Lehet rendelni SMSben és el is faxolom ha kéred.
3 fajta van
Eredeti szívósorral
Utángyártott kis betétekkel
Aleko gyártmány ami live garantis mindenki erre esküszi.
SAjnos még az internetes küldés nem működik de küldök hozzá egy kábelt amit WAP-on át tudsz küldeni. Vigyázni kell mert csak Tech2-vel és nem lehet messzebb 1,5 m-nél.
engem a 2. fázis érdekel, ahol 800 fordulattal hamarabb jön a kánaán. Ez ugye azt jelenti, hogy alapjáraton (900 fordulat) már nagyon húz a gép ? Hadd sírjanak a gumik már üresben is !!! :)
Turbófeltöltőt lehet sms-ben kapni? Rákötném a telót a TECH1 kábelre és gondolom pár perc alatt beletöltődik a motortérbe, mert ISDN-em van !
E30M40 :
Konkrétan engem érdekel a cabrio Vectra B eredeti levágott teteje ! Külön csak az mennyibe kerül ? (A hétvégi házamhoz kell, mert a szerszámoskamrára csak és kizárólag a Vectra B tető megy fel)
DarkAngel69
Meggyőztél, engem akkor érdekelne a chip tuning a Calibrámhoz !!!
Légy szives ilyen chipet küldjél emailben:
25%LE, nyomaték 1000 fordulattal előbb jön, fogyasztás -10% és dizellel is menjen meg benzinnel is (beépitek egy kis kapcsolót, amivel át lehet majd kapcsolni, mint a gáz-benzin üzemnél, attól függően mit tankolok).
Légy szives az alapjáratot állítsd be 800 helyett 830-ra, mert akkor szebben fog állni a fordulatszám mutatóm.
Továbbá azt is ird át a programon, hogy a motor hamarabb bemelegedjen hideginditásnál, mert reggel nagyon szokott fázni a lában télen.
A veszetségméréshez egy okleveles közgazdász kell!
Vagy ha ilyen nincs, akkor egy közgáz szakközepes végzettségű + egy pénzügyi szakértő, de így nem annyira hiteles.
Szóval felhívsz egy ilyen fószert, és elmondod neki, hogy mennyi az a veszteség, amit az asszony még nem vesz észre a konyhapénznél. A veszteségre szánt összeget leöntöd benzinnel (mégiscsak autóvásárlásról van szó!).. Ja! ...inkább olajjal! ...és meggyújtod. NA! A veszteség már kész is, csak mérni kell:
Az elégetett pénz értékéből kivonod a hamuért várhatóan kapható felvásrási árat (nem túl sok, de mégiscsak megtérülés) hozzáadod a környezetvédelmi adót (elcsalni nem ér!)
Hát kb. ennyi a veszteség. + az idő, amit ennek az értelmes topicnak, és a társalgás eme szórakoztató és kulturált formájának a létrehozására áldoztál.
Na most, hogy leírtam, már nem is kell az a közgazda. Így megspóroltad a tiszteletdíját. Ezzel tulajdonképpen a hatásfok csökkent, hiszen a tiszteletdíj növelhette volna a veszteséget...
:)
a tréfát félretéve, vidd el az autót valami jó dízeles szakemberhez, és csináljon rajta egy veszteségmérést (vagy hogy a francba híjják, nem kenyerem a dízel). Ha az eladó ebbe nem akar belemenni, akkor valami gáz van. Ha meg belemegy, jó közelítéssel pontos képet kapsz a motor állapotáról. Mellékesen egy teljes állapotfelmérést is csinálhatnak közben, hogy teljes képet kapj arról, hogy mire számíthatsz.(fékbetétek, gumiharangok, gumibakok, lengéscsillapítok stb)
Beírod a motor kódját, majd a kiválasztod az öt féle tuning típus egyikét, ezt elküldöd SMS ben egy 90-es számra (SMS díja 240+áfa), majd visszaküldik a cuccot, amit a bömbis (E30M40 a nickje) olcsón beéget EPROMBA
az 5 tunimg típusai:
1. +20%LE magas fordulaton, fogyasztás 10%-ot csökken
2. +25%LE, nyomaték 800 fordulattal előbb jön, fogyasztás nem változik.
