Keresés

Részletes keresés

.::yvett::. Creative Commons License 2007.11.16 0 0 792
Már kinézve de az ára horror.130cm magas és gyönyörű.Anyukám megveszi nekem karácsonyra ha lehet hinni a besúgoknak.Megnéztem tele bimbóval.Lombhullatom van egy de a neve ismeretlen.
Előzmény: Parducbogyo (791)
Parducbogyo Creative Commons License 2007.11.16 0 0 791
Köszi és az illata is csodás. Neked van?
Előzmény: .::yvett::. (790)
.::yvett::. Creative Commons License 2007.11.16 0 0 790
GYönyörű!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Parducbogyo (786)
agicza Creative Commons License 2007.11.16 0 0 789
Ezek szerint működőképes a szezon végén is, köszi!!! ~:-D
Előzmény: Parducbogyo (788)
Parducbogyo Creative Commons License 2007.11.16 0 0 788
A 766 hsz. hátha segít.
Előzmény: agicza (787)
agicza Creative Commons License 2007.11.16 0 0 787
Sziasztok, vettem folyékony vasszulfátot (Damisol), az írás 1-2%-os hígítást mond rá. Hogyan (milyen töménységben) locsoljam be a magnóliákat, egyáltalán van értelme most ősszel, minimális nedvkeringés mellett kilöttyinteni a cuccot? Fel tudja most venni a növény? Gondolom, amin nincsenek már most rajt' a jövő tavaszi virágrügyek, azok úgysem fognak virágozni, de most locsoljak, vagy jövő tavasszal?
Parducbogyo Creative Commons License 2007.11.16 0 0 786
Úgy legyen:) Tavaly is idén is 4 db volt.
A legnagyobb:
Előzmény: .::yvett::. (785)
.::yvett::. Creative Commons License 2007.11.15 0 0 785
Ne legyél negativ simán átvészeli a telet!Az király ,lesz egy csomo virágod.Idén mennyi volt?
Előzmény: Parducbogyo (784)
Parducbogyo Creative Commons License 2007.11.15 0 0 784
Hol van még... Addig még jön 1 kemény tél. Azt vészelje át. Már van rajta bimbó kezdemény.
Előzmény: .::yvett::. (783)
.::yvett::. Creative Commons License 2007.11.15 0 0 783
Már csak néhány hónap és virágzik magint.Látsz rajta jövőévi bimbókezdeményt?
Előzmény: Parducbogyo (782)
Parducbogyo Creative Commons License 2007.11.11 0 0 782
Idei első hó:
iroman Creative Commons License 2007.11.09 0 0 781
Igen, ha a növényed a számára megfelelő minőségű talajba van ültetve, ahonnan gond nélkül képes felvenni a vasat, ott nagyon oda kell figyelni az adagolásra, mert könnyen túladagolás lehet belőle. Egy meszes talajba ültetett - a vasat csak határozottan savas talajból megfelelő mértékben felvenni képes - növénynél ez a gond az itt a fórumon jelen lévő gyakorlott magnóliatartók tapasztalatait figyelembe véve nem jelentkezik. Itt a túladagolással éred el azt a szintet, amiből a magnólia már képes a neki szükséges mennyiséget a meszes talajból felvenni. Neked tudnod kell, milyen talajba ültetted - a döntés a tiéd. Azután lehet, nem is ez a gond, szóval elég lutri a dolog. Nem egyszerű :). De ha úgy néz ki, hogy rámegy erre a barnulásra a növény, egy utolsó próbát talán megér. Olvass vissza, és írj egy mailt azoknak, akik a 10 kg-os módszert használják, ők biztosan tudnak közelebbit. Bízom benne, hogy sikerrel jársz.
Előzmény: taormina1 (780)
taormina1 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 780

10 kg ????

De hiszen az örült sok! Nekem csak rendes kis zacsis kiszerelésben van, kb 20 gr. De a használati utasítás csak nagyon-nagyon kis adagokat ír elö. Most pontosan nem tudom, de ilyesmi, hogy 1 kanál 10 l vízhez.

