Mondanivalód nagy részével egyetértek, bár koknrét marketingdalt nem emeltél ki (Kezemet nyújtom, Erő és alázat, és még az Örvényt sejtem bele a mondandódba).Így viszont elég sok marketingdal van, pl. az Ismerj fel album jókora része, nem?
Dalok, melyeket én marketingdalnak érzek: Ilyenek voltunk, Méreg - és nincs több.
Szigi.101-nek
Azt nem mondanám, hogy minden szám depresszió. A KAU-t szeretem és bár biztos, hogy nem vidám dal, de az édes-bús kategória az én fejemben csak az élet teljes megélése. Az Ikont a hangszerelése miatt kevésbé éreztem asztrál lények villódzásának. Ezen a lemezen azonban alig van emberi figura, vagy ha igen, súlytalanabb, lebegőbb. Az Asszonynak sincs olyan súlya, mint amilyen volt az Akronymnak -- bár tetszik a bibliai kép, amire hivatkozni kíván. (Mondjuk ez naná is, azután hogy ezen a néven jelentkeztem be.) De a Mindenki táncolt is szívesen hallgatom, mert jót tesz a mágikus realista lelkemnek.
Ebbe ezek szerint jól bele másztam, már ami a marketing jellegű és a bensőséges dalokat illeti. Először is kijelentem, meglehet, hogy ugyancsak szubjektív a dolog, de én határozottan rühellem "a fallokrata popsztár meglobogtatja amilye van " típusú nótákat. El szoktam gondolkozni azon, hogy ezek már születésükkor is erre szánódnak, vagy csak ha már ír a szex drive-ról, akkor tesz rá egy lapáttal a színpadon is? Vannak bizonyos helyzetek, amikor én nem szeretem, ha a pofámba ejakulálnak.
Aztán promó kategóriába sorolom még a "ha választanod kell, kérlek, engem válassz" stílusú programbeszédeket, és sajnálom, én nem bírom emiatt az Erő és alázatot sem. Pedig a címbeli témamegjelöléssel nincs gondom, és az ezzel kapcsolatos eszmefuttatásaival az úrnak egyetértek. Csak ettől számomra egy dal teljesen hamissá tud válni.
Még a "zúzunk, zúzunk, zúzunk" néhány kategórianyertes indulatlökete, vezessük le a tömeg indulatyját, pl. Félek magamtól, brrrr!!! (Ezek gyakran hiányolják az alapvető szöveg összekötő elemeket, amit mi szakmai körökben csak szövegkohézióként szoktunk aposztrofálni.) Kell ez, tényleg, ha valakinek van tehetsége, alázata és hajlandó tanulni?
Bensőségesként élem meg a Get down-t, mond valamit a zúzós Nem!, bár nem szeretem, a Titok, bár valóban hosszúra nyúlt, annyira ellazít, hogy olyan mintha belőlem esnének ki a sorok, ugyancsak hat rám a Csak a szerelmen át!, de még inkább a Megíratlan könyv vagyok... kezdetű opusz utána. Repülős zeném a Beavatás, és meg vagyok győződve róla, hogy angolul sokkal jobban szól. Szeretem a Táncolj a tűzön át!-ot, mert nemcsak a kétoldali depi, hanem az élet lüktet ezekben a dalaiban, és nem csípem, amikor egy életerős fickó dagonyáz kedvenc depressziópocsolyáiban, amit tematikusan fel lehetne sorolni, mert visszatérnek lemezről lemezre. Bár a Méreg ebből a szempontból újdonság az új lemezen -- bár tünetként sajátosan ötvöződik bennem a borítóképpel, és remélem, rendbehozták a fiú máját... Azt hiszem, eltértem a témától, úgyhogy véget ért a móka mára, zárul Lilith mókatára...
Ezt a megértést, na, most már szégyellem magam :((, :)) A Beatricét be lehet szerezni, máig kapható, ha jól tudom, Betiltott dalok címmel.
Az Emese, hát az tényleg elég könnyű volt, gondolom, azért tették fel az albumra, hogy legyen, ami viszi. Tipikus "húzódarab" :))
Viszont azon az albumon van a Disznók tánca, A magyarség tengerérzése, a Pistike a malév gépen, a nyár volt sblúzát a szél..., és a csúcs: Az égbolt zár. Nem olyan rossz arány :))
Mellesleg elmondhatnád azt is, mi a legjobb Ákostól - csakhogy a fanokat ne bosszantsuk fel a kelleténél jobban! :))
Aha.
