Mint mondtam, láttam korulmetelesi ünnepet. Mivel életemben nem hallottam emiatt férfit panaszkodni, nem gondoltam, hogy ez nektek rossz. Viszont rengeteg nőt és nőről írnak, akit így megcsnkitottak és egy életre megnyomoritottak.
Ha az Isztambuli förmedvény úgy védené a nőket, mint ahogy (szerinte) védi a férfiakat, ő sírna a legjobban, hogy micsoda hímsoviniszta, elnyomó jogszabályt sikerült kiszarni magukból a nőgyűlölőknek.
Addig terjed az empátiád a férfiak irányába, hogy nemcsak hogy nem is tudtál róla, de még most sem zavar a legkevésbé sem, hogy teljesen ártatlan és védekezésképtelen kisgyerekekből darabokat vágnak le.
Egyébként ez meg csak egy példa volt - bár szemléletes - abban, hogy az Isztambuli Egyezmény a legkevésbé sem kezeli egyenlően a férfiakat és a nőket. Jó volt a link az aláhúzásokkal, próbáld meg higgadt fejjel végigolvasni!
Nem tudtam, hogy ez valakinek is fáj, ezt most hallom először tőled. Nem hinném, hogy a nemi életben zavarná a férfiakat ez a körülmetélés, viszont a nőknek fájdalmassá teszi azt.
Félreértelmezed az egészet, kicsavarod, hogy nehogy már a nőknek is legyen esélyük a normális élethez, erőszakolják csak őket halomra, leszarod te és a pályatársaid. Pedig az Isztambuli Egyezmény a férfiakat is védené, és nem hiába írta alé a legtöbb civilizált ország.
Ez egy kívánatos megtisztulási igény, amit Schilling Árpád felvetett: a korrupt, feudális rendszert fel kell váltsa a korrekt, humanista meritokrácia, a tisztesség világa.
"A zaklatási ügy kapcsán a férfiakhoz is van egy mondata:
"Srácok ne nyilatkozgassatok ezügyben, hanem kussoljatok és figyeljetek!"
Aztán elmondja alig burkolt véleményét arról, mi lenne a megoldás a zaklatók ellen:
Fábián Anitának ugyanis van egy bakkecskéje. Nagyon aranyos, intelligens, barátságos állatot nevelt a gida korában magához vett állatból. hallgat a nevére, elfogadja a többi állatot, jól érzi magát. Szóval okos kecske vált belőle. Aztán történt valami:
Fábián Anita mondanivalójának lényege a kecskéjéről:
- Volt a lába között az a két hatalmas félkilós here, ami aztán belobbant, beindult az ivarérettség, egyik napról a másikra elvesztettük, ahogy leszállt az agyára az áthatolhatatlan hormonköd, egy büdös, bunkó, paraszt pasi lett belőle, rajtam keresztülszaladva futott a lányokhoz, letarolta őket, figyelmen kívül hagyva, mit akarnak a lányok, felvette ezt a buta arcát, mintha nem is az én kecském lenne... Nahát, elérkezett az ivartalanítás napja, két hét telt el azóta, szinte egyik óráról a másikra mennek ki a hormonok a Kókuszból, aki újra az a kedves kecske lett, aki volt - mondja a színésznő.
Majd határozottan és egyértelműen kijelenti:
"Egyértelműen az ivartalanítás a megoldás ez az én burkolt véleményem."
"elismerve, hogy a nők és a férfiak közötti jogi és tényleges egyenlőség megvalósítása a nőkkel szembeni erőszak megelőzésének kulcsfontosságú eleme;
elismerve, hogy a nőkkel szembeni erőszak a nők és a férfiak közötti, történelmileg kialakult egyenlőtlen erőviszonyok megnyilvánulása, amelyek a férfiak részéről a nők feletti uralkodáshoz és a nőkkel szembeni megkülönböztetéshez, valamint a nők teljes érvényesülésének megakadályozásához vezettek;
elismerve a nőkkel szembeni erőszak mint nemi alapú erőszak strukturális természetét és azt, hogy a nőkkel szembeni erőszak az egyik olyan meghatározó társadalmi mechanizmus, amellyel a nőket a férfiakhoz képest alárendelt helyzetbe kényszerítik;
komoly aggodalommal elismerve azt, hogy a nők és a leányok gyakran vannak kitéve az erőszak olyan súlyos formáinak, mint a kapcsolaton belüli erőszak, a szexuális zaklatás, az erőszakos közösülés, a kényszerházasság, az ún. „becsület" nevében elkövetett bűncselekmények és a nemiszerv-csonkítás, amelyek a nők és a leányok emberi jogainak súlyos megsértését jelentik, és komoly mértékben akadályozzák a nők és a férfiak közötti egyenlőség elérését;
elismerve, hogy a fegyveres konfliktusok során az emberi jogokat folyamatosan megsértik, ami a polgári lakosságot és különösen a nőket széles körben és rendszeresen elkövetett erőszakos közösülés és szexuális erőszak formájában érinti, valamint elismerve, hogy a konfliktusok alatt és után megnövekszik a nemi alapú erőszak lehetősége;
elismerve, hogy a nők és a leányok a nemi alapú erőszak nagyobb veszélyének vannak kitéve, mint a férfiak;
elismerve, hogy a kapcsolati erőszak aránytalanul érinti a nőket, és hogy férfiak is a kapcsolati erőszak áldozatává válhatnak;
elismerve, hogy a gyermekek a kapcsolati erőszak áldozatai, ideértve azt is, hogy a családon belüli erőszak tanúivá válnak;"