"a magyar nép boldogulásának elősegítésébe nem fér bele, hogy egy koreai cég nagyobb állami támogatást kapjon, mint az összes magyar kis- és középvállalkozó együttvéve."
Semmi gond! Fektess be te annyit mint ők, vagy adj te annyi embernek munkát.
Ha van ereje személyesen aláírni a csekket egy 25 milliárd forintos támogatásról a Hankooknak, akkor igenis legyen ereje legalább néhanapján személyesen megvizsgálni a paprikát is, legalább amikor azt főz bele az asszony vasárnap a levesbe.
Ha meg nem ért hozzá, akkor, ha jól tudom, van elég nagy apparátusa + tanácsadó falkája, hogy ők vizsgálják meg személyesen a kérdést, miért kopnak ki a magyar áruk a boltokból.
És most várom a következő terelési kísérletet, hogy a miniszter az nem képviselő (dehogynem, általában képviselő is - Kóka pont nem), így neki nem kötelessége a nép boldogulását elősegítenie. Vagy ha mégis, akkor abba miért nem fér bele az, hogy a magyarok is megkapják ugyanazt a támogatást, mint a hankókák, fele annyi szidás mellett.
Te amúgy szoktál azon gondolkodni, kik ezek az emberek, honnan jöttek, hová mennek, van-e szerető feleségük, gyerekeik, napi 10-12 órás munkájuk a gyárban, sokszámjegyű számlájuk a konyhaasztalon, ilyesmik?
Vagy ha meglátsz náluk egy 6-7-8-szor vágott piros-fehér zászlót, akkor kész, ezek nem emberek, velük bármit meg lehet tenni, ők meg kötelesek hazatakarodni, ha szembejössz velük az utcán?
I do my best to advance the Republic of Hungary and to help its people's prosperity.
Ha gondolod, még megpróbálhatom más nyelven is, hátha megérted, hogy a magyar nép boldogulásának elősegítésébe nem fér bele, hogy egy koreai cég nagyobb állami támogatást kapjon, mint az összes magyar kis- és középvállalkozó együttvéve.
És olyan nagyon magyarok... tele vannak nemzetünk közismert motívumaival, színeivel, formavilágával. Elég ránézni, és az ember már mondja is: ezek magyarok...
Egyáltalán nem emlékeztetnek egy biztonsági őrbe oltott nyugdíjas SS unokájára, aki megtalálta a pincében az öreg régi cuccait.
Én eddig azt hittem, az a piaci szereplők dolga. Nem gyártani például szart drágán. Meg nem csak támogatásért kuncsorászni. Meg esetleg elolvasni pár szakkönyvet.
„Én ........................................, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.
(A képviselő meggyőződése szerint)
Isten engem úgy segéljen"
Ezt csak azért idéztem ide neked, mert forrás nélkül - tartok tőle - nem értenéd, mire is való a hatalom.
"Ha neked ez tetszik, akkor nyazsgem, jobb is, ha eltakarodsz az SZDSZ-ből, nyomod se maradjon."
Nem számít, tetszik-e nekem, különben pedig az Árpád-sávos például tetszik is amellett, hogy a miénk.
Ugráljanak csak, ha jólesik nekik, legalább mozognak, mit zavar ez téged, már nem is azért? Nem vonom kétségbe a jogodat, hogy zavarjon, de hogy ezzel senkinek semmilyen kézzelfogható kárt nem okoztak, az biztos.
Ahhoz sem vonom kétségbe a jogodat, hogy azt mondd nekem, hogy takarodjak, még ha kicsit el is késtél vele. A seggedet viszont nyald ki magadnak, barátom, nem vagyok senkinek a rabszolgája és nem is leszek.
Normális esetben ez nam alkotmányos kötelezettsége a kormánynak, hanem az érdeke, mert ez jó az ország lakóinak, és ha Magyarorországnak magyar kormánya van, akkor a magyar kormány és magyar nép érdekei, egybe kell, hogy essenek. Persze csak akkor ha a kormány magyar.
Nem az ördögtől való a globalizáció (sem), viszont ha már a kajánkat sem tudjuk versenyképesen megtermelni az országban, akkor gond van.
Ha nem lehetne kapni ilyen könnyen és olcsón ennyi versenyképes brazil paprikát, akkor itt termelnék meg a magyart, és ez kerülne a boltokba is. Ez így működik. Akinek brazil kell, az menjen fel az internetre és rendeljen onnan, vegye meg fűszerboltban vagy utazzon ki érte.
Én sem azért megyek Olaszországba, hogy gulyáslevest tukmáljanak rám minden sarkon.
Ha nem versenyképes a magyar áru, akkor próbálja meg azzá tenni a kormány. Igen, az Állam Bácsi. Ezért fizetjük. És ha ehhez csak annyit kellene tenni, hogy nem ad a Hankooknak annyi támogatást, aminél a teljes KKV szektor kevesebbet kap, akkor tegye meg még ma.
Azt hittem, segít az országnak, ha jönnek a multik és teremtik a munkahelyeket. Jöttek, de csak elvettek, markukban tartanak lassan mindent, és ők is egyre hangosabban zsarolják az országot. A haszon az övék, a növekvő munkanélküliség meg a miénk. Van erre szükség? Ha igen, kinek?
A végén még kiderül, hogy Horthy volt a népbarát és az igazi plebejus, mint a MÖM.
De ha neked "Rákosi elvtárs meglátogatja dolgozó parasztságunkat" vagy a "Vezér és Kancellár a Ruhr vidéken" vagy "Sztalin apánk a donyecki bányászok májusfaavatóján" kell, akkor tiszteltetem a politikai ízlésedet.