Egyébként minkenkitöl elnézést kérek, hogy néha bepofátlankodok az ellenkezö véleményemmel a "fideszutálo örömtopic szolnokiaknak"-ba, csak a neve megtévesztö elsö olvasásra.
Bevallom őszintén, szívesebben írnék ide (is) olyanokat, hogy milyen elegánsan kampányol a Fidesz, de az előzmények ismeretében, erre semmi esély.
Arra az ámokfutásra, amit a Fidesz produkált ebben a kampányban (is) a szavazatmaximálás érdekében, még panelproli körökben is csak köpnek egyet.
Nem tudom, hogy "pógári" körökben ez a kampánytechnika etalonnak tekinthető-e?
Azért az érdekes, hogy a már bezárt üzemek megvásárlása helyett zöldmezősbe kezdenek. De tudni érdemes, hogy az utóbbi időben megéri acélt gyártani... Vajon valamilyen ívkohós lesz ?
Roppant éles látás, és nagyszerű elemzés. Ezer főnek munkahelyet teremtő beruházást össze keverni az ötvenes évek idiotizmusával. Gratulálok. Írj róla 4 hasábot.
Három hozzászólás, de nincs egy érv sem, csak az irónia, meg a keserűség. Tudom, hogy a fotósok szeretik használni a fekete-fehér technikát, de ennél azért színesebben kellene gondolkodnod. Hogy lásd, hogy működik a politika a színfalak mögött: Nem rég mesélt a tv-ben egyik színművészünk, aki a hangját kölcsönözte Horn Gyulának, az Uborkában. Kb. 10 éves történt, amikor Torgyán naponta toporzékolt a parlamentben, hogy HGY. mondjon le. HGY. és TJ. ellátogattak az Uborka stúdiójába ahol HGY-t épp beakarták mutatni az Őt szinkronizáló színésznek, amikor TJ. elrángatta: -nézd Gyulus megcsináltak ilyen kicsibe mire HGY. mentegetőzve a színésznek: - Mit csináljak? Imádom ezt a faszt!
Kiváncsian várom ennek a hires büncselekménynek a végeredményét. Mindenesetre az "elkövetö" régota nem képviselöjelölt, a pénzügyminiszter neve viszont még mindig V.J. Következmények nélküli ország.
Egyébként minkenkitöl elnézést kérek, hogy néha bepofátlankodok az ellenkezö véleményemmel a "fideszutálo örömtopic szolnokiaknak"-ba, csak a neve megtévesztö elsö olvasásra.
A miniszter azt mondja, akkor kapanak pénzt a települések ha az ö jelöltük nyer. "e)... fenyegetéssel, megtévesztéssel, illetőleg anyagi juttatással befolyásolni törekszik,..." Szerintem ennél anyagibb juttatás nem nagyon elképzelhetö.
Elnézést, hogy egy régebbio hozzászólásra reagálok, de csak most vettem észre. Kedves árnyékxxx! Lof@szt kezdett el a fidesz kormány, nem az átfogó komplex védekezést. Már elnézést, de kezdem unni, hogy mint a papagály, csak nyomod és nyomod.
Megismétlem azt,a mit a szakmabeliek (is) mondanak : mind a két kormány elmehet a jó édes ....-ba...
Azt hittem, hogy a FIDESZ a JOBBIK-kal kötött választási együttműködés után már nem tud mélyebbre süllyedni! Tudott! A Tallinn iskola környékén az alábbi plakátok tűntek fel: ÚJRA NYITJUK AZ ISKOLÁT - SZALAY Vajon a Délibáb iskolát is újra nyitja???? Mit tud még ígérni a jégpálya paródia után????
Bagó esetére alkalmazható még az alábbi "enyhén béna duma" is.
Van választék! :))
Kényszerítés
174. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Ennek a "bűncselekménynek" a jogi tényállását beidéznéd a Btk-ból?
Tényleg nem érzed az árnyalatnyi különbséget aközött, hogy x jelöt y esélytelenebb jelöltet megkéri, hogy lépjen vissza
Tényleg nem érzed az árnyalatnyi különbséget a kérés és a bűntetőjogi kategória között?
