint a makk. Kérésre emilben képet küldök róla."
Nem hinném, hogy Gonzi kaméleon lenne, de tényleg lelkiállapottól függően változtatja az árnyalatait. :)
Amikor bejön a macska a szobámba, egészen haragoszöld lesz, hosszú percekig olyan is marad, még miután kiment a maccs, akkor is...
Amikor teljesen nyugodt, akkor almazöld, vagy talán picit sötétebb, barna csíkokkal az oldalán, és a hátán, és amikor kiteszem napozni, a barna csíkok majdnem egészen befeketednek.
Egyébként szerintem igazad leget, valószínűleg kistestű ragadozóktól fél, biztos benne van a génjeikben, és én még arra is gondoltam, hogy a macskának elképzelhető, hogy ragadozó szaga van, amit mi nem érzünk, ő meg igen, a kutyának szerintem nincsen, persze lehet, hogy tévedek.
Azt nem tudom, hogy a leguán, vagy a papagáj volt jobban megijedve, a Gedeon egy idö után becsukta a szemét, és így álltak percekig. :) A papagáj egyébként nagyon érdekl?d? volt, mindig ki volt nyitva a kalitkája ajtaja és szerette a többi állatot kukkolni.
Ottó nem szokta változtatni a színe élénkségét? Az enyéim is sokszor jelezték érzelmi állapotuk megváltozását elhalványulással vagy er?södéssel.
Sziasztok!
Azt én is megfigyeltem, hogy a kis élölényektöl jobban félnek, mint a nagyoktól. A Gedeont a kutya sokkal jobban zavarta amíg kicsi volt, a nagykutyák már nem érdekelték. :) A kisgyereket is nagyon feszülten figyelte. Valószínüleg Dél-Amerikában a kicsi és közepes méretü ragadozók veszélyeztetik ?ket leginkább, azok a fára is utánuk tudnak esetleg mászni.
Nagyon szépek, tényleg :)
Gonzi teljesen besötétül, ha bemegy a macska a szomámba, úgytünik a kicsi állatoktól fél (bár Marci macskám kilenc kiló) a nagyoktól, mint én is, nem:)
Nem gondolkodtál még rajta, hogy belépőt szedsz?:)
Egyébként nekem is volt burunduk mókusom, imádtam, kétszer annyit élt, mint természetben élt volna, nagyon jól érezte magát:)
Azért látom neked is komplett állatkerted van otthon! :-) Nekem is!
Van két teknősöm, egy szíriai aranyhörcsögöm, egy dzsungáriai törpehörcsögöm, 2 hullámos papagáj, egy leguán, egy szibériai csíkos mókus! Anyámnak van két pintye meg egy pár hal és úgy családilag közösen van egy kutyánk és most már 5 macskánk, ugyanis nemrég született 2. :-)))))))))
Köszi az idézetet, meggyőztél:)
Szerencsére nekem belül van a cső, úgyhogy nem lesz gond!
Régebbi képek is jók lesznek, de sajnálom, hogy most nincs leguánod, igazad van, nem élet az élet leguán nélkül :)
Azt nem értem egyébként, hogy hova tünik annyi rengeteg leguán, amit behoznak az országba?
Vagy a tulajdonosok nagy részének nincs internete, vagy valami más ok lehet, mert annak ellenére, hogy havonta mennyit hoznak be, elég kevés leguánista weblap van szerintem.
Sziasztok!
"Mivel a közönséges üveg elnyeli az UV-A és az UV-B tartományba es? sugarak jó részét, a szoláriumlámpákat és csöveket különleges, az UV-fényt átereszt? kvarcüvegb?l készítik." Forrás: Élet és Tudomány
JaMan!
Majd keresek elö képeket, de a félreértések elkerülése végett el kell mondanom, hogy most sajnos egyetlen leguánom sincs (már évek óta). :(
Költözködés, gyermekek születése, építkezés, kert miatt egyel?re elég ami van (halak, tekn?sök, pintyek, papagájok, nyulak, kutya), azonban amint lesz idöm készítek valami profi leguánterráriumot, több állatnak, mert nem élet az élet nélkülük! :)
Tehát régebbi képeket tudok majd betenni.
Üdv