Keresés

Részletes keresés

frissszél Creative Commons License 2015.04.17 0 0 3254

Csakhogy az álomnak és az angyal megjelenésének előbb kellett történnie, mert

az alapján mondta, és tette, amit. Később csak elmesélte feleségeinek, mi történt.

Jákob Isten utasítására cselekedett.

Az igaz, hogy minden istenfélő emberért megáldja az Úr a környezetét.... de meg is

büntetheti...

Ez így van ma is. :D

Előzmény: magyarpityu (3252)
magyarpityu Creative Commons License 2015.04.17 0 0 3253

Köszönöm, hogy elolvastad és megtiszteltél a válasszal, de nem tudom, mire gondolsz! Isten Jákóbnak is megerősítette azt az ígéretét, amit Ábrahámnak és Izsáknak adott (I. Mózes 28,11-15). Isten állta a szavát, erről írtam. Tehát nem Jákób faragott vesszőkkel való mesterkedése miatt szaporodott a nyáj, hanem mert Isten Jákóbbal volt.

Pedig Jákób nem is igazán hitt Istennek: Ha velem lesz Isten, ha megőriz engem, ha ad nekem ételül kenyeret és öltözetül ruhát (ó, milyen kevésre tartotta Istent, legalább a napi betevőm legyen meg, és a seggem ne lógjon ki a gatyából - ez nem szerénység, nem a mindent Isten kezébe helyező teljes és feltétlen bizalom szava, ami a mindennapi kenyeret is Istentől várja és Istennek köszöni meg, hanem ez kishitűség), ha épségben visszatérek apám házába, na, majd akkor az Úr lesz az én Istenem (I. Mózes 28,20-21).

Aztán valahogy elfelejtődött ez a fogadkozás, volt Jákóbnak elképzelése, tudta, mit akar, és végre is hajtotta! De milyen jó, hogy végül mégis ráébredt, Isten vele volt, vigyázott rá! Milyen áldott felismerés is ez, mikor mi magunk csodálkozunk erre a saját kerülőútjaink, bukásaink, vagy éppen sikereink után!

Előzmény: frissszél (3251)
magyarpityu Creative Commons License 2015.04.17 0 0 3252

Szia!

Nem mond ellent állításodnak Isten Szava? Vagy fordítva? Állításod Isten Szavának? - kérdezed

Ezt neked kell eldöntened!

Jákób hosszú szolgálat után már hazamenne családostul, és kéri Lábánt, hogy engedje el őt:

"Lábán azt felelte neki: Bárcsak elnyerném jóindulatodat! Megtudtam a jelekből, hogy teérted áldott meg engem az Úr. És hozzátette: Szabd meg a béredet, amit szeretnél tőlem, és én megadom neked! Jákób azt felelte neki: Te tudod, hogyan szolgáltalak, és mivé lett nálam a jószágod. Az a kevés, amid érkezésem előtt volt, sokra szaporodott, mert megáldott téged az Úr a lábam nyomán. De mikor tehetek már valamit a magam családjáért is? Ekkor Lábán azt kérdezte: Mit adjak hát neked? Jákób így felelt: Nem kell adnod nekem semmit, ha megteszed ezt az egyet: Tovább legeltetem és őrzöm a nyájadat. De ma végigjárom egész nyájadat. Különíts el abból minden pettyest és tarkát, meg minden feketét a juhok közül, és a kecskék közül is a tarkát és a pettyest: ez legyen a bérem." (I. Mózes 30,27-32)

Jákób ötlete volt a nyájat különválasztani. Majd mikor Lábán és fiai rájöttek, hogy rászedték őket, Jákóbnak menekülnie kellett, és itt jön Jákób Istenre hivatkozó magyarázata az általad idézett részben. Lám, milyen csodálatos Isten szeretete, megáldotta Lábánt Jákóbért már akkor, amikor Jákób még Jákób (csaló) volt!

