Bár én nem vagyok útépítő, de így, nem szakmabeliként is értettem Paco155 mondandóját! :-)
(Azt én is több helyen olvastam már, hogy van olyan szóróanyag, amit tavasszal össze lehet söpörni, majd újra felhasználni. Sőt, mintha szemben, a valóvilla előtt is olyat használnának, ott lehet termékmintát venni :-))
Köszönöm szépen a felvilágosítást kedves Paco155! Több évig Németországban éltem, és végzettségemet tekintve az egyik diplomám szerint közlekedésépítő mérnök vagyok.Bár az egyetemen sok mindent tanítanak, és az élet is több féle tapasztalattal lát el, mégis az általad megjelölt alternatíva számomra az értelmezhetetlen kategóriába tartozik.
Igen, komolyan. Kultúrnépeknél, no meg nemzeti parkokban sok helyen használják, mert környezetbarát. Ugyanis az aprószemű zúzottkő belenyomódik az autók által letömörített hóba (az autó súlya nyomja bele) és belefagy-. Így egy érdes felületet alkot és nem csúszik rajta a gumi. Ha meg olvad akkor olvad a hóval együtt, és lejjebb kerül. Ha ráesik a hó akkor mennyiségtől függően vagy utána kell szórni egy keveset vagy nem. Viszont sokkal több munka van vele mint a sózással, mert tavasszal össze kell seperni.
Bár gondolom környezetvédelemről, meg arról hogy a sózás káros az autóra, a kőburkolatra és a növényzetre nézve még sem te sem csirkefoga nem hallottatok, vagy ha hallottatok nem érdekelt.
Tökéletesen egyetértek veled: én is úgy gondolom, hogy a gyalogosokra sokkal veszélyesebb a csúszós, havas, jeges járda. Az autónak van 4 (jobb esetben) gumikereke, amivel némi gyakorlás után azért illik tudni közlekedni ezeken az utakon, elvégre nem Svájcban vagyunk.
A Murus - az alábbiakból nekem az derül ki, hogy a Budapest cég elnevezését törölték és az egyetlen létező generálkivitelező cég az a Hevesi székhelyű, ami meg felszámolás alatt van sajnos és csak a Murus Út-Vasút KFt marad meg... persze lehet hogy rosszul értelemzem, bár úgy lenne:
MURUS Fővállalalkozó és Generálkivitelező, Építőipari Részvénytársaság (Elnevezés törölve) 1118 Budapest, Budaörsi út 64. Adószám: 13100784-2-43.
10-10-020253 MURUS Fővállalalkozó és Generálkivitelező, Építőipari Részvénytársaság (Elnevezés törölve) 3360 Heves, Petőfi Sándor utca 1. Adószám: 13100784-2-10.
01-10-044971 MURUS Fővállalkozó és Generálkivitelező, Építőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Elnevezés törölve) 1118 Budapest, Budaörsi út 64. Adószám: 13100784-2-43.
10-10-020253 MURUS Fővállalkozó és Generálkivitelező, Építőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Elnevezés törölve) 3360 Heves, Petőfi Sándor utca 1. Adószám: 13100784-2-10.
10-10-020253 MURUS Fővállalkozó és Generálkivitelező, Építőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság "felszámolás alatt" 3360 Heves, Petőfi Sándor utca 1. Adószám: 13100784-2-10.
01-09-731956 MURUS Mélyépítő és Közmű-kivitelezési Korlátolt Felelősségű Társaság (Elnevezés törölve) 1211 Budapest, Terelő utca 3. Adószám: 13373801-2-43.
10-09-027725 MURUS Mélyépítő és Közmű-kivitelezési Korlátolt Felelősségű Társaság (Elnevezés törölve) 3360 Heves, Petőfi Sándor u 1. Adószám: 13373801-2-10.
01-09-867462 MURUS ÚT-VASÚT Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság 1211 Budapest, Terelő utca 3. Adószám: 13676568-2-43.
Nem tudok róla semmit, de szerintem az EUROPEA gondolatmenete a következő: A "mi" dolgunk a hóeltakarítás megoldása. Fizetünk egy gondnokot. A gondnok munkaköri leírásában szerepel a hómentesítés. Ergo: a gondnok lásson neki, és takarítsa el a havat.
Persze mi segíthatnénk neki, de a ház lakóinak a gondolatmenete a fentiekhez hasonló, a mi-t a közös képviselettel behelyettesítve: A közös képviselet dolga a hóeltakarítás megoldása. Az EUROPEA a ház közös költségéből fizet egy gondnokot. A gondnok munkaköri leírásában szerepel a hómentesítés. Ergo: a gondnok takarítsa el a havat.
Az én magánvéleményem meg az, hogy nem kellene az útról etakarítani csak a járdáról. Az útra pedig sódert vagy aprószemű zúzottkövet kiszórni, ami belefagy és szépen érdesíti. Csak az a baj, hogy azt tavasszal olvadás után össze kell seperni és zsákokba rakni, hogy jövőre is ki lehessen szórni. :)
Murus valóban felszámolás alatt van: http://www.e-cegjegyzek.hu/info/page/ceginfo Ez erősen megkérdőjelezi a garanciális javítások sorsát...
