Keresés

Részletes keresés

feketepanda Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1663
Big black:)

Üdvözöllek a fórumon, és hatalmas pusszancs ennek a szépjefű macinak a pofijára:) Látom jól érzi magát a konyhában.

Érezd jól magad köztünk!

pussza

Előzmény: Big black (1660)
kornél88 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1662
kiváncsian várom Feketepanda véleményét!!!!
Előzmény: legoca01 (1661)
legoca01 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1661
nah itt van!
sajnos meg kell napara kötnöm mert vannak tyúkjaim és meg eszi őket!
tudom hogy most még nem jó a háza!
de most a héten belül lesz csináltatva neki egy kennel!
:)
Big black Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1660
Üdv!
Úgy döntöttem én is csatlakozom a fórumhoz.Sokszor jártam már fent és örömmel láttam,h mindenki nagyon segítőkész.Remélem majd nekem is tudtok segíteni!Röviden annyit rólam,h Dombóváron lakom és van 1 gyünyörű fundim,aki Kusztó névre hallgat.Ő most volt 16 hónapos.Itt 1 kép róla:
Zsófi11 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1659

70ezer helyett 25ezer tk. évente? Akkor mi a csodát csinálnak a MEOE-nél? Az biztos, h tetűlassúak, a telefonokat  nem veszik fel (többször ott voltam, láttam), egyáltalán nem segítőkészek, tk. 5 hét alatt nem jött meg (tök égés),... Szóval, most haragszom rájuk.(((

Katka40!

Ha Tenyésztői Szerződéssel adtam a kutyát, nem hozhatom vissza? Visszaadnám a pénzt.

Nekem is nagy bánatom van. Két kiskutyát elvittek tőlem különböző helyre, és hiába kérek tőlük infót a kutyusról, semmi. A fiút tenyészkannak vitték, rettegek, h ő is ólba van zárva, szalmán ... Már a ház előtt aggályoskodtam, amikor a csomagtartóba tették szegénykét.((( Teljesen kiborultam.

Jeleneleg Romániából hívogatnak, de eldöntöttem, NEM adom. Családi kupaktanács is meghozta a nagy döntést: MEGTARTJUK az utolsó kislányt! Különösen kedves, bújós, okos, szép... Nagy a boldogság!!!

Ebből kifolyólag valószínüleg nem lesznek többet kiskutyáink, mert mindet nem lehet megtartani.( Hát ez vagyok én.

Előzmény: feketepanda (1639)
Zsófi11 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1658

Köszönöm a gyors választ!:)

Hát, tényleg nagy zabagép, de vigyázok, h ne egye túl magát.

feketepanda Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1657
A kiskutyák gyakran csuklanak, különösen, ha gyorsabban esznek, sok levegőt nyelve. Ne aggódj:)) Csak azt jelzi, hogy jóllakott:))
Előzmény: Zsófi11 (1655)
-Lolly- Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1656
Nem habzsol?
Előzmény: Zsófi11 (1655)
Zsófi11 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1655

Feketepanda, Johhn!))

8 hetes kiskutyám gyakran csuklik, főleg evés, ivás után. Aggódjak?

Puszi

feketepanda Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1654
legoca..

Tegyél fel egy másik képet, mert ezen én egy fekete, németjuhász jellegű kutyát látok...álló fül, sárga szem, hegyes orr..stb. Lehet a kép rossz...
Előzmény: legoca01 (1650)
-Lolly- Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1653

Én látom rosszul, vagy felfele áll a füle tényleg?

Szép kutyus egyébként. :) Mi is most találtunk fiú fundit Lédánk mellé, de még csak most fogjuk megnézni.