3. +30%LE, +20%nyomaték fogyasztás marad, élettartam 20%-al nő.
4. +40%LE, +30%nyomaték, fogyasztás marad, 5000 km-vel ritkábban kell olajat cserélni.
5. (csak versenygépekre javasolt) +50%LE, +50%nyomaték, 10% fogyasztáscsökkenés, élettertam 30%-al nő
Mivel ez itt nem a reklám helye, az SMS telszámot csak mailben küldöm el.
DarkAngel69 :
Már erre sem emlékszel ??? Konkrétan ezt a turbófeltöltőt a te régi dizel Alekódból szedtük ki, mielőtt azt visszaalkítottuk szivódizellé mert már annyira alacsony volt a kompressziója és utána eladtuk egy bolgárnak a szabadkai piacon ! Utána találtad ki, hogy tegyük bele ebbe a Vectrába, ne posodojon.
(Tudod, akkor vettük meg a montenegrói bandától a lefűrészelt hátulját, mert akkor pont egy Vectra B elejét Asconástassal kaptátok egy tartozás fejében. Forgalmit meg az a rendőr haverod fénymásolta, akit most tettek ki az inpol oldalára, Bin Laden mellé, mint második legkeresetteb személyt!)
Igy már beugrik , melyik kocsiról van szó ?
:-)))
Komolyra fordítva a szót: apropó, tényleg tudsz chip tuningot ehhez a kocsihoz küldeni SMS-ben ???
A turbo feltöltő addig megy el, amig le nem áll. Ez kb 100 km és 300 000 km közé tehető bagy valószínűséggel. Ugyanis az élettartam, a karbantartás-igénybevétel első, idő szerinti deriváltja.
:DDDDDDDD, de azért még az is fontos lehet, hogy a benzintankból ki kéne már szedni a kokaint,amit tavaly hoztál a románoktól, nehogy véletlenűl azt higgye, hogy a benzinkutas ad neki kevesebb benzint, pedig nem...vagy nehogy a vámosnak ne teccen a feje és szétpakkkolja:DD
weiertibi :
Szóval ezt a részedre kínált kocsit konkrétan ismerem, mivel az enyém volt.
Amikor eladtam tavaly, akkor volt a futott kilóméterek száma helyesen 216.000 km. Egyébként már akkor kétszer (egyszer előről, egyszer hátulról) már totálkáros volt. Tőlem a Zsombi autósbolt tulajdonosa vette meg. Azóta egyszer felborultak vele az Okotgonnál, akkor ki is gyulladt. Ez különösen érdekes, mert dizel autóról van szó; valami elektromos zárlat lehetett. (Ugyanis amikor ellopták, akkor valami elvágott drótót rosszul köthettek össze.)
Amúgy nem is Opel, hanem Aleko-Moszkvics turbófeltöltő van rátéve, mert az eredeti már régen csapágyas lett.(Ez ugyan az a turbó, mert készült Aleko is ilyen motorral, csak az Aleko-hoz való sokkal olcsóbb)
Arra az egyre figyelj, hogy kocsi egyébként nem menne át a független eredetvizsgálaton sem, mert egy piros Vectra "A" alvázszáma van beleheggesztve, de én még szerencsére el tudtam adni. Ezért eredetvizsgával kell megvenni. Az évjárat egyébként 1993-mas, csak át lett javítva a forgalmiban is.
Amúgy nagyon jó kis kocsi, csak a 2001-es őrbottyáni 3-mas rendőrgyilkosság vérnyomait kellene eltávolítani már végre valami spéci vegyszerrel a csomagtartó kárpitból, mert ebből még baj is lehet.