Előzmény: frissszél (3251)
frissszél Creative Commons License 2015.04.17 0 0 3251

A Biblia, mikor Jákób trükközéséről ír, azt mutatja be, hogy mi volt Jákób szívében! Az ő neve azt jelenti: csaló. Kicsalta az elsőszülöttségi jogot, ezért is kellett menekülnie otthonról, itt is csalással és ügyeskedéssel akar gyarapodni, és ez sikerül is neki! Ma is, de sokszor történik így, ám az Ige arra int és bátorít, hogy ne irigykedjünk a kevélyekre, látván a gonoszok jó szerencséjét! Jákób rászedte Lábánt. Isten belement a játékba? Miért nem koppintott Jákób orrára? (Ó, nagyon is derékon ragadja majd a Jabbók révénél, amikor majd eljön ennek Istentől rendelt ideje.)

Szia Pityu!

Nem mond ellent állításodnak Isten Szava? Vagy fordítva? Állításod Isten Szavának?

1Móz 31:4  Üzent tehát Jákób, és kihívatta magához Ráhelt és Leát a mezőre, a

nyájához,
1Móz 31:5  és ezt mondta nekik: Látom atyátok arcán, hogy nem olyan hozzám,

mint azelőtt.

De az én atyám Istene velem volt.
1Móz 31:6  Ti pedig tudjátok, hogy teljes erőm szerint szolgáltam atyátokat.
1Móz 31:7  De atyátok megcsalt engem, és tízszer is megváltoztatta béremet.

Mindazáltal Isten nem engedte, hogy nekem kárt okozhasson.
1Móz 31:8  Mikor azt mondta: A pettyesek legyenek a te béred, a juhok mind

pettyeseket ellettek. Ha azt mondta: a csíkos lábúak legyenek a te béred, a juhok

mind csíkos lábúakat ellettek.
1Móz 31:9  Így vette el Isten atyátok jószágát, és adta nekem.
1Móz 31:10  Mert a juhok foganásának idejében a szememet fölemeltem, és

láttam álmomban, hogy íme, a juhokat hágó kosok csíkos lábúak, pettyesek és tarkák.
1Móz 31:11  Akkor mondta nekem Isten angyala álomban: Jákób!

És én feleltem: Ímhol vagyok!
1Móz 31:12  És ő ezt mondta: Emeld föl szemedet, és lásd meg, hogy amely kosok

a juhokat hágják, azok mind csíkos lábúak, pettyesek és tarkák.

Mert láttam mindazt, amit Lábán tett veled.
1Móz 31:13  Én vagyok ama Bételnek Istene, ahol emlékoszlopot kentél fel, és

ahol fogadást tettél nekem. Most kelj fel, menj ki e földről, és térj vissza szülőföldedre.

Előzmény: magyarpityu (3250)
magyarpityu Creative Commons License 2015.04.17 0 0 3250

Szia!

A Károli fordításban nincs ok-okozati összefüggés Jákób mesterkedése és a jószágok külleme között! Nézd csak:

"És a juhok a vesszők előtt foganának és ellenek vala csíkos lábúakat, pettyegetetteket és tarkákat." (I. Mózes 30,39)

Jákób megfigyelte, hogy a csíkos vagy tarka jószág utódja sokkal gyakrabban csíkos vagy tarka, mintsem hófehér, sőt, a hófehér jószágoknak is lehet tarkabarka utódja. Ezt ma is így figyelhetjük meg, sőt, mi már tudjuk is ennek a tudományos magyarázatát! Jákób nem tudhatta jelenség genetikai hátterét, ő levont egy következtetést a saját tapasztalata és elgondolásai szerint.

A Biblia, mikor Jákób trükközéséről ír, azt mutatja be, hogy mi volt Jákób szívében! Az ő neve azt jelenti: csaló. Kicsalta az elsőszülöttségi jogot, ezért is kellett menekülnie otthonról, itt is csalással és ügyeskedéssel akar gyarapodni, és ez sikerül is neki! Ma is, de sokszor történik így, ám az Ige arra int és bátorít, hogy ne irigykedjünk a kevélyekre, látván a gonoszok jó szerencséjét! Jákób rászedte Lábánt. Isten belement a játékba? Miért nem koppintott Jákób orrára? (Ó, nagyon is derékon ragadja majd a Jabbók révénél, amikor majd eljön ennek Istentől rendelt ideje.) Isten hosszútűrő, és szeretete formálta Jákóbot. Ezt olvassuk a Bibliában:

"Avagy megveted az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít?" (Római levél 2,4)