A Beatrice-t kivéve nagyjából képben vagyok. Az egyik legjobb magyar lemez szerintem a Legjobb méreg és tetszett még a Jönnek a férgek is. A Kispál-nak is inkább a korai lemezei tetszettek, az Ágy, Asztal, TV még jó volt, de aztán... Hm, lehet, hogy kinőttem belőle? Nem, ez nem jó szó, eccerűen csak 94 felé az elektronikusabb zenék kezdtek el érdekelni...
Az Emese (+ hasonló szörnyűségek) szerintem Lovasinak saját magához képest is visszalépés.
Idézek majd Tankcsapda, Kispál, de Ákos szövegeket is, hogy pontosan melyek tetszenek. Szerintem mind a 3 más, de van vmi közös is bennük. :))
MarK, íme, a válaszom: tetszenek a régi Beatrice szövegei (az ős-Beatriceről beszélek, a "kiadatlan" felvételek időszakáról); az első kettő (és nem az összes többi) Edda-albumomn található szövegek; a Tankcsapda nem bulizós-zúzós, hanem elmélyültebb hallgatást kívánó számai (pld. a Vezér, vagy a Bárány a Connector 567-ről, de ez csak két kiragadott példa volt); végül Lovasi András ironikus-cinikus, vagy irodalmi utalásokat tartalmazó szövegei. Ha van róluk véleményed, nem fojtsd vissza, de nem akarom kizökkenteni Nagy Ákosotok topicját, ezeknek a témáknak külön topicja van, ott folytathatjuk.
Gagyigyerekezni és provokálni miért ne lehetne? Nem fellendült ez a topic is? :))
Zoli, könnyen lehet, hogy nem voltam egyértelmű. nem rád mondtam, hogy gyagyigyerek vagy, személy szerint - ismétlem, sarkított, provokatív állítás volt -, hanem általában. És mivel én azt írtam, hogy Ákos intézi el a csengőhangot, te meg azt válaszoltad, hogy saját magad tetted fel - a kettő nem ugyanaz -, úgy gondolom, a továbbiakban már egyáltalán nem kell magadra venned az állítást.
A csengőhangok jó része pedig igenis gagyi szerintem (valaki attól lezs kemény, ha a MI témájával jelentkezik be a telefonja, vagy aqttól lesz nagyobb, ha az SW-indulót fütyüli?ó, ugye, hogy nem); aki ilyesmire ad, az gagyi dolgokkal foglalkozik. Hát nagyjából ennyi.
Ami pedig azt illeti, hogy europid vagy nem, hát ez a te véleményed, jogod van hozzá. Ha megbántódtál, sajnálom. :))
Kösz norbert_!
Meg van a cím ahol találtad?
Én csak a saját emilemet tudommegadni. Megtalálod a zadatoknál.
Onnan le tudom tölteni ?
sajnos nem értek hozzá.
Érdekel más koncert is
Cső R
Ez a gagyigyerekes beszólás tényleg nem volt europid. Én nem tartom magam gagyigyereknek, bár Te ezt nem tudhatod, mert nem ismersz. Épp ezért ezt egy kicsit elhamarkodott volt kijelentened.
Nem, nem baj. De provokálni és gagyizni nem kell, enélkül is lehet kultúráltan vitázni. Sok vélemény/ellenvélemény ütközött már itt a topicban, tényleg azt tanácsolom, hogy egy kicsit lapozz vissza. Persze újra is beszélhetünk dolgokat. A magam részéről az érdemi kérdéseidre úgy érzem, válaszoltam.
Visszakérdezek: neked mikor jó egy szöveg, egy dal? Milyen előadókat szeretsz?
MarK, nem kizárólag érdemi kérdések, de ilyesmit nem is állítottam. Ahogy írtam, a kérdéseim érdemiek voltak. Amit idézel, az inkább megjegyzésnek számít, és inkább sarkított álláspontnak, túlzásnak nevezném, célom pedig, hogy vitára serkentsek. Olvastál tőle olyanokat, hogy Ákos ez és ez, menjen ide meg oda, és különben is, egy nagy akárki (szabadon behelyettesíthető, amivel csak akarok)? Ugye, nem? Tehát nem anyázni/fikázni akarok, ha mondhatnám így, az Ákos-jelenséget szeretném kicsit jobban körbejárni. Vagy már ez is baj?
