Megérkeztünk portogáliából köszönjük az infókat nagyon hasznosak voltak.És is tudok segíteni: Ha Cascaisba mentek ott utlevél vagy személyi okmánnyal a külföldi turisták ingyen kaphatnak egésznapra kerékpárt. Mi 9 körűl vettük fel és 5 re kelett viiszavinni
Elmentünt Estorilba az Óceán parton és vissza a városon keresztül a járdákon és belehet járni vele a két várost.Tényleg kihagyhatatlan.Nagy élmény volt. Portóba busszal mentünk és nem volt szállásunk lefoglalva , de a város központban találtunk egy OPORTO nevő hotelt 30 euro 1 éjszaka fürdőszobával reggeli nélkül/ nagyon szép és tiszta /l de volt kitéve kávé,tea narancs citrom stb és 4.5 fajta portói bor amit lehetett fogyasztani ingyen. Az utólsó napra befizettünl Liszabonban egy 10 órás kirándulásra ( obidos, ,Batalha , Fatima , Nazaré ez 60 euró/ fő Fatimában elvittek a pásztor gyerekek házáhóz is.
10 nap alatt 10 városban voltunk.
A liszaboni szállásunk is nagyon jó volt a Rossió térnél teljesen a központban 25 euró reggeli nélkül fürdőszobával.Pensao Estacao Central.
A Város többnyire gyalog jártuk be de érdemes a Panoráma busszal körbejárni az első napon mi portóban is ezt tettük .
A jármü külföldre vitele: csupán Spanyolországba van megengedve. Egy ilyen jellegü szándékot a kocsi átvétele elött be kell jelenteni. Amennyiben ez az elöre nem történt meg, akkor valamennyi a jármüre vonatkozó biztosítás érvényét veszti.
Még csak egyetlen cégnél néztem, ahol tavaly is bérteltünk Malagán
Record Rent a Car
Így szól a kondíció:
Travel is only permitted in Mainland Spain, Gibraltar and Portugal.
Travel is only permitted to Mainland Spain, Gibraltar and Portugal for a fee of approximately EUR 8 per day, minimum of approximately EUR 16 and maximum of approximately EUR 60. Countries traveling to must be noted on the voucher.
De reménykedem, hátha találok olyan céget, ahol esetleg nem kell érte fizetni.
Az "Economy Car Rental" - szivesen ajánlom, mert már többször voltam elégedett velük - ezt írja németül:
Übergrenzung des Fahrzeugs : ist nur nach Spanien erlaubt. Die Übergrenzungskarte muss während des Buchungsvorgangs bestellt werden. Bei Verstoß gegen die Übergrenzungsregelung und Gebietsbeschränkungen verlieren alle Versicherungen ihre Gültigkeit.
Végülis Lagosban foglaltam. A szélén, ha jól látom Porto de Mos-on, de szép
a szállás és óceánra néz (ez fontos volt).
Nem kis tépelődés után döntöttem így, mert Sevillából megyünk. Először arra gondoltam, hogy egy kicsit húzós lesz a távolság, aztán megnyugtattam magam, olyan mintha lemennék
pl. az Őrségbe Budapestről. Az autópályát még eldöntöm, a spanyol "persze" ingyen van.
Július elején, csütörtökön és kedden lehet gond a nem pálya?
Vissza már több lesz, mert Cadizt meg szeretnénk nézni, meg Jerezt és sajna ahhoz
Sevilla felé kell majd kerülni és vissza Sevillába, leadni az autót :(
Nem rossz az, szép homokos, csak hát a strandolók mennyisége.... Nyugatabbra találsz sok olyan helyet, ahol gyönyörű sziklák és barlangok között vannak a homokos strandok. Régebben ezt a témát jól körbejártuk, keress rá a topik régebbi hsz-i között. Itt pedig körülnézhetsz, sok szép kép van.
Van ahol szetvalnak es parhuzamos utcaban megy a masik irany. Elsöre erdemes egy ( 2 - 3 ) kört menni vele akkor raerzel.
En minden nagyobb varosban 1- 2 nap hop on hop off busszal kezdem es utana mar nagyjabol tudok tajekozodni, tudom hova akarok visdzamenni v hol eleg csak egy fel orara leszallni es a következö busszal menni tovabb.
Mindegyik, amit írsz, plusz van oylan hely, ahol a homokpadra kishajóval tudsz átmenni. Ott figyelni kell az esti utolsó járatra, hacsak nem akarsz egy romantikus éjszakát. ;)
Mindenhol minden finom!! Kerüld a nagyon turpistas helyeket. En a masodik naptol csak oda mentem be ahol nem volt angol etlap.
5-6-7 €bol kaveval, borral fantasztikusan finomakat lehet enni!