Keresés

Részletes keresés

zzoltan Creative Commons License 2005.03.02 0 0 269
Sziasztok kedves IKON ház lakók! :)

Valamelyik nap kinéztem az ablakomon a házatokra, de olyan fura és szokatlan volt valami. Később rájöttem, hogy a két toronydaru hiányzik a látképből, leszerelték őket. :)
Szóval úgy néz ki befejezték a külső, daruzást igénylő munkákat és már a "belügyekkel" foglalkoznak. :)
Véső Creative Commons License 2005.03.01 0 0 268

Háát, a falak már állnak, szerintem belülről már vakolják is, így biztosan meg tudod nézni, hogy a Te lakásodban is meg van-e mind a négy fal. :))

Szerintem a legfontosabb az lesz, hogy megnézd, hogy a műszaki módosítás utáni állapotot valósították-e meg. Azaz a helyiségek úgy vannak-e elrendezve, ahogy kérted, olyan méretűek-e, mint ahogy a tervrajzon szerepelnek, a villanykapcsolók és aljzatok oda kerültek-e ahova kérted, stb., stb. Feltétlenül hozz magaddal mérőszerszámot (centit), meg a kapott lakásalaprajzot.

Jó lenne, ha meg tudnánk kérdezni, hogy ki fogja szolgáltatni a kábeltévét, hogy fog működni a hátsó kert (Tüskebökiék már írtak korábban erről, például öntözőrendszer). Szóval érdemes alaposan felkészülve odamenni, ki tudja, mikor jutnk be oda még egyszer. Legalábbis szerintem.

Előzmény: enibody (267)
enibody Creative Commons License 2005.03.01 0 0 267
Azt mondták, hogy küldenek értesítést. Vajon milyen állapotban lesznek a lakások..?
Előzmény: Véső (266)
Véső Creative Commons License 2005.02.28 0 0 266

És erről küldenek vmi értesítést? Hogy pontosan mikor is mehetek.

Vagy mindenki megrohamozza az épületet, érkezési sorrendben? :))) Gondolom, nem.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (265)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.02.28 0 0 265
Az április 2-őt én is megerősítem.
Furcsa, hogy csak páran érdeklődnek, mert más IKONház fórum nincs.
Előzmény: enibody (263)
fiend Creative Commons License 2005.02.28 0 0 264
Nyugi! nem túl aktív a forum!:-) De azért olvasgatjuk néha!:-) Csak gondolom most nincs senkinek semmi újdonsága mait meg akarna osztani a többiekkel!:-)
Előzmény: enibody (263)
enibody Creative Commons License 2005.02.28 0 0 263
Hmmm... Sehol senki? :(
enibody Creative Commons License 2005.02.25 0 0 262
Ja és tegnap kaptam azt az infot, hogy április 2-án szombaton lesz a bejárás.
enibody Creative Commons License 2005.02.25 0 0 261
Sziasztok! Én is IKON-os vagyok/leszek :), A lépcsőház.
Véső Creative Commons License 2005.02.24 0 0 260

Sziasztok!!

Az egyes lakásokhoz tartozó konyhák látványtervei (az eredeti, nem módosított) megtekinthető a Genco Mobili honlapján. www.genco-mobili.hu

Véső Creative Commons License 2005.02.21 0 0 259

Ma beszéltem az AF-fel, az Ikon Ház II. értékesítésének megkezdése akár májusig is kitolódhat. Egyelőre még a tervrajzok, alaprajzok sem állnak rendelkezésre (mármint a vevői). De lehet feliratkozni várólistára.

Ezt az infot csak azért írtam ide fel, hogy hátha leendő vásárlók is olvassák ezt az oldalt.

Véső Creative Commons License 2005.02.18 0 0 258

Nem tudom, de más építkezéseknél szoktak küldeni az építkezés különböző szakaszainak lezárulásáról értesítést (eladói tájékoztató). Ezzel is mintegy jelezve, milyen szakaszban tartanak a munkálatok. Mert most már így fogalmunk sincs (nem látunk be az épületbe), mi zajlik a lenejlonozott ablakok mögött... Na meg hogy a pént azért valamennyire a készültségi fok arányában fizetjük.

