Jöhet minden ami mtb retro: fotók, gyűjtemények, ritkaságok, történetek, tuning leírások, alkatrészek, stb.., a 80-as, 90-es évek mountain bike gyönyörűségei, alkatrészei.
Én is furcsállottam,hogy nagy lenne a vázméret, mert én 174 cm vagyok és tökéletes volt,az ülés magasság is hozzám van állítva ami a képen látszik, arányába is.
Rosszul mértem valójában 50 cm. Ha esetleg érdekelne 49.900.- Ft az irányára.
Jópár évvel ezelőtt az akkori expresszen hirdettek egy ilyet. Zöld helyett piros fehér kombinációban (úgy emlékszem). Akkor húsz körül volt, elég jó állapotban. Majdnem megvettem.
Egy ilyen sator-on én is gondolkoztam pár éve. Valamelyik hirdetőben találtam egyet (asszem Expressz) , aránylag jó állapotban. Vagyis a váz jó állapotban volt (és úgy emlékeszem lx vagy dx szettel) viszont a teleszkópja, egy tange márkájú eléggé le volt rohadva (vagy inkább be). Pedig nem volt drága, a figura oda adta volna már 20-ért is. Viszont a villa részt renoválni kellett volna (átalakítani A- head -esre, berakni egy jó telót) és lehet, hogy a felnik se bírták volna sokáig. Én ugyanis a retro gépeket nem nézegetni szeretem a szobám falán hanem megküldeni a hegyekben (persze lefelé ésszel).
- Próbálgatom dehát "Human Fit Concept" - ez van a vázra írva, ez nekem túlságosan is fitt. Piszokul fáj a derekam meg az ülepem hosszabb út után.
A váz mérete úgy gondolom megfelelő (19.5-ös, én pedig 185cm vagyok) talán ez a hosszú stucni lesz a ludas. Állíthatós kormányszárt tervezek szerezni - bár úgy látom montihoz nem ajánlják, de én csak földutakon akarok menni vele és nem lejtőzni.
Jobb lenne a fix, csak nem tudom van-e olyan bolt, ahol többet is kipróbálhatnák.
Ülés meg majd csere lesz.
Esetleg van olyan alkatrész, ami korban kilóg a többiek közül?
Akkor felteszek egy "keresek" hirdetést, engem minden nélkül érdekelne egy sérülésmentes bármilyen állapotú (polírozva lesz) 18-20"-os Zaskar, lehetőleg 96körüli. :)
Jó gép. Nekem is volt egy wheelerem 5500-as. Szerintem ez 96-97 körüli lehet. Ráadásul optima csőszett (vázanyag) amely egy prémium kategória az acélvázakon belül.
Nemrég vettem egy Wheeler 3800-as montit szőlőkapálós, gombázós biciglinek. Hazahoztam, megpucoltam, bepacskoltam olajjal bőven és irány a szőlő - na tam horé.
Ez az első montim, bár több másmilyen kerékpárom is van. Egy alap -megbízható kerékpárt szerettem volna venni, de ahogy nézem ez talán komolyabb mint amit elsőre gondoltam. Sok képet rakok fel és a segítségeteket kérném a gyártási idejének meghatározásában. Veterán, vagy nem veterán MTB?
Hát... 20meg 35között már szinte mindegy (tekintvén, hogy normális ember már a 20miatt is hülyének néz, ha meg már csinálom, akkor legyen tökéletes), így egyszer szeretném megcsináltatni.
Már így is sokan hülyének néznek, hogy annyiért veszek fékváltókart, mint más bringát. És annyiért külsőt, mint más autóra. És a fürdőkádban mosom. Szobában tartom. Mindet. :D
Kösz! Majd kikérdezlek! Sajnos én is ilyesmi árra tippeltem. Aztán a neten böngészve voltak jól hangzó 15-20 ezres árak is. De nem tudom, hogy azok milyen színvonalat képviselnek. Ha meg már költök rá, akkor legyen szép.