Keresés

Részletes keresés

MetaZoid Creative Commons License 2003.07.31 0 0 313
A MESECAM de facto ál SECAM. A PAL rendszerű TV-khez, és videókhoz találták ki, hogy lehessen velük nézni a SECAM-ot is. Ha mégegyszer megemlíted, hogy ez a videó milyen jó színesben, ide állok bőgni, hogy én csak fekete-fehérben nézhetem. Jó lesz az nektek? :-) Különben is nekem így is jó.
Én eddig 3 duettről tudok. Az első (Regrets) nekem nem tetszett annyira. Amikor Mylene szólóban adta elő a Mylenim Tour-on, sokkal jobb volt. A másik kettő viszont szuper jó volt. Remélem, hogyha ismét duett lesz, nem valami noname "sztárral" csinálja, hanem valami ismert névvel.
Előzmény: Giorgio Volli (312)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.31 0 0 312
A SECAM és a MESECAM szerintem két különböző formátum, de cáfoljon rá, aki máshogy tudja!
Az biztos, hogy a fekete-fehér kép egy egészen sajátságos hangulatot kölcsönöz az En Concert c. videonak, de hidd el, hogy teljesen más színesben! Annak ellenére, hogy alapból elég borongósak a színei. Ha érdekel, akkor majd átmásolom.
A duett dolog - meg az összes többi hír - még nem biztos, de én jobban örülnék egy szóló kislemeznek! A rajongók többsége - amennyire tudom - nincs oda a duettekért. Persze, nem rossz dolog, de Mylene Farmer önmagában az igazi!
Előzmény: MetaZoid (311)
MetaZoid Creative Commons License 2003.07.31 0 0 311
Az enyém - elméletileg - ismeri a MESECAM-ot. Ennek ellenére a '89-es En Concert kazi a TV-ben fekete-fehér. Lehet, hogy a TV-vel van a gond? Nekem így is tetszik. Egy sajátségos hangulatot ad neki.
Írod, hogy ki fog jönni egy duett. De kivel? A Seal - Mylene duett (Les Mots) szerintem irtó jó. Ha igaz a hír, remélem, ez is lesz legalább olyan jó.
Előzmény: Giorgio Volli (309)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.31 0 0 310
Azt nem mondtam, hogy B-side-ok is lesznek, de ha érdekelnek, írj, és én szívesen átpattintom őket CD-re.
Előzmény: judelaw (308)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.31 0 0 309
Akinek SECAM-ot is tud a videomagnója, annak jó, de amúgy csak szívfájdítás fekete-fehérben nézni a videokat. Szerintem.
Előzmény: bivisz (307)
judelaw Creative Commons License 2003.07.31 0 0 308
na akkor most már csakaezértsem veszem meg drága pénzért a még eredetiben nem meglévő albumokat,megvárom a B-sideos remastereket:)))
Előzmény: Giorgio Volli (303)
bivisz Creative Commons License 2003.07.31 0 0 307
Aki pesti: az Openbe _még mindig_ érdemes elnézni, két MF videokazi, asszem nem ugyanazok, mint a korábbiak. Rock's ban most épp nincs semmi, a Tangó aug 5-ig csak a Szigeten van.
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.31 0 0 306
Na, ez a Giorgino előzetesének (La Bande Annonce) a szövege:
"Il y a des lieux oubliés,
Où le mystère demeure...
Des lieux qu'un Homme doit parcourir,
A la recherche de la vérité...
Des lieux où une femme en péril,
Détient la clé du secret...
Des lieux où les âmes innocentes,
Sont menacées par la nuit...
Qui sait la part d'obscurité qui se cache
dans le coeur d'un homme?
dans l'esprit d'un enfant?
dans les âmes des damnés?...
G I O R G I N O
Un film de Laurent Boutonnat"

Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.31 0 0 305
Mos' nézem, hogy mégis sikerált... Na, ennek örömére még egyet, de akkor már a második felvonásból! :-)

Előzmény: Giorgio Volli (304)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.31 0 0 304
Nnnaaa... Ide egy Libertine-es képet akartam belinkelni, mér' nem sikerált?
Talán majd most...

