Keresés

Részletes keresés

banditaaaa Creative Commons License 2007.08.26 0 0 190
Szia!

Nos ez valami hosszú futamidő törlesztője (35 év 1 M 5570 Ft Raiffeisen), vagy kombi termék! Pontosan nem tudom megmondani, de tippem szerint inkább valami hosszú futamidő lesz..

Nos, bár nem írtál jövedelmet, de így első ránézésre bármelyik bankban megkapnád a 9 millát, ami még kell a vásárláshoz!
Ha picit beleolvasol a lakáshitel help topicba, akkor azt fogod észrevenni, hogy nagyon nem vagyunk UL-pártiak.. Vagyis szerintünk a életbiztivel kombinált hiteleknek több hátránya van , mint előnye. Csak néhány:
1. tőkehalsztással felvenni devizahitelt öngyilkosság
2. ha változik az élethelyzeted és mondjuk előtörlesztenél, vagy eladnád az ingatlant, elég nagyon lehet vele bukni az életbizti visszavásárlása miatt
3. amennyi hozamokat mondanak a biztosítósok, annak a fele sem igaz. (jós az, aki megmondja, hogy 20 éves lakáshiteledet a 15 évnél úgy elő tudod törlsezteni, hogy a hitel megszűnik és még díjtartaléka is marad!

Írd meg, hogy hol akarsz vásárolni (város), illetve milyen jövedelmekkel lehet számolni, szoc.pol esetleg és akkor már számolni is tudok..

u.i: a 3 milla kifizetése szerintem is balgaság volt!
Előzmény: Baratombonca (187)
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.26 0 0 189
Szia !

Persze, hogy kérdezhetsz! Bárkinek válaszolok szívesen!

"Kb. mennyi most a felára az ilyen alacsony önrészes vagy jövedelemigazolás nélküli lakáshitelnek a normálishoz képest?"
Hitelbírálati díj, vagy kamtláb ami érdekel!
Nagy általánosságokban 2,5% körül van a hitelbírálati díj, a kamtáb pedig olyan 6-6,5% körül van.(normál 3,5-5% küzött)

"Melyik bank foglalkozik ilyesmivel? A Rafi biztosan, láttam az egyik topikban ezt a jövedelemigazolás nélküli, önerőminimumos verziót jó magas díjakkal, de van még más is?"
Majd mindegyik banknak van már tisztán fed. alapos hitele is. Erste, Unicredit, MKB, OTP, Cib .. sőt már a anagyon konzervatív KH-nak is van..

Szerintem az önerőminimumos sem olyan húzós, mert a hitelbírálati díja 2,75 %. Ha jól utánaszámolsz, akkor nagy kockázat van benne, mert kaphat az ügyfél forgalmi 80%-ot új lakás vásárlásánál, úgy, hogy a vételárat veszik hb-nek. Így meglehetősen nagy a kockázat, persze, hogy drágább a termék..
Úgyanezt tudja az Erste is, de náluk a magas finanszírozás nagyon is jövedelemfüggő.

Tapasztalatom szerint nagyon is van ezekre a termékekre kereslet és ez még csak rosszabb lesz addig míg dicső kormányunk tevékenykedik. Egyre szélesebb rétegek szorulnak be a feketegazdaságba, mert a családot el kell tartani, számlákat be kell fizetni, lakáshitelt törleszteni kell és még nem ettünk semmt. Van olyan ügyfelem, aki saját maga kérte, hogy jelentsék ki, mert bejelentve keresett 80.000 ft-ot, most meg keres 140.000 -et. Hát nagyon nem mindegy..

Bedőlni azok a hitelek fognak, illetve dőlnek is be, ahol magas finanszírozás van.. Most gondolj bele, új lakást vezsel, beszállsz olyan 1-1,5 millával, aztán munkahelyet vesztesz és nem tudsz törleszteni.. mennyit buktál? Max. 1,5 millát..
De ugyanebben a felállásban , de monjuk 6 milla önerővel már kicsit más a leányka fekvése nem?