Tudom, hogy adnak előlegszámlát, csak hát az októberi befizetésemről februárban kaptam meg. S csak azért, mert a Gömb utcában jártam...:))

Ez csak azért lenne hasznos, hogy ne júniusban kelljen az egy évvel korábbi banki átutalási bizonylatot keresni, ha vmi nem stimmel (például ha késedelmes fizetést jelez az AF).

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (256)
Nőgyógyász Creative Commons License 2005.02.18 0 0 257
Annak a falnak nem sok köze van a szerkezetkész állapothoz ...
Előzmény: Véső (255)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.02.18 0 0 256
A befizetés miatt én is aggódtam, nálunk rendben. A hiteligénylésem miatt egy rakás papírt kaptam.

Ha kéred, kapsz a befizetéseidről tételenként előlegszámlát, és egy összesítő kimutatást is. Ez főleg a banknak kell, hogy lássa, befizetted a rád eső részt.
Ha nem érkezett meg a pénzed, akkor az AF (pontosabban a Véső Ház Kft., de lehet, hogy az ASD... :-) legfeljebb kb. egy hét múlva szól, akkor is, ha nem kéred.

Nem tudom, miért kellene kapnunk bármilyen értesítést a ház építéséről!
Az eddigi infok alapján, március-április fordulóján lesz a (szombati) bejárás. Előtte néhány héttel értesítenek.

Hát csak nem gyarapszik a fórumolvasó lakók száma! Furcsa, pedig már csak néhány eladatlan lakás van.
Előzmény: Véső (255)
Véső Creative Commons License 2005.02.18 0 0 255

Sziasztok Kedves Leendő Lakótársak!!

Nem tudtok valamit a bejárásról? Gondolom, lassan azért csak eljön, mert egy-két hét, és a Ház eléri a szerkezetkész mivoltát. Már az utolsó lakásokat falazzák.

Én már nagyon kíváncsi vagyok a készülő hajlékomra, na meg a bejárás alkalmával fel lehetne tenni azokat a kérdéseket, amikben egyelőre viszonylag tanácstalanok vagyunk (kábeltévé, kert, öntözőrendszer, biztonság, stb., stb.).

Apropó, vmiféle értesítést is kellene elvileg kapnunk a szerkezetkész állapotról. Ez, gondolom, leginkább a hitel miatt fontos dolog (már akit érint).

Na meg ez ideáig egy tollvonással sem jelezték, hogy rendben befizettem a részleteket, pedig jó lenne tudni, hogy nem hiába utalgatok itt milliókat, hanem tényleg megkapják/megkapták az összeg(ek)et.

Ti sem kaptatok még eddig semmiféle levelet AF-éktől?

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.02.17 0 0 254
Ez nagyon jó lenne. A kis költség az AF-nek, de nagy segítség nekünk. :-)
Előzmény: zzoltan (253)
zzoltan Creative Commons License 2005.02.16 0 0 253
Sziasztok!

A vízcsap kérdésre kérdéssel felelnék: Nálatok nem automata öntöző rendszer lesz? Én rákérdeztem az AL-nél, és a Horizontban automata megoldás lesz. Mivel ugyanaz a cég, szerintem nálatok is ez lesz.
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (252)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.02.16 0 0 252
Persze, hogy az AF kertesít. Az a kérdés, lesz-e elég csap! Nem szeretném, ha ilyen apróságokon mérgelődnénk. Sajnos, a mérnökökről nem sok jót tudok mondani.

A mostani hangszigetelési technikákról olvashatsz a szomszéd topicokban...
Az Angyalföldi házaiban állítólag elfogadható, csak az első (Teve Ház első üteme) volt rossz. A tervek alapján megfelelőnek látszik, kérdés, megfelelőnek hallatszik-e majd? :-)
Ne feledjük, hallásunk és zajtűrésünk is eltérő. A lakásunkat erre nagyon figyelve terveztük meg.

