Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Mivel van egy 160a-es mma inverterem azt kell mondanom hogy a tucana 160a-e nem ugyanaz a 160a. Olyan az erzes mint aki kisujjbol razza ki... semmi bizonytalansag stabilabb iv stb. Szoval nem szarnak valo. De 27 kilo... a masik meg 4.
Jo a plazmavagoja is. Nem akarok nagyon vitat gerjeszteni de azert ez az elektronika mai allapotaban mar nem nagyon igaz. Meg mondod mit akarsz milyen karakterisztikaval s megkapod. Csak lehet hogy tobbe kerul mint kulon megcsinalni. De akinek nics helye 3 eszkoznek annak jo. A kabelcsere 1 perc a bemeneti oldalon meg gyorscsati vagy dupla csatlakozo kell 2 golyoscsappal es akkor nem kell allandoan szetszedegetni. Nagy muhelybe nem praktikus mert 2 ember mar nem tud kulon dolgozni.... de haztajiban vagy mobil eszkoznek nagyon is megfelel.
10 ampernel nincs impulzus!!!!! Impulzus csak akkor van ha a bazisarsm misebb mint a csucsaram. Mivel a tucana 205 10a ala nem szabalyozhato ezert a bazisaram megegyezik a csucsarammal. Innentol mindegy mkt buveszkedsz kapsz egy folyamatos 10a-es hegesztoaramot. Ami mondjuk sorosdobozhoz sok. Erzesre azt mondanam fel mm a minimum vastagsag.
sziasztok. muzsikál a hegesztőpajzsom, hiába van kikapcsolva. ez már újkorától igy van. valami szól benne, de nagyon halkan, lehetséges hogy ezért merül le olyan hamar az elem benne!?. lehet kiveszem mert mire használnám meg lemerül. járt már valaki igy ?
Nagyon egyetértek. A szólás úgy tartja, hogy "ami mindent tud", az semmit sem tud igazán". Bár a két említett gép awi képessége ezt nem támasztja alá. Ezen a téren teljes értékűek.
Köszi a tippeket! Én is arra jutottam, hogy majd veszek külön plazmavágót nem multi gépet. A 10 A minimalis árammal meg impulzus hegesztéssel mi a minimális anyagvastagság amit hegeszteni lehet aluminiumnál meg rozsdamentes anyagnál?
Ezen én is sokat agyaltam. Én arra jutottam, hogy inkább külön vásárolok plazma vágót így nem kell minden átállásnál a gázt lecserélni sűrített levegőre, illetve kábelt cserélni. Továbbá nem ott darabolok ahol hegesztek így könnyebb a pár kilós plazma vágót kivinni mint az egész hegesztő kocsit palackostól oda tolni. Ezért inkább vásároltam egy Sthalwerk egy fázisú plazma vágót, amivel nagyon megvagyok elégedve.
Nekem van a regebbi potis nem digis vezerlesu. 2 baja van az egyik hogy 10a ala nem szabalyozhato tehat nagyon vekony anyaghoz nem jo. A masik hogy hangos a ventillator mert nem hoszabajozos a vezerles. Cserebe eleg jo bekapcsolasi ideje van... 60%.