Előzmény: Híd (186)
Híd Creative Commons License 2007.08.26 0 0 188

9 milliót 20 évre 55-60 ezer közötti törlesztővel kellene kapnod. Ezt az életbiztosítást is gondold át, ha esetleg előtörleszteni akarsz később, mert a kötvényt csak veszteséggel lehet visszavásárolni. A K&H-nál néztem a hitelkalkulátorban https://www.khb.hu/portal/page?_pageid=243,457520&_dad=portal&_schema=PORTAL

kb. 55 ezer lenne a törlesztőd svájci frank alapúval.

A 3 milliót ugye nem foglalónak hagytad ott, hanem előlegként? Mert ha igen, nagy balek vagy. Ha egy 50 millás lakásról lenne szó, megérteném, De egy ekkora 12 milliós lakásnál 1 millát is bőven elég kockáztatni, hogy bizonyítsa a "komoly szándékot", mert a foglalónak ez a funkciója.

Előzmény: Baratombonca (187)
Baratombonca Creative Commons License 2007.08.26 0 0 187
Köszönöm a gyors válaszokat! 5800Ft/hó/millió, így van az újságban az egyik bt hírdetése. Mondom a példámat: 9 millióra lenne szükség úgy, hogy hármat már odaadtam az eladónak. Pillanatnyilag a "fővárosbank"-nál találtam meg a legjobb kondíciókat, mert ott életbiztosítással egybekötött hitel lenne 70.000Ft/hó svájci frank alapú hitellel 20 évre (ők elmentek 75%-ig), így évente adóvissatérítésnél kb. 80.000 Ft-ot tudok visszaigényelni. Szívesen veszem, ha valaki tudna jobbat mondani.

Bonca
Híd Creative Commons License 2007.08.25 0 0 186

Szia!

Kérdezhetek valamit?

Kb. mennyi most a felára az ilyen alacsony önrészes vagy jövedelemigazolás nélküli lakáshitelnek a normálishoz képest?

Melyik bank foglalkozik ilyesmivel? A Rafi biztosan, láttam az egyik topikban ezt a jövedelemigazolás nélküli, önerőminimumos verziót jó magas díjakkal, de van még más is?

Ja, és mekkora ezekre a kereslet a tapasztalatod szerint?

Csak azért kíváncsiskodom, mert most sok szó esik az amerikai jelzáloghitel-válságról. Ott mondjuk, az ilyen típusú (Alt-A, jó adósoknak folyósított, de jövedelemigazolás nélkül, vagy alacsony jövedelemmel, alacsony önerővel) hitelekkel még nincs annyi baj, csak a rossz adósmúltú másodlagossal, de azért hallani már, hogy az Alt-A-ek is kezdenek bedőlögetni. A subprime-nak egyébként ott 2-3 százalékpont a felára.

Előzmény: banditaaaa (184)
Híd Creative Commons License 2007.08.25 0 0 185

Ezek a bt-k nem bankok, lakáshitelt sem adnak, csak közvetítik a bankokét. Nem kaphatsz rajtuk keresztül más kondícióval hitelt, mint egyébként.

Alacsony törlesztőrészlet mögött lehet, hogy a hitel

1. türelmi idős, ami azt jelenti, hogy az alacsony részlet csak ideig-óráig áll, aztán nagyon is magas lesz

2. lakáskasszás hitel, ilyen sok banknál van

3. fogyasztói csoport - na ebbe ne menj bele, mert lehet, hogy 10 vagy 20 év múlva jutsz csak hozzá a pénzedhez, ha meg hamarab szeretnél, a "törlesztőrészlet" és a költségek jóval a bankoké fölé kúszik. Vásárlói klubba, fogyasztói csoportba semmiképpen ne társulj, mert valszeg ugrani fog a foglalód, ugyanis nem lesz meg a ppénzed határidőre. Másrészt ha ki akarsz szállni, ugrani fog a csoportba betett pénzed is. Onnan lehet felismerni az ilyet, hogy csak a törlesztőrészletet reklámozza, esetleg százalékokat, de nincs benne a hirdetésben sehol a "hitel" szó.

