Ez a leggyorsabb ut jelenleg, én 4 óra alatt szoktam megtenni. Lehet, hogy valaki ennél gyorsabban is meg tudja tenni, én szeretem betartani a sebességkorlátozásokat, tekintettel arra, hogy nem mindenhol kedvelnek minket.
Kérdés a gyakori Para-járókhoz :) Melyik a legjobb út a Paradicsomba? Merre menjünk? A Michelint néztem, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Budapestről indulunk, a csapat egy része reggel, a maradék du/este. Kb. mennyi ideig tart az út?
(Tavaly Kazincbarcikáról mentünk, Dobsina-Poprád felé. És kényelmes, bár hosszú úton Poprád-Ruzomberok-Besztercebánya felé jöttünk haza.)
(Bárcsak már ott lennénk. Már számolom a napokat :) )
Igazad van, elnézést. Először nem kattintottam a linkedre, mert azt hittem, hogy előugró reklám(mint a többi aláhúzott szó). De most már látom, hogy mire gondoltál.
Ez a táv 26-27Km között van. 3Km/h átlagsebességet számolva 9 óra menetidő pihenés nélkül. Megállni viszont érdemes, hiszen a táj szépségéért megyünk (0,5-1 óra). Igy tempósabban is lesz 9 óra (szerintem).
Ki van az téve Stratena felől is. Pedig az az ut is egy szép szakasz. Sokszor megálltunk a hazafelé vezető uton a Kopanec tetőn, mégegyszer visszanézve a paradicsomra.
Nagyon köszönöm a segítséget,azt hiszem el kell gondolkozzunk azon hogy ilyenkor már hamar le megy a nap,és talán nem lesz elég idő erre a hosszú túrára.Akkor viszont egy rövidebbet választunk.
Kedves Szlovák paradicsom rajongók,kérlek benneteket mondjátok már el nekem hogy honnan lehetne letölteni azt a térképet ami a belépő jegyen is van. Egy nagy társasággal készülünk oda és tavasszal megcsináltuk a Sucha Bela- klastorisko-hernád áttörés-Podlesok túrát.Most azonban a Velky sokol-on át szeretnénk a klastoriskohoz jutni.Namost nem vagyok abban biztos hogy ez lehetséges,mert az a hegy túlodalára vezet ( ? ). Ja és a Podlesoki bejárattól indulnánk. Tehát az a kérdésem ez lehetséges-e?
Jó, igazad van, de én kimondottan azokat az időszakokat kerestem, amikor nagy a vízállás, mert az egyfajta kalandot is jelentett. Meg a Hernádon ennél balesetveszélyesebb helyek is vannak és ott is sok ember közlekedik naponta.
Szóval azt azért nem szeretném megérni, hogy aztán majd aszfalt uton sétálhatunk végig a kanyonokon.
Szombaton megjártuk a Sucha Belát. Számomra ez most nagy csalódás volt. Már nem létezik a régi-igazi Sucha Belá....
Utoljára talán 2 éve voltunk itt, azóta rendesen átépítették. A megemelt létrák, a durva kővel kirakott szegély miatt teljesen elvesztette kalandos jellegét. Akár báli ruhában is végigmehet bárki rajta, nem kel félnie, hogy vízcsepp kerül a cipőjére.
De ez csak az én véleményem.
Ja és nem beszélvea forgalmi dugóról. Ilyen kép fogadott:
Főleg kátyusak. Mindegyik utat kipróbáltam már, egyik sem jobb a másiknál. Valószinű Gemerska Polománál elmegyünk Igló felé, bár ez meg nagyon hosszú tele kanyargós szakaszokkal. 50-es átlagnál nem lehet jobbat kihozni. Bár kevesebb a kátyú, mint Dedinky felől.
Nem tudom hogy ezek a hegyi utak mennyire gyorsítják meg az odaérkezést. Voltam már Dedinky felől és az 533ason is, de nagyon kanyargósak és kátyusak. A multkor ezen egy magyar kaminos próbált átjönni de becsúszott az árokba és magyarázta a rendőrnek hogy ő még sosem járt erre. Kb 10 centin múlott hogy nem kellett visszafordulnom.
ááá, nehogy azt hidd :) Tavaly Kosiarny Briezokban laktunk, onnan kocsival kb. 15 perc volt Cingov, max fél óra Podlesok. Most azért foglaltam közelebb, meg viszünk lámpát, meg kirugom a bandát az ágyból időben :)