A házibulikat mi készséggel elviseljük, ha nem számuk halad meg bizonyos mértéket. Mi is szeretnénk párat. Különösen zokon vesszük, ha valaki a buliját kiszellőzteti az udvarra, mert akkor mindenkit zavar. Valamint, ha a buli szemete a lakáson kívül is megjelenik.

A Házirend az házi rend, mi ellenőrizzük. Azt hiszem hamarosan lesz jogszabály arról, hogy a lakásbeli szomszédot zavaró zajongás is szabálysértés.
Dehát nem jobb figyelni egymásra?!
Előzmény: Fedél nélkül előfizető (251)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.02.16 0 0 251
Én úgy emlékszem annak idején az Angyalföldisek azt mondták a kertet ők maguk csinálják meg az elején, így gondolom erre is gondolnak. Ha jól tudom a szeméttárolókban egyébként is lennie kell vizesblokknak, onnan gondolom lehet majd locsolni legrosszabb esetben. A kert gondozást is a közös képviselőre kellene bízni, nem?

Más: Nemrég olvastam egy új társasház házirendjét, és mondhatom már-már viccesnek mondható kitételek voltak benne (mindenféle paranoiás korlátozások). A mi házirendünk viszonylag szükszavú, de ebben is vannak olyan részletek, hogy zajt csinálni este nyolcig lehet, hivatásos művészek működését betilthatjuk, stb. :-) (II/2 rész)
Kérdésem: A házirend betartását hivatalosan ki ellenőrzi, és mi történik azzal aki nem tartja be? (gondolom lesz szégyenpad a lakógyűlésen, kukoricára térdepelés, lerajzoljuk és összetépjük a rendetlenkedőket, stb.)
Magam így a harmadik X. árnyékában már nem látom annyira fajsúlyosnak a kérdést (sikerült kiélni magam ilyen téren) de teljesen természtesnek tartom, hogy indőnként házibulik előfordulnak, amivel nyilván meg lehet szegni mindenféle házirendet (Aki egyetemi koleszban élt szerintem tudja miről beszélek :-) ) Nyilván ezeknek a buliknak nem az a céljuk, hogy a szomszédok agyára menjen vele a társaság mégis zavaró lehet. Az itteni társaság hogyan vélekedik az ilyesmikről?
Szerintem a legtutibb módszer meghívni a házibulira a közvetlen szomszédokat. Így egyrészt megtudja az ember ha a szomszéd véleményét (pl. ha újszülött kisgyermekem lenne nekem se tetszene az ötlet) másrészt előre jelzi vele az ember a szándékát, nincs meglepetés, rossz szájíz, stb. A többi úgyis a kölcsönös tolerancián múlik.

Szerencsére egyébként a mostani hangszigetelő technikáknak köszönhetően alig lehet áthallani zenét, beszédet, egyéb zajt lakások között. (persze a hangrendszerek is fejlődnek :-) )
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (250)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.02.14 0 0 250
Olyan apróságokon gondolkoztam, hogy
- lesz-e vízcsap a kerti locsoláshoz, több is kellene
- hogyan oldották meg a talajvíz elvezetését a kertben
- lesz-e tároló a különböző közös eszközöknek (hólapát, seprű stb)
- hogyan lesz megoldva a lépcsőházak világítása (milyen térbeli és időbeli rendszerben és mennyi/milyen izzó)
fiend Creative Commons License 2005.02.12 0 0 249

Sziasztok!

Nem tudtunk ellenállni a párommal a szép havazásnak és kimentünk az építkezéshez pár képet készíteni! Ime az eredmény!

zzoltan Creative Commons License 2005.02.09 0 0 248
A kábeltévéhez kapcsolódóan...
Akárki is köti be, és akárkivel is kötött szerződést az AL monopol helyzetet teremtve neki, a szerződésünk mellékletét képező műszaki leírásban benne van, hogy kábeltévé kiépítéssel, csatlakozással kapjuk a lakást. Ergo a kiépítés költsége benne van a vételárban. AL kifizeti a kábelező céget, mint alvállalkozót. Innentől kezdve akárki is legyen a kábelszolgáltató, ne akarja még1x beszedni a kábelezés, telepítés, csatlakozás (nevezzük akárminek) költségét!
Szerintem... :)
Véső Creative Commons License 2005.02.08 0 0 247

Köszönöm az infot. Engem kicsit megzavart az advét. szerződés 9. pontja, abban van szó az illetékről. Én azt gondoltam, hogy csak az Angyalföldi, mint építő mentesül illetékfizetés alól. De most már minden világos.