Előzmény: Baratombonca (183)
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.25 0 0 184
Szia!

A reklám célja minden esetben a figyelemfelkeltés! Tapasztalatom szerint ezek a hirdetések az esetek többségében valósak, de irreális feltételeket szabnak a folyósításhoz. Modndok egy példát:
A kereskedelmi bankok nagy átlagot számolva a forgalmi érték kb. 60-65%-ig, hiteleznek, esetleg 70-ig. Vannak, akik hirdetik a 100%-ot is, de a hirdetésben nincs benne például az, hogy ezekhez a hitelekzeh igencsak rendezett anyagi háttér szükséges.
Vagyis, a történet nem szól másról, mint higy "vedd fel velem a kapcsolatot, aztén majd kapsz amit kapsz" Nincs is ezzel semmi baj szerintem, mert ugye a hirdetésbe nem lehet leírni az apróbetűs részeket, mert akkor a kutya sem nyitja rád az ajtót!

Írd meg, hogy miket hírdenek, megpróbálom nekede belőni, hogy miről van szó konkrétan!
Ha a saját vásrlásodról irsz konkrétumokat, akkor utána tudok számolni!
Előzmény: Baratombonca (183)
Baratombonca Creative Commons License 2007.08.25 0 0 183
Sziasztok!
Épp egy családiház vásárlása előtt vagyok. Látni a helyi ingyenes újságokban mindenféle Bt-k kishasábú 2-3 mondatos hitel hirdetéseit, melyek jóval alacsonybb törélsztésről szólnak, mint amit a nagyobb bankok kínálnak. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Milyen "kisbetűs" rész az, amiről nem írnak? Mi a trükk a dologban? Érdemes-e szóba állni ezekkel a kisebb hitelintéző cégekkel?

Bonca
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.18 0 0 182
másik topicba megírtam mi a teendőd!
Előzmény: alagimama (181)
alagimama Creative Commons License 2007.08.18 0 0 181
Sziasztok,

segítségeteket szeretném kérni.
A helyzet: most rágom át magam a tervezett lakáshitel szerződésünkön. Vannak benne nekem nem egészen tetsző dolgok. Kinek mi a tapasztalata, a bankok (ez konkretice ersztés hitel) mennyire rugalmasak a hitelszerződés pontjainak módosításában ill. mik azok a dolgok amik esetében hajlandóak változtatni?
Más.
Mi két gyerekre megelelőlegező szocpolt kértünk (tudom ezt most nemígy hívják de remélem érthető) kértünk. Közben (a hitelbírálat közben :))))megszületett a lányunk, úgyhogy most egyre van a szerződés (mármint gyerekre). VAlaki mondta, hogyha a vállalt gyereken (egy meglévő + egy vállalt) születik további csemete akkor utánuk is lehet valamiféle támogatást igenybe venni, csak bele kell majd foglalni a banki szerződésbe. Engem az érdekelne, hogy kinkretice hova? (kicsit zavaros, de remélem sikerült kinyögmöm mit akarok....)
Segítségeteket köszönöm.
Előzmény: Híd (179)
Híd Creative Commons License 2007.08.10 0 0 179

Magdi, van úgynevezett "A" ügynök és "B" ügynök (frappánsan a törvénybeli bekezdés alapján). Előbbi ígérhet hitelt a bank nevében, utóbbi nem. Ha ilyet tapasztalsz, fordulj a PSZÁF-hoz, vagy fel is jelentheted őket. A listájuk innen tölthető le. http://www.pszaf.hu/piac/nyilvantartas/nyilvantart.htm

A Hpt. szerint:

12. Pénzügyi szolgáltatás közvetítése (ügynöki tevékenység):372

a) pénzügyi intézmény javára, nevében, felelősségére és kockázatára folytatott tevékenység,

amelynek célja a pénzügyi intézmény pénzügyi szolgáltatási, illetőleg kiegészítő pénzügyi

szolgáltatási tevékenységének megbízási szerződés keretében történő végzése,

b) pénzügyi intézmény pénzügyi szolgáltatási, illetőleg kiegészítő pénzügyi szolgáltatási

tevékenységének elősegítése érdekében végzett tevékenység, amelynek során az ügyfél

pénzét, illetve eszközét nem kezelik és a pénzügyi intézmény kockázatára önállóan

kötelezettséget nem vállalnak.