Az albetétesítésre vonatkozó információt szerintem érdemes lenne Mérész Andreától hivatalosan is megkérdezni - neki elvileg tudnia kellene mondván saját érdeke is mikor lesz közgyűlés és végre tiszta víz a pohárban - szerintem ezt már mindenki nagyon várja, különösen annak fényében, hogy ekkor lesz lehetőségünk bármilyen szankcióval illetni az Europea és Mérész Andrea "tevékenykedését" - akár lecserélésükkel.
Viszont a napokban láttam, hogy szegény Ernő bácsi egyedül próbálja a havat eltakarítani, ráadásul mivel nyílvánvalóan ez elég sok neki a járdákat már nem tudja rendesen megtisztítani, pedig veszélyesek, csúszósak. Főleg akik kis gyerekkel babakocsival szeretnének közlekedni. Tudtommal ez a közös képviselő dolga lenne megoldani a takarítást... tudtok erről valamit?
Sanca, az nem lehet, hogy valaki jatszik a taviranyitoval a lakasban? En is talalkoztam mar olyannal, hogy becsuktam erre fel perc mulva elkezdett kinyilni. Lehet valaki var valakit es arra figyel, hogy nyitva legyen. Lehet a bentparkolok igy jutnak be. Tobbszor lattam mar azt, hogy kimegy egy auto, becsukja maga mogott a kaput, de egy szerencsetlen gyalogos (ferfi gyerekekkel, vagy cicamica: eddig oket lattam A ill D epuletekbol) a csukodo kapun kisetal. Ekkor persze a kapu elkezd kinyilni megint. A gyalogos meg mintha misem tortent volna megy tovabb. Auto elszallitas vs kerekbilincs. Kezdjunk el bilincselni, ez jo 5let!
Az álbetétesítést januárra ígérték. Én úgy tudom, hogy a papírok be lettek adva, de a Földhivatal malmai lassan őrölnek. Visszatérnék egy picit a parkolás, távirányító témakörre. A következő lakógyűlésen mindenkép napirendi pontkén fel kell ezt vetetni, akár előre szólok Mérész Andreának. Kell kérni egy listát, hogy ki milyen távirányítót kapott és hányat, és kiknek nincs garázshelyük ezek közül, vagy kik azok, akiknek 1 helyük van, de több távirányítójuk. Az teljesen ok, hogy az is kap a kapukhoz, távirányítót, aki nem vett garázshelyet, de ezen lakóknak és/vagy lakás tulajdonosoknak (a kettő nem ugyanaz, sokan albérlet kiadás céljából vettek lakást) külön kellene szólni arról, hogy nem lehet a lakóparkon belül parkolni. Azt is külön egy listán ki kell kérni a Liliomdombtól, hogy milyen típusú távirányítókat kaptak, az ugyanis nonszensz, hogy olyat kaptak, ami egyébként nyitja az adott ház garázsait is. Lehet, hogy van olyan lakótársunk, aki nem vett garázshelyet, de beáll, vagy olyan, aki vett 1 helyet és két autóval áll be. Amikor én kaptam távirányítót akkor még arról volt szó, hogy 1 távirányító / garázshely jár. Engem addig az, hogy 1 autó helyett 2-vel állnak be nem zavar, amíg van hely, de hogy a második autóval más helyére állnak, vagy úgy parkolnak be, hogy ettől én nem tudok normálisan parkolni, az már zavar. Nem egyszer fordult az elő, hogy a közlekedésre szánt részre parkolt rá ugyan az az autós, és gyakorlatilag nem lehetett bemenni a lépcsőházba, vagy kijönni (babakocsival elég érdekes volt át kellett emelni az autó felett). Arról nem is beszélek, hogy garázshely alapján számolják ki a garázsra eső közösköltséget, és nem akarok más helyett fizetni. Szóltam már Mérész Andreának erről, nem tudom léptek-e, de az A épület első garázsában 2007 október óta (!!!) bent áll egy sötétkék rendszám nélküli Astra, azóta mozdulatlan tiszta por. Még akkor álltak be vele, amikor kb 10-en laktunk az egész lakóparkban, és bárki szabadon ki-be járhatott a garázsokba. Tudom, hogy rendszám nélküli autót nem lehet elszállíttatni, de szerintem nem ártana, ha erről tudna a hatóság, lehet, hogy pl valamilyen bűncselekményt követtek el vele, vagy lopott.
Nem tudom, hogy más tapasztalta-e már, de a fenti kapu (A épület előtti), többször teljesen magától kinyílik. A hétvégén 3 szor láttam ezt. Senki a környékén nem volt, és se előtte, se utána kb 5 percig senki nem hajtott be vagy ki. Egyszerűen teljesen magától kinyílt.
Ugye jól értettem, hogy azt akartad kérdezni, hogy van-e valakinek közelebbi információja a februárra ígért albetétesítésről? Mert ez engem is érdekelne.