Egyébként - szerintem - az a választás rendje ellene bűncselekmény enyhén béna duma
Íme az "enyhén béna duma" jogi megfogalmazása:
A választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény
211. § Aki a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás vagy népi kezdeményezés során
a) a jelölési eljárás szabályait megszegve erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel vagy anyagi juttatással szerez ajánlást, b) népszavazás vagy népi kezdeményezés indítványozása érdekében erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel vagy anyagi juttatással szerez aláírást, c) jogosultság nélkül szavaz, d) jogosulatlanul aláír, hamis adatokat tüntet fel, e) arra jogosultat a választásban, illetőleg a népszavazásban akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, illetőleg anyagi juttatással befolyásolni törekszik, f) megsérti a választás, illetőleg a népszavazás titkosságát, g) meghamisítja a választás, a népszavazás, illetőleg a népi kezdeményezés eredményét, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Mi az igazi különbség aközött, hogy ezt két pártfönök intézi a jejöltek feje felett vagy a jelöltek egymás között?
Gondolom, a beidézett Btk cikkely ismeretében ezt a kérdést magad is meg tudod válaszolni..
Te hol voltál 1998-2002 között? 98 ősszén bukta a Fidesz az önkormányzati választásokat, ezért jött az elvonás, majd a „bűnős városok” büntetése (Budapest, Pécs, Nyíregyháza, stb.), majd a „hűséges városok” jutalmazása (Debrecen, Kaposvár, Székesfehérvár, stb.). Még az autópálya is Debrecen felé kezdett hirtelen kanyarodni. 2002-ben sokan várták az MSZP-től az igazságszolgáltatást, amit MP. ároktemetés címén nem hajtott végre.
Tehát a választási kampánybeszédben elkövetett "választás rendje ellene bűncselekmény" szebb jobb elfogadohato. Ha két jelölt magánbeszélgetése közben történik ugyanez lightban akkor csunyarossz. Egyébként hol tart a fidesz-mdf ügyben a büntetö ügy, hisz nyilvánvalo a büncselekmény ugyebár? Tényleg nem érzed az árnyalatnyi különbséget aközött, hogy x jelöt y esélytelenebb jelöltet megkéri, hogy lépjen vissza és aközött, hogy a hivatalban levö pénzügyminiszter a települések támogatását konkrétan az adott települések választási eredménytöl teszi függövé?
Egyébként - szerintem - az a választás rendje ellene bűncselekmény enyhén béna duma, ez alapján minden visszaléptetésre irányulo tárgyalás büncselekmény, x párt y pártnak igér némi politikai elönyt cserébe y párt visszalépteti a jelöltjeit és x párt támogatására buzditja a hiveket. Mi az igazi különbség aközött, hogy ezt két pártfönök intézi a jejöltek feje felett vagy a jelöltek egymás között?
Viszont amit Veres mondott az nem ez a kategoria. Az szimpla zsarolás. Demokratikusan.
amit idéztél, az teljesen más.
Ezt a módszert demokratikusnak vagy antidemokratikusnak minősítenéd?
A Fidesz többekkel is "elbeszélgetett"
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=11686
amit idéztél, az teljesen más. Ha X személy támogatja a pártot akkor a párt támogatja X személyt, sikeres együttmüködés esetén komolyabb támogatásra számithat.
Valóban más.
Amiből idéztem, az semmi egyéb, mint a választás rendje ellene bűncselekmény. Ha van számodra úgy "demokratikusabb" az elnevezés, akkor nevezheted zsarolásnak is.
Bűncselekmény mindkettő...
Veres János, amit mondott, nem suttyomban mondta, hanem egy választási kampánybeszédben. Van egy "árnyalatnyi" különbség a kettő között...
Másrészt emlékszünk, a fideszes "zsarolás" sajtovisszhangjára.
Hallgasd meg ismét az erről készült hangfelvétel részleteket. Megnyitod a linket és ott találod az alján. Nem szükséges a "mellédumát" elolvasnod!
Kampány van? Igen Kampányban játszotta el V. ezt a csucsdemokratikus müsort? Igen Ettöl még a kampány után is lehetne téma, ha a média nem lenne egy csini piros szürö mögött. Ettöl valszeg nyerni fog az mszp de attol még lehetne ez téma. Nagyon félre akarod magyarázni amit irok. Persze ezt megértem.
amit idéztél, az teljesen más. Ha X személy támogatja a pártot akkor a párt támogatja X személyt, sikeres együttmüködés esetén komolyabb támogatásra számithat.