Előzmény: Magdolna68 (175)
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.10 0 0 178
Szia!
A konstrukciót kondíciók tekintetében nem ismerem, viszont egy dolog biztos!
Amíg nem fizetsz tőkét, ez ugye ebben az esetben 5 év, addig nem is törleszthetsz elő teljesen, hiszen pont az a lényege, hogy a törlesztésed csökken azáltal, hogy csak kamatot és ktg-t fizetsz X ideig..

Ha van esetleg olyan opció, ami ezt lényegében lehetővé teszi (Raiffeisen rugalmasban van.. max az aktuális tőketartozás 30%-ig), akkor is az csak egy része lesz a teljes tartozásodnak!
Kivéve lakáskassza kombik, de ez nem az! Ez a hátulütője, hogy nincs teljes előtörlesztés! Amúgy ezt már egyszer leírtul a lakáshitel Help topicban, hogy mekkora kockázat van a tőkehalaztott hitelekben deviza formátunkban, ha nem tudsz egy nagyobb összeget előtörleszteni a halasztott időszak után! Számolj a devizaárfolyam változásával. Ha csak azt nézed, akkor 5 évvel később egy magasabb árfolyammal számolva csúnyán nagy lesz a tőketartozásod, amire rájön még a kezelési költség stb... arról nem beszélve, hogy az MKB egyes hitelei lineális törlesztésűek...
Előzmény: Törölt nick (174)
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.10 0 0 177

Huhh, ez húzós volt! Sok dologban igazad van! Megjártad valamelyik bankkal? Vagy hitelügyintézővel?
Előzmény: Magdolna68 (176)
Magdolna68 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 176

Ja, és még nagyon fontos, ami ehhez hozzátartozik.

Banki titoktartásra hivatkozva, az eladót semmiről, de semmiről nem áll módjukban tájékoztatni.

A legtöbb amit tehet, hogy higgyen!

Az eladónak szerintük ahhoz sincs semmi köze, hogy a hitelelbírálás mikor történt, és milyen eredménnyel, mert amúgy apróbb határidő elcsúszásokra fenntartják a jogot ott a banknál. 1-2 hónap náluk nem idő!

Előzmény: Magdolna68 (175)
Magdolna68 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 175

És a szélhámos hitelügyintézőket kifelejtetted!

A Bank "csak" közvetve blöfföl, hogy fűnek-fának hitelt adnak!

Nagyon csúnya,az én meglátásom szerint már bűncselekménynek is minősíthető dolgokat művelnek!

Csórikám házat akar venni, az ügyintéző biztosra ígéri a hitelt, ha kételkedő kérdést tesz fel valaki, simán hülyére veszi!

Tehát a "főnök" azt mondja kap pénzt, hogy lehet ennek az ellenkezőjét feltételezni, az már egyenesen isten káromlás!

Mindössze be kell költözni, be kell jelentkezni a megvásárlásra kiszemelt ingatlanba.

...Ha mégis úgy ítéli meg a bank, hogy hitelképtelen a vevő?? Az már nem az ő bajuk!

Ja és van aki előleget fektet be, fizeti egyszer-kétszer a banki elbíráláshoz szükséges költségeket!

Ilyenkor kit jelenthet fel a vevő, mert többszázezret feltett lutrira és elbukta, mert nem kapott hitelt?? Az ügyintézőt? És az hány évet kaphat csalásért? És kártérítésként lehet e kiperelni tőle valamit? És milyen jogcímen?

