Keresés

Részletes keresés

Bütykös Bolha Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1822

xxx8:

Nem volt semmi, vihar csak ez a történet, hogy valahol valaki zárt közösségben élnek, tökéletes egészségnek örvedve halnak meg matuzsálemi korban több verzióban is ismert. Hallottam én én ezt kaukázussal, afrikával, nepáli titkos kolostorral. Csak az nem derült ki számomra, hogy mi a magas kor, mennyien érik meg a megszületettekből....

Más:

Szerintem naivitás azt hinni, hogy a gyógyteak mások mint az egyéb termények. Azokat is csak termesztik valahol, növényvédik, lombtrágyázzák kutya, madár levizeli, leszarja, a tisztító gépsoron meg végig megy, ami persze tisztítja, de nyilván nem tökéletesen. Az év végén a mérlegben soha se szerepel, hogy mennyi kutyaszart, téglaport, maltert csomagoltak hozzá, csak az hogy mennyi volt a haszon a kamillaföldből. Azt gondolom, hogy csak akkor lehetsz biztos abban, hogy valalmilyen termény "bió" ha magad, magadnak termeled a magad földjén. Amíg profitérdekelt szervezet állítja elő a termény, meg a gyógynövény, addig mindíg át leszel vereve, és a félig meddi bió cuccokért vidáman kifizeted a gatyádat is.

a Bütykös Bolha

bokor Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1821

Ha nem ismered a Götzöket érdemes megnézni őket, itt. Van köztük hagyományos alvó, meg naglánybaba, meg gyönyörű plüssök nem túl olcsóért, meg gyűjtőknek való gyönyörűségek méregdrágáért. Sajnos a márkaboltjaik bezártak, de játékboltokban lehet kapni, nem marad az ember gyereke jó minőségű baba nélkül...

Bocs az offért...

Előzmény: gyomnövény (1820)
gyomnövény Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1820

A götz-babát nem ismerem, az az én gyerekkoromban nem volt annyira elterjedt. Csak barbie-jaim voltak meg hagyományos alvós babák és macik. Utóbbiakkal kevésbé szerettem játszani, inkább csak iskolás korom elött.

Fadarabokkal, botokkal csak kinn a szabadban játszottam, otthon egyedül a ceruza volt az egyetlen fából készült tárgy, amivel szerettem játszani (rajzolni), de azt nagyon. :) 

Volt fa építöjátékom is, de abban pont az idegesített, hogy lecsúsznak egymásról a darabok, nem lehetett rögzíteni mint a legót. Kértem is a szüleimet, hogy adják oda valaki másnak. :P 

A mesefigurákra visszatérve: a waldorfosok sz.v.sz többet ártanak, mint használnak a gyerekeknek, ha abszolút ki akarják tiltani az életükböl a tévét vagy a mozit, a mesefilmek alapján kiadott képeskönyveket vagy újságokat és "megbélyegzik" a gyerekek kedvenc mesefiguráit! Azzal egyetértek, hogy a gyerekeket elsösorban arra kell ösztönözni, hogy kinn a szabadban játsszanak sokat és otthon vagy az óvodában/iskolában is "értelmes" játékokkal foglalják el magukat és ne a tévé/számítógép nevelje fel öket mint elektromos babysitter (villanypásztor). Azzal viszont nem, hogy abszolút tiltsuk ki a tévét a gyerekek életéböl. Szerintem rengeteg igényes rajzfilm, bábfilm és ifjúsági film van (igaz, mostanában már nem készül sok jó, vagy nem a jókat importálják), amit érdemes a legtöbb gyereknek megismernie; söt, a "gyerek-alapmüveltséghez" hozzátartozik.

A gyerekeknél egy (vagy több) mesehös van olyan fontos, mint az a kis plüssállatka vagy baba, vagy bármi más, amivel elalszik éjjel vagy dédelgeti, ha szorong.