Szeretnék venni egy Opel Vectra B 2.0 DTI-t 2000-es évjárat (96000 km). Szeretnék mindent megtudni a típus áráról, hibáiról. Főleg a turbófeltöltőről(meddig megy el, stb). várom a tulajdonosok véleményét is. Előre is köszi
Egyébként ha megvolt a dugattyúcsere, az ecotec motorok akkor is elkezdik enni az olajat olyan 120ezer km után. A vectra előtt egy 1,6-16v astra caravanom volt, 140e km-rel, 1000km-en egy liter olajat megivott, de ettől eltekintve az égvilágon semmi baja nem volt. 150-160 körül a lambda szonda megadhatja magát, vagy ami még ugyanolyan tüneteket produkálhat, mint a lambda szonda halála, az az, hogy telemegy addígra a tank dzsuvával, és a benzinszivattyú felszippant egy kis trutyit is, és amig a szmötyi nem "esik le" a szivattyúról, addíg az elektronika letiltja a motort. A szervíz erre a hibára a komputeres vizsgálat során azt szokta mondani, hogy lambda szonda, de nem mindíg igaz.
Egyébként nem rossz gép, a váltója egy picit darabos, de nekem spec. bejön, érezni, hogy mikor hol a váltó, nem lehet félreváltani. A gázra kicsit lustán reagál, de ez az ecotec 16v motorok sajátja. Álló helyzetben ha csak egy pillanatra nyomsz egy fröccsöt, akkor a motor akkor ébred, mikor a lábadat már le is vetted a pedálról. :)
Alsó fordulatokon egy picit nyomatékszegény a motor, úgyhogy egy picit nagyobb gázzal kell indulni vele, pörgősen kell vezetni a gépet. Egyébként a futóműve szerintem jó, nagyon bírja a strapát. Egy picit talán "közvetlen", néha erősen hozza az úthibákat, érezni, hogy mi van a kocsi alatt, de stabil. A fogyasztással én személy szerint nem barátkoztam meg még most sem. Városban elég nehéz 9 liter alá vinni, a normális autózással inkább 9.5-10 a fogyasztás. Pályán 7-8 között eszik, de ha tolod neki, 160nal mész, akkor 9et is bekap. Városban klímával nyáron a dugóban én hoztam vele össze 14literes fogyasztást is, de az már nagyon extrém volt. A hajtós autózással (3000fölött tartva a fordulatot) városban olyan 10-11 körül eszik. És egy kis érezhető "presztízse" már azért van a gépnek. Egész könnyen beengedik, előzékenyebbek vele a népek.
A csomagtartója egész nagy, csak szarul "berendezett", és nagyon mély (a négyajtósé), nagyon be kell hajolni, ha valami begurul, és a rakodónyílás sem valami jól eltalált. Az ötajtósé már jobb, azt jól lehet pakolni a nagy nyílása miatt.
Először is köszönöm a segítséget.
A túlzott olajfogyasztást,az itthoni 1.6 16v-s astra-nál is hallottam, azon felül,hogy ezt csinálja, vezethet valami komolyabb problémához, persze folyamatos karbantartás mellett?
Kb 2-3 évet szeretném használni az autót olyan 80-100000-es futásteljesítménnyel számolva.Az 1.8 16v nek is megvan ez a problémája, vagy ez más?
Sokan mondták,hogy ez a motor jobban illik a testesebb kasznihoz.
Ha valakinek van, ilyen gépe,kérem írja le a fogyasztásadatokat,hibákat stb.
Szeretném gázosítani az autót,ha erről van tapasztalat, ezt is szivesen veszem.
Ennek a motornak (x16xel), van egy komoly konstrukciós hibája. Csak olyan kocsit vegyél, aminek van szervízkönyve és megcsinálták rajta a garanciális javítást (dugattyúcsere). (ellenkező esetben enni fogja az olajat). Egyébként :)) nem rossz autó. A kaszni merev, rozsda ritkán fordul elő, a futómű jó, váltó jó, stb. Rövid áttételezése van, nem túl nehéz a 100Le-höz (pont elég a teljesítmény, ha csak közlekedni akarsz). Gond ritkán van vele (műszerfal izzói szoktak kiégni néha és az övfeszítő szenzora szokott hisztizni). Ha van konkrétabb kérdésed, akkor azt inkább az Opeles fórumba írjad.