Legoca01 nem akarlak elkeseríteni, de itthoni tenyésztőktől szinte biztos hogy nem fogsz ingyen kapni fundit. Nem véletlen kérik el érte azt a nem kis összeget, amit egyébként megér. Eleve az oltások is pénzbe kerülnek, és a vizsgálatok is, amiket el kell végezni a kölykökön. Ez már eleve jelentősebb összeg, szóval ha a fundi gazdája nem is akar keresni a kölyök kutyuson, akkor is az ltások és vizsgálatok árát el szokták kérni. Javítsatok ki, ha tévednék. (ez nyilván összetettebb ennél)

Előzmény: legoca01 (1650)
baphomet Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1652
nem bántani akarlak, csak nem értem...
Előzmény: baphomet (1651)
baphomet Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1651

az enyém is fajtatiszta, láttam a szüleit is és még tetoválása is van, sőt, törzskönyve is...

de, nem csak az számít, hogy van-e tetkója és törzskönyve... úgy látom, ez meddő vita lesz. de ezt szerintem jobban el magyarázni azok értenek hozzá.

Előzmény: legoca01 (1645)
legoca01 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1650

ő az!:)
köszi!
tök cuki!
katka-40 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1649
Kedves Kornél88!

Sajnos a sztorinak még nincs vége!!!Az az igazság,hogy nem akartam a fórumon megosztani a fejleményeket,mert Akiről szó van Mellesleg tenyésztő és Magyarországon lakik.Az előző írásomra e-mailben reagált,gondolom a fórumon csak olvasgatja a híreket és felháborodva írta,hogy nem kéne ennyit cirkuszolni és a fórumon mindent kipakolni..Amit tudni kell erről a dologról azt most Én, vállalva a nevem leírom, és majd eldönti Ki-Ki,hogy mi a tanulság ebből.1 éve történt,hogy egy ismerősömnek odaadtam Lédát.Papírt nem írtunk csak szóban állapodtunk meg (FŐ A BIZALOM) először 2 kölyökbe ,de aztán ezt egyoldalúan módosítva inkább az árát kértem. Nemsokára közölte velem,hogy Léda szerb CH lett. Ennek örültem is,mert azt gondoltam jó helyen van.A szukám közben lefialt talán 6-ot,de nem biztos! Akkor hívott és elküldte az általam megszabott ár 1/3-át. Mondta,hogy a többit majd küldi,de azóta csak várok.A telefont nem veszi fel,otthonról elköltözött nem tudom hova.Időközben több ember is elmondta,hogy a tartási körülmények elég rosszak ( PL. disznóólba szénára fialtatta Lédát).Múlt héten felhívtam a MEOE-t és azt az információt kaptam,hogy még mindig Én vagyok a tulajdonos.Nem tudom,hogyan tovább.Mit tanácsolsz vagy tanácsol Bárki?Az mindenesetre biztos,hogy TENYÉSZTŐI SZERZŐDÉS NÉLKÜL NEM ADOK ODA SENKINEK KUTYÁT!!!
Előzmény: kornél88 (1644)
noniné Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1648

Képhez szövegek:))))

1. Na mizu?

2.Simi,simi még simi!

noniné Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1647

Sziasztok!

Megpróbálok pár képet felrakni Zeuszról!

kornél88 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1646

betallózod-->feltölt--->balra a kép mellett van egy olyan, hogy beszúrás és ennyi és már be is szúrja a szövegbe a képet!

Előzmény: legoca01 (1645)
legoca01 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1645
szeretnék a lány szukámról képet küldeni hogy kell hiába talózom be és töltöm föl nem küldi el!!!
amúgy az én ujfoundladim fajtatiszta mert láttam az anyukáját és apukáját és tetovált stb!!!!!
kornél88 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1644

Katka-40!

Visszaolvastam ma a fórumot és anno te egy sajnálatos dologról írtál annó (1278 as hsz.), hogy eladtad egyik felnőtt szukád Szerbiába! Mi lett ennek a sztorinak a vége??? Ha van kedved megoszthatnád mert érdekelne....Remélem sikerrel jártál...

kornél88 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1643

Legoca szerintem vegyél egyet, mert olyat nem fogsz kapni ingyen ami fajtatiszta!!! de ahogy már láttam máskor is kérdezted....u h sztem felesleges...de a remény hal meg utoljára! és azt a sikert amit egy kiállításon el lehet érni az megéri a pénzét! ezt én is megtanultam most a hétvégén! szóval min 1 törzskönyv!