Az előzmény a felszínesen, elhamarkodottan és gyűlölködve ítélő ember felfuvalkodott önhittségének szűklátókörűségéről beszél, miszerint az ilyen ember észre sem veszi, hogy önmagát ítéli, mikor így gúnyolódik. Isten jósága megtérésre indít, ez a kulcsa Jákób történetében a csíkos faágakkal való mesterkedésnek is. Nem áldja meg Isten az emberi fondorlatokat, nem hitelesíti az eredményesség az ember ügyeskedését, de Isten jósága ott is bőven árad, ahol a saját maga okosságában, képességeiben bízó ember nem az Urat hívja segítségül (Jákób sem Istent hívta segítségül, hanem a saját tapasztalatában és huncutságában bízott, sőt, a látszat is mellette szólt, mert szépen gyarapodott a rá bízott nyáj). Ennek oka Isten jósága, ami megtérésre indít! Micsoda kegyelem van Isten megtérésre indító jóságában!

Tulajdonképpen örvendek, hogy ezt előhoztad, mert csak most gondoltam át, hogy itt valójában Jákób leleményességében az Isten nélkül okoskodó emberi szándékot láthatjuk, és a történet Isten türelmes kegyelmét és gondviselő szeretetét mutatja, ahogyan nem igazságos ítéletével (amivel megérdemelten sújthatna mindannyiunkat), hanem megtérésre indító jóságával viszonyul hozzánk, amiért is dicsőség az Atyának!

Én a Károli fordítást használom, de valóban, az új fordítású Biblia ok-okozati összefüggést mutat: "Ott párzott a nyáj a vesszők előtt, és ezért csíkos lábúakat, pettyeseket és tarkákat ellett a nyáj." (I. Mózes 30,39)

Nem tudom, az eredeti szövegben szerepel-e az 'ezért' szó (vagy bármi más oksági viszonyra utaló nyelvtani szerkezet), ami a tarkabarka utódok születését a faragott ágak látványa következményének tartaná. Ennek utána lehetne járni, ám egy bizonyos, Károli -aki Jákóbhoz hasonlóan szintén nem ismerte a jelenség genetikai magyarázatát, így magától értetődően akár láthatna is okság összefüggést a két dolog között-, ám az eredeti szövegben mégsem látott ok-okozati összefüggést Jákób meghántott faágai és a jószágok utódainak mintázata között. Károli ragaszkodott az eredeti szöveghez (vannak fordítások, melyek nem az eredeti szöveg lehetőleg betűhív visszaadására, hanem a magyarázására törekszenek, na ilyenkor becsúszhatnak fordítási félreértelmezések, ezért érdemes több fordítást is összevetni, ha nem értjük az eredetit)! Viszont én megbízok Károliban, ha ő nem látott oksági összefüggést (Károli jól beszélte a Ószövetség nyelvét, és alaposan ismerte annak a történelmi kornak a kultúráját), hiszen a szövegkörnyezet sem támasztja alá, hogy a faragott vesszők látványa bármilyen hatással lett volna a tarka utódok megszaporodására.

A másik ábrádhoz csak annyit fűznék, hogy szerintem a szövegkörnyezetéből kiszakított idézetek egymással szembe állítása nem túl meggyőző, bár akinek ennyi elegendő, hát nem vagyunk egyformák. Amúgy tudsz arról, hogy a Bibliában szerepel az is: nincs Isten? Ez is rendszeresen visszatérő érv szokott lenni itt a fórumon (természetesen ugyanígy, kiszakítva a szövegösszefüggésből)...

Előzmény: pudingman (3249)
pudingman Creative Commons License 2015.04.16 0 0 3249

"Ha a Bibliát figyelmesen és előítéletek nélkül olvasod, akkor sok mindenre választ kapsz."

Ehhez mit szólsz? :)

És ehhez? :)

Előzmény: jablonka4 (3231)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 3248

Javaslom, hogy beszélgess Reikisekkel, Pránanadisokkal. Ők segíthetnek a további ébredésedben.

Egyrészt jó ideje ébren vagyok, lassan az alvásra kell gondolnom. 6 x elszállt, de a lélekvándorlásnak még csak a szele sem csapott meg. Biztos csak földrajzi-kulturális okokból:- Vagy a keresztény papok átbactak.

