Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
sziasztok. muzsikál a hegesztőpajzsom, hiába van kikapcsolva. ez már újkorától igy van. valami szól benne, de nagyon halkan, lehetséges hogy ezért merül le olyan hamar az elem benne!?. lehet kiveszem mert mire használnám meg lemerül. járt már valaki igy ?
Nagyon egyetértek. A szólás úgy tartja, hogy "ami mindent tud", az semmit sem tud igazán". Bár a két említett gép awi képessége ezt nem támasztja alá. Ezen a téren teljes értékűek.
Köszi a tippeket! Én is arra jutottam, hogy majd veszek külön plazmavágót nem multi gépet. A 10 A minimalis árammal meg impulzus hegesztéssel mi a minimális anyagvastagság amit hegeszteni lehet aluminiumnál meg rozsdamentes anyagnál?
Ezen én is sokat agyaltam. Én arra jutottam, hogy inkább külön vásárolok plazma vágót így nem kell minden átállásnál a gázt lecserélni sűrített levegőre, illetve kábelt cserélni. Továbbá nem ott darabolok ahol hegesztek így könnyebb a pár kilós plazma vágót kivinni mint az egész hegesztő kocsit palackostól oda tolni. Ezért inkább vásároltam egy Sthalwerk egy fázisú plazma vágót, amivel nagyon megvagyok elégedve.
Nekem van a regebbi potis nem digis vezerlesu. 2 baja van az egyik hogy 10a ala nem szabalyozhato tehat nagyon vekony anyaghoz nem jo. A masik hogy hangos a ventillator mert nem hoszabajozos a vezerles. Cserebe eleg jo bekapcsolasi ideje van... 60%.
Sok kérdésem lesz, úgy készülj! A szalagot milyen sebességgel érdemes hajtani? Több görgőset szeretnék készíteni, már van elképzelés de még csak fejben illetve a You-tube-n.
A Fimerek még eredeti olasz gépek, mint az Ergus, EpSystems vagy a Weco.Többször is ajánlottam itt a fórumon.Egy barátomnak ilyen van (T1600) vagy 7-8 éve megvan, használja is rendesen eddig hibátlan, és elégedett vele.MMA-ban komoly bekapcsolási időkkel van, de az awi részét eléggé hanyagolják.A legtöbb MMA gépük csak koppintós.