üdv

Előzmény: legoca01 (1642)
legoca01 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1642
nem!!
kornél88 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1641

Sziasztok!

Hát ez a két nap nagyon jó és szép nap volt! Örültem, hogy találkoztam Beával és Petiékkel is! 

Jó volt veletek eltöltni a 2 napot!

Pusz mindenkinek!

feketepanda Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1640
szia itt is kornél:))

Szép nap volt a vasárnapi, St. Péter is velünk volt:) Petiékkel és a többiekkel egy igazi - számomra régi bandázós időket elevenítő - kellemes nap volt. Örülök, hogy személyesen is sikerült végre találkozni:)

pussza:)
Előzmény: kornél88 (1632)
feketepanda Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1639
Hát igen..

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének főoldali vezércikkéből ollózva:

" A 10 éves létbizonytalanság, a szakmai munka folyamatos hátráltatása, amit a hivatalnokok okoztak az Egyesületnek, oda vezetett, hogy a MEOE korábbi 20 ezres tagsága 10 ezer főre csökkent és az évi 70 ezer helyett ma már csak 25 ezer kutyát törzskönyveztetnek Magyarországon! Valójában viszont óriási méreteket öltött a papírok nélküli, ismeretlen származású fajtatisztának mondott kutyák gyártása, kereskedelme. A kontroll nélküli kutyaszaporítás áldozatai a felelős tenyésztők, a megtévesztett vevők és az állatvédelmi szervezetek, akik már képtelenek megbirkózni azzal a kutya létszámmal, ami e tevékenység következtében náluk csapódik le.

Remélhetőleg a jövőben a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületét engedik fő feladataira koncentrálni és ismeretterjesztést folytatni a felelős tenyésztés és a kulturált kutyatartás érdekében.

„Egy nemzet nagysága azon mérhető le, ahogyan az állatokkal bánnak.” (Mahatma Gandhi)

Kiadja: Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete"

Annak meg pláne nem látom értelmét, hogy megmagyarázzuk, ki miért "szaporít". Továbbra is vallom, egy tenyésztőnek céljai vannak, akar valamit tenni a fajtáért és folyamatosan segíti a kutyái gazdáit, izgul értük...már leírtam...! Ha valakiben kétségek merülnek fel gondolkodjon el és hozza meg a döntését. Felelős, felnőtt emberként, akár leendő gazdi, akár tenyésztő akar lenni.

pussza
Előzmény: baphomet (1638)
baphomet Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1638

én is megtanultam...sajnos saját tapasztalat... :( fehérjeallergia, diszplázia...

(legoca01, van olyan hátsó szándékod is, hogy azért kell a fundidnak pár, mert kell egyszer a szukának a kiskutya? a selejtet nem biztos, hogy gyártani kell. bocs, ha kemény voltam)

Előzmény: -Lolly- (1637)
-Lolly- Creative Commons License 2009.06.21 0 0 1637
Egy valamit megtanultam. Olcsó fundi nem biztos hogy fundi. Szerencsére nem személyes tapasztalatból mondom, de kérdezd csak meg feketepanda véleményét, vagy itt bármelyik fundisét.
Előzmény: legoca01 (1635)
legoca01 Creative Commons License 2009.06.21 0 0 1636
:)
legoca01 Creative Commons License 2009.06.21 0 0 1635
hát tudom de mondjuk olcsóbban!
neki keresek!
-Lolly- Creative Commons License 2009.06.21 0 0 1634
Szia

Szerintem fundit senki nem fog ingyen adni, de nem nagyon akarok beleszólni, mert én nem vagyok tenyésztő.
Előzmény: legoca01 (1633)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!