No má mindegy!

De különben nem is tetszene, nem is kéne nekem a szamszara. Akkor meg minek beszélgessek az Általad emlegetett ébresztő csapatokkal?:-)

Előzmény: roba76 (3246)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 3247

Így van. És nagyon érdekes. De nem annyira fontos.

Az Isten nem sokat foglalkozhat a saját nevével, mi emberünk viszont akár ölünk is érte:-(

Előzmény: Paleokrites (3245)
roba76 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 3246

Üdv!

Az idézetek a biblából származnak, de a papok homlokegyenest az ellenkezőjét tanítják. Itt látszik, hogy az általuk képviselt vallásnak semmi köze a Jézusi tanításokhoz. Nem cél, hogy felébredj az általuk fenntartott sötétségből. Azért, mert amíg bűnösnek és esendőnek tartod magadat, addig befolyásolható, irányítható és ezáltal esendő vagy.

A szellemi lényünk örök és halhatatlan:

Mózes I. könyve 2/7. rész: „És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő órába életnek lehelletét. (Az Isten tett magából minden emberbe, ezért vagy Isten {fia}). Így lőn az ember élő lélekké.”

A fizikai világ megtapasztalására fizikai testre van szükségünk, amit 60, 70, 80, (kinek mennyi) évente lecserélünk. Tapasztalni és tanulni jövünk ide a földre: 

János evangéliuma 17/14-16: ... nem e világból valók, amint én sem e világból vagyok. Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem, hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem e világból valók, amint én sem e világból vagyok.

Mikor megértetted, hogy az általad véletlennek gondolt és átélt események (negatív, pozitív) megtörténésének valódi oka a múltbéli gondolataidnak, szavaidnak, tetteidnek és mulasztásodnak köszönhető (amit te vetettél). Rájöttél, ha te csak jót adsz másoknak, akkor megsokszorozódva fogod visszakapni és csak a jót. Ha valaki megbánt, megaláz, azt te nem akarod visszaadni az elkövetőnek, hanem az ítélkezést az Istenre bízod. Mert amit mással teszel, magaddal teszed és te nem akarsz rosszat visszakapni az életedben. Ezzel hozzájárulsz egy jobb világ létrejöttéhez.

A lélek a hardver, fizikai test a szoftver. A hardveren többféle szoftver futtatható egymás után.

Javaslom, hogy beszélgess Reikisekkel, Pránanadisokkal. Ők segíthetnek a további ébredésedben.

Előzmény: jablonka4 (3236)
Paleokrites Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3245

ahogyan sok vallásban nevesítve van, de mindig van egy titokzatos név nélküli is, ahogyan a szentlélek-szent szellemnek sincs más neve, mint a nagy szent.... :)

Előzmény: jablonka4 (3244)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3244

Bizony, a Bibliában is van névtelenítő vers az égő csipkebokros jelenetben : "Vagyok aki vagyok".

Előzmény: Paleokrites (3243)
Paleokrites Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3243

Nem nevezem meg egyáltalán, nem ismerem a nevét...

Előzmény: jablonka4 (3242)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3242

Nem, nem hasonlít egyik szent írású istenekre sem!

Szinte látom!:-)

Én nem is Istennek hívom, mert ez is olyan tömbszó!

Ezt is értem. Azt már meg se merem kérdezni, konkrétan minek nevezed.

Előzmény: Paleokrites (3241)
Paleokrites Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3241

:) Nem, nem hasonlít egyik szent írású istenekre sem!

Én nem is Istennek hívom, mert ez is olyan tömbszó!

A biblia nem mérvadó a számomra, se az ó, se az újnak mondott...., mert ez felett sokkal nagyobb, valódibb van!

A biblia tényleg arra való, mint minden irodalmi, avagy művészeti mű, amire taníthat, nevelhet, avagy jobbá tehet... és nem hitetésre!