Egy ismerősöm a belvárosban (XIII.) lakik egy új építésű "lakóparkban".Ott úgy működött a dolog, hogy ha valaki más helyére állt, vagy a garázson belüli KRESZ szabályokat megszegve parkolt, az kerékbilincset kapott a biztonsági szolgálattól.
A rendszám és a hozzá tartozó autó tipusa nem számít szeméyles adatnak, megjeleníthető. Erről ombudsmani és bírósági állásfoglalás is van a parkolási ügyek kapcsán. ( Pl ha az lenne akkor a parkolóőr nem írhatná fel magának a tulaj előzetes írásos beleegyezése nélkül)
Ami az udvaron parkolgató kocsikat illeti, asszem qpz hozta létre a fórumot, így esetleg tud mondani valamit arról, hogy az itt megjelent tartalomért ki felelős és ki moderálja a fórumot, meg hogy az olyan adatok, mint a rendszám, megjeleníthetők-e itt
Sajnos nem tartozom az Index fórumának moderátorai közé, ezért nem tudom biztosan, milyen adatokat szabad közzétenni itt. Rákerestem, és több fórumban is láttam rendszám-időpont-ismertetőjegyek típusú hozzászólásokat, amiket nem moderáltak ki. Értelemszerűen a kimoderáltak, ha vannak, már nem látszanak, ezért nem tudom az arányokat.
A saját véleményem szerint a rendszám nem számít személyes adatnak, mivel nyilvános adatbázisból nem visszakereshető az autóhoz tartozó személy.
Szerintem a moderációval kapcsolatban a <a href="http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9126303" target="_blank">Tace-pao</a> topikban lehet kérdéseket feltenni.
Bocsi, hogy kívülállóként beleszólok, de én először egy szórólapot helyeznék a rossz helyen parkoló autókra, hogy amennyiben még egyszer előfordul az autót a lakóközösség elszállíttatja. Szerintem a lakók egy része olvassa csak a fórumot, lehet, hogy el sem jutna a gazdához a felhívás. Aztán ki tudja miféle indulatok lehetnek egy személyes adat közre tételéből. Mondjuk nem a feleségéhez jár oda éjszakánként. Aztán ha emiatt gondja lesz nem akar-e személyes elégtételt venni a többi jószándékú tulajon. Szóval csak óvatosan.
Az biztos, hogy adott el, nem is keveset, föltéve, hogy a közös költség számításához kifüggesztet lista (lakás, tároló, garázs) helyes adatokat tartalmaz.
Más: érdekes módon itt a fórumon föl sem merült, hogy minek köszönhető, hogy eltűntek a tisztelt őrző-védő urak a kapuktól, esetleg Varga Tamás, vagy más érintett tájékoztat6na bennünket a fejleményekről, illetve ehhez kapcsolódóan sikerült-e bárkinek is az elmúlt 2-3 hónapban bármiféle garanciális javítást elvégeztetnie a Murusszal?
Ami az udvaron parkolgató kocsikat illeti, asszem qpz hozta létre a fórumot, így esetleg tud mondani valamit arról, hogy az itt megjelent tartalomért ki felelős és ki moderálja a fórumot, meg hogy az olyan adatok, mint a rendszám, megjeleníthetők-e itt, bár most elolvastam a jogi szabályzatot és abban az áll, hogy olyasmit nem szabad közzétenni, ami a 6ályos magyar törvényeket sérti, de ettől nem lettem okosabb, esetleg ha valaki jogász, akkor okítson ki bennünket erről, ha pedig nincs akadálya, akkor javaslom, hogy rendszámmal és időponttal tegyük itt közzé az udvaron parkolgatókat, annak valamicske hatása bizonyosan lesz.
Ha már így belelendültem, akkor a Mérész Andrea méltatlankodásához annyit tennék hozzá, hogy bár egyes hozzászólók gyanúsítgató találgatásait a közös költség fölhasználásával kapcsolatban én is méltatlannak tartottam, akár neki, akár bárkinek az Europeából alkalma lett volna itt is megcáfolni az állításokat illetve válaszolni a fölmerült kérdésekre, gondoltam arra is, hogy ott senkinek nincs internet-hozzáférése, ha már honlapjuk sincs, ennek azonban némiképp ellentmond, hogy Mérész Andrea a fórum egyes hozzászólásait utasította vissza, tehát valahol mégis olvasta.
Érdemes lenne megkérdezni, hogy a Liliomdomb Kft. adott-e el garázs nélkül lakást. A közös képviselőtől pedig lehet távirányítót venni...:-)Szerintem ez a helyzet a parkolással...
Miért nem lehet beállni a garázsba? Ha már kint parkolnak, miért kell a füvet is szétgyúrni okos tolatómanőverekkel? Nem a miénk az is? Ha meg nem itt laknak az illetők, akkor kéretik az utcán parkolni...
Tényleg kisbusszal hajtott volna neki? Biztos forrásból hallottad? mert kívülről semmilyen sérülés nyomai nem voltak rajta. Amúgy meg tudtommal egy kis teherautó van csak a garázsban (olyan magas, hogy 1-2 cm van csak felette a plafonig néhol) .... szóval kizárásos alapon... :)