"Csak akkor vegyük figyelembe, hogyha az emeszpé szerez így 16%-ot (és a többiek kevesebbet), akkor neki csilingel a 6x-os szorzó!!!!"
ha az emeszpének erre esélye lenne akkor az észveszejtően demokratikus narancs maffia másmilyen szabályokat hozot volna. Magyarul csalnak. És te hazudozol hogy nem is.
Minden választási rendszer erősen torzítja a számszerű eredményeket. Gyuláék 34%-ot kaptak, és ezzel valamivel több mint 50%-os többségük lett a Parlamentben. Akkor nem aggódtál?
Nem, éppen olyan aránytalanság van, amilyet írtam, ez természetesen nem a Fidesznek szól önmagában.
Az aránytalanság, a győztes megerősítése már eddig is elég felesleges volt (25 éve volt értelme, mára elmúlt), de a Fidesz nemcsak meghagyta, hanem tovább erősítette a győztes megerősítését, ennek köszönhetik a mostani 2/3-ot (nem a győzelmet magát, természetesen, hanem a 2/3)-ot. Arról vitázni, hogy a győztes egyre fokozódó megerősítése mennyire jó választási rendszer, szerinte teljesen logikus és reális kérdés, miért ne lehetne ilyesmiről vitázni? Ha te így tartod jónak, ahogy most van, akkor mondd azt nyugodtan, de ettől még a vitát magát nem kellene feleslegesnek állítanod be.
Én a magam részéről akkor is túlzottnak és helytelennek tartom ezt a rendszert, ha akárkinek és bárkinek kedvez.
Aha... tehát olyan aránytalanság van benne, hogy a Fideszes szavazat 6x annyit ér?
Vagy netán olyan aránytalanság, hogy a győztes "megerősödik", azaz szélsőséges esetben 16%-kal is lehet mandátumhoz jutni? Csak akkor vegyük figyelembe, hogyha az emeszpé szerez így 16%-ot (és a többiek kevesebbet), akkor neki csilingel a 6x-os szorzó!!!!
Úgyhogy nem kéne itt hazudozni a beépített csalást tartalmazó választási törvényről, hanem szavazatokat kellene gyűjteni. Értem én, hogy nagyon fájdalmas, hogy még egy ilyen korrupt gazember Fidesz mellett sem kell vissza a népnek a demokraták és liberálisok tisztaszemű bagazsériája, de hát nem kellett volna csődbe vinni az országot és éveken át alázni a népet, akkor most nem lenne éhínség a Párt soraiban.
De egyre jobban megy az ország szekere!Munkanélküliség 22 éve nem volt ilyen alacsony,3% fölötti GDP növekedésünk is van!Egyre jobb a helyzet,de még messze sem tökéletes!
Baloldal még jobban elaprózódik.2018ban lesznek választások,akkor meg lehet mutatni ,ki tudd több embert a szavazófülkébe csábbittani!Úgy látom az ország jó úton jár !
Az emberek igen. De az itt ülő emberek többsége már nem hall meg semmit, mert lemerült a hallókészüléke. Kovács mit keres itt? Talán csak nem az a baj, hogy elvesztette a zsíros állását, mert már a saját fajtája is lapátra tette? Ez persze a demokrácia halála.