Előzmény: jablonka4 (3240)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3240

Értelek. Időnként persze nekem úgy tűnik, hogy valakire mégis csak hasonlít a Te Istened is (mintha az Ádámmal meg a  Mózessel való pertu konverzációja akár még  valós is lehetett) , de hát a fejedbe teljesen nem tudok (és akarok) belelátni..-)

Előzmény: Paleokrites (3239)
Paleokrites Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3239

Nincs ezzel gond, de egy biztos, ha van " ISTEN " emberi fogalomzavarral mondva, az nem olyan, az nem az, amit a vallások hittételeikben, dogmáikban, tanításaikban kínálnak, tehát ha bármiben úgy érzem, segített a sors alakító, akkor nem Jézusnak, Allahnak, Buddhai isteneknek adok hálákat, hanem annak a lehetséges létezőnek... 

Igaz, bárki annak ad hálákat, azt a valakiféle nevesítettet imádja, szereti, amelyik számára képbe jön, egyéne, közössége válogatja, de én nem!

Előzmény: jablonka4 (3238)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3238

Az Istennel kapcsolatban nincsen "biztos emberi tudás", talán még teljes megtapasztalás sem.

Így hát maradnak a feltételezések, hiedelmek, vallási tételek, a "szív hagjai" ... meg a saját eszünk próbálkozásai.

Másfelől az Isten teljesen megfosztani emberi fogalmaktól (szándék, akarat, kapcsolatkeresés, elvárás. szeretet...) ugyan logikusnak tűnik, csak mire megyünk vele? Minek az embernek egy elérhetetelen-arctalan-személytelen-embertelen nagy kozmikus teremtő izé? Az olyan,  mintha nem is lenne.

Előzmény: Paleokrites (3237)
Paleokrites Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3237

Nos, minden addig feltételezhető, ami meg nem valósul, állítani valamit a biztos tudás nélkül, akár egy mesekönyv, valláshiedelmi írásokra, eszmékre építeni, hiábavalóság!

Nem voltunk soha Isten képe, sem hasonlatossága, csak akkor lenne érvényes, ha ő maga, mint Isten ember lenne!

Azon jelzők, amiket a bibliai szerzők, írók, szerkesztők és rajongó elmék szültek egy mindenható-mindent tudó, örökké élő létformára, mint Isten fogalomra, csupán hit kérdése és nem a valóság bizonyítványa!

Előzmény: jablonka4 (3235)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3236

Nem meggyőzőek az idézetek.

Másfelől: Te el tudod  képzelni a lelkedet más testben? Vagy szeretnéd?:-)

Előzmény: roba76 (3233)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3235

Mire alapozod?

Nem alapozom semmiféle  bibliai vagy nem bibliai "írásra", ígéretre, dogmára.  Emberi ésszel nem lehet mást mondani, mint hogy - amennyiben nincs örök élete az embernek - akkor az Isten - ha létezik - nem igazságos a "képmásával" szemben.

Előzmény: Paleokrites (3232)
Paleokrites Creative Commons License 2015.03.28 0 0 3234

A bibliában nincs szó reinkarnációról, de szerintem különálló lélekről sem, ha lenne, az máris spiritiszta tanításnak tűnne! 

Igaz a pünkösdi mozgalom hitemberei között voltak halottidézők is....? Ja..., ám jó lenne ha elmagyaráznád az újjászületés misztériumát, ahogyan azt állítólag a sohasem író Jézus mondta Nikodémusznak!

Aztán azt is mond el, a lélek hogyan marad ugyan az a test nélkül, ez a lélek egy külső parazita? Az emberi lélek tulajdonságól független élősködő, vagy mire jó?

Előzmény: roba76 (3233)
roba76 Creative Commons License 2015.03.26 0 0 3233

Reinkarnáció a Bibliában

János evangéliuma 3/4: Monda néki Nikodémus: Mi módon születhetik az ember, ha vén? Vajon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor , és születhetik-é?

János evangéliuma 3/3: Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony  mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát. (Mivel a test elporlad, csak másik testben lehet itt a földön újjászületni, de a lélek ugyanaz marad).

János evangéliuma 3/7: Ne csodáld hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

Jób könyve1/21: És monda: Mezítelenül jöttem ki az én anyámnak méhéből és mezítelen térek oda, vissza.!!!!!!!!!!!

Máté evangéliuma 16/13-14: Mikor pedig Jézus Czézárea Filippi környékére méne, megkérdé tanítványait, mondván : Engemet embernek Fiát, kinek mondanak az emberek? Ők pedig mondának: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek; némelyek pedig Jeremiásnak, vagy egynek a próféták közül.

