Basszus,jó nagy vihar lehetett akkor:( Nálunk délben volt iszonyú zuhi,ömlött mintha dézsából öntötték volna,nem bírta a csatorna,mindenütt folyt a víz,még az előtető alatt is az ajtónál,végül vödröt kellett tegyek,mert folyt be az ajtón...komolyan...ilyen még soha nem volt :(
A Magoncod irtó szép,hogy visszatérjek rá,azzal a szirom széli kontúrral...jajjj...
Sziréneddel mi van?Megvan még?Szerencse,hogy lementegetek mindent képpel,mert már alig bírom nyomon követni...:-)
Véletlenül Haydn csemete eladó valakinek,vagy akár egy kicsit nagyobb,postázható?
Azt mondta beszigeteli a műhelyének a padlását, és akkor ott tudnak telelni. Még nem tudom hogy lehet a Dokit kicsinek tartani, most 1 m körüli, és még nagyon fiatal.
Őszintén szólva én arra lennék nagyon kíváncsi majd,hogy szaporításilag hogy viselkedik,ugyanolyan nehezen gyökeresedik-e,és ő is hajlamos-e a kiszáradásra pl teleltetésnél.Tavaly is,és az idén is kötélen táncolt mindkét tő,nem mertem neki sokat adni,nehogy a gomba vigye ki,viszont így olyanok voltak a levelei,mint amiben semmi élet...
Nem értem,miért baj az,ha szeretjük a Barcit,vagy akár a lilát?Mindenkinek más az ízlése,és kész...Mellesleg,az idén nem is volt még igazán lila,mi több,én nem rakom direkt félárnyékos helyre emiatt,nekem így is nagyon bejön!
Mindenképp érdemes velük próbálkozni! Az egész növényt takarni szoktam egy egyszerű, olcsó takarással, mert olyan helyre van kiültetve, ahol -15 és -20 között szokott lenni még az enyhébb teleken is. A tövét nem takarom. Első télen cserépben tartottam, pár éjszakán kapott mínusz tízet, semmi baja se lett.
Hülye kérdés,de létezhet barnás levelű leander? Mert az egyik magoncom érdekes dolgot művel.Szép zöldek a leveli,mikor kijönnek,de aztán elkezd színük barnásra váltani.De csak az egyik csinál ilyet...képek róla:
És végre elkezdenek nálam is virágozni (bár némelyik még inkább csak bimbó :))
Ma érdekes dolog történt. A több, mint kétméteres, meglehetősen nagy koronájú Csipkerózsikámat a kerítés mellé tettem, hozzákötöttem, mert elég borulós. Elkezdett virágozni..., persze a tegnapi eső tönkreverte. A férjem már korábban is macerált, hogy nincs jó helyen, mert le fognak vágni belőle, annyira szép. Mivel elég rendes emberek járnak errefelé, én nem igazán aggódtam..., de csodálkoztam, hogy ő miért viseli annyira szívén a sorsát. Beszélgetésünkből kiderült, hogy összetévesztette a Garda tónál látott Dottoréval, amire annak idején ő hívta fel a figyelmemet!:-) Hát nem mondom, megtisztelő a Csipkerózsikára nézve..., bár tényleg nagyon szép, de ha zongorázni tudnám a különbséget..., pláne ilyen ázottan! Ha nem lett volna tegnap hatalmas eső..., de legalább ne lenne több egy darabig! Na megyek, át is kell ültetnem szegényt, míg ki nem derült (hála Ranyunak), hogy ő egy "elvarázsolt Pillecukor", addig nem sokat törődtem vele!:-)