Előzmény: Törölt nick (1813)
xxx8 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1819
Az biztos, hogy ősanyánk sem laboratóriumi körülmények között szedte, és szárította a gyógynövényeket.:) Igazad van, mostanság a biótól, a nyerskonyhától, és a mit tudom még mitől várunk csodákat. Ha szar kerül a palacsintába, ami régiben is benne volt: felháborodunk.:) Legutóbb az osztotta meg az országot, hogy melyik megasztáros kislány nyerjen: most a húsevők és növényevők között indul el a harc?;)
Előzmény: AliceCsodaországban (1812)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1818
Az alapelv nekem is tetszett de a gyakorlat,no és a micimackó ilyentén való kezelése nem.A fiam nálunk mindig anya kismackója volt erre kiderül valami bűnös jószág.:)).Tetszett volna pedig az egészséges életmódra nevelés és a természetközeliség,de így nem.
Előzmény: nettomazsola (1816)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1817
A fiam míg a lány oviban volt sokat nézegette és játszott is a barbikkal.Szegénykém,míg a nővére otthon volt rá sem mert nézni ,de mikor haza mentünk és csak 2-en voltunk titokban odalopakodott a házhoz és csendben játszott velük még előttem is szégyellte....
Előzmény: nettomazsola (1815)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1816
okosok szerint lehet azt jol is csinalni.
en nagyon szeretem a Wekerdy Tamast, ismerem, szomszedok voltunk evekig, o volt Magyarorszagon a Waldorf megalapito ... nagy Waldorf hivo ... eloszor ugy gondoltam amire o azt mondja, h jo az jo ... de kesobb elkepedtem ...
Előzmény: Törölt nick (1809)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1815
a LEGO ellenesseg az nekem egy tokhomaly .... sose fogom megerteni!
es en is szeretem a termeszetes anyagokat ... es aszobakbol kiuztem szinte minden muanyagot, de a muanyaglavorral semmi bajom ...

harom fiam van, igy a Barbie hal istennek kimaradt (hidegraz tole)
Előzmény: gyomnövény (1811)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1814

Hálistennek a Waldorf ovodák problematikájából kimaradtam, akkor kezdtek divatba jönni, mikor a gyerekeim iskolába mentek, de volt egy vezető ovónő ismerősöm akkor, aki tanulmányozta őket, ő azt mondta, hogy ha azt akarod, hogy oylan helyre járjanak a gyerekeid, ahol minden meg van nekik engedve és semmire nem tanítják őket, akkor irasd majd oda... persze ez csak egy vélemény... mindenesetre ugye ők a természetes játékok hívei úgy mint csak fából készült játék stb... lehet emiatt fújnak a Lego-ra - ami viszont szvsz a XX század egyik legnagyobb találmánya, a gyerekeim a Lego bűvöletében nőttek fel, és nagyon nagyon hasznos és kreatív játéknak bizonyult, arra kell csak ügyelni, hogy legelőször egy afféle alapdobozt vegyünk, amiből sokmindent lehet csinálni, a többi spéci Lego csak ezután jöhet.

A Barbie-val meg a lányaim ugyanezt csinálták, szerepjátékokat játszottak velük. Nagyon nagyon szerették őket, meg is őriztem mindegyik babát, még egí Michael Jackson baba is van... meg apa Barbie (Ken) gyerek Barbie-k... kár hogy nagymama meg nagypapa Barbie-t nem tudtam beszerezni anno...

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1813
Ajaj:)) a Waldorfnál a barbi az nem is 1 rossz pont egyszerre. Én azt sem akartam,de a lány kikönyörögte a kedvenc végül is a götz babák lettek. A lego azért nem jó ,mert műanyag és túl harsány színü.Csak fa játék a jó,de az sem kész forma hanem mondjuk egy göcsörtös fadarab ilyesmi.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1812

Őszintén szólva nem tudom mi a baj azzal az állati ürülékkel, ha valaki sajt maga kedvtelésére gyüjti pl. a gyogynövényeket, maga szárítja, akkor abban nincsen mikropicsányi állati ürülék? MIlyen állari ürülék lehet egy gyógynövényen, madárszar, guano,? Nem tudom az mennyire mérgező, de szvsz semennyire sem, bár elismerem, hogy ha TUDOM hogy ebben madárszar van akkor nem eszem meg.. de nem hinném, hogy kárt okoz. Az öcslém is evett másfél éves korában némi kutyaszart,  mindkét lányom megízlelte tulajdon pelenkája termését, míg nem néztem oda, semmi bajuk nem lett.