Máté evangéliuma 17/12-13: De mondom néktek, hogy Illés immár eljött, és nem ismerék (másik testben jött el, de a lélek ugyanaz maradt) meg őt, hanem azt mívelék vele , amit akarának. Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik.

Lukács evangéliuma 1/17: És ez ő előtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a fiaikhoz térítse, és az engedetleneket az igazak bölcsességére, hogy készítsen az Úrnak tökéletes népet.

Lényünk lényege (lelkünk) már odaát létezett. Különben miként mondaná az Isten Jeremiásnak Jeremiás könyve 1/5: Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijövél, megszenteltelek; prófátának rendeltelek a népek közé.

János evangéliuma 9/1-2: És amint eltávozék, láta egy embert, aki születésétől fogva vak vala. És kérdezék őt tanítványai mondván: Mester, ki vétkezett, ez-é vagy ennek szülei, hogy vakon született? (Hogyan születhet valaki a saját vétke miatt vakon? Csak abban az esetben, ha már élt itt a földön előző életében, vétkezhetett.)

János evangéliuma 6/45: Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő. (Jézus ezt a földön mondja el, hiszen hozzá jönni csak a földön lehet. De az Atyára hallgatni, és nála tanulni csak a szellemvilágban.)

Máté evangéliuma 13/52: Ő pedig monda nékik: Annakokáért  minden írástudó, aki a mennyeknek országa felől megtaníttatott, hasonlatos az olyan gazdához, aki ót és újat hoz elő az ő éléstárából.

János evangéliuma 17/14-16: Én a te igédet nékik adtam; és a világ gyűlölte őket (Jézus igaz követőit), mivelhogy nem e világból valók, amint én sem e világból vagyok. Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem, hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem e világból valók, amint én sem e világból vagyok.

Az Atya mellet élve szellemi lényként képtelenek vagyunk igazolni a Hozzá való hűségünket. Ezt csak a földre leszületve, a Jézus által bemutatott Út vállalása által tehetjük meg.

Záró gondolatok:

Vatikánról: Péter apostol vagy Szent Péter a tizenkét apostol egyike, Jézus tanítványa, a katolikus hagyomány szerint Róma első püspöke   Kr. u. 33-tól haláláig. Már püspöksége előtt is a Sátán irányítása alatt állt és áll ma is a katolikus egyház: Márk evangéliuma 8/33: És ő megfordulván (Jézus) és az ő tanítványaira tekintvén, megfeddé Pétert, mondván: Távozz tőlem Sátán, mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem emberi dolgokra. (Ami gyökerében romlott az nem hozhat jó termést később se.) Máté evangéliuma 7/17: Eképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. p

János evangéliuma 8/12: Én vagyok a világ világossága:. (Jézus)

Máté evangéliuma 5/14: Ti vagytok a világ világossága. (Minden ember. Tehát ugyanazok vagyunk, mint Jézus: Istennek Fiai.)

János evangéliuma 14/12: Bizony mondom néktek: Aki hisz én bennem, az is megcselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az Atyámhoz megyek.

János evangéliuma 17/21-23: Hogy mindnyájan egyek legyenek; amint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: . És én azt a dicsőséget, amelyet nékem adtál, ő nékik adtam, hogy egyek legyenek, a miképpen mi egy vagyunk  (Jézus bátorít, hogy ismerd fel az Atyával, Jézussal és a mindennel való egységedet).

Pál I. levele a Korinthusbeliekhez 6/19: Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek a temploma (Isten országa bennünk van, nem a templomban), amelyet Istentől nyertetek; és nem magatokéi vagytok?

Zsoltárok könyve 82/6: Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:.

Apostolok cselekedetei 17/27-28: Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem: Mert ő benne élünk mozgunk és vagyunk;.