Előzmény: Giorgio Volli (302)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.31 0 0 303
** ÚJ MYLENE FARMER KIADVÁNYOK A LÁTHATÁRON! **
- 2003. október: új kislemez (duett)
- 2003. ősze: új album, de azért
- 2004.: a 20 éves karrier megünneplése:
- turné, fellépéssel a Stade de France-ban (ott leszek!)
- a régi albumok remasterelt újramegjelentetése
- az első koncert (1989) újramegjelentetése (DVD?)
- a Giorgino megjelentetése DVD-n (2004 Karácsonya) (!)
- egy újabb Dance Remixes CD megjelentetése (2004 Karácsonya)*
*: két angol mixmester is leigazolta, hogy felkérést kaptak a Polydortól, hogy készítsenek egy remixet a L'Ame-stram-gram-hoz.
A fent leírtak - elméletileg - biztos forrásból származnak, de azért várjunk még a petárdák durrogtatásával! :-)

Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.31 0 0 302
Min kell nekem gondolkozni?
A QMCL dalszövegfordítás ott figyel az asztalomon, csak be kéne pötyögnöm, de még olyan friss dolog az, hogy van itthon is Internet, hogy mindenfelé böngészek, nem csak M. Farmer ügyben. Ezért mindenkitől bocs!
* Meg a cicusomat is meg kell simizni, mert megsértődik. :-) * (intermezzo)
A Libertine refrénje talán megy fejből is. :-)
"Egy szabadelvű (libertinus) lány vagyok,
Egy cafka vagyok,
Oly törékeny vagyok,
Hogy idegen kéznek kell megtartania"
Valami ilyesmi...
Amúgy a Libertine szövegét L. Boutonnat szerezte, és egy TV interjúban mosolyogva mesélte, hogy milyen furcsa is volt, amikor kisgyerekek skandálták ezt a kissé korhatáros szöveget: "Egy szabadelvű (libertinus) lány vagyok, Egy cafka vagyok..."
A klipet egyébként S. Kubrick Barry Lindon c. filmje ihlette.
Ja... És van a dalnak egy soha meg nem jelentetett angol nyelvű változata, Bad Girl címen, amit azért sikerült beszereznem. Elég furi...
Egyelőre ennyit...
Ui: A libertinusokról De Sade márki írásaiban lehet érdekeseket olvasni. :-)

Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.31 0 0 301
Köszi :)
Giorgio-nak is kell gondolkodási időt hagyni :) meg tegnap amúgy sem voltam fordítói hangulatomban ... De ami késik, nem múlik, türelem :)
Így nem emlékszem rá, de a qur mon coeur lache sor benne van az It's beyond my control-ban, aminek két fordítását is meg lehet nézni :)
Előzmény: MetaZoid (300)
MetaZoid Creative Commons License 2003.07.31 0 0 300
Giorgio-nak megvan kazettán. Sajna még én sem láttam, bár nagyon érdekelne. Le is fordítanád a Libertine-t ha már ide írtad a szövegét?

MZ.

ui.:A dalszöveg fordításról. Még a múlt héten említettem a Que mon coeur lache című dalt...

Előzmény: Törölt nick (299)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.30 0 0 299
Én nem láttam. Hol lehet megnézni?
Előzmény: Giorgio Volli (296)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.30 0 0 298
Libertine

Cendre de lune, petite bulle d’écume
Poussée par le vent je brűle et je m’enrhume
Entre mes dunes reposent mes infortunes
C’est nue que j’apprends la vertu

Je, je suis libertine
Je suis une catin
Je, je suis si fragile
Qu’on me tienne la main

Fendre la lune, baisers d’épine et de plume
Bercée par un petit vent je déambule
La vie est triste comme un verre de grenadine
Aimer c’est pleurer quand on s’incline

Je, je suis libertine
Je suis une catin
Je, je suis si fragile
Qu’on me tienne la main

Quand sur ton corps je m’endors
Je m’évapore, bébé tu dors et moi j’attends l’aurore
Quand sur mes levres tu t’enleves, un goűt amer
Me rapelle que je suis au ciel

Cendre de lune, petite bulle d’écume
Perdue dans le vent je brűle et je m’enrhume
Mon corps a peur, la peau mouillée, j’ai plus d’âme
Papa, ils ont violé mon cśur.

Je, je suis libertine
Je suis une catin
Je, je suis si fragile
Qu’on me tienne la main

(Bocsika, kicsit jókedvem van :))

cliftony77 Creative Commons License 2003.07.30 0 0 297
Anamorphosee rulez!
Előzmény: Giorgio Volli (296)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.30 0 0 296
Hát, ez például Mylene Farmer szempontjából a mélyrepülés, és magasra szárnyalás korszaka volt.
1994: Csúfos bukás a "Giorgino"-val. (Nekem csakazértis tetszik ez a film!)
1995: Rendkívül sikeres visszatérés az "Anamorphosee"-val. (Az egyik kedvenc albumom tőle.)