Tudom, hogy a régi lakás eladása beszámítható (adózás szempontjából) az újba. Köszi.

Előzmény: Gabrini (246)
Gabrini Creative Commons License 2005.02.08 0 0 246

Szia Véső!

Az új lakás valóban illetékmentes lesz és az értékhatár miatt sem kell aggódni. Ha már az államkassza gyarapításánál vagyunk:

Ha előzőleg volt saját ingatlanotok és azt eladjátok, akkor az adóbevallásra figyeljetek: az abból származó jövedelmet be kell vallani, de ha leigazolod az új vásárlását akkor vagy nem kell befizetned utána adót, vagy visszaigényelheted (+az érték különbözetnek is van szerepe). Az ide vonatkozó dolgokat már biztos mindenki ismeri, de nekem most kellett utánanéznem először, így inkább felvetettem.

Előzmény: Véső (245)
Véső Creative Commons License 2005.02.08 0 0 245
Ez jó hír. Az ügyvédem pedig beszélt nekem illetékről. Rossz ügyvédet választottam...:))
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (244)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.02.08 0 0 244
Véső! Sárgarigó jól csiripel: mivel tavaly vettük, a tavalyi jogszabályok érvényesek. Akkor még 30 millió Ft volt az illetékmentesség határa új építésű lakás vásárlása esetén.
Fájdalom, de hiába várod az illeték kirovását! :-)
Előzmény: Sárgarigó (243)
Sárgarigó Creative Commons License 2005.02.08 0 0 243

Nem jól gondolod! Ha veszed az új ingtlant az építtetőtől, akkor is illetékmentes.

És ha még 2004-ben kötötted meg a szerződést, akkor a 15 millás határ sem vonatkozik Rád.

Előzmény: Véső (242)
Véső Creative Commons License 2005.02.08 0 0 242
Igen, de a mi esetünkben a lakás már nem újépíésűnek számít, mivel nem mi építjük, hanem építtetőtől vesszük, így nekünk mindőnknek illetéket kell fizetnie. Jól gondolom?
Előzmény: Nőgyógyász (241)
Nőgyógyász Creative Commons License 2005.02.08 0 0 241
Újépítésű lakás 15 millióig illetékmentes, azon felül a 15 milliós lakás illetéke a kedvezmény. Garázs és tároló esetén valóban 10% az illeték. Az illetékelőlegről bármikor megkaphatod a határozatot, akár átadás előtt is (nálunk pár hónappal átadás előtt érkezett).
Előzmény: Véső (240)
Véső Creative Commons License 2005.02.08 0 0 240

Persze, persze, de hogy ki húzza előbb be a drótot, gondolom, nem spontán gyorsaság (kiválasztódás) eredménye. Valamilyen oknál kifolyólag valaki mindig "gyorsabb", mint a többi...

Mondjuk tényleg jó lenne, ha valaki a lakók akaratát is megkérdezné, melyik szolgáltató drótozzon a Házban.

Személy szerint én a UPC-nak jobban örülnék, mint a Matáv-nak, mert valamivel olcsóbb, meg komplexen mindent meg lehet tőlük rendelni.

Épp most voltam a Házunknál, lassan eléri szerkezetkész állapotát. Örömmel tölt el.

Nem tudjátok véletlenül, a Drága Illetékhivatal mikor szokta küldeni számláját? Albetétesítés után vagy már előtte is sor kerülhet erre? Mert már azon töröm a fejem, hogy ha a beköltözés után (miután az utolsó vasamat is leróttam az AF-nek, netalántán még egy-két apró berendezésre is jut) rögtön meglep egy szépösszegű csekkel, akkor leszek igazán gondban. Ugye 4 mió forintig 2%, azon felül pedig 6%-ot kell illetékként leróni? Nem lakáscélú szerzemény (garázs) 10%?

Üdv.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!