Ez ahogy írod egy másik módja, így egy bujtással egy töved lesz.
Ha belefekteted a vesszőt ahogy írtam tavasszal minden bütyöknél lesz egy sarj, egy vesszőből lesz vagy 10 töved és ha jó helyre fektetted nem kell átültetni sem, leválasztani sem kell az anyatőről, maradhat egy növény.
Harmadik módja ahogy én szoktam szaporítani tavasszal a sor mellett messze gyökérről kinőtt töveket földlabdával kiveszem és beültetem a sorba. Jó mélyen ki kell szúrni az ásóval mert kb 20 cm mélyen van a gyökere és könnyen letörik.
A kiesebbik gyerek szokott segiteni sokat (aki kozel lakik), nem panaszkodhatok.
A nagyobbik is, volt ugy, hogy tobb mint 100 merfoldet jott csak azert, hogy fuvet vagjon nalunk, mert betegek voltunk... jol esett. Mikor kozel lakott, mindenben segitett o is.
Hala az egnek, birjuk, sot, elvezzuk a kerti munkat, igy orommel csinaljuk. A nagyobb munkakat, amihez tobb ember kell, egyutt csinaljuk a fiukkal, sot neha a szomszed is besegit :)). A nagyfiammal egyidos... kedves ember.
Úgy gondoltam, hogy őket hívd meg egy szedertortára vagy kerti grillezésre, szalonnasütésre, bográcsozásra. Ilyenkor megkérheted a fiadat apró segítségre is, pl hogy édes fiam levernéd ezt a karót a szeder mellé mert apáddal már nem bírjuk. Tényleg nem szerencsés ha sokat jársz hozzájuk.
Itt az utcában is van egy ilyen vénlegény, talán 40-42 éves lehet, lányt csak elvétve láttunk vele. Múltkor beszélgettem az apjával, azt mondja hogy mondta már a fiának hogy "Mi lesz már édes fiam, mikor nősülsz már meg, lassan már nyugdíjas leszel, látni akarom az unokákat" Mondjuk ő sem kapkodhatta el, mert már 75 éves és amikor a fia született krisztusi korban volt. Valószínűleg ő is megvárta amíg a nyakába ugrott a menyecske. De azért jó ember, a bort szereti.