Amit írtál, abból csak ennyi a publikus, akkor az sajnos nem sok.
Pedig néhány kérdés szerintem közérdeklődésre tarthat számot: pl. Pesten laksz, vagy Szolnokon? Itt leginkább ez a kérdés, és nem azért, mert a magánéletedben akranánk vájkálni, hanem mert sajnos eklatáns példája vagy a városból elszármazó fiatal értelmiségnek (ezt nem rosszallásból írom). Ezt lehet-e pozitív üzenetté, programmá kovácsolni? Kell-e, ezt kell-e? Okoz-e hátrányt? Mit lehet, mit tudsz tenni ez ellen a jelenség ellen?
Hogyan tervezed behozni azt a hátrányodat, hogy a lehetséges vetélytársaid/ellenfeleid (párton belül és kívül) az elmúlt években itt helyi szinten állták a sarat, amire sokan emlékeznek akár pozitívan, akár negatívan?
Vagy itt inkább a "szűz kéz" lesz hangsúlyos? Mennyire vagy képben a szolnoki közéleti/politikai problémákat, illetően?
Ha jelölt leszel, ezek a kérdések megkerülhetetlenek lesznek. Meg azok is amiket Tibra írt.
aas 2002-01-23 11:43:19 (#3950) Városszerte látok egy táblát kirakva: Pálmai László névvel és képpel. Lehet, csak én vagyok ilyen tudatlan, de ki ez a manus ? ...
Azt gondolom, hogy egy modern, az info.társadalmat kiemelt programként hirdető pártnak fontos, ha közszereplőinek véleménye forog. Ha megégeti magát vele, ha nem. Ez nem a ,,szalon-kommunikáció" történelmi időszaka már!
Pálmai Laciválasz | megnéz | könyvjelző 2002.05.30 14:26:51 (4852) Hello Tibra! Kérdésedre 3 pontban választ adnék. 1. Az eredmény nem számít, legalábbis jelen helyzetben ez így néz ki. 2. A polg.mester jelölt személye "elméletileg" a jövő héten derül ki, mert a városi csoportnak - különböző tények figyelembe vételével - kell a döntést meghozni. 3. Jelenlegi felállás szerint - sajnos - az országos politikai 'összefogás' nem jellemző miatt városunkra. Számomra, úgy tűnik a személyes érdekek egyes embereknél, sokkal fontosabb, mint a város, az ország és a párt érdeke. Ezek alapján kijelentem, hogy érdekes pár hónap elé nézünk. PL
Publikus sajnos csak ennyi. Magánéletről nem itt kell beszélni, az SZDSZ-szel kapcsolatban 2002-ben már megégettem magam, hogy egy kicsit többet árultam el a saját gondolataimból, mint kellett volna! De személyesen, vagy e-mailben Veled bármiről szívesen beszélgetek!
Azért álljunk meg egy szóra (Grétsy László): most is írtam - szerintem.
A magyartalan plakátok pedig tények.
Kedves lapalma!
Akkor, ahogyan Lenin mondta: sto gélaty 2002-2006? A kérdések meg a 2006-2010es szakaszra vonatkoznak!
Meg lehet engem győzni, hogy nemcsak ,,hátha mégis sikerül"-effektus működik.
Az viszont tény kedves jelölt uram!
Az elmúlt 4 évben itt az indexen és más jelentősebb fórumokon effektíve rendszeresen 2 városházi politikus prominens ember jelent meg.
Az egyik a párttársad, a másik nem:)
A párttársad annyit tett a helyi e-demokrácia ügyéért, mint amennyit az ügyvivői testület 16 év alatt összesen. Most jelzem: itt valóban nem zavartak a tények.
I. Dolgozott-e már önkormányzatnál, választott testület,csoport élén?
II. Eddigi életéből milyen jelentősebb döntési szituációkra emlékszik? Hogyan hoz döntéseket?
III. Milyen várospolitikai tevékenységet végzett az elmúlt 4 évben? Értékelje 2002-2006 között Szolnokért végzett munkáját?
IV. Mit csinálna másként? Lehetett volna másként csinálni? Értékelje a 2002-2006 közötti szolnoki helyi önkormányzat tevékenységét?
V. Milyen kitörési pontokat lát Szolnokon 2006-ban?
VI. Mennyire fontos Ön szerint a földrajzi fekvés tényezője?
VII. Lát-e veszélyt az alvóváros-pozícióban?
VIII. Milyen fejlesztési utat képzel el a humán erőforrásoknak?
IX. Mennyire fontos Ön szerint a polgármester (testület) munkájában a gazdasági racionalitás?
X. Olvassuk: a Fidesz legalább annyira konzervatív, mint amennyire az SZDSZ liberális. Ebből adódóan úgy gondolom, hogy a 2006-2010-es helyi testületekben dolgozó SZDSZ-es képviselőknek a liberalizmus modern válaszait kell társadalmasítani a vidéki térségekben. Mit gondol erről? Mennyire lenne pártot képviselő politikus a helyi politikai mezőben?
Pálmai kampánya idején szerintem gyengeség volt, hogy nem volt itt.
Egy polgármesteri kampányt mégsem lehet a fővárosból levezényelni.
Az a viszonylag egyszerű üzenetsor, amit megfogalmazott ebből a kétlaki életből következik. Attól, hogy apuka Szolnok-prominens egykoron, nem kell feltétlen közéleti szerepet vállalni 4 évente. Hátha mégis - mottóval.
Csak zárójelben: a moderál is, tolerál is, preferál is kampányszlogent PL helyénvalónak tartotta.
Na (szerintem), aki ezt helyénvalónak tartja, inkább Grétsy tanár úrhoz menjen tenderezetetni.