már a lp-ből is azt néztem ki, de volt egy műsor a travel channelen (az is lp) a világ 20 legjobb merülőhelyéről. az első 5-ben van. tudod mi az első? sipadan....
Nem raktuk ki...
Nem várok ide etióp éhezőket sem :)
Én mondom, hogy Görögben drágább a kaja, maximum senki vagyok.
Azt hiszem itthon sem eszünk mindennap étteremben, és a boltban, pékségben, étteremben igenis drágább volt a kaja!
Különben is, mi van, ha előtte/utána fotóról van szó? XY a Finlandia elfogyasztása előtt és után :) Csak az utána fotót nem merték kirakni.
nézd, nekem egyébként szinte már-már családtagok (dzsúliát azért még nem érzem ilyen közelinek), olyan mintha beköltöztek volna ide az irodába. megismerhetem a család kf-i utazásait, szép együtt eltőltött perceit, még a karácsonyi pillanatokat (ott egyébként a műanyag flair székes bácsi teccik nagyon fején a tojástartó dobozzal - de most nem rakom be, hog yne érezd magad miatta kínban)is megosztjág velem és hozzám hasonló hálóvándorokkal. szóval fishlady és családja beszínezték napjaimat és elvégyom én is, utazni szeretnék az irodai álmodozás helyett. köszönöm, hogy meghallgattál, peace&szeretet
sharm el sheik. a lényeg: korall, snori, ezúttal búvárkodás, meleg. abz henyélős üdülés. olvasás a tengerparton, nagy úszások, felkészülés a télre.
lombok majd max jövőre, de én inkább a banda island-et (fűszer szigetek) választanám.
nagyban függ a szabadságtól.
Számomra nem az a baj, hogy valaki konzervet visz kajálni.
De
1. Idén elég sok útitársunk vitt magával kaját Montenegróba! Oda, ahol tényleg olcsóbb a kaja, mint nálunk. 13-15 euróból degeszre lehetett kajálni magunkat, és 1 euróért akkora hamburgert (ráadásul te rakhattad össze magadnak) lehetett venni, hogy volt amikor csak annyit ettem vacsorára, és nemcsak én, a párom is, aki nem kis darab.
2.
Olaszországban egy kisebb utazáson félpanzióval voltunk. A kaja mindig bőséges volt, és nagyon finom. Igazi könnyű, mediterrán ízekkel. Volt egy fickó, aki mégis minden alkalommal, mikor még épp csak elérakták a kaját, tehát még meg sem kóstolta, máris megjegyezte, hogy: "Már megint mi ez a sz@r?"
bocs, de sem giulia, sem fish nem úgy néz ki mint aki nem teheti meg. ők azok, akik képesek lefényképezni magukat egy tunéziai bóvli shop elötti kőtevén. ez egy típus.
azt pedig senki ne mondja, hogy görögbe' drágább az élet mint itt és vinni kell a kaját. van akinek sarti a dolce vita netovábbja, van akinek nem. szerintem annyiból amit ott kötenek inc tesco gazdaságos bevásárlás, lehet tartalmas nyaralást is kivitelezni.
a tengerparti henyéléssel nekem spec semmi gondom, mi is erre készülünk. ugye emma? egyszerűen jól fog esni 1 hétig semmit nem csinálni.
szerintem olvasd figyelmesebben a topicot!
Nem hiszem, hogy itt bárki is lenézné azokat, akik szerényebb anyagi körülmények között mennek nyaralni. Mi sem fogunk tavernában kajálni minden nap, de nem is viszünk magunkkal kaját.
Az pedig enyhén szólva szánalmas, hogy valakinek az a legnagyobb élménye egy külföldi útról, hogy vett a reptéren egy üveg Finlandiát. Ezt bárhol megteheti!!!
Ha pedig felteszik a képeiket a VILÁGHÁLÓRA, akkor vállalják, hogy megkritizálják, és kinevetik őt! Ha nem akarja, hogy megnézzék, akkor védje le jelszóval, semmibe nem kerül. És akkor nem fogják kinevetni.
Szerintem ezt nem kell ilyen komolyan venni, persze nem szép dolog mást kinevetne stb.
Egyszer ülj fel egy Budapest Kréta charterre és akkor fogod megtapasztalni azt itt leírtakat.
1. Nem hiszem, hogy Fishlady azért rakta a tar.hu-ra a képeit, hogy mindenki azon röhögjön.
2. Megnéztem pár Fishlady képeit, és semmi olyan nincs benne, amit ne lehetne vállalni. Ha valaki először ül repülőn, annak a repülőgépen adott étel is élmény lehet, és ha úgy érzi, miért ne fényképezhetne bármit le. Mi is lefotóztunk minden sz*r-t, mert volt nálunk kölcsönbe digitális kamera.
