Majd ha lesz időm, megpróbálok utána nézni az írásaiban. Lehet, hogy nem mondott ilyet, csak az adventpisták tanítják, hogy valamivel kitűnjenek a többi gyülekezet közül. Nem igazán tartják magukat mindenben EGW tanaihoz, mivel ugye ő szó szerint leírta az ember / állat keresztezést az özönvíz után (amalgation), amit hosszú oldalakon keresztül magyaráz a mai adventpista irodalom, hogy de nem úúúúúúúúgy gondolta, hanem.
Engem is ez érdekel leginkább. Már régebben rákérdeztem, persze valamivel finomabban. Sajnos nem kaptam választ. Én inkább valami gyerekkori traumára gyanakszom.
Biztos részeges volt a férje, naponta összehányta az előszobát, és ezért a bolondos nő az egyik rohama alatt azt vízionálta ki, hogy a bor tiltott dolog. :D
Csak mert a borról (még csak nem is az alkoholról, hiszen azt sem tudták, mi az) azt írja, az elveszendőnek. De ezt már magyaráztam 6x, szerintem neked is kéne egy pohárral minden este, öregkori butaságosodás ellen. :D
"Ebben az esetben nem egyedül a jó szellem szabadult ki, hanem vele együtt a rossz is, amely tragédiák egész sorozatát indította el. Senki sem gondolhatta, hogy a palackban nemcsak az enyhet adó gyógyszer szelleme van bezárva, hanem egy veszélyes kábítószeré is."
Ezt mondom én is: nem szabad vele játszani, élvezeti szerként használni, ez játék a tűzzel, orosz rulettezés. Csak extrém esetben szabad használni: adni veszendőnek, lábamputálásnál érzéstelenítőként alkalmazni...
minden drog, ami kihatással van a tudatállapotodra... a kávé és a bor is olyan drog, mely kis mennyiségben jó hatással van a fogyasztójára.
mielőtt megint felhoznád a heroint... annak is megvolt a maga jó helye a felfedezések között.
"Ha orvosi szemmel, a beteggel foglalkozó, fájdalmait enyhíteni akaró orvos szemével nézzük, hogy mit is jelentettek az ópium és származékai az emberiségnek, akkor azt kell mondanunk, hogy nagyon sokat. Felfedezésük és alkalmazásuk az orvostudomány oldaláról nézve az emberi tudás diadala volt. Ugyanakkor úgy járt vele az emberiség, mint amikor valaki kellő körültekintés nélkül szabadítja ki a szellemet a palackból. Ebben az esetben nem egyedül a jó szellem szabadult ki, hanem vele együtt a rossz is, amely tragédiák egész sorozatát indította el. Senki sem gondolhatta, hogy a palackban nemcsak az enyhet adó gyógyszer szelleme van bezárva, hanem egy veszélyes kábítószeré is."
nyalvánvaló, hogy idegen asszonyra is rá lehet nézni, beszélgetni vele, azonban nem részegedhetünk meg a látványtól, a közelségtől és eme cselekedettől.
ennek mintájára élhetünk némi borral, de ne keressük a részegséget.
a törvénykezés, a tiltás visszavezet téged az ószövetségi törvények világába, ahol nem győzhetsz.
az újszövetség, a józan mértékletesség, másnak nem ártás pedig új emberré tehet.
Én csak a kedvedért hivatkoztam eddig is a TJE-re, mivel Te nagyra tartod az emberi tekintélyt, mánpenig ott az áll, hogy erjedetlen bort vala szokás inni széderkor Jézus idejében. Nekem persze nincs szökségem a TJE-re, hisz tudom az Igéből, hogy Jézus nem drogoz(tat)ott sem széderkor, sem máskor....
legjobb lenne, ha leragasztanád a szemed, és nem olvasnál-írnál egyáltalán.
hisz a fórum olvasgatása is felesleges kísértéseket jelent... esetleg kiderül, hogy hülyeségekben hiszel :)
tehát vehetem úgy, hogy többé nem hivatkozol a TJE-re, miután kiderült, odabiggyesztettek valamit, te meg ellenőrzés nélkül felhasználtad magad igazának bizonyítására ?