(Nopersze ez NEM  táplálék, csak kóstolgatás...)

Előzmény: xxx8 (1810)
gyomnövény Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1811

Hát igen, ez a ló másik oldala! A lego nem tudom milyen alapon kifogásolható, hiszen építöjáték, ami a fantáziát, a logikai képességeket fejleszti. Én mindig vagy barbie-t vagy lego-t kértem karácsonyra, és meg is kaptam! Nagyon sokáig játszottam ezekkel, a korábbi években kapott legókkal összeöntöttem az új készletet és a megnövekedett kupacból lehetett igazán jó dolgokat kibogarászni! :) Barátaim, unokatestvéreim is legón nöttek fel (ráadásul fiúk és lányok egyformán rajongtak érte) és mégis "ember lett belölünk". )

A barbie babát is sokan támadták, hogy torz szépségideált közvetít a kislányoknak meg nem helyes meztelen felnött testet látniuk még ha babáról van is szó (ezt föleg iszlám országokban visszhangozta a sajtó), de szerintem jó játék. Mi gyerekkorunkban különb történeteket találtunk ki és játszottunk el a barbie babákkal, mint ami bármelyik szappanopera-író fejében megszülethet! És mi játszottuk az összes szerepet - egyszerre voltunk írók, stylistok, fodrászok és színészek. :)

Előzmény: Törölt nick (1806)
xxx8 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1810

Két eset van: a konkurrencia tönkre akarja tenni az alternatív piacot, vagy tényleg szart lapátolnak a természetesnek (bió) eladott "gyógyteákba", a Julis nénik receptjébe.

Állati ürülék a gyógyteákban

2004-11-26 - Belföld

Magyarországon kapható gyógyteák többsége állati ürüléket is tartalmaz - derül ki a Gyógynövénykutató Intézet vizsgálatából.

Az intézet 12 gyógyteából 10-ben talált oda nem illő anyagot. A gyógyteák egy részében madártollat, rovarmaradványokat és üvegdarabokat is találtak.
A gyógynövények általában szigorú ellenőrzésen esnek át mielőtt a boltokba kerülnek. Az M1 híradója szerint a gyógyteák egy részét nem vizsgálták meg.

Forrás:hirstart.hu</P>

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1809
Hát az ovijuk már 11 éve is különös volt nekem,azóta ki tudja hová fejlődtek.
Előzmény: nettomazsola (1808)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1808
ok is WALDORF iskolaba fogjak adni a gyereket (nekem a waldorf nem igazan szimpatikus egyebkent ... elszektasodott az is)
Előzmény: gyomnövény (1804)
xxx8 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1807

"Ugyanazok az anyagok növényekből is "beszerezhetők" csak mindenféle káros mellékhatások nélkül."

Feltételezve, hogy hozzájutsz szigorúan ellenőrzött bió növényhez. Mert, hogy Julis néni azt mondja a piacon, hogy ebben az évben nem permetezett, de tavaly még nyomatta a műtrágyát (ezt nem mondja) akkor ugyanott vagy, mint egy génmanipulált csirkecombbal.

Előzmény: transzmoha (1751)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1806

Nem tudom ezt így kijelenteni,hát változó...

Azért a reform ovik is megér 1 misét ők is elég cső látók.A fiam ilyen oviba írattam de csak 1 napot járt.A legnagyobb gond az volt,hogy megmérgeztem a legoval,és tönkre tettem a matchboxokkal,és más egyéb műjátékokkal.Jahh és a micimackós takaróját is elkobozták,mert az szemét....

