Jelen állás szerint matematikailag 11 mandátum sorsába szólhatnak bele a külföldön leadott voksok, de - mint az elhangzott az OVI tájékoztatóján - gyakorlatilag egyetlen képviselői hely kérdéses. A függőben lévő 11 helyből 6 esetben az MSZP jelöltje áll jobban, 5 esetben pedig a Fidesz jelöltje.
A tegnapi nap azért tartogatott néhány meglepetést a számomra:
1. Nem hittem, hogy a koalíció szavazói ennyire fegyelmezetten szavaznak a visszalépéseknél (ráadásul több helyen igen feszült előzmények után: Kuncze, Gegesy)
2. Kiderült, hogy a visszalépő MDF-esek sem tudták győzelemhez segíteni a FIDESZ-t.
3. Végül néhány konkrét nagy meglepetés: Gémesi veresége, Kocsi győzelme Siklóson, Szécsi veresége Kecskeméten, Sándor Klára győzelme, a régi MSZP-s mamelukok győzelme: Szekeres, Gál, Keller, Jánosi, a ceglédi MSZP-s győzelme, ahol Csáy András közel 10 %-kal lépett vissza stb.
Látom ujabb legenda kezdőddik az szdsz-ről.... :))
Nos a számok szerint: az egyéni szdsz képviselőjelöltekre leadott szavazatok száma 340 Ezer, ez kb 6,3 % !
Vagyis ennyi szavazattal számolhat az szdsz.
A listán leadtak 6,5 %-ot. Ennek egy része lehet tudatos MSZP -és átszavazó. Egy másik része nem tudatosan átszavazó. Elképzelhető, hogy lehetnek olyan listás szavazók is, akik nem szerették az egyéni jelöltet, viszont a pártot igen, de ennek szerintem is kicsi a valószínűsége....
Aztán az is meglepett, hogy amilyen szimpatikusan és ravaszul szerepelt a tévévitában Dr Kovács, azt hittem, hogy legalább is megszorongatja majd Ivancsikot, ehhez képest utcahosszal lemaradt.
Nekem nagyon szimpatikus volt, ahogy saját leendő "képviselőségét" bizonygatta, és ahogy a Ivancsik történelmi antiképviselőségét, az meg ravasz volt.
Aztán az is meglepett, hogy amilyen szimpatikusan és ravaszul szerepelt a tévévitában Dr Kovács, azt hittem, hogy legalább is megszorongatja majd Ivancsikot, ehhez képest utcahosszal lemaradt.
Nekem nagyon szimpatikus volt, ahogy saját leendő "képviselőségét" bizonygatta, és ahogy a Ivancsik történelmi antiképviselőségét, az meg ravasz volt.
Érdekes, azt hittem, Szalay három helyen erősebb lehet:
1. A Szecskán, mivel ő ott nagy városvédő civil 2. Pletykafaluban, mivel Botkáné záratta be az iskolájukat 3. Tallin városrészben, mivel Botkáné záratta be az iskolájukat
Ehhez képeset egyetlen csak szecskás körzetben nyert Szalay, a Tallinban szoros versenyben a Pletykafaluban meg simán vesztett.
Szerintem abban, hogy Szalay visszaesett a második fordulóra, nagy része van annak, hogy a Jobbikkal összeült, illtve, tibrának, hogy ezen úgy kiakadt ittt a topikon. :)
Ahogy vizsgálgatom az első és második forduló szavazati arányait, az MSZP nagyon sokat köszönhet az SZDSZ szavazóinak a második fordulóban elért elsöprő győzelemért.
azt hiszem, hogy az autonómiával volna itt a gond. Van-e olyan erő egy párt-jelöltben, hogy saját utat járjon?
A személyisége 2002 nyaráig inkább integráló hatású volt. De ebben semmi meglepő nem volt: ezt kellett tennie városvezetőként.
Az ellenzéki szerep azonban nem tett jót neki. Nyilván azért is, mert itt mást kell kommunikálni. De vhogy másként kellett volna (erről a különböző fórumokon sokat beszéltünk).