Az eladónak okozott kellemetlenségekről nem is beszélve! Hogy egy kanál vízben is képes lenne megfolytani a vevőt, aki csak nagy nehezen akarja tudomásul venni, hogy bepalizták!

Kiköltözni nem akar, mert áldozatnak érzi magát, lehet évekig pereskedni???

A tulajdoni lapra is rákerül, mint elővásárlási joggal rendelkező a "vevő"

Közös megegyezés híján pedig, annak törlésére csak bíróságon felbontott szerződés felmutatása után kerülhet sor!

Előzmény: banditaaaa (171)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.10 0 0 174

Ki hallott az MKB Fantom hitel módozatról?

Állítólag ha 20 évre veszek fel hitelt, 5 évig halasztott (kedvezményesebb) havidíjat kell fizetni.

Csak kamat  és kezelési költséget.

Vagyis 6.7 millióná az első évben csak 12 ezer ft kell majd a 2. évben 30 ezret kell havonta fizetni.

Ám a további kércés: ha én a 2.évben ki szertném fizetni az egész összeget akkor visszamenőleg is kérik a 2 év kedvezmény feletti részt mivel nem fizetem végig a 20 évet?

Erre az ügynök nem tudott mondani semmi érdemleges választ. Ezért kérdezlek titeket.Ismeritek e ezt a módozatot és van e valami hátulütője vagy minden szép mint a mesében...

Híd Creative Commons License 2007.08.10 0 0 173

Mennyi az a "nagyobb összeg"?

Jelzálogalapút szerintem amúgy te is kaphatsz, ha van tehermentes ingatlanod.

Előzmény: Orshee28 (172)
Orshee28 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 172

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy: a párom külföldön dolgozik, euróban kapja a fizuját, külföldi banknál van a bankszámlája, de itthoni cégtől van kint, és itthon minimálbérrel van bejelentve. Szeretnénk nagyobb összegü személyi kölcsönt felvenni, nemtudom van-e Magyarországon olyan bank, ahol adnak neki. Esetleg én adóstársnak el tudok menni vele, de én viszont gyesen vagyok, ami ugye nem sokat ad, viszont nekem már 5 éves bankszámla multam van, a páromnak pedig magyaroszági banknál nincs számlán pénzmozgás. Tudtok ebben esetleg segíteni hogy el tudunk-e valamerre indulni? Előre is köszi a válaszokat! Sziasztok!

banditaaaa Creative Commons License 2007.08.06 0 0 171

Igen, megint csak igazat kell, hogy adjak, így közgazdász fejjel, de sajnos ez nem életszagú.. Az emberek nem gondolkodnak hosszú távon, nincsenek tartalékaik, nem foglalkoznak a devizakockázattal (sokszor em is értik mi az). A tőkehalasztott hitelekre is azt hiszik, hogy milyen jó, hogy x évig csak kaatot törlesztek, és alacsony a törlesztésem.. Arra nem gondolnak, hogy majdan éves kamatparitásra vált a hitel a tökehalasztott volta miatt és mikor visszaáll a tőkésített tartozás, akkor akáár 15 %-kla is több lehet a tartozás... kevesebb biztos nem...
És azt mondom, hogy ez a bankok hibája is, a téves marketingfogásaikkal, ügyeskedéseikkel, mert elhitetik veled, hogy a csupasz seggedre is kaphatsz lakáshitelt 0 ft önerővel... Na ezzel vannak komoly gondok.. Az emberek cak mennek a reklámok után és beszélhetsz nekik, náluk a lakás a lényeg é s nem holnap, meg nem egy év múlva, hanem tegnapra akarják...