Előzmény: iroman (779)
iroman Creative Commons License 2007.11.08 0 0 779
Én ugyan csak most lettem magnólia-tulajdonos, és azt is csak tavasszal ültetem ki, de itt a fórumon többen is végeztek vaskelátos vaspótlást, és kétféleképpen csinálták: "- a talaj savanyítása: az Alföld közepe táján lakunk, tehát nem kimondottan savanyú a talaj mifelénk. Minden ősszel, amióta megnőtt, tavasszal is kap 1 zsák (10 kg) vasgálicot a magnoliánk. Betakarjuk földdel, és ennyi. Semmi mulcs, semmi tápozás." és "- szétszórjuk a tövénél, majd alaposan belocsoljuk (teljesen feloldódik). Kb 14-15 éve ültettük, de lassan csodájára járnak már a városból is. Ezen kívül semmi kényeztetés, csak a locsolás." Én azt csinálnám, hogy egyszerűen félrehúznám a talaj felső rétegét (5cm), egyenletesen kiszórnám a vaskelátot a törzs köré a lehúzott részre, aztán betakarnám földdel. A többit a természetes csapadék elintézi. Mások 10kg-nyit szoktak kiszórni, és nincs gondjuk vele, neked mennyi van? Írod, hogy kis zsák, 1 kg? Nem gondolom, hogy árthatna neki, már ha tényleg emiatt barnul a növényed. Én szurkolok, hogy meg tudd gyógyítani!
Előzmény: taormina1 (778)
taormina1 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 778
Erre van valakinek tanácsa? Mi legyen a vascheláttal? Alászórjam, vagy mit próbáljak még?
Előzmény: taormina1 (771)
rágica Creative Commons License 2007.10.31 0 0 777
Úgy eccerűen próbáltuk, de sikertelen volt a hadművelet.
A macerákra meg nem szántunk időt.
Előzmény: vtma (776)
vtma Creative Commons License 2007.10.31 0 0 776
El szoktad ültetni a magokat?
Előzmény: rágica (774)
Parducbogyo Creative Commons License 2007.10.31 0 0 775
Szépen beértek a magok.
Előzmény: rágica (774)
rágica Creative Commons License 2007.10.31 0 0 774

gányamunka Creative Commons License 2007.10.28 0 0 773
még annyit, hogy ha nem sikerül, akkor csákány, és új helyre, új növény (de más faiskolából, és nem külföldit!)....
gányamunka Creative Commons License 2007.10.28 0 0 772

szia.

nálam pontosan ugyanez a helyzet...most kapott trágyát(1 talicska)  és még a tél végén vasat öntök alá...

tavasszal kiderül...

taormina1 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 771

Egész pontosan így jártam én is, pont három év után. Nálam egészen veszélyes méreteket is öltött ez a barnulás, és korai lombhulláshoz is vezetett. Mindenfélét kapott már, de látható javulást egyik sem hozott, söt úgy látom, hogy az ágvégek véglegesen károsodtak; a jövö évi rügyek is beszáradtak rajtuk, az egyébként szokásos óriási virágrügyekböl pedig ezúttal egy sincs. Tözeget, rhodo-trágyát már többször kapott, nyáron vascheláttal is megöntöztem és meg is permeteztem vele. De  tömény vaschelátot alászórni még nem próbáltam. Ennek mi az elönye a beöntözéshez képest? Mennyit kell kiszórni? Nekem csak egy kis zacsi van. A múltkor kínomban konyhai ecetes vízzel is meglocsoltam, de akkor már nem volt neki levele.

Viszont két alsó ágát lebújtattam végszükség esetére, és úgy tünik az egyik meg is marad. Söt a lebujtatott ágakról két hajtást pohárba ledugványoztam, és úgy tünik az egyik él, bár a levelét természetesen ledobta, de a rügy él rajta. Szobában tartom, de már nem üveg alatt. Nem tudom jó-e ez neki, és hogy az anyanövénnyel még mit tehetnék. 

