Keresés

Részletes keresés

förike Creative Commons License 2010.02.04 0 0 146
Küld el nekem a képeket!kecskefarmos@citromail.hu én majd felteszem neked!!
Előzmény: k.gab (145)
k.gab Creative Commons License 2010.02.04 0 0 145

Na hát így sikerült. bocs.

k.gab Creative Commons License 2010.02.04 0 0 144
k.gab Creative Commons License 2010.02.04 0 0 143
Hát ez mindig csak azt írja, hogy túl nagy a fájl.<br><br>Küzdök még, nem adom fel.<br><br>
k.gab Creative Commons License 2010.02.04 0 0 142
ÁÁÁÁÁÁÁÁ....

Képet is akartam vazze.
k.gab Creative Commons License 2010.02.04 0 0 141
Sziasztok,

Örülök, hogy végre külön a magyar óriásnak is van egy fórum.
Az első magyar óriás nyulaimat tavaly előtt vettem egy börzén. Hát 3 nap múlva ásni kellett. Tavaly vettem megint egy bakot és egy nőstényt.
Nemsokára meg lesz az első óriás almom. Nagyon várom az eredményt.
Szép napot mindenkinek.
förike Creative Commons License 2010.02.03 0 0 140
Előzmény: N.Jani (139)
N.Jani Creative Commons License 2010.02.03 0 0 139
Üdv.!

Baranya-Szigetvár-Csertő. Év végén Mozsgó. Ez a Zselicben van.
Tradicionálisan. Pécsen volt az egyik magyar óriás "központ".

Nekem miért nem számított, hogy mit írtak/írnak a magyar óriásnyúlról?!

Voltál már a honlapomon??
tooommm0013 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 138

Hát úgy általában a fajta jellemzői.

Mert kap itt hideget is meleget is.

Számomra a legmegdöbbentőbb a választott nyulak száma. Hogy majdnem a fele a születési alomszámnak a választott nyúl. Ez háztáji viszonyok között is ilyen, vagy csak a vizsgálatot végezték a fajtához nem illő körülmények között?

És a többi eredmény amit publikáltak háztáji körülmények között mennyire állja meg a helyét? Erről szólt a kérdés. Mert érdekel a fajta nagyon, de mivel sohasem volt így csak az olvasottakra tudok támaszkodni. Ezért kérdezem, hogy igaz e amit írnak. Mert itt legalább van olyan, aki ismeri a fajtát.

A múltheti kérdésre (bécsi szürke) A választ megadtam a nyúltenyésztés fórumon. A képek a 2427-es hozzászólásban a szöveg a 2430-as ban.

Az ország melyik részében neveled a nyulakat?

Tisztelettel

Tamás

Előzmény: N.Jani (137)
N.Jani Creative Commons License 2010.02.02 0 0 137
Mi igaz?
förike Creative Commons License 2010.02.02 0 0 136
Magyar óriásnyúlam, Mátrai József mester tenyésztő bakjával fedeztettve!!
tooommm0013 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 135

A katki oldaláról egy anyag:

http://www.katki.hu/KATKI/bal/szaktan/VirMokiall.pdf

Akinek van magyar óriása: Igaz amit itt írnak?

baksus Creative Commons License 2010.02.01 0 0 134

természetes, szerintem, hogy ha tudunk valamit, amira a másiknak szüksége van, vagy csak tudunk válaszolni, akkor megirjuk. nekem is sok tanácsot adtak már, és ugy nézem, ebben a nyulas témában jobban otthon vagy. majd én fogok kérdezni, mielött megvaszem a nyuszijaimat.

olvastam a nyuszis topikon, hogy aki csak otthonra akarja a nyulat, annak teljesen mindegy milyet tart, csak hus legyen. nekem nem igy van, ha már tartok, olyat tartok amit szeretek, és ha igy vagyok a baromfikkal is. idén is döntö többségben gödöllöről szerzem be az állományt, magyar fajtákat veszek.

nyusziban is a hazait akarom tartani, és ha beletanulok a nyulászkodásba ismét, ( mert gyerekkoromban apámmal sok nyulat tartotunk, saját célra és leadásra is), akkor majd a fehér szint is tartani szeretném.

idén bevetem a kis birtokot, pár száz négyszögöl, nem nagy, de takarmány borsónak elég, az ad szénát a nyulnak, és borsót a baromfiknak.

készülök, hogy szép állományt tudjak tartani.

