Jövök - megyek nézegetek még az idén lakókocsi tulajdonos leszek. A régit eladtam . Most csak mezei horgász vagyok . De így is szúrja egyesek szemét az ittlétem ( pedig csak azt írtam amit neked írtam )
Ezután csendben maradok nehogy megbántsam nevezett érzékeny lelkét.
Amúgy voltak kérdések, csak késtem egy kicsit a válasszal, mert jött a vihar, és a lakó ugyan tető alatt van, de nem teljesen zárt, oldala nincs a tárolóhelynek ahol méréseket kellett végeznem!
De csak magának az alváz vasának , ( tehát nem az alváz földtül mért távolságának ) a magasságát kellene megmérni. Ha az kb. egyezik a másik lakó alváz méretével, nem kell hozzá toldó elem. Ha a Te alváz vasad viszont magasabb ( függőlegesen mérve szélesebb) kb. 2 -4 centivel akkor kell rá vélhetően a toldó elem.
Nem, a perem nem befolyásolja. Szerencsétlen az "alváz elnevezése" mert a toldó alkatrész is a "rövid" alvázhoz való és a kempinges boltban is keskeny alváznak mondják.
Arra kell még figyelni, hogy hová fér el jobban a mover. Menetirányban a tengely elé vagy a tengely mögé. Nincs jelentősége, hogy hol van inkább csak az fontos, hogy hol fér el. Viszont az alváz magassága már változhat a tengely előtt / mögött tehát ezért ez már lényeges lehet. Sajnos nekem nem itthon áll a lakó, nem tudom megmérni az alvázat, de Tarzy kolléga jobb tárolási adottságokkal rendelkezik, Ő talán meg tudná mérni az alváz magasságát otthon, viszonyítás képpen a Tiéddel. :)