„Ne építsetek az én atyámnak templomokat, mert az én atyám temploma a Világ: egy mező a csillagos ég alatt, egy hold sütötte tengerpart, egy liget, vagy egy barlang, ahol a nimfák játszadoznak. Ez a templom nem az, amit az ember épít.” (Apokrif) 

Az Isten a Teremtő és az egész világegyetem a teremtés is egyben, ami folyamatosan tágul. Isten benne van mindenben, ez az Egység a Mindenség. Minden Istenből lett, mindent átjár az Isteni energia (fény). Mivel Te is annak  a része vagy éppúgy a felebarátod (haragosod, vagy csak egyszerűen akivel nem szoktál beszélgetni) is. Azért mert ő megbánt, megaláz stb., az nem jogosít fel arra, hogy te is az ő szintjére süllyedj, mert akkor Te sem vagy különb nála. Mutass példát, ha rászorul és engedi! segíts neki (pld. főzz le egy kávét, ha nem volna rá ideje, mert siet stb.). Ha gondolkodásmódot váltottál, akkor az Isten megteremti ennek a lehetőségét hidd el. Egyszerűen nincs véletlen élethelyzet. Mert aki a másikkal rosszat tesz, „belerúg” a másikba, az saját magával teszi, „rúg bele” (minden az 1 /= Isten/, az egység része) és visszakap mindent az életben látszólag véletlen, negatív események élethelyzetek által.

Azt kérem Tőled most, hogy légy önző és gondolj Magadra: Tégy mindenkivel Jót, főleg azzal is, akitől pozitív dolgot nem várhatnál. (Ez a Jézusi keskeny, göröngyös út.) Annak tudatában, hogy jó magot vetve és megkamatozva sokszorosan fogod majd visszakapni és olyan események és sikerek érnek majd, hogy eszedbe jut felnézni az égre és azt mondani: Köszönöm Atyám.    

Paleokrites Creative Commons License 2015.03.25 0 0 3232

Mire alapozod?

Előzmény: jablonka4 (3228)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.25 0 0 3231

Ha a Bibliát figyelmesen és előítéletek nélkül olvasod, akkor sok mindenre választ kapsz.

A második kérdésedre meg azt tudnám válaszolni:

Ha nem halunk meg, nem tudjuk értelmezni a halhatatlanságot sem.

De mi az emberiségellenes a kereszténységben? Nem izmus.

Előzmény: pudingman (3230)
pudingman Creative Commons License 2015.03.25 0 0 3230

Hogy miért zavar a kereszténység? Azért amiért a fasizmus meg a kommunizmus zavar: emberiségellenes.

Milyen lesz az az öröklét, miután elrohadtál a föld alatt, vagy elégettek a krematóriumban?

A másik: miért teremtett minket halandónak, ha azt akarja, hogy halhatatlanok legyünk?

Előzmény: jablonka4 (3229)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.25 0 0 3229

Ez az, hogy ha csak a földi életet vesszük figyelembe, akkor nem igazán találunk benne isteni igazságot.

A keresztények éppen azt hiszik és remélik, hogy az Isten az öröklétben adja meg azt.

Téged ez miért zavar?

Előzmény: pudingman (3227)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.25 0 0 3228

Akkor nem igazságos az Isten!

Előzmény: Paleokrites (3226)
pudingman Creative Commons License 2015.03.25 0 0 3227

Ti keresztények, akik egy ilyen gonosz undorító lényt imádtok.... Még szerencse hogy csak a fejetekben létezik :)

Az fél, aki ezt a primitív mesét nem hiszi? He,he.. ez jó :)

Bécsben, a Szent Anna gyerekkórházban tolmácsoltam pár évig, és láttam rengeteg szülöt szenvedni, megörülni (hosszú ö-vel, de nekem nincs, öngyilkosnak lenni, akinek a gyereke meghalt rákban. 

Szerinted, ezek majd jól végzödnek? 

Ugyanakkor sztálin, hitler meg társai elég jól éltek. Miért nem ök haltak meg gyerekként?

Előzmény: jablonka4 (3221)
Paleokrites Creative Commons License 2015.03.25 0 0 3226

Isten nem ígért örökéletet senkinek...

Előzmény: jablonka4 (3225)
jablonka4 Creative Commons License 2015.03.25 0 0 3225

Nem bírsz továbblendülni az Ószövetségen, pedig már megállapodtunk, hogy azt is, meg az újat is emberek írták.:-)

Egyrészt mintha hinnéd a Teremtő Istent, de abban nem tudsz hinni, hogy az emberi egyénnek örök életet adna. Milyen isteni képmás (mózesi formula!:-) az , aki végleg meghal? Vagy az Isten is meg fog halni?

Előzmény: Paleokrites (3224)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!