üdv.

Előzmény: suplatyi (133)
suplatyi Creative Commons License 2010.02.01 0 0 133
Szia
Küldött két képet,megfelelőnek néznek ki!"Lefoglaltam" két növendék bakot,csak a hóhelyzet miatt nem tudom mikor megyek értük.Ha megyek csinálok képeket, és felteszem ide.Köszi a segítséget!
Előzmény: baksus (132)
baksus Creative Commons License 2010.01.30 0 0 132

szia.

mi a helyzet a nyuszival? küldött már képet?

ha láttad a nyulakat, irj, hogy milyen az állománya, érdemes-e nála szétnéznem. onnan szeretnék vásárolni, közel van, és sok szépet mondott a nyulairol és a tgalambjairol is.

Előzmény: suplatyi (126)
förike Creative Commons License 2010.01.29 0 0 131
Ez nagy szerű!!!
Előzmény: N.Jani (130)
N.Jani Creative Commons License 2010.01.29 0 0 130
Sziasztok!

Honlapomon hamarosan létre hozok egy hírportált.
Sokan egy csomó kérdéssel keresnek meg.
Itt is látok pár kérdést a magyar óriásnyúllal kapcsolatosan.

Egyesületünk hamarosan munkába áll.
Állomány látogatások.
Egyesületi tagfelvételek.
Stb.
Nagyon sok munkánk lesz.

Jelenleg négy részes szakkönyvvel szeretném megajándékoznia a hazai nyúltartókat és tenyésztőket.
Alcíme:
'A magyar nyúltenyésztés alapkö(ny)vei'

Rég elfeledett, homályba tűnt szakkönyveket szeretnék reprint-magánkiadásban kiadatni.
Ezek a könyvek sokban segítséget nyújtanak. Sok kérdésre választ adnak.
Elfeledett tartás- és takarmányozás technikákat írnak le.

Ez az én ajándékom Számotokra erre az évre!

N.Jani Creative Commons License 2010.01.29 0 0 129

Egy kiváló magyar óriásnyúl
/vasderes/

Mátrai Józsi bácsi állományából
N.Jani Creative Commons License 2010.01.28 0 0 128
"A történeti kutatások folytatása sem elhanyagolható feladat. Vannak rejtélyes dolgok még a régi háziállatfajtáink múltjában ."

/Bodó Imre - Régi magyar háziállatfajtáink/
baksus Creative Commons License 2010.01.28 0 0 127

igen, ezt irtam.

tavaly még azért nem vettem nyulat, mert várta az összeirást, most ahogy felhivtam, akkor mondta, hogy a fehér nyulait nem fogadták el.

csongrádi vagyok, de szeretném minél jobban feltérképezni a környéken az öshonos állatokat ( föleg baromfit, nyulat, szoval kisállatot ) tartokat.

megküldöm a telefonszámát, megnézem ki van-e irva az email cimed.

Előzmény: suplatyi (126)
suplatyi Creative Commons License 2010.01.28 0 0 126
Állj-állj -állj!:-)....Szia...jól értem,hogy találtál tenyésztőt akinél fehér magyar óriás van?Te is Vásárhelyi vagy?Láttad a nyulait?
Előzmény: baksus (125)
baksus Creative Commons License 2010.01.28 0 0 125

sziasztok.

most beszéltem a vásárhelyi tenyésztővel, aki emlitette, hogy amikor összeirták a nyulait, akkor a fehér magyar nyulakat nem akarták tetoválni.