Demokráciavédönk ezzel szemben azt mondta (konkrétan, a gyengébb polgármesterek kedvéért nyiltan ki is mondva a virgányelv mellett) hogy ha az mszps jelölt nyer lesz pénz, ha nem akkor nincs pénz. Nem egy ember személyes támogatása, nem politikai támogatás, hanem konkrétan és nyiltan települések zsarolása. Ha csak annyit mondott volna, hogy nagyobb a lobbiereje a kormánypárti képviselöknek, akkor senkit nem érdekelne, ez természetes, de nem, ö konkrétan kimondta: mszps nyertes = pénz
Másrészt emlékszünk, a fideszes "zsarolás" sajtovisszhangjára. Valahogy ezt nem érzem a Veres mondatok után.
Például Tölgyessy Péter 2000. májusi értékelésére így reagáltál:
"Nem kell a melléduma. Szerintetek az a demokrácia védelme, ha a pénzügyminiszter odamegy kampánykor egy térség polgártmestereihez és közli velük, akkor kapnak pénzt, ha mszp-s képviselö nyer?"
A demokrácia választási kampány függö? TV2 szavaztatás csak kampánykor volt van lesz? 4 évig nem fikázott nonstop a hetihetes? Ha a kampány végetér, már nem fogja védeni a fentebb emlitett "csapat" a demokráciát a fideszdiktaturátol? Nem egy országban éltünk az elmult 4 évben?
Tudom, hogy a fent esemény nem hír, mert nem Fideszes, vagy Jobbos személy mondta.
Idézet Veres János beszédéből:
"Szabolcs számára ez a négy év sok fejlesztést és sok eredményt fog hozni. Az hogy egyes térségek ezen belül hogy fognak majd részesedni, azon fog múlni, hogy a térségeken belül milyen választási eredmény születik. Nem lehet mást csinálni, az a követelmény, és ezt követelik tőlünk azok, akik jó eredményt érnek el... Azt tudom mondani mindenkire rá van bízva, hogy milyen módon, milyen eszközzel... Azt tudjuk mondani jelen pillanatban mindenkinek, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fejlesztési lehetőségeiből a következő négy évben aszerint differenciáltan fognak minősülni az egyes települések, amilyen választási eredmény 23-án születik...Azért fogalmaztam ilyen egyértelműen mert nagyon szerettem volna, hogy mindenki számára világos legyen... Az eredmény fogja eldönteni azt, hogy ennek a térségnek milyen módon tudunk segíteni a következő négy évben".
Valahonnan ismerős ez a szöveg!
"Osztalékot akkor tudnak fizetni, ha nyereséges a cég. Ugyanez működik nálunk is, ha választásokat országos szinten, megyei szinten, helyi szinten nyerjük, akkor vannak kézzel fogható eredmények, ha nem nyerünk akkor nincsenek."
A déli krónikában, ma belolvasták Veres János mondatát, amiben semmi árnyalt megfogalmazás nem volt.
Konkrétan megmondta, mire számíthatnak az emberek a szavazást követően!
Valóban ez lenne a demokrácia?
Tudom, hogy a fent esemény nem hír, mert nem Fideszes, vagy Jobbos személy mondta.
Gondolom lesz rola TV2-es szavazás is. Meg a hetihetes is jo sokat fog foglalkozni vele. Pesze az is lehet, hogy tévedek.
Kifáraszthatott a kampány.
Nézz rá a naptárra és döbbenj rá, szombaton 0:00 órától kampánycsend lesz érvényben.
Hétfőtől aztán a kutyát sem fogja érdekelni ez az egész. A győztes örül, a vesztes - különösen, ha az a Fidesz lesz - majd megmagyarázza, hogy ő tulajdonképpen győzött.
Már most rá lehet gyúrni a hídfoglalásokra és az utcai randalírozásra...
"odamegy kampánykor egy térség polgártmestereihez és közli velük, akkor kapnak pénzt, ha mszp-s képviselö nyer?"
Tegnap meghallgattam a felvételt, ennél azért összességében mintha árnyaltabban fogalmazott volna. Arról elmélkedett, hogy a szabolcsi képviselőcsoport lobbiereje mitől függ :))
Honorálhatják a választok, ha tudnak rola. Kiváncsi vagyok hány napig lesz téma a sajtoban. Gondolom lesz rola TV2-es szavazás is. Meg a hetihetes is jo sokat fog foglalkozni vele. Pesze az is lehet, hogy tévedek.