Előzmény: gányamunka (740)
Babapiskóta Creative Commons License 2007.10.22 0 0 770

Szia!

Köszi a választ!

Igazság szerint július legelején kaptam, csak úgy voltam vele, hogy akkor tuti nem jó kiültetni a 40 fokban, aztán meg húztam-halasztottam hogy utánanézzek hogy mit is kellene vele csinálni, mostmeg aztán már itt a tél és féltem :-(

De akkor idén télre megpróbálok valami helyet találni neki, bár nem lesz könnyű mert így sem lehet lépni sem bent a virágoktól. De akkor ezek szerint kint semmiképpen ne hagyjam...

Bp

Előzmény: agicza (764)
gányamunka Creative Commons License 2007.10.22 0 0 769

hali.

úgy saccra jónak tűnik ez a kiszórás, nagy baj nem lehet...már megyek is, a túladagolás veszélye nem áll fenn...(2 kiló)

Előzmény: rágica (766)
Parducbogyo Creative Commons License 2007.10.22 0 0 768
Köszi, a tanácsot:)
Előzmény: rágica (766)
Parducbogyo Creative Commons License 2007.10.22 0 0 767
Hát én is idájig jututottam én is. Ha tudok valamit írok.
Előzmény: vtma (765)
rágica Creative Commons License 2007.10.21 0 0 766
Igen, én propagáltam a vasgálicot.
DE!
Miután lehullott az összes levele, (Hogy odaférjünk.) a tövétől óvatosan félrehúzzuk a talaj felső 10 cm-ét, szétszórjuk a vasgálicot, csak úgy a zacsiból, visszahúzzuk rá a földet, aztán tényleg leülünk a fotelba és várjuk a húsvétot, hogy talpig virágba öltözzön. (Na, jó! Néha azért felállunk!)
De lehet, hogy a hó tetejre is jó szórni. (De mi úgy szoktuk, ahogy leírtam. És nem biztos, hogy az az üdvözítő megoldás!)
Előzmény: Parducbogyo (743)
vtma Creative Commons License 2007.10.21 0 0 765
Képzeld! Ma kinyílt az egyik magház, 2 mag kandikál ki belőle. Levettem a fáról, behoztam. Mikor kell elültetni és hogyan?
Előzmény: Parducbogyo (762)
agicza Creative Commons License 2007.10.19 0 0 764
Szia, először adj hálát a fentieknek, hogy ilyen kincshez jutottál, majd aztán ráér főni a fejed, mert sem a dézsa, sem a kiültetés nem használ most: vélhetően olasz vagy holland import cuccot kaptál, annak pedig idő kell, hogy megszokja az itteni viszonyokat.

Vidd be szépen valahova teleltetni, mint a dézsásokat, úgy 0-10 C° már jó lesz neki, azért ő szerencsére fagytűrő, tehát az sem baj, ha lemegy fagypont alá egy kis időre a hőmérséklet. Aztán jövő tavasszal a fagyok után egy védett, déli fekvésű házfalat kiszemelsz, ami elé beültetheted, a földjét kicsit besavanyítod Novobalttal, vagy bármi más, tőzegtartalmú cuccal, rhododendron-földdel esetleg, pátyolgatod őszig és locsolod rendesen, hgoy meg ne perzselődjön a kánikulában. Majdn jövő ősszel buzgón fohászkodsz, hogy szépen begyökeresedve, megerősödve és felkészülten várja a Nagy Magyar Zimankót. (Egyébként nem kell parázni, állítólag -25C°-ig bírja...)
Előzmény: Babapiskóta (763)
Babapiskóta Creative Commons License 2007.10.19 0 0 763

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség.

Kaptam ajándékba egy kb 2 méteres (lehet hogy picit kisebb) magnolia grandiflora-t, ami most cserépben van.

Mi legyen vele? Kiültessem? Vagy már késő? Ha kiültetem, hova? És hogyan? Kell hozzá valamilyen speckó földkeverék mondjuk?

Ha bent hagyom a dézsában, nem fog szétfagyni?

Bp

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!