most viszont olvasta, hogy keresik a tenyésztőket, akiknek van fehér.

lebeszéltem vele, hogy március felé megyek nyulakat venni . be akarok állitani kezdésnek 1 bakot és 2-3 nöstényt. ugy néztük, lesz neki külön vérvonalu süldöje, esetleg felnött bakja. de nagyot nem akarok venni, pontosabban nem lessz rá pénzem. a süldökre is nehezen szoritom ki, mert ahogy beszéltük tavaly, ( most erről nem volt szó), 1200 ft/kg az ár.

de mindenképpen veszek ezt a fajtát, mert a honos pipik és pulykák mellé honos nyuszi dukál!

förike Creative Commons License 2010.01.28 0 0 124
Csak úgy!
tooommm0013 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 123

Üdvözlök mindenkit!

Akkor most ezek a magyar óriások magyar óriások, vagy a fajtastandardnak megfelelő keverékek? Beszélhetünk e még és már magyar óriásról? Mert volt az biztos. És úgy látom lehet is újra. De van e most? Vagy el kell kezdeni a keresztezéseket? És mitől fogja a fajta megkapni a régen rá jellemző értékeket? Mert nekem is és mindenki másnak van elképzelése arról, hogy miként akarja tartani a nyulakat (elhelyezés, takarmányozás, szelekciós szempontok) stb. De hogy újra olyan legyen a fajta mint volt ahhoz igen kíméletlen szelekció szükséges. Mert gondolom, hogy nem attól lett ellenálló és szívós, hogy kitűnő takarmányokkal, meleg istállókban és gyógyszerekkel jól ellátva tartották őket.

Másik veszély, hogy minden nyúl ami 5 kg felett van és nem tarka az már a vásárokban magyar óriásnak van kikiáltva. Monoron nézelődve is rámondták a csontos, nagyfülű, fülrühes nyúlra, hogy magyar óriás tenyészbak. Az árát nem kérdeztem. Szörnyű volt látni ami ott néhol van.

És a név. Szépen hangzik hogy magyar óriás, de az emberek ennek hallatán mindenképpen egy óriás nyulat szeretnének és elkezdenek a méret alapján szelektálni. Mert hallották hogy van 9 kilós nyúl és akkor nekik is olyan kell. Ez pedig nem lenne jó.

Elnézést a sok kérdésért és a szkepticizmusért, de remélem, hogy valaki válaszol rá. A cikkeket elolvastam. Ha kell újra megteszem. És reménykedem a sikerben! Ha kell és tudok akkor természetesen tevőlegesen is segítem a munkát. De sajnos nincs olyan ismerősöm akinek hasonló nyulai lennének.

Tisztelettel!

Előzmény: N.Jani (119)
förike Creative Commons License 2010.01.27 0 0 122
Az a honlap mikortól lesz?
suplatyi Creative Commons License 2010.01.27 0 0 121
Hello
Örülök,hogy beindul a dolog!
Arról a szabad tartásos technológiáról nincsenek képek a tenyésztőnél akit említettél?
förike Creative Commons License 2010.01.27 0 0 120
Szia János!! Képzeld Török László hétvégén jön és hozza az anya nyúlat!!!!És hasasan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!!!!!!!!!
N.Jani Creative Commons License 2010.01.27 0 0 119
Bocsi Zoli!

A nick névből nem jöttem rá!
Örülök, hogy itt Vagy!
Márciustól indul az országjárás!
Felmérjük az állományt!
Texas Chris Creative Commons License 2010.01.27 0 0 118
Ez igen, végre történik valami érdemleges, tényleges dolog a témában. Nagyra értékelem a munkátokat, nagyon nehéz és nemes feladat!
Sok sikert és jó munkát!
Előzmény: N.Jani (116)
suplatyi Creative Commons License 2010.01.27 0 0 117
Szia Jani
Rám gondoltál,vagy jelentkezett közben más is,akinél fehér van?
Csata Zoltán vagyok
Előzmény: N.Jani (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!