Előzmény: gyomnövény (1804)
gyomnövény Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1805

A közértekben kapható, zselatinos és E-betüs kocsonyát - bár ritkán eszem pont a mesterséges anyagok miatt - jobban szeretem, mint a házit tele vastag, jellegzetes szagú (ami magát a kocsonyát is áthatja) sertéshússal. Abban - mármint a közértes kocsonyában - csak valami vékony cipötalp-betétnek látszó darab van, az is az alján; úgyhogy leeszem a kocsonyát, a húst feldarabolva meg odaadom a macskának. :)

Előzmény: Törölt nick (1803)
gyomnövény Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1804

Itt Mo-n a gyerekközösségekben nagyon nem türik a másságot, sem a nevelök (óvónök, tanítók), sem a gyerekek! Nálunk biztosan különcködésnek ítélnék a vegetarianizmust, és gúnyolódási alap lenne. Kivéve talán a reform szemléletü óvodákban vagy oktatási intézményekben.

Előzmény: nettomazsola (1801)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1803
Az én kocsonyám zsírtalan és csak sovány husit rakok bele.Mondjuk az én gyerekeim sem szeretik és te bizony ha jól számolok(1 pohár félédes bor után) a lányomhoz állsz közelebb életkorilag.
Előzmény: Mikolt (1798)
gyomnövény Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1802

Én is 0-ás vércsoportú vagyok, mégsem hiányzik a hús.

Az eddigi megfigyeléseim alapján inkább a fiúgyerekek hajlamosak arra, hogy húst hússal egyenek (gyermekkorban szerintem a szervezet ösztönösen jelez, hogy mire van éppen szüksége, úgy látszik ez egy genetikai dolog lehet), és felnöttként is többnyire férfiakra jellemzö, hogy sok mindenröl le tudnának mondani, de a húsról nem. Azok a nök, akik szintén nem tudnának és nem is akarnak a húsról lemondani, szerintem még mindig ritkábban esznek húst mint "velük egykutya" férfi társaik.

Előzmény: AliceCsodaországban (1796)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1801
hat most ugy mukodik a dolog, h papa-mama nem eszik hust, a 2 kislany se.
egyutt laknak a nagyszulokkel es a papa occsevel aki eszik hust.
a gyerekek siman elfogadtak ... eddig semmi feszultseg.
iskolaban nem tudom mi lesz ... osztalykirandulason ... stb.
de sok helyen ez teljesen elfogadott es ahogy a repulon kerhetsz vegetarius kajat igy a suliban is, menzan is. meg a mcdonaldsban is van vegaburger!

hogy fogjak megelni a gyerekek, nem tudom ... de ahol toknormalis dolog, h mindenki valamiben "mas" ott ez nem olyan nagy szam.
ok eleve masok, mert magyarok Kanadaban, mert mittudomen ...

a masik csalad ahol 27 - 28 evesek a "gyerekek" azokat megkerdem ... mert Parizsban elnek ... de amig napi kapcsolatban voltunk, megtortent, h a kislany 6-7-8?? evesen valami babazsurbol ugy jott haza, h megevett 3 szardinias kenyeret. oke. egeszsegedre! ejjel kihanyta es tobbet nem volt tema.
Előzmény: Mikolt (1662)
gyomnövény Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1800

:))) Anyukámmal kezet foghatna!

Nekem úgy látszik szerencsém van: tényleg hamar telítödök, ha sós mogyorót eszem. Ha nagyon éhes vagyok és a normál kaja még sokára lesz kész, egy marék mogyoró, és megszünteti a maró éhséget, de az étvágyamat nem veszi el az ebéd/vacsi elkészültéig.

De ez csak a mogyoróra (esetleg mandulára, dióra) igaz, pattogatott kukoricára, chips-re, ropira már nem. Úgyhogy ezekkel már nekem is nagyon kell vigyáznom. :P

Előzmény: manojoe (1795)
tótágas Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1799

"pl. földimogyoróból egyszerüen nem lehet túl sokat enni."

