A nyeregfelújításhoz ragaszkodni kellett volna, mert most fizethetsz újra a szerelésért. Addig pedig nagy esély van rá, hogy a tárcsa és a betét folyamatos vasalást kap, ha a fék még most is szorul.
Elvittem a féket szerelőhöz. Nipparts tárcsa és betét került bele. Azt állították, hogy a nyeregnek semmi baja. ami számomra fura, mert a végén szinte már folyamatosan fogott a fék menet közben. vidéken azért a szerelőmmel ujra megnéztem. Pesti szerelőket es az áraikat próbálom elkerülni a továbbiakban. Nem szeretném ha ellopna ujra
Üdvözlöm Sebike! Ma délelött elvittem a lacettit a szerelőhöz a jobb hátsófék hibával, végignézték a fékcsövet, abban nem találtak dugulást, hanem az abs "kocka" egyik szelepe beragadt. Megpróbálták a szelepet a helyére ugrasztani, de nem sikerült. Javasolják, hogy ki kell cserélni az abs-t. Szeretném önnel felvenni a kapcsolatot, mert az előbbiekben már beszéltünk arról hogy tud bontott alkatrészt biztosítani számomra, ehhez kellene az ön telefonszáma, hogy megbeszéljük hogyan bonyolítsuk le az alkatrész vásárlását. Elérhetőség: zoltan2563@citromail.hu. Köszönettel Zoltán.
Én is remélem, hogy jó autót vettem és nem lesz vele gondom :)
A szervizkönyvben sem lehet bízni, mert azt is meg lehet mókolni, elég hozzá egy ismerős a szakszervizben. Amiben bízom, hogy ha az említett helyeken nem lett megbontva, akkor max. 120e körül lehet benne. De nem kockáztatok, nem járok vele, amíg a vezérmű-szíjat és a görgőit ki nem cserélem. E hét végén meg is lesz. Mindegy, ha nem is annyit futott amennyit a számláló mutat, még akkor is jól jártam vele.
Enyhe surlódó hangot hall. A tárcsaféknél a betét kicsit mindig hozzáér a tárcsához, ez indulásnál remekül hallatszik, főleg, ha leejtőn gurulsz üresben. Ha melegszik is a kerékagy/felni, akkor az baj, de akkor az már szemmel is látható nyomot hagy (ha nem lemezfelni van az autón, azon kissé nehezebb átlátni).
A tied dízel, tehát nem nyilatkozom, hogy mit kellene látni abban a motortérben. :) Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a látvány nem minden. ÉN nagyon remélem, hogy kifogtál egy remek darabot, mert imádni fogod. Azt is tudom, hogy megrögzött dízeles voltam olyan (auó)felhasználói profillal, ami minden nem szívó benzines motort kinyírna. :) Mondom, 10 éves lesz és most van benne 112.000 km. Egy poírozás, kis takarítás belül és teljesen hihető lenne a 75.000 km. Kár, hogy minden bele van írva a szervizkönyvbe. :)
Nem vagyok sértődős, de hidd el, láttam már néhány autót :)
Én nem a "vastagon áll rajta a por" -ból következtettem (egyébként tiszta, nem poros), hanem megnéztem a csavarok fejét, anyáknál pedig a kilátszó menetet. Persze, lehet butaság... :)
Szerintem ennél olajcseréhez nem kell lebontani az alját sem a vezérműszíj-deknit - a joboldali motortartóról nem is beszélve. Na, hát ezeknek a csavarjain nem látni tekergetés nyomait. Csak a karter leeresztőn, az olajszűrő-házon, a levegőszűrő házon és levegőcsövek bilincsein vannak szerelés nyomok.
Olaj, olajszűrő betét, levegőszűrő csere és még a kabin szűrő. Ezen kívül mit kell karbantartani a motor környékén?
Na meg abból, hogy nincs nyoma az aljlemez és a vezérműszíj dekni le- és felszerelésének.
Már meg ne sértődj, de ez olyan butaság. Ennek hiánya pont a hanyag karbantartásokra is utalhatna. Visszautalnék magamra: a 14 éves off autóban vastagon áll a por a motortérben, holott már vezérműtengely is volt kiszerelve belőle. Az on autón sem látszik a két vezérléscsere, persze hozzá értő szakember végezte.
Egyúttal cserélhetőek a gumi fékcsövek is, "nevenincs" beazonosíthatatlan gyártású szutykok nem ajánlott, nem a márkát kell keresni, de ne legyen valami beazonosíthatatlan fos, a gyári teljesen jó.
még a szellőző kattogását sem volt időm megnézni az ajánlott vízelvezető takarítással máris van egy másik probléma :D
fékezéskor hátulról (talán jobb oldal) hangos súrlódó hangot lehet hallani. Ha abba hagyom a fékezést akkor még utána guruláskor / gyorsításkor is adja a hangot egy darabig és abba hagyja. kb. 30km használattal ezelőtt kezdte, de mire haza értem már a gyalogosok furcsán néztek amikor fékeztem a zebra előtt.
Mi lehet a probléma? Fékcsövek fél éve voltak cserélve.
Akkor szabad a gazda: az újságirók elmentek bulizni és összeszedtek két hölgyet valami szórakozóhelyen. A hazafelé úton kicsit "megtesztelték" a kocsit, melybe belefért néhány jól sikerült ugratás is. A két hölgyike a hátsó ülésen nem volt bekötve és a fejük többször is belevert a tetőlemezbe, ami igencsak kipúposodott... Amikor a kocsit visszaadták, és a márkakereskedő kifogásolta a hátsó üléssor magasságában lévő igencsak szembeötlő puklikat, akkor az újságiró megjegyzezte " akkor lehet, hogy tényleg fájt a fejük és ezért nem akartak feljönni hozzánk...."
Utána ezt az autót a lakatosműhelyben kipofozták és valaki megvette, mint 10ekm-es bemutató autót.
Enyém is Svájcból jött, és tökéletes állapotban van. Füstölést hírből sem ismeri, de úgy húz, hogy öröm vele autózni. Csak hát a jelenlegi élethelyzetünkben nem a diesel autó az optimális.