3. Kiragadtok egy képet, arc a reptéri piával, és azon röhögtök, erre nem is tudom mit mondjak...
Nagyon adjátok itt az arcot, hogy így taverna, úgy taverna, mindig lehet kis pékségekben meg vendéglőkben enni, a konzerv szar, paraszt aki azt visz, mi vagyunk a királyok, mert van 50-80-100 ezrünk az éttermekre stb. stb. Szerintem honfitársaink nagy része élvezné, hogy minden este étterembe járhatna a nyaralásán, vagy ha egyáltalán elmehetne nyaralni, de egyszerűen NEM TEHETIK MEG!
Tudom, én is jókat derülök honfitársaink itt leírt viselt dolgain. Világnézetem részletezése azért fordult elo, nehogy a boldogult szocreál idok élményeit taglaló régebbi írásaim alapján engem is beskatulyázzatok. :-)))
Viszont utazási szokásaim többnyire megfosztanak a hasonló élményektol. Legutóbb pár éve estem hanyatt a profitorientált idegenvezetok, és néhány magyar szokásai miatt Korfun, ahol naivan részt vettem néhány szervezett megmozduláson. Kedvencem az a nagymama volt, akit a családi tanács jelölt ki a fiatalkorú unoka felügyeletére, mert más nem ért rá utazgatni. A srác aranyos volt, érdeklodo, de a mami! Lelkiismeretesen ment mindenhova a gyerekkel, de csak a szálloda reggeli menüjérol lehetett vele társalogni(?). Egyszer csillant fel a szeme, mikor az utolsó napon városnézés címszó alatt berángatott minket az idegenvezeto egy ékszerészhez (nehogy máshol vásároljunk, ott o nem kap jutalékot), rögtön fejest ugrott a nyakörvekbe (bocsánat, de én a kutyámra vékonyabb láncot teszek – itt léptem le csavarogni). A végeredménnyel visszafelé a buszon ismerkedtem meg, boldogan mutogatta mindenkinek a zsákmányt. Ez volt egyetlen öröme egy hét alatt, addig halálra unta magát.
Nekem egyébként Fishlady karácsony albuma a legszomorúbb.
Hogy lehet felrakni a netre egy családi ünnepet?
Ki kapta a turmixgépet, az Asimov könyvet, a puzzle-t, stb...
Dzsúlia albuma szuper, engem meg mindig alig lehet a gép elé vonszolni... :-))))
De most tanultam, jövőre minden képünkön én vigyorgok majd!
Vagy az is lehet, hogy a számat húzom!
felháborodott utas ront be az utazási irodába. micsoda szemtelenség, hogy neki senki nem mondta, hogy vigyen magával forintot phuketre, mert volt ott egy tesco......
Köszönöm a tanácsokat, azt hiszem, mostmár nyugodtan és felkészülten várom a nyaralást, csak azt nemtom még, hogy akkor hány tekercs film kell kb? asszongyahogy, egy tekercs a szobára, egy a medence környékére, egy a tengerpartra, akkor ez három. Elég lesz vajon?
Ezt konkrétan verbal kint egyik mondatára válaszoltam ("Nalunk talan az bonyolitja a dolgot, hogy meg minding el a hetvenes, nyolcvanas evekben altalanos "nyugaton nagyon franko de a kaja marha draga" szemlelet."), és azt akartam vele érzékeltetni, hogy _akkor_ ez a konzervcipelos megoldás nem annyira választás, mint inkább kényszer kérdése volt.
Ami a MOST-ot illeti: herda lélek vagyok, aki nagyon élvezi, hogy a nyaralás alatt vendéglobe jár esténként, mert így 1. megismeri az adott ország ízeit, 2. nem kell fozésre és mosogatásra pazarolni az idot. (Hangsúlyozom, attól, hogy nekünk ez jó, másoknak még nem muszáj feltétlenül így élniük.) Akkor érzem jól magam, ha sikerül átvennem egy hely ritmusát, ha megtaláljuk a számunkra megfelelo egyensúlyt a látnivalók és a pihenés között. (Elobbieket jobban szeretem saját magam felfedezni, idegenvezetok és indulási idopontok korlátjai nélkül.) Nem szeretem azt a mentalitást, mikor a turista "ezt meg kell nézni, mert benne van az útikönyben" felkiáltással végigrobog mindenhol, és kipipálja a nevezetességeket, de azt sem, ha a szobájában döglik egész nap, és csak abrakolni vagy shoppingolni vonszolja le a hátsóját. Az meg szomorú, hogy gyakran az utóbbiak miatt ítélnek meg/el bennünket.