És pont én mondom ezeket, mert az én lakásomon is van 15 milla hitel, minimális önerővel, csak azzal a különbséggel, hogy én a nem hiányzó önerőmet befektettem egy nagyon is jól hozó alapba, mert a lakáshitelbe csak 10%-ot kellett belerakni, így felvállaltam ezt a kockázatot... Ha nagyon megugrik a törlesztő, akkor előtörlesztek...
Azért az nem mindegy, hogy 8,5 M Thm-mel fizetek törlesztést, amit még el is bírok, a maradék önerőm meg szépen hoz 15-17%-ot...
sajnos hiába küzködsz, nem fogják ezt a részét soha megérteni, mert Magyarországon nincs pénzügyi kultúra....
Előzmény: Híd (170)
Híd Creative Commons License 2007.08.06 0 0 170

Így nem lenne szabad piacot szerezni. 15 százalékos forintgyengülés bármikor jöhet, ha Fletó mond valami hülyeséget. Az ügyfélnek így is kilógott a segge a gatyából, azért ment a sok pénzt adó bankhoz. Drágul a törlesztője 15 százalékkal, ki tudja, hogy tudja-e fizetni. 

És megint csak igaz, hogy nem az alapján kellene hitelintézetet választani, hogy mennyi kölcsönt ad egy adott lakásra, végül is 20-30 éves elkötelezettséget vállal az ügyfél, amiből ki lehet ugyan szállni, de macerás. Vannak ennél fontosabb szempontok is. Ha valaki tud, terheljen be inkább 2-3 vagy 10 ingatlant, és vegye fel a legjobb helyen azt a kölcsönt.

Az végtelenül buta szempont, hogy oda megyek, ahol a legkisebb fedezetet kérik, az ár nem számít. Ez olyan, mintha arra hajtana az ügyfél, hogy ne törlesszen, pedig nyilván nem ez a célja. Sajnos sok ilyennel találkozom. Most pl. egy haverom lakást és kocsit is akar venni. Azt mondja, inkább veszi a kocsit hitelre magasabb kamattal, de a lakást nem akarja kockáztatni. Hiába magyarázom neki, hogy ha megszorul, a kocsit könnyebb eladni, vagy legalább a cascot le lehet mondani, ha nincs rajta kölcsön, a lakáshitelre meg lehet kötni hitelfedezeti biztosítást, nem érdekli.

Előzmény: banditaaaa (169)
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.06 0 0 169
igen, szerintem is, de ez viszint nem az én dolgom, mert én csak közvetítek és nem feladatom sem kockázatot kezelni, sem elbírálni, sem behajtani...
de egyébként igazad van.. viszint piacot csak így lehet nyerni, ha kicsit bevállalósabb a történet...
Előzmény: Híd (168)
Híd Creative Commons License 2007.08.06 0 0 168

Rossz-e a 10,5 millás lakásra a 8,9 millás hitel? Hát az ügyfélnek biztos nem, a bank számára viszont eléggé kockázatosnak tűnik. Ha gyengül megint a forint 15 százalékot, mint tavaly nyáron, az a hitel máris 10,2 milla lesz. Ennyit szerintem nem szabadna adni.

Előzmény: banditaaaa (167)
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.06 0 0 167
"Amúgy nem ennek függvényében érdemes választani, hogy a bank az adott ingatlanra mennyi pénzt hajlandó kockáztatni és kihelyezni, hanem az egyéb kondíciók alapján."

Vajon mi számít jobban egy lakáéshitelnél annál, hogy mennyi hitelt kaphatsz hozzá?
Persze, gha csak 3 milla hibádzik egy 10 millás vételhet, akkor nagyon is meg lehet találni az optimális ajálatot.. de "ha ki ad d több hitelt" nevű játék megy, akkor tök mindegy, cak minél több hitel legyen.. És elárolom neked, hogy 10 ügyletből 9 esetben minél több hitelt adó bank nyer, mert sajna nem mindenki rohangál több millával a zsebébe...

Egyébként 10,5 m érő lakásra 8,9 m hitel rossz? mert ez az utolsó folyósított ügyletem pénteken... Csak azért mert nem az opt az etalon.....
Előzmény: Híd (166)
Híd Creative Commons License 2007.08.06 0 0 166

Itt egy maximum 12  millás lakásról van szó - ennél drágábbra nem jár a félszocpolt. Arra 10-et egyetlen bank sem ad.