:))
nightwish:
1. Igen, nem csupán fanoké a topic, az ír, aki akar...
2. De nem csupán érdemi megjegyzéseid/kérdéseid voltak... "Na, erre van esze az Ákosnak. Normális szöveget írni nem tud, de hogy a gagyitelefonból az ő gyagyija nyomuljon a gagyigyerekek fülébe, azt el tudja intézni. Szép teljesítmény, gratulálok! :((("
Ezt, hagy ne minősítsem, jó? :)))
3. Kaptál érdemi válaszokat is. Csak olvass vissza egy kicsit.
4. Ákos nem csak nagy és elkoptatott szavakat használ. Egyébként meg pont nem ő tehet arról, hogy ezek a szavak elkoptatottak, vagy éppen közhelyesen hangzanak. Az sem mindegy, hogy kitől származnak ezek a gondolatok. Van, akitől nem tűnik hitelesnek. Megjegyzem, Ákostól sem minden tűnik annak. De összességében jónak tartom a verseit.
Attól függ, hogy mit nevezel rajongásnak. A lemezbemutató koncertre elmegyek, a lemezei megvannak, nem gyűjtöm a róla szóló cikkeket, nincs róla poszterem, nem öltözök úgy mint ő. Nem mindenekfeletti számomra, hanem sokminden mellett foglal helyet. Nem tartom magam Ákos-rajongónak, legalábbis nem elvakultnak.
Hol van az előírva, hogy egy topicba csak fanok léphetnek be? A cím csak ennyi: Ákos, tehát az Ákoshoz kapcsolódó ellenvélemények is megférnek benne, a nyíltság meg a tolerancia jegyében főleg. Ha az lett volna a címe, hogy Ákos fanok, ide, nem is léptem volna be.
Amúgy érdemi kérdéseket tettem fel Ákos dalszövegeivel kapcsolatban, amelyekre nem kaptam érdemi válaszokat, kedves Trixy. A gondolkodásodat pedig hadd ne nekem kelljen minősíteni :)))
nightwish: pusztán kiváncsiságból kérdem, hogy ha nem szereted Ákost, minek jöttél ebbe a fórumba. Nekem pl. soha eszembe nem jutna egy Lagzi Lajcsi fórumba menni! Vagy túl logikusan gondolkozom?
Volt már nekem Sting vagy Metallica, még Paco de Lucia csengőhang is. Néha szerkesztek ilyeneket a telefonomon. A válasz:ezek az előadók állnak közel hozzám, megg még számtalan más. De nem központi kérdés ez az életemben, nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Nem vagyok egy rajongó típus ugyanis. Ja és nem vagyok telefonbuzi sem, kurvára idegesít néha, bár tény, hogy megkönnyíti az életemet.
Na, erre van esze az Ákosnak. Normális szöveget írni nem tud, de hogy a gagyitelefonból az ő gyagyija nyomuljon a gagyigyerekek fülébe, azt el tudja intézni. Szép teljesítmény, gratulálok! :(((
nightwish: mér', az Eiffel 65 jobb? Blue, blue, blue, blue...!
Amúgy írni is lehet saját csöngést, én is írtam már persze Ákost!
MarK: megkaptam a mailt, 2X
válasz megy...
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? Most vettem Nokia 3210-est, de az Ákos csengőhangot (Keresem az utam), nem tudom rátenni. A maxin lévő Add-ons könyvtárral nem tudok mit kezdeni és a honlapot sem értem. Megköszönném ha valaki elmagyárázná mit csináljak vagy elküldené a csengőhangot a 06 20 392 9510-es számra.
Előre is köszi!
Csak én gondolom úgy, hogy Ákos nagy (+elkoptatott) szavakkal dobálózik, feleslegesen, de teljeen tufdatosan, éppen azért, hogy néhány rajongó azt magyarázzon bele, amit akar (a Keresem az utam-ra is csak azért kérdeztem rá), vagy még néhányan kívül hajlandóak ezt elismerni?
megint igazad volt Szigi, mint annyiszor mostanság. de akkor is :
"hinnék benned vakon"
csak hinnék, vagyis valami miatt nem hiszek. és ez jó mért kéne vakon hinni bárkiben is? lehet, hogy csak egyszerűen rájött, hogy eddig túlisteníttette magát. Amúgy igazat adok neked.