Nem mintha bármelyik fújással lehetett volna vitatkozni. A DEAC célja egyértelmű, senki se kaphassa el a fonalat, mint Hearst Fehérváron. Ütni-vágni kell. Mivel a büntetőzésünk olyan, amilyen, tökéletesen ül ez a taktika.
Szerintem is jobbak ma. A sporik tevékenységéből számomra a legfájóbb egyébként az Omenaka elleni gyors 2 fault, valamint Csori 3 faultjából 2, ami, hát finoman szólva is véleményes volt. Nyilván valóan teljesen szándékosan erőlteti a Deac a palánk alatti 1-1-et Ahmad hiányában, de ez a 4 fújás határozottan rosszindulatú volt, és bőven bőven tetézi a problémáinkat.
De ja, a legszomorúbb, hogy egy pandémia előtti hazai meccsen ha találomra kiválasztunk egy csapatnyi szurkolót a csarnokban, akkor hasonlóan tudnának büntetőzni, mint ma a fiúk..
Nagyon nem lefutott. Ma, ha tényleg lesznek hiányzóink, a Debrecen esélyes, egy negyedik meccsen pedig jöhet a szokásos izgalom. Kiélezett végjátékba nem kellene belemenni. :)
Nem szabad lefutottnak hinni, mert nem is az. Én csak a negyedik negyedről gondolom hogy elengedték a srácok, mert ezt ők is tudják. Legalábbis remêlem.
Szerintem is minden elismerést megérdemel a csapat,mert amit a 2 meccsen nyújtottak,az kb a legjobb volt a szezonban.
Viszont nem szabad a csapatnak elhinni hogy ez már könnyű lesz,mert akkor baj is lehet. Ugyanezt kell tolni Debrecenben is,meg ha kell a 4. meccsen is,és akkor meglesz. A 4. negyedet meg kell beszélni,aztán jó lesz ez.
Szerintem nem jogos most szidni a csapatot a negyedik negyedért. Simán csak annyit tettek oda amivel kitartott a végéig az előny. Amint benézett a Deac 10 alá csináltunk valamit. Egy pillanatra sem éreztem a negyedik negyedben sem hogy benne van a fordítás. Inkább olyan volt mintha tudnák, hogy három nap múlva újra meccs, ne szakadjunk meg feleslegesen.
Az látszott, miért nem szabad belemennünk kiélezett végjátékba. Tíz pont körüli előnynél van esély, hogy nem rontunk annyit, ami elviszi a meccset. :)) A végén persze a Debrecen minden mindegy alapon dobált be négy triplát, de megint eladtunk pár labdát, elrontottuk a védekezéseket... Szerencsére az első félidőben meg a harmadik negyedben fejben is rendben voltunk. A negyedik negyed extrém volt ezzel az eredménnyel, de mi a másodikban is eljutottunk harmincig...
Nagy nyomás van most már rajtuk, nem hibázhatnak, ezzel együtt Debrecenben ők lesznek az esélyesek. És ha nyernek, akkor a negyedik meccsre átkerül ránk is némi teher. Úgyhogy nem lehet itt még lazítani. Mindenesetre a 2-0-ért jár a gratula.
Ja, de dobtunk közben 35-öt abban a negyedben. Ki nem szarja le akkor, mennyit kaptunk? :)) A Debrecennek a végén a kamikaze kosárlabda ilyen brutálisan vabank módra elengedett triplákkal majdnem bejött, persze előtte Hearst megcsinálta ugyanezt már az első félidőben. Úgyhogy összességében 2-10-zel kezdve utána viszont simán nyertünk.
Elképesztő,3 negyeden keresztül nagyon fizikális,többnyire jó játékot mutattunk. A 4. negyeddel nem tudunk elszámolni. Mindent megtettünk,hogy feljöjjön a Debrecen. Gyors támadások,buta passzok 0 védekezés,tripla dobásnál fault,2+1 stb.
Szinte minden támadásnál pontot kellett(volna)szerezni,mert képtelenek voltunk kivédekezni a támadásokat.
Mondjuk van még tartalék,mert Davisnek ma nem nagyon ment.
