Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
S235 ös lemezből csináltuk a széttoló kocsikat is. De ha úgy van akkor rakok alá még max vmi vasanyagot. Gerenda sokat emelne rajta szerintem mert 200mm es gerenda.
Igen egy hardox vagy weldox lemez máshogy viselkedik mint egy szerkezeti acél, én alá tenném a levágott maradék I gerendát, ha jól láttam a képeiden van egy kisebb darab.
A hea gerenda rá lesz hegesztve a 250*300*14mm lemezre. Azt a legalsó 14mm lemez meg a hegesztett gerendás lemez ki lesz fúrva és m16 vagy m 20 as csavarokkal lesz rögzítve.
Én is erre az álláspontra jutottam. Oké, hogy 70 éves cég a Fronius, van praxisuk a hegesztőgép gyártásban, de azért a 32 év az mégis csak 32. És mindezt 150-ért. Ráadásul ez a típus nagyon ritka lehet, alig találtam róla bármit is. Valszeg nem lehetett egy sikeres modell.
Egyetértek, hogy legjobb vétel egy használt, de nem lelépett, elterjedt ipari gép. De ezeket ritkán adják ennyiért. Csak félve merem bevallani, mert ez már tényleg orvosért kiált az én esetemben, de beszéltem egy eladóval egy kis Migatronic RallyMig 161i inverterről. Fogyósban szinergikus, de tud koppintós awi-t és természetesen MMA-t is. De ez használtan is majdnem 300 lett volna. SD kártya slot is van benne, frissíthető a programja. Ugyanennyiért volt Esab C200i is, kéz alól, de használatlanul.
Ja, azt én is nézegettem egy darabig. De tényleg az ország déli részén volt valahol Pécs környékén... Most Jászberényben van egy, de az már 250. (bár láthatólag ezt használják is, nem csak egy raklapon van letakarva fekete fóliával)
Amit én néztem, az szerintem totál analóg gép. Talán az előtoló vezérlésében lehet némi elektronika, lévén fokozatmentes. Szerintem késő jura korból származó technikai színvonal lehet. Flinstone Frédi is ilyeneket használhatott.
Amúgy egy 32 éves Froniuson is várhatók már a korából fakadó betegségek? Kiszáradófélben lévő kondenzátorok, korrodált kontaktok és effélékre gondolok. Továbbá az az említett gép 145 A-es, de kapcsolható 230/400V-os a betápja. Az eladó szerint egyfázison is tudja a 145 A-t. Ez így igaz lehet? Amit eddig láttam, azok egyfázison kevesebbet tudtak.