Emellett sok múlik az értékbecslőn. Nekem az OTP-nél van lakáshitelem, az ő becsüsük pl. nagyon gáláns. Nekem 10,8 millára értékelte anno a lakásom, amit 9,5 millára alkudtam le, az öcsémét 14 fölé tette, és csak 12 milliót fizetett érte. Aztán persze óvatosan 75 százalék hitelbiztosítéki értékből indul, és onnan számolja ki a fedezeti értéket.

De beszéltem már olyan becsüssel egy másik hitelintézetnél, mondta, hogy ki van adva, hogy értékelje a piaci ár alá az ingatlant. Nála ért volna a lakásom maximum 9 milliót, az öcsémé meg vagy 11-et. Ezek után persze lehet dobálózni a magas százalékokkal, hogy milyen sokat ad a bank, de ez csak pr-fogás, mert ugyanannyit adott volna.

Amúgy nem ennek függvényében érdemes választani, hogy a bank az adott ingatlanra mennyi pénzt hajlandó kockáztatni és kihelyezni, hanem az egyéb kondíciók alapján.

Előzmény: SD1pécs (165)
SD1pécs Creative Commons License 2007.08.06 0 0 165
Ennél azért jóval többet is kaphatsz...
Egyrészt a HB érték a piaci értéknek inkább 85%-a, másrészt pl. az Ellánál már minimálbérre is ennek 75%-át adják, de több más banknál is mehet még ennél is feljebb a jövedelmetek függvényében.
Előzmény: Orsy27 (163)
Híd Creative Commons License 2007.08.06 0 0 164

Orsy, 

a bank a hitel fedezetét nézi. Felbecsülteti az ingatlant, annak kb. 75 százaléka a hitelbizosítéki érték, és annak veszi kb. a 60-70 százalékát, ez az, amit megad hitelként. Vagyis arra számíts, hogy az ingatlan piaci értékének kb. a felét kaphatod meg. Hogy te a maradékot félszocpolból, pókernyereményből vagy éppen szexmasszázzsal fizeted-e ki a tulajdonosnak, az a banknak édesmindegy.

Szóval 10 milliónyi kölcsönhöz 20 millió forintnyi ingatlanfedezet kell. Ha 20 millót ér a lakás, végül is megkaphatod a 10 millió hitelt, félszocpol viszont ilyen drága ingatlanra nem jár.

Előzmény: Orsy27 (163)
Orsy27 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 163

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Használt lakást szeretnénk vásárolni, a fél szocpolt felvennénk önerőnek, s ahhoz lenne szükségünk kb. 10 millió hitelre, kaphatunk-e egy jelzáloggal annyit (mindketten dolgozunk), vagy két ingatlant kell jelzáloggal megterhelnünk? Köszönöm!

Advantech Creative Commons License 2007.08.06 0 0 162
Gázártámogatás: ezért kár volt, mert az éltevitelszerűen ott élőket kell figyelembevenni. (Több helyen, többszöri rákérdezés alapján.)

A.
Előzmény: bliget (161)
bliget Creative Commons License 2007.08.03 0 0 161
Szia! Albérletes vagyok, és a mivel nem lakom a szüleimmel, ezért megkértek arra, hogy jelentkezzem ki, mert gázár támogatást szeretnének igénybe venni. (Lakóhelyet veszik figyelembe, az egy helyre bejelentettek jövedelme alapján bírálják el a kérelmelmeket.) Barátokat még nem kérdeztem meg. Magamat ismereve ez a dolog egyáltalán nem rizikós. Remélem ők is ismernek eléggé :-)
Előzmény: Híd (160)
Híd Creative Commons License 2007.08.03 0 0 160
De bliget, ha a barátod nem bízik benned, a bank miért tegye? Amúgy hogy hogy nincs lakóhelyed? Mindenhonnan kijelentkeztél?
Előzmény: bliget (159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!