hát a belváros előnye a sok hátrány mellett, hogy be van kamerázva, nem kellett volna sokáig keresni ha elmegy és csak nagyobb bajba sodorta volna magát.
másrészt, mint utólag megtudtuk, mögötte épp egy rendőrautó jött, akik ugyan nem intézkedtek, de sztem megjegyezték a dolgot, ha szükség van rá talán ez is megoldás lett volna.
mindegy, se így, se úgy nem öröm törötten látni a kisautót.
és most olyan furcsa a kis 14-es fekete lemezfelnikkel:)
Wolf concept alufelni 2005 szeptemberi, sintén egyidős Pirelli p 5000 195/50/15 méretekkel. Mindegyiket újonnan vettem, a gumik maxon vannak profil ügyileg, de ha kell együtt elvisszük a gmishoz és megmondja.
mi ma meg haromszorosan vagyunk fordosok, de delutantol mar ujra csak ketszeresen leszunk azok.
sot, idokozben volt egy XR4i-m, akkor 4xeresek voltunk:)
jaaa es mellesleg el is felejtettem mondani a masik szomoru hirt, csutortok reggel belementek az allo fiestankba.
csupa ho minden, asszony el is jott a sarokrol, akkor vettuk eszre, amikor pakoltam bele a teli gumikat. en rohantam vissza a sarokra, talaltam is uvegszilankot, ezt-azt, de kozben V megtalalta a szelvedon -nejlonzacsiban- hagyott nevjegykartyat az okozotol.
delutan megirtuk a papirokat, ma reggel bevittuk a szervizbe megbeszelni a dolgokat, remeljuk mihamarabb ujra csillog villog majd.
a következő problémám lenne, olyan "szerintetek mi lehet ez" típusú:
az autó amiről szó van egy Mondeo (1999, kombi). Amikor sztrádán megyek, kb 150-170 km/h-val el kezd remegni először a motorháztető egy picit, aztán a műszerfal és végül el kezd táncolni az aprópénz a tartókában. Aztán 160 körül elmarad, de teljesen véletlenszerűen megint újrakezdődik. Végülis szinte folyamtosan remeg minden, ha tartom a sebességet. A max rázásmentes sebesség az úgy 140 körül van. A másik meg ha hasonló autópályás sebességnél fékezek, akkor húz az autó balra mint állat. Van mikor kisebb sebességnél is, de ez is inkább a pályás tempóra jellemző.
Az autó a következő cseréken, javításokon esett át, de semmi változáss, vagyis nem ez volt a gond:
- első szilentblokkok cseréje (ezek amúgy is szarok voltak)
- első és hátsó féktárcsa valamint fékbetét csere (ezek is megérettek a cserére, se a helyzet változatlan maradt)
- teljes futóműátvizsgálás, állítás. Nem volt beállítva jól, de ahelyzeten nem változtatott
- gumi és felnicsere (nyáriról télire felnistül) és centírozás meg minden.
- aztán egy teszt a fékpadon, ami 100%-osnak mutatott mindent, mivelvalóban mostanában lett cserélve minden
nos a fenti javítások már érettek voltak, de egyik sem szüntette meg sem a remegést sem a fékezésnél való húzást. a futóműállítás után valamivel jobb lett, de aztán ugyanolyan szarrá vált. Lehet hogy nem is volt jobb, csak annak akartam érezni! Homeopátiás javítás! :) Elépzelem hogy jó, de szar az egész.
szóval van valakinek valami javaslata, hogy mia tököt csináljak?
a szilent az egy olyan, amúgy elég olcsó alkatrész, ami a Fordoknál elég hamar megdöglik:) Van lengőkar-szilent, stabiliázátor-szilent meg váltótartó gumibak, és ilyenek:)
Nem mindegyikre van ráírva a forgásirány! Meg kellene nézni a gumi legalján, azaz ott, ahol érintkezik a felnivel. Ott a kerületen is szokták jelölni a forgásirányt! De hogy ténylegesen merre forgott, aztat ugysem fogod tudni megmondani...
Nekem az első kettő guminak mindegy a forgásiránya, olyan van rajata. A hátsónál már nem mindegy! Azon jelölve van!
Versenygumi, ne tedd föl. :) Soha nem láttam még olyan normál használatra szánt gumit, amin nincs forgásirány jelölve. (Persze, sok mindent nem láttam még. ) Legalább egy nyíl, vagy ilyesmi. De ha teljesen szimmetrikus (egyenletes) a minta, akkor lehet, hogy mindegy. Szerintem vidd el egy gumishoz, megmondja. Vagy nem.
Szilent: a lengőkar nem közvetlenül van a karosszériához rögzítve, hanem van köztes gumipogácsa(vagy több) a gyári elég olcsó, de sajnos könnyen hal meg a nagy falu útjain(?)!
Nem rontod az üzeletem! Max elmondtad a véleményed!
Köszönöm!
Nem bizonygatom, ennyit az ára(1 szezont használt mind a felni, mind a gumi). Senki nem mondta, hogy ez a legolcsóbb. Bocs, láttál a hirdetéeben olyasmit, hogy olcsón eladó? A Használton pont az én hirdetésem mellett van egy másik, aki "olcsón eladó" szöveggel. Szerintem szólj neki is! :)
Hali! Bocs, hogy beleszólok, de bontóban csak a 4 felnit adják 20e-ért, ilyen gumikat meg 4-5e/db ért adnak használtan ismer márkából+ szerelés! Ezek viszont tényleg jónak néznek ki! De az ár relatív drága. Újonan sokkal drágább egy ilyen szett, viszont használtan van olcsóbb is csak sokat kell érte kajtatni!