Előzmény: Törölt nick (291)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.30 0 0 295
Ja, csak most kaptam az infót, hogy ezek SECAM-os kazik, azzal meg itt nem sokra megyünk, hacsak nem komázza valaki a fekete-fehér filmek világát. :-(
Előzmény: cliftony77 (294)
cliftony77 Creative Commons License 2003.07.30 0 0 294
Voltam bent az Open CD-ben, ezek a Mylene videók vannak:

Music Videos II.
Music Videos III.
Live A Bercy
Mylenium Tour

Darabja 3000 Ft. Jó állapotban, gyűjtőtől, nem agyonhasználtan. Az eladó ürge (Ervin) baromi jó arc, ha törzsvevő vagy (értsd: másodszor vagy nála), akkor mindig enged egy keveset.

cliftony77 Creative Commons License 2003.07.30 0 0 293
Jean Jacques Goldman. Az első két szólóalbuma nagyon állat. Ő a francia Presser, mindenkinek írt már zenét, meg persze a szövegekért is ő felelős. Celine Dion-nak két lemezt is írt, az első (D'eux) még jóval a világsiker és a nyál lőtt készült, és fenomenális.

Pascal Obispo zenéjét ismeri valaki?

Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.30 0 0 292
És ti hogyan ismertétek meg Mylene Farmert?
Előzmény: MetaZoid (290)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.30 0 0 291
Többször, többet. A leghosszabb időszak 1994-1995 volt. Jó volt. Elmenyitogató :)
Előzmény: MetaZoid (290)
MetaZoid Creative Commons License 2003.07.29 0 0 290
Mikor? Meddig? Tök jó lehetett neked gondolom.
Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.29 0 0 289
Én akkoriban szerelmes voltam egész Franciaországba ( a kandai gyarmatokat is beleértve :)) úgyhogy biztos megérintett valamennyire, lévén van egy csomó zörgő hangú kazettám amit jólelkű francia barátaim vettek át nekem...
De van még ilyen kedvencem, úgy hívják, hogy Jean Jaques Goldman, Étienne Daho, Les Negress Verts, Patrick Bruel (ó Patriiick :)), Stéphane Eicher stb.
Ráadásul én a mázlisták azon táborába tartozom akik egy darabig kinn lógatták a lábukat ilyen-olyan munka meg tanulás címén és közben semmi mást nem csináltak - kis túlzással - mint szívták magukba a jó kis frankofón kultúrát = buliztak és barátokat gyűjtöttek :)
Előzmény: Giorgio Volli (288)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.29 0 0 288
Oksa. Ezt megbeszéltük. Azért mesélhetsz ám róla valamit! Vagy annyira nem érintett meg a dolog?
Előzmény: Törölt nick (287)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.29 0 0 287
Fogalmam nem volt arról, hogy te azért a koncertért mentél ki, hát hogy is poénkodtam volna ezen - nem látok bele a fejedbe...
Előzmény: Giorgio Volli (286)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.29 0 0 286
Semmi baj! Sőt, örülök neki, hogy kint voltál már akkor! Csak egy pillanatig azt hittem, hogy poénkodsz azon, hogy én - hülye magyar létemre - kiutaztam egészen Párizsig azért a fránya koncertért. Egyébként akkortájt - 1989-ben (?) - próbálták meg elcsábítani Mo.-ra is, de nem igazán volt rá kereslet. Legalábbis ezt mesélte nekem egy magyar származású producer, aki dolgozott vele.
Előzmény: Törölt nick (285)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.29 0 0 285
Nem tudom mi bajod. Ott voltam, csak épp meglepodtem, hogy 14 évvel ezelőtt történt. Mi ebben a humor?
Előzmény: Giorgio Volli (284)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.07.29 0 0 284
Nem értem, hogy humorizálsz, vagy tényleg voltál kint koncertjén? Végül is, azt tudom, hogy én kint voltam akkor és ott, amit írtam, a többi a te dolgod!
*** Offline ***
Bár nem vagyok elragadtatva a Kate Ryan-féle feldolgozásoktól, vasárnap megkaptam a "Libertine" promó CD-jét. Bekerült a gyűjteménybe, de semmi több...
Előzmény: Törölt nick (282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!