Jaj, dehogynem! Sose érezted még másnap (vagy aznap este) hogy "most asszem elrontottam a gyomromat, egy hétig enni sem kívánok" ?! Na, az a sok :)

Előzmény: gyomnövény (1794)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1798
nalunk soha nem kellett ilyeneket enni szerencsere:) mai napig nem szeretem a rezgos dolgokat, mint kocsonya, disznosajt, a szalonnat sem. kicsinek mindig csirkemellet kaptunk, aztan felnottkorban jott a disznohus, es a marha. en nagyon szeretem a csirket meg a marhat, csak ujabban nem jon be. semmi tudatossag nem volt a leszokasban. olyan idoszakot eltunk at, hogy egyszeruen nem volt penzunk husra, mindig kenyeret tesztakat meg rizst ettunk, es csak hetvegen anyosnal volt hus. na attol a jo zsiros cucctol allandoan hasmenesem volt, igy szep lassan elmaradt. es egyszer eltunodtem, hogy mikor is ettem utoljara, es hat (akkor) masfel honapja. egyszeruen elszokott a gyomrom a zsiros kajatol.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1797
Én bizotsan tudom,ha anyu nem erőlteti a húsevést akkor gyerekként is eszem,de mai ésszel úgy gondolom csak így tudtam hatni a szüleimre,hogy nem eszem és amit eszem azt sem azt amit ők szeretnének.Én rengeteget híztam az utóbbi néhány évben,de azért mert "csokizabbáló " lettem,ha néhány napig korlátozom a sütit csokit remegek értük,mint valami rossz kábszeres:)).Húsféléből csak soványat eszem és felvágottat is ritkán,ha tudom korlátozni a szénhidrát csoki dolgaim,akkor olvadnak a kilóim lefelé.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1796

Bizony, papácska valószinűleg mókus volt előző életében...:-)))

Jelzem neki B vércsoportja van. Meg a nagyobbik lányomnak is, ő se nagyon eszik húst - de nem vegetariénus, csak ritkán eszik húst, ez ilyen egyszerű.

Nekem meg 0-ás a vércsoportom, és én szeretem a húst...

Szóval az emberek külonfélék.

Előzmény: manojoe (1795)
manojoe Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1795

Meg persze az olajos magvak, de azok hamar eltömítenek - pl. földimogyoróból egyszerüen nem lehet túl sokat enni.

Nem -e??? te nem ismered az apámat.

gyomnövény Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1794

Ez roppant érdekes! Gyerekkoromban nekem családi szokások miatt "kellett" szalonnát, körömpörköltet, hurkát-kolbászt, disznósajtot meg hasonlókat ennem, de igazán sohasem élveztem az ízüket; varázsa inkább a családi együttlétnek (nagyszülök, keresztszülök, unokatestvérek + mi együtt) volt. Meg a füszereknek. Például az abált szalonnát a tetején lévö fokhagyma-piros paprika páros tette ízletessé, a hurkát-kolbászt és a disznósajtot is a füszerek meg hozzá a savanyú uborka/káposzta. A sült szalonna (vagy sült virsli) is csak tojásrántottával és jó adag paradicsommal, paprikával volt finom; esetleg még hagymával is.

Már dolgozó felnött ember voltam, amikor egyszerüen megundorodtam a húsoktól. Az elöbbi példák pedig azt erösítették meg bennem, hogy régen sem szerettem én igazán a húsételeket, pusztán a család kedvéért ettem (nem kényszerítettek, csak én nem szerettem kilógni a sorból és finnyáskodni) és a füszerek, kísérö zöldségek kellemes íze "tévesztett meg".  Miért ne ehetném és élvezhetném a növényi eredetü ételeket önmagukban, miért "mellékesek" vagy "járulékosak" valamilyen húsétel mellett? - Tettem fel magamnak a kérdést. Amióta javarészt növényi eredetü kajákat fogyasztok, úgy érzem kiszélesedett számomra az íz-paletta és sokkal intenzívebbek az ízek, jobban élvezem az evést. És nem hízok! Mert nagyobb mennyiségü zsírt elsösorban a húsok tartalmaznak. A hideg húskészítmények (pl. felvágottak, virsli, szalámik) a zsiradékon felül meg rengeteg rákkeltö anyagot (tartósítószerek, állományjavítók, színezékek, stb.). Meg persze az olajos magvak, de azok hamar eltömítenek - pl. földimogyoróból egyszerüen nem lehet túl sokat enni.

Előzmény: Törölt nick (1782)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1793
Az 18 éve volt:)). Pamella Anderson elbújhatott akkor melettem,de nagyon rossz volt egyébként,tehénnek éreztem magam.
Előzmény: manojoe (1790)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!