Mindegy megvan az a lényeg,de ez nem mindig fog beleférni.Ezt a mentalitást kell továbbvinni,ami az első 2 meccsen volt.
Az utolsó negyeden kívül azt mondom,hogy Fofó is nagyot alakított eddig.
Ez nem is volt olyan nagyon szoros végjáték, Curryn mégis fel tudtam kapni a vizet.. Fofó, mikor tanulod már meg??
Egyébként a 114-105, ami nem éppen "Ivkovic-i" eredmény nagyon durva hosszabbítás nélkül. Van valami statbúvár, aki meg tudja mondani, mikor volt utoljára ennyi pont rendes játékidőben NB1-es meccsen? Tudom, 114 dobott ponttal megnyert meccs után nem kéne elégedetlenkedni, de megelégedtem volna mondjuk 105-tel is, ha cserébe 75-öt kapunk :)
Persze látszik, hogy jó játékosok alkotják a csapatot, sajnálom kicsit, hogy Norbi a PO-ban keveset lesz pályán. Csori viszont nem, ugyanis elképesztően jól használható volt a DEAC centerei ellen, amin bevallom, nagyon meglepődtem. Hearst zseniális volt, majd elfáradt, Voja pedig végtelenül higgadt, és a legfontosabb pillanatokban dobott nagyon sok pontot.
...hát, hogy riporterresem tellik, ez már szégyen a javából, meg a szurkolók semmibe vétele COVID idején ... bezzeg Debrecenben egy nagyon szimpi kommentátor volt ...
Nyilván nem minden a stat, de itt az jött le, mintha csak úgy tessék-lássék tenné a dolgát mindenki. Márpedig 13 támadó lepattanó vagy ennyi assziszt azt mutatja, fejben rendben voltak a játékosok, odafigyeltek. Nyilván a jó dobóforma lehet egyszeri is, decemberben itt nyolcvan alatt dobva nyertünk. De a védekezés az odafigyelés kérdése.
Nyertünk, elvettük a pálya előnyt, valóban helyenként élvezhetően _ végig vezetve, de ... nagyon hullámzó alapszakasz után nagy meglepetés lenne ezt a csapatjátékot és feljavult védekezést hozni megbízhatóan ...
Sztem nem jól láttad. Ha arra gondolsz,hogy mindenki csak gépiesen teszi a dolgát,abban van valami,de ez a jelenlegi világjárvány idején az élet minden területén így van. Én is tapasztalom,hogy minden területen fásult mindenki.
Viszont ez a mai meccs ennek ellenére sztem rendben volt.
Azért most ne fanyalogjunk... Ez volt eddig a szezon legfontosabb meccse, hat játékos tíz pont fölött, kiosztottunk 21 (!) asszisztot, agyonnyertük a lepattanót és dobtunk idegenben majdnem százat. Ja, és nem a Jászberénynek. Szóval, hogy úgy játszottunk, mint máskor, az nem tudom, mire igaz... Esetleg néhány őszi meccshez viszonyítva.
természetesen semmit nem ér, ha nem nyerünk itthon, márpedig ez a két csapat eddig mindig idegenben verte a másikat. De most nagyon ott kellene lenni fejben, mert a Debrecen nem fogja feladni egy szar meccs miatt.
Furcsa meccs volt olyan szempontból,hogy majdnem ugyanazt játszottuk mint az egész szezonban.
A különbség az volt,hogy jobban dobtunk mint szoktunk,meg a védekezésben jobban odatettük magunkat.
A hozzáállás az maximálisan jó volt.Voltak most is hibák,de ez most belefért.Nem lefutott a párharc,de most nagyjából látszott,hogy mivel lehet legyőzni a Debrecent.Szoktuk ekézni Fofót,de ez most taktikailag is rendben volt.
Ezt én nem értem! Az alapszakasz két sima veresége után, idegenben, gyakorlatilag végig vezetve, magabiztos győzelem mellett "iparos munkának" nevezni, és hiányolni a tüzet... Adja a jó szerencsénk, hogy ilyen iparos munkával és ilyen eredménnyel csináljuk végig a rájátszást.